Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Włodku spraw wiary i prawdy nie da się rozdzielić i to wykracza poza ten temat....to że próbujecie i Wam się zdaje że z powodzeniem to tylko Wam się tak wydaje.

To że nie czuję się na siłach wchodzić w dyskusję na argumenty szczególnie te Twoje tak specyficznie sformułowane i zagmatwane nie oznacza że masz rację...jesteś dla mnie niewygodnym przeciwnikiem, a ja nie za bardzo lubię rozmowy na takie tematy.

@Bobcat

Nic nie zapomniałem, to Ty powinieneś dostrzec że dyskusja nie polega na sprowadzaniu jej do takich przekomarzań - to dziecinada!

Skoro chcesz rozmowy na argumenty przypominam mój wpis 1256 z poprzedniej strony i pytania do Ciebie do których jakoś merytorycznie się nie odniosłeś.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gdybyś nie cytował Biblii tendencyjnie słowem bym się nie odezwał, skoro używasz jej do walki ideologicznej nie dziw się że to krytykuję.

Maju , to nie ja , lecz PŚ demaskuje kłamliwe dogmaty i doktrynę kk !

I naprawdę nic nie poradzę na to , że PŚ jest po mojej stronie , a nie Waszej , aby nie być gołosłownym , wspomnę tylko , że dnia dzisiejszego nie podałeś choćby jednego fragmentu / wersetu z PŚ , mówiącego o tym , jakoby Maria (matka Jezusa ) jest " Królową Polski " !

P.S.

I jeśli dobrze Cię odczytuję , to nie chodzi Tobie o to , że demaskuję dogmaty katolickie , lecz o to , iż czynię to za sprawą PŚ , które stoi w ewidentnej sprzeczności z katolickimi dogmatami , ale jak już napisałem wcześniej , nic na to poradzę , że Biblia nie podziela Waszych kłamliwych nauk !

Piotr

Coś zdemaskowałeś....a to ciekawe masz poczucie humoru czy masz zamiar rozpocząć od nowa wklejać coś od braci protestantów, husytów czy ŚJ???

Nie dość tych kompromitacji? ;)

W sprawie Królowej Polski.

Piotrusiu nie znajdziesz tego w Biblii choćby z jednego prostego powodu - w tym czasie Polski nie było i zresztą długo jeszcze potem! :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Gdy cytujesz mass media nie mam nic przeciwko temu ale znów nie wszystko co cytujesz z nich jest rzetelne....ostatni przykład („La Repubblica”) nabierasz wody w usta (nie tylko ty zresztą) i nic nie odpowiadasz?

Rozumiem , że PRAWDA jest bolesna (i słusznie!) , ale to nie Ty Andrzeju będziesz decydował o jej (prawdy) rzetelności , a zwłaszcza kościół katolicki , który nie ma monopolu oraz kompetencji moralnych do jej upowszechniania , także wybacz bracie !

Coś zdemaskowałeś....a to ciekawe masz poczucie humoru czy masz zamiar rozpocząć od nowa wklejać coś od braci protestantów, husytów czy ŚJ???

Nie dość tych kompromitacji? ;)

W sprawie Królowej Polski.

Piotrusiu nie znajdziesz tego w Biblii choćby z jednego prostego powodu - w tym czasie Polski nie było i zresztą długo jeszcze potem! :)))

Tym bardziej niedorzeczna jawi się propaganda kościelna , jakoby Maria była Królową Polski !

Piotr

Bolesne są kłamstwa które podajesz za innymi, by nie być gołosłownym wskaż jaki to kardynał jest pedofilem bo to podałeś za „La Repubblica” skoro uważasz że podajesz "bolesną prawdę" chcę ten "ból" poczuć!

No pisz czekam....bracie. :))))

.....niedorzeczna jawi się propaganda kościelna , jakoby Maria była Królową Polski !

Dla wiernych jest Tobie nikt nie każe ją za królową uważać, może teraz zrozumiesz o czym mówisz.

Włodku spraw wiary i prawdy nie da się rozdzielić i to wykracza poza ten temat....to że próbujecie i Wam się zdaje że z powodzeniem to tylko Wam się tak wydaje.

To że nie czuję się na siłach wchodzić w dyskusję na argumenty szczególnie te Twoje tak specyficznie sformułowane i zagmatwane nie oznacza że masz rację...jesteś dla mnie niewygodnym przeciwnikiem, a ja nie za bardzo lubię rozmowy na takie tematy.

To prawda Jędrusiu, dla mnie to również niewygodne tematy, szczególnie tutaj w Polsce. Nie chciałbym ani urazić Ciebie, ani nikogo z czytających, niekoniecznie w te tematy zagłębionych.

Tym bardziej, że nasze subiektywne postrzeganie własnych racji nie rozwiązuje problemu, ani nie daje żadnej w tych tematach odpowiedzi. Wszak dać nie może:-(

Może kiedyś, jak Bóg tak zapragnie, spotkamy się osobiście i bez szkody dla postronnych, przedyskutujemy swe stanowiska przy dobrej kawie i konfiturach.

Serdeczności jak zawsze,

Włodek.

Bolesne są kłamstwa które podajesz za innymi, by nie być gołosłownym wskaż jaki to kardynał jest pedofilem bo to podałeś za „La Repubblica” skoro uważasz że podajesz "bolesną prawdę" chcę ten "ból" poczuć! :))))

UDOWODNIJ mi w oparciu o PŚ , że KŁAMIĘ , twierdząc , że Maria nigdy nie była i nie jest Królową Polski ,CZEKAM !

W przeciwnym razie , to Ty wyjdziesz na KŁAMCĘ !

P.S.

Mam nadzieję , że podejmiesz wyzwanie i nie pozwolisz , aby ucierpiał Twój autorytet oraz kk , którego "prawd" tak zaciekle bronisz ?

Piotr

Piotrusiu daruj przekroczyłeś pewien poziom....to znaczy trudno tu mówić nawet o poziomie dyskusji....napij się czegoś chłodnego przemyśl to co napisałeś.

Ps. Ty naprawdę nie rozumiesz że ludzie mogą kogoś tytułować w ten sposób i wcale nie trzeba potwierdzenia tego w PŚ? Ona i dla Ciebie powinna być kimś ważnym, jest w końcu Matką Zbawiciela.

@vlado

Włodku pewnie to trudne byłoby do realizacji, ale pijąc w najbliższym czasie kawę pewnie mile przypomnę sobie o tym co przed chwilą napisałeś. ;)

Bolesne są kłamstwa które podajesz za innymi, by nie być gołosłownym wskaż jaki to kardynał jest pedofilem bo to podałeś za „La Repubblica” skoro uważasz że podajesz "bolesną prawdę" chcę ten "ból" poczuć!

No pisz czekam....bracie. :))))

0594631bc4b9cdb33798cc7d77465a27,640,0,0,0.jpgByły arcybiskup Los Angeles Roger Mahony jest oskarżany o tuszowanie pedofilii wśród księży.

Choć Roger Mahony od 2011 roku nie jest już arcybiskupem Los Angeles, to cały czas pozostaje jednym ze 177 kardynałów elektorów, którzy w marcu będą wybierać nowego papieża. Obecność Mahony'ego na tej historycznej uroczystości nie podoba się wiernym oraz jego następcy, bowiem duchowny jest oskarżany o krycie księży pedofilii z jego archidiecezji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I czekam na odpowiedź w kwestii Królowej Polski !

Ukryta Zawartość

Piotr

Piotrze, to nasz Naród katolicki poprzez polski Kościół, obrał sobie i ogłosił Marię, matkę Chrystusa, symboliczną Królową Polski. Takimże symbolicznym Królem, zawierzając wszystkich Katolików, obrał również Jezusa.

To wyłącznie symbole uwielbienia i zawierzenia swym patronom religijnym.

Czy to naprawdę przerasta Twój poziom percepcji?

Pozdrawiam,

Włodek.

Piotrusiu daruj przekroczyłeś pewien poziom....to znaczy trudno tu mówić nawet o poziomie dyskusji....napij się czegoś chłodnego przemyśl to co napisałeś.

Widzisz , nawet nie potrafisz obronić Waszych " katolickich prawd " , tj KŁAMSTW szerzonych na temat kochanej matki Jezusa Chrystusa !

Teraz już wiesz , czemu posługuję się PŚ !

Piotrze, to nasz Naród katolicki poprzez polski Kościół, obrał sobie i ogłosił Marię, matkę Chrystusa, symboliczną Królową Polski. Takimże symbolicznym Królem, zawierzając wszystkich Katolików, obrał również Jezusa.

To wyłącznie symbole uwielbienia i zawierzenia swym patronom religijnym.

Czy to naprawdę przerasta Twój poziom percepcji?

Pozdrawiam,

Włodek.

Włodku , ale to jest niezgodne z wolą Jezusa Chrystusa (naszego jedynego wybawcy ! ), chyba zdajesz sobie z tego sprawę ?

Nadto , to nie Maria , lecz Jezus umarł za nas na krzyżu i żadne ludzkie symbole i tradycja tego nie zmienią !

Piotr

@Numerek

...wskaż jaki to kardynał jest pedofilem...

Czyżbyś insynuował że Roger Mahony podejrzewany o krycie pedofilów był pedofilem....chyba do tego kłamstwa się nie posunąłeś....pewnie tylko i jak zwykle najprostszych rzeczy nie rozróżniasz. ;(

Teraz już wiesz , czemu posługuję się PŚ !

Niestety niczym ta argumentacja mnie nie przekonuje....

Włodku pewnie to trudne byłoby do realizacji, ale pijąc w najbliższym czasie kawę pewnie mile przypomnę sobie o tym co przed chwilą napisałeś. ;)

Miłe również memu sercu co napisałeś Jędrusiu. Bliźni wcale nie muszą sobie potakiwać, nie muszą być również we wszystkim tego samego zdania. Jednak muszą mieć wzgląd na chwile, kiedy zaczynają się wzajemnie ranić. Tak bowiem Stwórca zabezpieczył nas obdarzając miłością. Nie wymaga kwakierstwa, czy bezmyślnego oddania. Wymaga świadomej miłości bliźniego.

Z Bogiem Andrzeju,

Włodek.

Maju napisał o 20:34

"Coś zdemaskowałeś....a to ciekawe masz poczucie humoru czy masz zamiar rozpocząć od nowa wklejać coś od braci protestantów, husytów czy ŚJ???

Nie dość tych kompromitacji?"

O 20:47

"Bolesne są kłamstwa które podajesz za innymi, by nie być gołosłownym wskaż jaki to kardynał jest pedofilem bo to podałeś za „La Repubblica” skoro uważasz że podajesz "bolesną prawdę" chcę ten "ból" poczuć!"

O 20:55

"Piotrusiu daruj przekroczyłeś pewien poziom....to znaczy trudno tu mówić nawet o poziomie dyskusji....napij się czegoś chłodnego przemyśl to co napisałeś.

O 21:15

"chyba do tego kłamstwa się nie posunąłeś....pewnie tylko i jak zwykle najprostszych rzeczy nie rozróżniasz.

Od wszystkich chce argumentów. Żąda! Czeka! Jak tylko nie dostanie - bluzga epitetami i zieje chrześcijańską miłością bliźniego.

A to są Jego "argumenty". Ten wykwintny poziom... Ta wytworność sformułowań... Ta subtelność myśli... Ten szacunek dla adwersarza...

Dno i dwa metry mułu.

Jak powiada staropolskie przysłowie: uczył Marcin Marcina, a sam... (i tak dalej).

Tylko tyle....a odpowiedzi na pytania nie będzie....forma mojej rozmowy z Piotrusiem ci nie pasuje....pokaż że potrafisz coś wnieś merytorycznie nie pisz o bluzgach tam gdzie ich nie ma....insynuacje to Twoja specjalność ale to nudne się staje.

Napisano dziś, 21:04

Włodku to co Piotr odpisał w odpowiedzi na twój post.....pomieszanie z poplątaniem......współczuję ja nie potrafiłbym odpisać.

Ps.Myślę że czas dziś skończyć bo rozmowa (oczywiście nie z Tobą) zaczyna zmierzać w niezbyt ciekawym kierunku, z Bogiem Włodku do jutra.

Czyżbyś insynuował że Roger Mahony podejrzewany o krycie pedofilów był pedofilem....chyba do tego kłamstwa się nie posunąłeś....pewnie tylko i jak zwykle najprostszych rzeczy nie rozróżniasz. ;(

Maju , czyżbyś nie doczytał w linku , który podałem , że to Twoi bracia w wierze (katolicy) oskarżają Mahony o pedofilię oraz o krycie pedofilii ?

Niestety niczym ta argumentacja mnie nie przekonuje....

I na tym zasadza się Twoja bezsilność wobec PŚ oraz faktów !

Maju napisał o 20:34

"Coś zdemaskowałeś....a to ciekawe masz poczucie humoru czy masz zamiar rozpocząć od nowa wklejać coś od braci protestantów, husytów czy ŚJ???

Nie dość tych kompromitacji?"

O 20:47

"Bolesne są kłamstwa które podajesz za innymi, by nie być gołosłownym wskaż jaki to kardynał jest pedofilem bo to podałeś za „La Repubblica” skoro uważasz że podajesz "bolesną prawdę" chcę ten "ból" poczuć!"

O 20:55

"Piotrusiu daruj przekroczyłeś pewien poziom....to znaczy trudno tu mówić nawet o poziomie dyskusji....napij się czegoś chłodnego przemyśl to co napisałeś.

O 21:15

"chyba do tego kłamstwa się nie posunąłeś....pewnie tylko i jak zwykle najprostszych rzeczy nie rozróżniasz.

Od wszystkich chce argumentów. Żąda! Czeka! Jak tylko nie dostanie - bluzga epitetami i zieje chrześcijańską miłością bliźniego.

A to są Jego "argumenty". Ten wykwintny poziom... Ta wytworność sformułowań... Ta subtelność myśli... Ten szacunek dla adwersarza...

Dno i dwa metry mułu.

Jak powiada staropolskie przysłowie: uczył Marcin Marcina, a sam... (i tak dalej).

I najważniejsze , nie podał nawet argumentów z PŚ , aby obronić swoje " prawdy " .

Piotr

Włodku to co Piotr odpisał w odpowiedzi na twój post.....pomieszanie z poplątaniem......współczuję ja nie potrafiłbym odpisać.

To nie tak Andrzeju. To ja wciąłem się w post skierowany przez Piotra do Ciebie cytując fragment. Tłumaczyłem Piotrowi jak sprawę uznania Marii i Jezusa symbolicznymi duchowymi Królami Polski postrzegają Katolicy i Kk.

Tylko tyle. Piotr niczemu nie jest winien.

W.

Wiem Włodku i nic na to nie poradzę.... :)))

@23031970

Piotrusiu szukasz w PŚ czegoś czego tam być nie może...Twoja sprawa, nie wmawiaj jednak że kardynał był pedofilem...nic takiego w tekście który podałeś nie było!

Tyle na dzisiaj.

Na gazeta.pl jest artykuł o znanej już sprawie.

Śledztwo w sprawie 'kilometrówek' 15 posłów. Kempa, Neumann, Pawłowicz...

look, pap 2014-12-30

Warszawska prokuratura okręgowa prowadzi śledztwo w sprawie rozliczania przez posłów ryczałtów za dojazdy prywatnym autem, czyli tzw. kilometrówek. Dotyczy w sumie 15 parlamentarzystów PO, PiS i Solidarnej Polski

- Śledztwo jest w toku, na razie na dość wczesnym etapie i prowadzone jest w sprawie - mówi rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Warszawie prok. Przemysław Nowak.

Postępowanie dotyczące doprowadzenia Kancelarii Sejmu do niekorzystnego rozporządzenia mieniem w nieustalonej...

I niezwykle trafny komentarz Internauty podpisującego się nickiem jaklucz:

jaklucz 4 godziny temu

"PO, PiS i SP? Czy to przypadkiem nie ci, którzy gęby wycierają sobie moralnością, bez czopka z wartości chrześcijańskich nie kładą się spać, a księdza potrzebują nawet przy porannym wypróżnieniu?

Czy to ci sami, którzy mówią mi jak mam żyć, w co wierzyć i jak wychowywać dzieci? Stratosfera hipokryzji została właśnie osiągnięta. Niestety, sejmowa pielgrzymka niezrażona podąża dalej drogą do Zbawienia. Siebie za pomocą za***anych nam wszystkich pieniędzy.

Petycja przeciw udziałowi kardynała Mahony'ego w konklawe

Około 10 tys. osób podpisało się pod petycją katolickiej organizacji przeciwko udziałowi w konklawe, które w marcu wybierze nowego papieża, kardynała z Los Angeles Rogera Mahony'ego, oskarżanego o tuszowanie przypadków pedofilii w swej diecezji.

Petycja została dostarczona kardynałowi Mahony'emu, emerytowanemu arcybiskupowi Los Angeles, przez katolicką organizację "Catolics United". Pod prośbą, by kardynał nie brał udziału w konklawe, podpisało się prawie 10 tys. osób - poinformował dyrektor tej organizacji Chris Pumpelly.

Pumpelly powiedział, że konklawe, które w marcu wybierze nowego papieża, po tym jak Benedykt XVI zapowiedział w lutym swoją abdykację, daje okazję Kościołowi, by się uporał ze skandalami pedofilii. Ale - jego zdaniem - udział w konklawe kogoś takiego jak Mahony, temu nie służy. "To będzie wisiało nad konklawe jak chmura skandalu i wstydu" - powiedział.

Mahony jest od dawna oskarżany o tuszowanie licznych przypadków pedofilii w swej diecezji, a zwłaszcza od 2007 roku, kiedy archidiecezja w Los Angeles zgodziła się wypłacić 660 mln dolarów tytułem odszkodowań za straty moralne 508 osobom, które oskarżały księży o molestowanie seksualne. Była to największa suma odszkodowań wypłaconych z tego tytułu przez Kościół katolicki w USA.

Miesiąc temu, kiedy na wniosek sądu ujawniono 12 tys. stron tajnych dotąd dokumentów dotyczące przypadków pedofilii w diecezji, Mahony został odsunięty od wszelkich obowiązków administracyjnych i publicznych przez swego następcę arcybiskupa Jose Gomeza. Gomez oświadczył wówczas, że lektura dokumentów była "bolesna".

Dokumenty, jak relacjonowały media, ujawniły, że Mahony w latach 80. wysyłał księży oskarżanych o pedofilię poza Kalifornię, by chronić ich przed ewentualnym postawieniem przed sądem.

W sobotę 76-letni Mahony przez ponad trzy godziny składał zeznania w jednej ze spraw tuszowania przestępstw pedofilskich. Mimo zakazu pełnienia obowiązków publicznych, a także publicznej krytyki, Mahony wciąż może odprawiać msze, a także - jako jeden z 117 kardynałów - wziąć udział w marcowym konklawe i wybrać nowego papieża.

Od tygodni różne środowiska w USA i we Włoszech wyrażają opinię, że arcybiskup Mahony, który przyznał się do zaniedbań i błędów, nie powinien uczestniczyć w konklawe. Dziennik "Washington Post" poszedł jeszcze dalej sugerując kilka dni temu w artykule redakcyjnym, że zamiast jeździć do Rzymu Mahony powinien prawdopodobnie siedzieć w więzieniu.

Mahony jak dotąd za pośrednictwem portali społecznościowych, w tym na Twitterze w piątek, zapewniał, że pojedzie do Watykanu na konklawe.

(filmik po angielsku)

Ukryta Zawartość

Piotrusiu szukasz w PŚ czegoś czego tam być nie może...

Doskonale o tym wiem , ale skąd Ty o tym wiesz , że PŚ nic nie wspomina jakoby Maria była Królową Polski , czy w ogóle Królową ?

Tłumaczyłem Piotrowi jak sprawę uznania Marii i Jezusa symbolicznymi duchowymi Królami Polski postrzegają Katolicy i Kk.

Włodku , czegoś jednak nie rozumiem , przecież Jezus jest Królem wszystkich katolików ( również w aspekcie symbolicznym/duchowym ) , tak niemieckich , jak i polskich , itd. , czy zatem nazywanie Mesjasza Królem Polski nie jest przypadkiem próbą zawłaszczenia Chrystusa tylko dla siebie , dla Polaków ?

Przecież Jezus złożył swoje życie za nas wszystkich , i nie sądzę aby się utożsamiał lub adorował ten , czy inny naród , przecież Bóg nie jest stronniczy !

i fragment wypowiedzi księdza , cytuję :

Co ksiądz myśli o uczynieniu Jezusa królem Polski?

Nie wyobrażam sobie tego. Chrystus ma już koronę – cierniową. Dodawanie do tego złotej byłoby dla wiernych nieczytelne.

Rojalistyczny wątek w nauce o Chrystusie to nie pierwszyzna…

Oczywiście. Lecz królewskość Chrystusa, jego godność polega na tym, że on postawił się na samym końcu kolejki i oddał za nas życie. Uniża się bardziej, niż ktokolwiek inny. Zresztą duchowni nauczają, że królestwo Jezusa nie pochodzi z tej ziemi, dlatego czynienie go królem Polski jest niestosowne.

Ukryta Zawartość

Piotr

Maju dnia 30.12.2014 - 21:33 napisał "Piotrusiu szukasz w PŚ czegoś czego tam być nie może..."

Doskonale o tym wiem , ale skąd Ty o tym wiesz , że PŚ nic nie wspomina jakoby Maria była Królową Polski , czy w ogóle Królową ?

Jak wyżej (cytat)....dlaczego wiem.....staram się myśleć logicznie, Ty jak widzę kręcisz się w kółko ze swoimi przemyśleniami i nic z tego nie wynika.

....czegoś jednak nie rozumiem....

To widać słychać i czuć na mile. ;(

Tu nie chodzi nawet że Ty nie rozumiesz Ty się kompletnie nie starasz tego zrozumieć co wskazują nasze wpisy i Twoje odpowiedzi, dodam jeszcze że wiele z tych spraw omawialiśmy już tu wielokrotnie....nic ci to nie pomogło? ;)

Maju dnia 30.12.2014 - 21:13 napisał "Czyżbyś insynuował że Roger Mahony podejrzewany o krycie pedofilów był pedofilem....chyba do tego kłamstwa się nie posunąłeś.....pewnie tylko i jak zwykle najprostszych rzeczy nie rozróżniasz."

Petycja przeciw udziałowi kardynała Mahony'ego w konklawe

Znów fakty jedno a Twój wpis co innego. Jest (był, bo minęły dwa lata) podejrzewany, składał zeznania nie wiemy nawet czy sądownie oskarżony jak na razie (artykuł tego jasno nie mówi) o krycie pedofilów, nie jest nim! Przyznał się do błędów i zaniedbań od tej pory nic w tej sprawie nie wiemy a Ty go jeszcze o pedofilię oskarżasz - jakim prawem!

Nadal tych spraw nie rozróżniasz czy celowo kłamiesz?

Śledztwo w sprawie 'kilometrówek....

Mieszasz do tego politykę, za głupków nas masz....za pasem kolejne wybory i PO czymś musi zająć gawiedź i odwrócić jej uwagę od Sikorskiego a przede wszystkim prawdziwych afer....jak widać robią to skutecznie.

Mieszasz do tego politykę, za głupków nas masz....za pasem kolejne wybory i PO czymś musi zająć gawiedź i odwrócić jej uwagę od Sikorskiego a przede wszystkim prawdziwych afer....jak widać robią to skutecznie.

Jak zwykle w takich sytuacjach należy zgodnie z poleceniami centrali rżnąć głupa aby odwrócić uwagę gawiedzi od prawdziwego oblicza ich ludzi w polskim sejmie. Stąd Twój wpis mnie nie dziwi. Spodziewałem się takiego.

Lista tych (nazwijmy rzeczy po imieniu) złodziei grosza publicznego składa się w głównej mierze ze sztandarowych klęczników i pachołków episkopatu. Zamieszczony wpis Internauty doskonale ich podsumowuje. Wycierają sobie gęby wartościami, narzucają innym jak żyć - a w praktyce dno, polityczna łobuzeria i moralne menelstwo.

Sikorskiego nie usprawiedliwiam. Na równi z nimi powinien ponieść konsekwencje. Zresztą on jest z tej samej ferajny.

Lista tych (nazwijmy rzeczy po imieniu) złodziei grosza publicznego....

Zawsze masz problemy z "nazywaniem rzeczy po imieniu"....tym razem radziłbym wstrzymać się do prawomocnego wyroku, dlaczego? Może oświadczenie Kempy ci w tym pomoże;

"W nawiązaniu do informacji o próbie zestawienia dwóch skrajnie różniących się sytuacji dotyczących służbowych wyjazdów poselskich (mojej i marszałka R. Sikorskiego) – uprzejmie informuję, że zestawienie tych spraw traktuję jako insynuację i nadużycie:

1. W odróżnieniu od R. Sikorskiego – gdy używałam samochodu do realizacji mandatu poselskiego wykazywałam faktyczny stan licznika kilometrów w samochodzie. Stan faktyczny zawsze zgadzał się ze stanem prawnym. Czynię to do dzisiaj mimo, iż przepisy tego nie wymagają.

2. W odróżnieniu od R. Sikorskiego – miałam biura poselskie w kilku miejscowościach oraz aktywnie sprawowałam mandat na terenie okręgu i całego kraju.

3. W odróżnieniu od R. Sikorskiego – nigdy nie miałam do dyspozycji 24-godzinnej ochrony BOR wraz z kolumną kilku samochodów.

4. W odróżnieniu od R. Sikorskiego – rozdzielałam funkcję posła i wiceministra ograniczając wykorzystanie limuzyny rządowej do niezbędnego minimum.

Próby zestawienia obu przypadków jako analogicznych będę traktowała jako naruszenie mojego dobrego imienia i dóbr osobistych."

Pytasz dlaczego by mieli czyhać na jej dobre imię? Naprawdę nie wiesz?

Masz pewnie też wątpliwości czy pisze prawdę, będziesz to kwestionował....ja mam wątpliwości czy "wymiar sprawiedliwości" będzie bezstronnie oceniał zaistniała sytuację....jest więc remis.

Naprawdę nic nie słyszałeś o prawdziwych aferach i roli w nich obecnych rządzących???

A.....Sikorski z tej samej ferajny????...strach pomyśleć kto jest w takim razie z Twojej....

Ps. W sprawie odpowiedzi na pytania - już żadnych nie będzie....przechodzisz nad swoimi kłamstwami i matactwami do porządku dziennego?

Prymitywny i ćwierćinteligentny babsztyl nazwiskiem Kempa nie jest żadnym autorytetem a jej "medialne wyjaśnienia" należy powiesić w kiblu w wiadomym celu.

Znana metoda: zgrywać "pokrzywdzone niewiniątko". Poczekajmy do wyroku? O Wesołowskim i Gilu pisałeś to samo.

Ta swoją drogą ma tupet!

Wiesz lepiej od sądu kto jest winny, zanim zapadnie wyrok i wszystkich podejrzanych tak traktujesz?

Tak Ciebie dziwi że nie pisałem o Wesołowskim czy Gilu jako by było pewnym że jest pedofilem (zresztą w ogóle niewiele pisałem) ponad rok temu gdy nic nie wiedziano oprócz zdymisjonowania Wesołowskiego (Watykan) i medialnych doniesień....masz rację nie mam tego zwyczaju, tak jak nie mam w zwyczaju poniewierać i w chamski sposób pisać o kobietach kimkolwiek by nie były. Widać wzorce czerpiemy z innych źródeł, ja oskarżając kogokolwiek czekam choćby na potwierdzenie zarzutów Ty tego nie potrzebujesz.

Ten wykwintny poziom... Ta wytworność sformułowań... Ta subtelność myśli...

Śmiechu warte te wczorajsze Twoje słowa w kontekście tego co napisałeś dzisiaj. :)))

Czemu się Maju dziwisz Bobi z dwóch cycków ciąga pełną gębą poglądy z inteligentnej Senyszyn.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zapewne bardziej odpowiadają ci partnerzy od problematyki odbytu, ot choćby taki sittek.

Widzę, że tematyka odbytu, szczególnie klasztornego bardzo się spodobała. Jakieś miłe i radosne wspomnienia?

Nie mam zamiaru dyskutować z Tobą dopóki do tematu podchodzisz proktologicznie zamiast logicznie.

Od kiedy to w temacie wiary mamy do czynienia z logiką?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ukryta Zawartość

Wyrzuć więc swój szlafrok.

88e0e16bb7c688e239e5.jpg

Najnowsze badania nad wizerunkiem Jezusa rzeczywiście przeczą temu. Ale... ta "fotka", czemu zamieszcza ją tu ktoś, kto kieruje się miłością względem drugiego wynikajacą z treści Pisma, czemu to ma służyć..? Mam zgadywać? Nie obrazisz się potem?

I naprawdę nic nie poradzę na to , że PŚ jest po mojej stronie

"Gott mit uns".

Tak, stale dajesz tego przykłady. Jak ten wyżej.

UDOWODNIJ mi w oparciu o PŚ , że KŁAMIĘ , twierdząc , że Maria nigdy nie była i nie jest Królową Polski ,CZEKAM !

P.S.

Mam nadzieję , że podejmiesz wyzwanie i nie pozwolisz , aby ucierpiał Twój autorytet oraz kk , którego "prawd" tak zaciekle bronisz ?

Bóg dał nam rozum. Tyle w teorii.

To gorączka będąca skutkiem choroby. Choroby z nienawiści. Choroby odbierającej człowiekowi zdrowy rozsądek.

Włodku , ale to jest niezgodne z wolą Jezusa Chrystusa (naszego jedynego wybawcy ! ), chyba zdajesz sobie z tego sprawę ?

Nadto , to nie Maria , lecz Jezus umarł za nas na krzyżu i żadne ludzkie symbole i tradycja tego nie zmienią !

Żeby coś stało się wbrew woli kogoś, wpierw ten ktoś musiałby tego wcześniej zabronić.

Ukryta Zawartość

Jak wyżej (cytat)....dlaczego wiem.....staram się myśleć logicznie, Ty jak widzę kręcisz się w kółko ze swoimi przemyśleniami i nic z tego nie wynika.

W takim razie odpowiedz logicznie , gdzie w PŚ jest mowa o tym , że Maria jest Królową lub Królową Polski (nie bądź gołosłowny ) , w przeciwnym razie uznam , że się tylko starasz myśleć logicznie , co nie jest tożsame z logicznym myśleniem .

To widać słychać i czuć na mile. ;(

Tu nie chodzi nawet że Ty nie rozumiesz Ty się kompletnie nie starasz tego zrozumieć co wskazują nasze wpisy i Twoje odpowiedzi, dodam jeszcze że wiele z tych spraw omawialiśmy już tu wielokrotnie....nic ci to nie pomogło? ;)

W takim razie czekam , abyś wykazał swoje tezy w oparciu o PŚ , jakoby Jezus był Królem Polski !

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.