Skocz do zawartości
IGNORED

Wyrok w sprawie kabli!

dekoracja

Rekomendowane odpowiedzi

Ja odpowiem:) bo mógłby nie trafić opisem z tymi robionymi przez grupę słyszących. Przecież wiadomo, że nic nie słychać, to trzeba zostawić to zadanie bajkopisarzom :D

Na uniwersytecie trwa wykład na temat: "Który instynkt jest silniejszy?". Referent opowiada o przeprowadzonym eksperymencie:

- W ciemnym pokoju umieszczono kota. W tymże pomieszczeniu znajdowała się także strawa i kocica. Na początku kot rzucił się na kotkę, potem na jedzenie i szedł spać. Po pewnym czasie najpierw jadł, później zaspokajał kocicę i zasypiał. Na koniec tylko jadł i spał. Jakieś pytania albo wnioski?

- Jak często zmieniano jedzenie?

- Codziennie.

- A kotkę?

...

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Ja jako (były?) kablosceptyk, dziś wypożyczam dwa interkonekty na testy.

Dodatkowo będą to dwa modele tej samej firmy - Ariniaudio - najlepszy i drugi od góry.

Czyli jeśli będą jakieś różnice, to będą one w obrębie firmowej stylistyki brzmienia.

Nie chcę kupować droższego, bo szkoda mi pieniędzy na kable, wolę kupić sobie płyty. Ten tańszy ma mi wystarczyć i tyle.

Za kilka dni napiszę czy wygra wąż w kieszeni czy ucho.

Uwaga! Jestem (byłem) przekonany, że kable nie grają i nie są one warte swoich wysokich cen.

Ale wziąłem najtańszy IC i od soboty wytrzymałem z nim tylko do dzisiaj. A uprzednio przez 5 lat używałem taniej Audionovy, będąc antykablarzem i nic mnie nie zmusiło do zmiany poglądów.

Sam jestem ciekaw jak się to skończy...

"Tynk pożera dźwięk" 747

może być tak, że jako producent :

1. nie chce

2. nie musi

3. uważa, że głuchym to i tak się nie przyda

Znając ryzyko decyduje się na działania na granicy prawa. Normalna sprawa w biznesie.

????

hehe, impertynencja i zadomowienie mają szczególny smak, co nie ?

ilość wpisów, tu, jak ilość obszczanych murków, nobilituje :):)

Kurcze co rusz wątek; czy wierzycie, czy nie wierzycie, czy uważasz że... itd.

Lodówki otworzyć nie można, bo od razu pojawia się nawiedzona gęba i zaczyna nawracać.

Załóżcie dodatkową zakładkę "Miejsce pałowania się słyszących i słyszących inaczej" i tam dawajcie czadu.

Czego wymagasz 6 postów i pierwszy wątek nawalanie po głowach:) Chyba raczej zakładka dla początkujących powinna być.

Przecież czytasz posty klona. Nie dość, że mało poetyckiego to i leniwego.

Kto zakłada konto i z pierwszymi swoimi wpisami kieruje się akuratnie do wątku o kablach, i jeszcze (a jakże by inaczej) zgrywa mędrca ? LOL!

Z każdym dniem coś nowego: wczoraj był wiejski, absolutny muzyk, ale trzy pytania i tak jakby... zapomniało mu się nut.

Nawet nie zdążył się z klasą zaburaczyć, tylko tak fajnie "na miętowo" się rozpuścił....

Kto zakłada konto i z pierwszymi swoimi wpisami kieruje się akuratnie do wątku o kablach, i jeszcze (a jakże by inaczej) zgrywa mędrca ? LOL!

uznam, że to o mnie :):)

Kurcze co rusz wątek; czy wierzycie, czy nie wierzycie, czy uważasz że... itd.

Lodówki otworzyć nie można, bo od razu pojawia się nawiedzona gęba i zaczyna nawracać.

Załóżcie dodatkową zakładkę "Miejsce pałowania się słyszących i słyszących inaczej" i tam dawajcie czadu.

Z jednego autobusu na bocznicy sam wysiadłeś i sam wsiadłeś do tego.

Nie miej pretensji.

uznam, że to o mnie :):)

E taam :)

Jak się postarasz i nie będziesz nadużywał oklepanych zwrotów - pisz ile wlezie.

Chetnie przeczytam najbardziej zajezacne wypowiedzi.

Przecież to oczywiste :) Co za tchórze, tylko się ukrywają pod innymi nickami :)

dla ścisłości dodam że uznałem że nie ma sensu dyskusja na podstawówkowym poziomie która sluży tylko obrażaniu sie na wzajem bo jedynie na takie argumenty Was stać

dodam też że z użytkownikiem abece łączy mnie jedynie zdrowy rozsądek

dla ścisłości dodam że uznałem że nie ma sensu dyskusja na podstawówkowym poziomie która sluży tylko obrażaniu sie na wzajem bo jedynie na takie argumenty Was stać

dodam też że z użytkownikiem abece łączy mnie jedynie zdrowy rozsądek

Bardzo dobrze napisane. Obrażamy się nawzajem, więc jest remis.

Ponadto obrażanie się nie jest argumentem.

Ja mam argumenty takie, że nie ma na tej planecie osoby słyszącej kable, co jest zupełnie logiczne, bo kable nie grają. Natomiast słyszący nie mają żadnych argumentów.

Taka różnica.

PS. Nasz nowy, 5-cio dniowy klonik abece ma z pewnością zdrowego rozsądku aż w nadmiarze, więc twój wybór jest jak najbardziej trafiony.

Ja mam argumenty takie, że nie ma na tej planecie osoby słyszącej kable, co jest zupełnie logiczne, bo kable nie grają. Natomiast słyszący nie mają żadnych argumentów.

to jest odmiana mentalnej masturbacji :)

inaczej, nie da się ciągnąć tematu :):)

Drodzy słyszący kable.... może zróbmy jakiś wspólny test, ślepy test... przekonamy się razem, czy potraficie rozróżnic dwa, trzy kabelki... krótkie spotkanko przy sprzęcie, kawie, piwie, jak chcecie...no i kilka kabelków to testów.

Uda nam się zrobić coś takiego?

Nawet możemy się założyć o płyty, a nawet kabelki:)

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

W jaki sposób głuchy może zrobić test, w którym wymagane jest słyszenie ? I na dodatek, proponuje, by był jeszcze ślepy :):):):):)

W jaki sposób głuchy może zrobić test, w którym wymagane jest słyszenie ? I na dodatek, proponuje, by był jeszcze ślepy :):):):):)

W bardzo prosty - do testu bierze słyszącego, który w 100% przypadków pulta się już w pierwszym podejściu i z kwaśną mina opuszcza towarzystwo.

Powtarzane i sprawdzone wiele razy.

Znowu wychodzi twoje lenistwo - trzeba czytać forum.

ręce opadają i nie tylko...a tak w ogóle to szacunku nabierz do ludzi niesłyszących i niewidzących bo widać, że radujesz się z cudzej ułomności a to nieładnie, bardzo nieładnie, cwaniaku jeden

proponuje uczciwe spotkanie i zagranie w kabelki - to co stchórzyłeś? tak mam to rozumieć?

Zeby zrobic slepy test trzeba było by parę dni ,

To nie jest tak że nagle siedzisz i gra kabel a później kabel b i wszytko słychać ,czasem tak bywa Ale to wtedy jak się porównuje tani słaby kabel z dobrym kablem na dobrym przejrzystym systemie

Żeby ślepy test był dobry trzeba poznać dobrze system jak gra i przesłuchać troszkę płyt ,jest dużo zmiennych

:)

Zeby zrobic slepy test trzeba było by parę dni ,

To nie jest tak że nagle siedzisz i gra kabel a później kabel b i wszytko słychać ,czasem tak bywa Ale to wtedy jak się porównuje tani słaby kabel z dobrym kablem na dobrym przejrzystym systemie

Żeby ślepy test był dobry trzeba poznać dobrze system jak gra i przesłuchać troszkę płyt ,jest dużo zmiennych

ale to wszystko jest realne i do wykonania... jestem w stanie poświęcić czas nawet cały dzień od rana do wieczora aby to zrealizować...

"Jak za dotknięciem zaczarowanej różdżki scena dźwiękowa odjeżdża o dobrych kilka metrów"

"Po wpięciu do systemu różnice słychać natychmiast"

"Już po kilku taktach mojej testowej płyty okazało się, że te kable dzieli przepaść"

Takich wycinków z poetyckich recenzji mogę wkleić jeszcze z pińset, ale w żadnej jakoś nikt nie napisał o tych wielu zmiennych oraz o kilkudniowym oczekiwaniu na efekt.

A kto wybierze kable? Jesli ja to zgadzam sie w ciemno i stawiam na siebie kase

jeśli TY wybierzesz to będzie nieobiektywnie... proponuję wylosować a zresztą szczegóły testu uzgodnimy w grupie roboczej, jesli taka grupa "wyłoni się"

chętnie, lecz przed kablami należy wiedzieć jaki będzie sprzęt, bo jeśli postawicie boomboksa to sami sobie ten test zróbcie, tak dla jaj.

chętnie, lecz przed kablami należy wiedzieć jaki będzie sprzęt, bo jeśli postawicie boomboksa to sami sobie ten test zróbcie, tak dla jaj.

nadal nie rozumiesz mojej idei... test przygotowuje wspólnie grupa: "słyszący kable" i "niesłyszący kabli"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.