Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego ci "zaprzysiężeni wrogowie" obchodzą Święta? Zawsze mnie to nurtowało

To dowiedz się jakie święta ukradł kościół i w ich miejsce wymyślił swoje.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Żydów ratowali wyjątkowo wszyscy, szczególnie Anglia i USA.

Jak się nazywał ten statek widmo?

Święto Wiosny?

:)

I co z tego wynika?

Przyjmując Darku Twój tok rozumowania, news z którego cytaty wkleiłem na wstępie całkowicie tłumaczyłby, a wręcz obligował mnie do wyrażenia np. takich własnych przemyśleń:

W rzeczywistości Kk nigdy nie potępiał własnych zbrodniarzy, dewiantów i degeneratów będących w ciele kościoła papieżami, kardynałami czy biskupami. Mamy na to oczywisty przykłady kanonizowania tych zwyrodnialców, czy jak powyżej, celebrowania uroczystych mszy w intencji ich "świętego" żywota.

Zatem oczywistym zda się wniosek, że kiedy historia znów zawiedzie nas w czas wojny, lub Kk odzyska wszechwładzę, mordy, czystki wyznaniowe, obozy zagłady, nie będą stanowić dla Kk żadnego problemu, a najzagorzalszych katów kościół kiedyś wyniesie do godności własnych "świętych", których wciąż produkuje z lubością.

Oczywiście ani Ty, ani reszta braci Katolików, nie ma mi za złe wyrażenie publicznie takiego mojego wniosku?

Włodek.

Vlado. Jak na wstępie napisałem, do przemyśleń. Nawiązując tym samym do zainicjowania pewnego procesu. Kiedy pewnego razu zacząłem się zachowywać jak tutejsi kościelni oponenci (tak jak Ty teraz właśnie), przypomnij sobie co mi na to odpowiedziałeś :)

Zaczynasz zachowywać się tak samo. Szkoda tylko, że nie robisz tego dla jaj, pokazania zachowania drugiej strony, uzmysłowienia w ten sposób im czegoś, tylko ze zwykłej złośliwości będącej pokłosiem obrażenia się i strojenia tym samym fochów... Niepotrzebnie.

Ty teraz chcesz wykręcić światły neon i wkręcić zasraną rzarufkę w to miejsce.

Jak się nazywał ten statek widmo?

St.Luis?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Tyle, że ze Świąt jest zrobiona głupawka od 3 listopada, JingoBelle, wyprzedaże, Niedomyty Mikołaj, cała rodzina szczęśliwa, reklama w fioletowych czapeczkach i lewacy przełamujący się ciasteczkami.

I programy typu - Czy Jezus współżył z Magdą i razem zwiali do Francji, gdzie się rozmnożyli.

Swoją drogą wnuczka ostatnio zakomunikowała mi, że Dżizas był cool :) tak jak Santa Claus. Kanada pachnąca żywicą.

Za to ty cytujesz jak najęty, najchętniej z antykatolickich portali nie bacząc na fałsz historyczny i tendencyjność.

Wiemy, znamy na pamięć, już to pisałeś. Rzetelne, prawdomówne i wiarygodne są wyłącznie źródła KK.

Zadałem mu kolejnych kilka pytań z których wybierze i odpowie zapewne tylko na to które można zmanipulować by wykazać że jego jest na wierzchu. ;)

Twoje wpisy to wyłącznie "wykazywanie prawdy".

Wpisy Twoich adwersarzy to "manipulacja" celem "postawienia swojego na wierzchu".

Naprawdę sądzisz, że z takim nastawieniem do dyskusji i do interlokutora zdobędziesz sobie szacunek? Jeśli tak: jesteś w błędzie.

Święto Wiosny?

:)

I co z tego wynika?

Ty teraz chcesz wykręcić światły neon i wkręcić zasraną rzarufkę w to miejsce.

Poświęćcie trochę czasu a zyskacie nową świadomość.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I żarówka gratis.

lightagendalogolarge.png

Ukryta Zawartość

Vlado. Jak na wstępie napisałem, do przemyśleń. Nawiązując tym samym do zainicjowania pewnego procesu. Kiedy pewnego razu zacząłem się zachowywać jak tutejsi kościelni oponenci (tak jak Ty teraz właśnie), przypomnij sobie co mi na to odpowiedziałeś :)

Zaczynasz zachowywać się tak samo. Szkoda tylko, że nie robisz tego dla jaj, pokazania zachowania drugiej strony, uzmysłowienia w ten sposób im czegoś, tylko ze zwykłej złośliwości będącej pokłosiem obrażenia się i strojenia tym samym fochów... Niepotrzebnie.

Po prostu jakoś podwójnie mnie zadrasnęła ta nieszczęsna wypowiedź. Raz swą treścią, a drugi raz, że właśnie Ty ją zredagowałeś. Cóż, jak widzisz złośliwość jest cechą, którą wszyscy tu piszący bez wyjątku, jesteśmy szczodrze obdarzeni:-)

Ale dość już tych pretensji i żalów. Jesteśmy tylko ludźmi i często popełniamy błędy które innym wytykamy.

Wybaczam i natychmiast zapominam prosząc o to samo.

Z Bogiem Darku. Nadal jesteś mi Przyjacielem.

Włodek.

Chcesz bym pokazał ale zastrzegasz bym odrzucił tą prawdę na której wszystko jest oparte i z czego wszystko wynika...to celowy zabieg, uważasz że tak się da?

Nie Jędrusiu. Wiem napewno, że tak się nie da. Nie da się, ponieważ prawdy na której jak napisałeś wszystko się opiera nie sposób udowodnić :-(

Błądzenie jest rzeczą ludzką, trudno mieć ci to za złe. ;(

Ale jesteś całkowicie pewny, że to ja błądzę a nie Ty, uważając za prawdę doktryny stworzone dla zarządzania instytucją kościoła, a luźno wywodzące się z mitów całkowicie obcych religii i Narodów? :-)))

W.

I żarówka gratis.

Nie przyjmuje gratisów ale Bóg zapłać...i tak na końcu nadejdzie nowy początek, i znowu małpa, coś bez sierści, ogień, koło...i rzarufka ;)

ponieważ prawdy na której jak napisałeś wszystko się opiera nie sposób udowodnić

Tyko po co prawdę, na której wszystko się opiera...udowadniać?

Tyko po co prawdę, na której wszystko się opiera...udowadniać?

Człowiek już tak ma, szczególnie człowiek który zachował wolność wnioskowania na bazie faktów. Niepotwierdzona prawda jest gównoprawdą do momentu jej udowodnienia. Zatem wszystko co opiera się na gównoprawdzie również jest gównoprawdą :-(

A tę gównoprawdę łatwo zweryfikować jako gównoprawdę.

Otóż gównoprawdą jest, że wszystko opiera się na tej gównoprawdzie, a najwiekszą gównoprawdą jest, że wszystko się z tej gównoprawdy wywodzi.

Katolicka gównoprawda jest wyłacznie jedną z bardzo wielu gównoprawd wpajanych różnym cywilizacjom i Narodom na tym świecie. Wszystkie są równouprawnionymi gównoprawdami właśnie z powodu niemożności udowodnienoa prawdziwości jakiejkolwiek z nich.

Mało tego, katolicka gównoprawda będącą jedną z kilkudziesięciu odłamów gównoprawdy chrześcijańskiej, będącej składową wielbienia jednego bóstwa JHWH przez trzy "bratnie" gównoprawdy, Judaizm, Chrzescijaństwo i Islam, nawzajem się zwalczając zarówno między trzema, jak i między jakoby wspólną gównoprawdą z której się wszystkie wywodzą chrześcijanską, udowadnia w sposób bezdyskusyjny swą gównoprawdość, szczególnie będąc w całkowitej sprzeczności do "wartości" jakie głosi.

Prościej będzie ciężko, zlituj się Przyjacielu.

Pozdrawiam,

Włodek.

Dlaczego ci "zaprzysiężeni wrogowie" obchodzą Święta? Zawsze mnie to nurtowało.

To tak jak ci, którzy nie wierzą juz w Boga, albo dystansują się od Kościoła katolickiego i tak co tydzień chodzą na msze. Aby najbliższych nie urazić albo nie dostać się w ogień międzysąsiedzkich czy rodzinnych ostrzałów.

...dalej strzelasz focha...miast przykłady.

Nie potrafisz argumentować jak na dorosłego przystało ? Brakuje animuszu, argumentów? Juz wystarczająco wlazłeś w odbyt Maju, głębiej nie trzeba, to twojego idola może nawet zaboleć. Takie infantylne zaczepki nie przystają raczej wojującemu katolikowi. Ogarnij się, przecież zapewne w święta byłeś u spowiedzi, odmówiłeś pokutę, obiecałeś poprawę, przyjąłeś do serca Jezusa. I co? Znowu możesz bezkarnie grzeszyć i walić po łbach?

A może grzeszniku nie byłeś u spowiedzi w święta?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Sittek, nie widzę powodu aby z Tobą dyskutować.

Poza tym każdy jest grzesznikiem.

Generalnie Twoje kompleksy na tle odbytu nie wiele wnoszą....chyba, że aspirujesz do miana forumowego proktologa.

Prościej będzie ciężko

Każdy ma swoją prawdę, w tym wypadku gównoprawdą może być także Twoje wnioskowanie na bazie faktów.

Możesz jaśniej o którego ci chodzi, bo paru ich było i zapewne wiele ważnych i różnych wypowiedzi mają za sobą.

Tego od bałwochwalstwa !

Za to ty cytujesz jak najęty, najchętniej z antykatolickich portali nie bacząc na fałsz historyczny i tendencyjność.

Cytowałem Biblię , byłeś na nie , cytuję różne tytuły z mass mediów , też Ci nie pasuje .

Maju , chyba się jeszcze taki nie urodził , co by Tobie dogodził ?

Dlaczego ci "zaprzysiężeni wrogowie" obchodzą Święta? Zawsze mnie to nurtowało.

Mnie również intryguje , dlaczego chrześcijanie , wierzący w tego samego Boga i wyznający tą samą religię wzajemnie się mordowali w czasie I i II wojny światowej ?

Piotr

Sittek, nie widzę powodu aby z Tobą dyskutować.

Poza tym każdy jest grzesznikiem.

No widzisz, tak mądrkujesz, tak szydzisz z innych, wyśmiewasz, łapiesz za słówka, ale gdy dochodzi do konkretów kulisz ogon i wiejesz. Grzesznikiem powiadasz? Nie wydaje ci się, że jest to kolejny bzdet-wymówka typu : "Bóg tak chciał.." Gdybyś tylko chciał nie musiałbyś latać do spowiedzi i uczestniczyć w tej szopce.

Prawda ci zawsze przeszkadzała w szkalowaniu Kk nic jak widzę się nie zmieniło!

PRAWDA nie jest ślepa , i my również Maju !

Ukryta Zawartość

post-19955-0-22130200-1419958026_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Tyle, że ze Świąt jest zrobiona głupawka od 3 listopada, JingoBelle, wyprzedaże, Niedomyty Mikołaj, cała rodzina szczęśliwa, reklama w fioletowych czapeczkach i lewacy przełamujący się ciasteczkami.

I programy typu - Czy Jezus współżył z Magdą i razem zwiali do Francji, gdzie się rozmnożyli.

To tylko unaocznia nam , jak bardzo niedouczeni ( nieznajomość PŚ ) są ludzie , którzy uważają się za naśladowców Jezusa , zresztą Mesjasz zapowiedział odstępstwo od od prawdziwej wiary w Boga .

Od kiedy to pisanie o czymś prawdy jest szkalowaniem?

1373099943_zrrp6d_600.jpg

Piotr

Każdy ma swoją prawdę, w tym wypadku gównoprawdą może być także Twoje wnioskowanie na bazie faktów.

Nie, to nie prawda, że każdy ma swoja prawdę. Prawda jest tylko jedna, ta którą potwierdzono empirycznie. Moje wnioskowanie na bazie faktów nie może być gównoprawdą, ponieważ jest weryfikowalne w udrożnieniu do "prawd" głoszonych przez religie, czyli gównoprawd :-)

Jednak ja dzięki mojemu podejściu do prawdy stałem się teistą agnostykiem i nie odmawiam woli i prawa innym do wiary w Stwórcę przez gównoprawdy głoszone przez religie, którym w danym momencie swego życia dają się uwieść i uzależnić, stając się ich niewolniczymi sponsorami.

A to z prostej przyczyny, wolnej woli kierowanej przez zdobyte w życiu doświadczenie i osobista wiedzę.

Włodek.

Generalnie Twoje kompleksy na tle odbytu nie wiele wnoszą....chyba, że aspirujesz do miana forumowego proktologa.

Kompleksy? A to dlaczego od razu kompleksy? Nie demonizuj, nie jestem księdzem.

No widzisz,

Nie mam zamiaru dyskutować z Tobą dopóki do tematu podchodzisz proktologicznie zamiast logicznie.

Maju dnia 30.12.2014 - 09:58 napisał

"Za to ty cytujesz jak najęty, najchętniej z antykatolickich portali nie bacząc na fałsz historyczny i tendencyjność..."

Wiemy, znamy na pamięć, już to pisałeś. Rzetelne, prawdomówne i wiarygodne są wyłącznie źródła KK.

Brednie, właśnie ze względu na Ciebie i Twoją związaną z tym fobią ograniczam cytowanie z tych źródeł do minimum. A ty dalej swoje bajki opowiadasz.... ;)

Cytat "Zadałem mu kolejnych kilka pytań z których wybierze i odpowie zapewne tylko na to które można zmanipulować by wykazać że jego jest na wierzchu. '

Twoje wpisy to wyłącznie "wykazywanie prawdy".

Wpisy Twoich adwersarzy to "manipulacja" celem "postawienia swojego na wierzchu".

Naprawdę sądzisz, że z takim nastawieniem do dyskusji i do interlokutora zdobędziesz sobie szacunek? Jeśli tak: jesteś w błędzie.

Myślisz że zależy mi na szacunku osób notorycznie kłamiących i nie potrafiących się przyznać do swoich błędów....może Tobie zależy na tak tanim poklasku mnie w to nie mieszaj!

Wracając do moich słów (cytat) zauważyłem że nie zamierzasz polemizować czyżbyś z kretesem stchórzył? Ani jednego pokrętnego tłumaczenia? :)))

Maju dnia 30.12.2014 - 09:58 napisał"Chcesz bym pokazał ale zastrzegasz bym odrzucił tą prawdę na której wszystko jest oparte i z czego wszystko wynika...to celowy zabieg, uważasz że tak się da?"

Nie Jędrusiu. Wiem napewno, że tak się nie da. Nie da się, ponieważ prawdy na której jak napisałeś wszystko się opiera nie sposób udowodnić :-(

...prawda jest gównoprawdą..
....Prościej będzie ciężko.....

Wybacz z gównianymi argumentami nie sposób dyskutować. ;)

Juz wystarczająco wlazłeś w odbyt Maju, głębiej nie trzeba, to twojego idola może nawet zaboleć.

Sittek kiedy to miało miejsce....przypomnij mi bo niczego nie poczułem. :))

Nie pomyśl sobie żebym był łasy na takie doznania, nic z tych rzeczy ani w dosłownie, ani w przenośni. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Myślisz że zależy mi na szacunku osób notorycznie kłamiących i nie potrafiących się przyznać do swoich błędów

Miałem na myśli innych. Nie siebie.

zauważyłem że nie zamierzasz polemizować czyżbyś z kretesem stchórzył? Ani jednego pokrętnego tłumaczenia?

Jest jeszcze inne tłumaczenie: przestałem Cię uważać za partnera do dyskusji.

Wybacz z gównianymi argumentami nie sposób dyskutować.

Twoje "argumenty" zaliczają się wyłącznie do tej kategorii.

Zapewne bardziej odpowiadają ci partnerzy od problematyki odbytu, ot choćby taki sittek.

Maju dnia 30.12.2014 - 09:58 napisał"Za to ty cytujesz jak najęty, najchętniej z antykatolickich portali nie bacząc na fałsz historyczny i tendencyjność.'

Cytowałem Biblię , byłeś na nie , cytuję różne tytuły z mass mediów , też Ci nie pasuje .

Maju , chyba się jeszcze taki nie urodził , co by Tobie dogodził ?

Gdybyś nie cytował Biblii tendencyjnie słowem bym się nie odezwał, skoro używasz jej do walki ideologicznej nie dziw się że to krytykuję.

Gdy cytujesz mass media nie mam nic przeciwko temu ale znów nie wszystko co cytujesz z nich jest rzetelne....ostatni przykład („La Repubblica”) nabierasz wody w usta (nie tylko ty zresztą) i nic nie odpowiadasz?

I jeszcze jedno "uStronie Rumburaka" i wczorajszy tekst do którego linka nie podałeś więc sprawdźmy czy to nie to samo? (23031970 post 1224)

Ukryta Zawartość

Miałem na myśli innych. Nie siebie.

Ja również nie tylko Ciebie większość z Was, ale miło że się do tego co napisałem "bez bicia" przyznałeś. :))))

Osoba która udaje że podaje argumenty potrafi tylko drwić z argumentów swojego oponenta, ot i cała prawda. ;(

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

@Maju

Zapomniałeś dodać jednego słowa i dokonać małej korekty drugiego:

Osoba która udaje że podaje argumenty potrafi tylko drwić z udawanych pseudoargumentów swojego oponenta, ot i cała prawda.

Wybacz z gównianymi argumentami nie sposób dyskutować. ;)

Szczególnie kiedy nie dysponuje się argumentami mogącymi je obalić :-) Ale czy na pewno Jędrusiu w ten sposób chciałeś mi odpowiedzieć, czy zrobiłeś to impulsywnie? Ks. prof. Tischner dokładnie znał destrukcyjną moc wpajanych gównoprawd. Poczytaj proszę :-) A i Karol Woytyła również znał ich znaczenie w procesie retorycznego uwodzenia mas :-)

W.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.