Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Maju dnia 31.12.2014 - 09:10 napisał "Śmiechu warte te wczorajsze Twoje słowa w kontekście tego co napisałeś dzisiaj."

Jest istotna różnica. Ja się wyrażam o osobach trzecich, publicznych, które swoim zachowaniem oraz inteligencją na poziomie gęsiej lub baraniej kompromitują państwo polskie.

Ty natomiast używasz swojej "elegancji" bezpośrednio i personalnie do nas.

Nigdy nie piszę czegoś czego nie potwierdzają Wasze wpisy....nazywam kłamcami ludzi którzy piszą brednie na mój temat i twierdzą że broniłem pedofilów, tak samo jak piszą że podawali dane a doskonale wiem i oni wiedzą że nie podawali (pedofilia w USA)....a że to kogoś boli jego sprawa, wiesz do kogo piję. ;)

Rozróżniasz osoby trzecie, ja nie uważam by powierzchowne i medialne poznanie spraw upoważniało Ciebie do takich sądów.

Maju dnia 31.12.2014 - 09:10 napisał "...nie mam w zwyczaju poniewierać i w chamski sposób pisać o kobietach kimkolwiek by nie były."

Tak, tak. Znamy to na pamięć. Jesteście wielkimi rycerzami w stosunku do kobiet. W sprawach mało istotnych. W fundamentalnych traktujecie je jako gorszy gatunek człowieka. Jak zawsze Wasze zakłamanie sięga stratosfery.

Ci którzy robią z siebie idiotów dla kasy szczególnie mnie nie dziwią, ale ci którzy robią to za darmo:)

Te wpisy zabrzmiały jak insynuacja a dopiero co Bobcat rozpisywał się jak to szanuje swoich współrozmówców a tu w "elegancki" sposób i co najważniejsze bezpodstawnie sugeruje najgorsze....hipokryzja do kwadratu!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Trzeba mieć nieskończone pokłady tupetu oraz sięgające stratosfery zakłamanie aby oczywiste fakty nazywać "insynuacjami" i "bezpodstawnym sugerowaniem najgorszego".

No właśnie ale o przyczynach tego faktu obiektywnie już mniej...co i tak nieuchroniło przed prześladowaniami.

Główną przyczyną podpisania konkordatu przez Watykan z Hitlerem była dbałość o zachowanie własnych interesów oraz walka z znienawidzonym komunizmem .

zresztą sam poczytaj :

" Cały ten interes między Watykanem a Hitlerem przeprowadzono w tajemnicy zanim Hitler został kanclerzem Niemiec w styczniu 1933 roku. W czerwcu tego samego roku, został podpisany Konkordat między Hitlerem a Watykanem na warunkach, na których kościół zaprzysiągł wierność reżimowi nazistowskiemu. Oto fragment jego treści: 'Przyrzekam i obiecuję szanować prawnie ustanowiony Rząd Nazistowski. Dołożę wszelkich starań aby unikać wszelkich szkodliwych czynów, które mogłyby mu zagrozić'(Artykuł 16 Konkordatu)."

To jest historia z zakrystii!:) ! Historia jest taka ,m.in:"Winston Churchil w swojej ksiazce"The Gathering Storm" pisze:gdy hitlerowskie oddzialy szturmowe ,defilowali przez Wieden,katolicki biskup Innitzer nakazal wywiesic we wszystkich kosciolach austriackich FLAGI ZE SWASTYKA,bic w dzwony a z okaji urodzin Hitlera odprawiac modly za niego"!!!

Dziennik The New York Times z 7 grudnia 1941 r pisal-"Niemieccy biskupi katoliccy zebrani w Fuldzie modla sie o blogoslawienstwo i zwyciestwo Hitlera".Konferencja biskupow zalecila wprowadzenie specjalnej modlitwy wojennej ktora ma byc odczytywana na poczatku i koncu KAZDEGO nabozenstwa.Ponadto biskupi nakazali ,aby w kazdym kosciele raz w m-cu wyglaszac specjalne kazanie niezielne chwalace zolnierzy niemieckich walczacych na ladzie,wodzie i w powietrzu...

Przyznaje,wsrod funkcjonariuszy niemieckiego KK znalazla sie nieliczna grupka osob ktore zaprotestowaly przeciw polityce papiestwa i swego episkopatu.Znalezli sie wraz z innymi ludzmi w obozach.Ale ten wyjatek tylko potwierdza regule!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

P.S.

Jacku nie szukam zwady , lecz prawdy , również tej historycznej , Piotrek .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

7 grudnia 1941 r

Kontekst, zabrakło kontekstu, popatrz na datę.

Weź jeszcze pod uwagę to co się działo na wschodzie od lat w innym lustrzanym odbiciu nasizmu.

Ponadto powstała "Summi Pontificatus" , o której jakoś zapominacie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

"kłamstwem" lub "manipulacją".

Zacytuj te dwa słowa w moim wpisie przednoworoczny kłamco.

Jacku nie szukam zwady

Nie widzę powodu do zwady.

A nie mówiłem

Miast mówić - jątrzysz.

Trzeba mieć nieskończone pokłady tupetu oraz sięgające stratosfery zakłamanie aby oczywiste fakty nazywać "insynuacjami" i "bezpodstawnym sugerowaniem najgorszego".

Piszesz o tupecie?

Napisałeś przypomnę cytat: "Jesteście wielkimi rycerzami w stosunku do kobiet. W sprawach mało istotnych. W fundamentalnych traktujecie je jako gorszy gatunek człowieka."

Myślę że Nowy Rok zaczniesz od nowego rozdania i nie będziesz odwracał kota ogonem jak poproszę Ciebie o jakikolwiek dowód na prawdziwość tych słów. Skoro powiedziałeś że to są fakty....

Jak nie to wytłumacz się chociaż z tego ataku personalnego....bo chyba nie napiszesz mi że to co napisałeś nim nie jest i jest "eleganckim sposobem prowadzenia rozmów"! ;)

....nie szukam zwady , lecz prawdy , również tej historycznej , Piotrek

Powinieneś poszukiwać tej prawdy historycznej w innych źródłach....onet i przegląd socjalistyczny nie wydaje się być obiektywnym a w związku z tym najlepszym do tego miejscem. ;)

Pozdrawiam Was wszystkich i wszystkiego najlepszego życzę w Nowym Roku

Andrzej.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A ja tobie maju wyjścia z choroby w 2015 choć wiem że twoja nerwica to pewność ze z toba jest wszystko w jak najlepszym porządku a inni są ślepi.

No i co tego? To ma być usprawiedliwienie z przekrętów na kilometrówkach?

Nie da rady.

Kłaść komuś łopatą do głowy, to tylko takie powiedzenie.

W takim razie czym jest uznanie Marii za patronkę pierwszego , drugiego , trzeciego , itd kraju ?

Vlado Tobie to pięknie wyjaśnił.

Tego się w kościele nie dowiesz;

Kochaj ludzi bez warunków wstępnych...

Można za to usłyszeć: miłuj bliźniego swego jak siebie samego, a nawet też: miłuj nieprzyjaciół swoich...

Od kiedy to będąc podejrzewanym o zbrodnię czeka się na proces w domku?

Nie wiem. Może od czasów "Wujka"?

Przeleć sobie więc jakiegoś małoletniego dzieciaka i wtedy spokojnie zaczekasz sobie na proces w domu? Powodzenia. Takie rzeczy to chyba tylko w piekle, albo Watykanie.

Jakby były podejrzenia o ewentualnej mojej ucieczce, pewnie bym siedział i w areszcie.

No i cały czas wrzeszczą jacy to oni są u nas cały czas (biedaczyska) "prześladowani"

A niby jak nazwać Twoją tu "działalność"? Do tego reszta z TWA.

Hipokryzja z Ciebie przemawia. I jak wiem, nie wiesz o co chodzi...

zresztą sam poczytaj :

Polska i hitlerowskie Niemcy podpisały pakt o nieagresji. Też fajnie się go czyta. I też można nam zarzucić usłużność.

Pamiętaj że prawda niewygodna nazywa się u nich "kłamstwem" lub "manipulacją". W wersji soft "wyrwaniem z kontekstu".

Musisz strasznie cierpieć na tym świecie. Nikt nic nie wie, każdy kłamie, oszukuje, byle mu tylko pasuje do teorii... Trwaj i nie pozwól zgasnąć temu kagankowi, wierni już się gromadzą... :)

Można za to usłyszeć: miłuj bliźniego swego jak siebie samego, a nawet też: miłuj nieprzyjaciół swoich

A w praktyce pij wino i wykorzystuj seksualnie nieletnich

I Ty zostaniesz Polańskim

Pytaj tych co byli.

Tego...

janusz-palikot.jpeg

...albo tego

"Wychowywałem się w otoczeniu kobiet, pobożnych chłopek spod Żyrardowa, które za pracą trafiły do miasta.

Zostałem ministrantem, chodziłem na plebanię prowadzoną przez takiego nowoczesnego, młodego księdza grać

w siatkówkę, w ping- ponga, na telewizję, nie mieliśmy w domu telewizora".

39231-407081362751184.jpg

A ja tobie maju wyjścia z choroby w 2015 choć wiem że twoja nerwica to pewność ze z toba jest wszystko w jak najlepszym porządku a inni są ślepi.

Jakie wytyczne z episkopatu na AD 2015? Maju? Dees?

Jak widać na załączonym obrazku zaczynacie nowy rok bez większych zmian, na swoim "poziomie". ;(

Twój jest nieosiągalny dla zwykłego śmiertelnika :(((

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie wiem w czym ty trzymasz głowę...sądząc po wklejce w temacie o "wielkiej orkiestrze" i Owsiaku, jestem właśnie po lekturze zamieszczonych przez Ciebie "danych" dotyczących Caritasu...nie jest to jak widzę bez wpływu na jej zawartość! :)))))

Musisz też być człowiekiem wielkiej wiary......w to co wklejasz. ;)

A co u Was była podwyżka...pewnie tak skoro tak ochoczo i z niezmiennym zaangażowaniem do dzieła przystępujecie. :)

z głową w mentalnym nocniku

Mięśniak z Ciebie...umysłowy.

Zdejmij ten lewacki nocnik z głowy.

Powinieneś poszukiwać tej prawdy historycznej w innych źródłach....onet i przegląd socjalistyczny nie wydaje się być obiektywnym a w związku z tym najlepszym do tego miejscem. ;)

Andrzeju , to samo można powiedzieć o wielu źródłach , problemem jest ich weryfikacja , gdyż nie jesteśmy w stanie wszystkiego przeczytać i sprawdzić , nadto " Historia jest tylko tym , co niektórzy ludzie uznają za stosowne przekazać następnym pokoleniom - niczym więcej "

Vlado Tobie to pięknie wyjaśnił.

Czemu podpierasz się wypowiedzią Vlado , przecież pytałem Cię o Twoje zdanie w tej materii ?

Polska i hitlerowskie Niemcy podpisały pakt o nieagresji. Też fajnie się go czyta. I też można nam zarzucić usłużność.

Ale chyba się zgodzisz , że chrześcijanie winni są usłużność Bogu , a nie politykom/polityce , na tym miedzy innymi zasadza się wiara i zaufanie do Wszechmocnego .

tiso_soldiers_1944.jpg

Tiso is honoring SS soldiers, 1944

Słowacki dyktator, ksiądz Tiso, dekoruje medalami żołnierzy SS

marcone_pavelic.jpg

Marcone-legato pontificio in Croazia and Pavelic

Współpraca legata papieskiego, Marcone, z kato-faszystowskim

reżimem Ante Pavelića, układała się nadzwyczaj pomyślnie

Piotr

Dla osobników takich jak Hoser czy Maju, tylko kaftan i izolować od zdrowych psychicznie ludzi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak już macie, jedno słyszycie, a drugie robicie.

Jakie wytyczne z episkopatu na AD 2015? Maju? Dees?

Te co zawsze.

Nie możemy zacząć kolejnego etapu. Skupiamy się tu ciągle na jednym. To tak jak nauczyciel w szkole. Rok w rok musi stale to samo od początku. On ma się jednak lepiej, bo za każdym razem to jednak inni uczniowie...

Jak widać maju, nowy rok dalej z głową w mentalnym nocniku, zgodnie z przykazania KK i Watykanu.

Pamiętaj: ziółka, nie zioło.

" Historia jest tylko tym , co niektórzy ludzie uznają za stosowne przekazać następnym pokoleniom - niczym więcej "

Nie zmienia to jednak faktu, że prawda jest jak matka. Dlatego staraj sie niczego jej nie przypisywać od siebie.

Czemu podpierasz się wypowiedzią Vlado , przecież pytałem Cię o Twoje zdanie w tej materii ?

Doskonale do niego pasuje.

Ale chyba się zgodzisz , że

Zgadzam się.

Dla osobników takich jak Hoser czy Maju, tylko kaftan i izolować od zdrowych psychicznie ludzi

Ukryta Zawartość

Obywatel państwa i wierny jakiegoś kościoła, to dwie różne osoby? A tu masz od razu na wstępie: "...Rolą Kościoła jest wypowiadać się w sprawach publicznych i upominać, kiedy trzeba, żeby władcy nie prowadzili swoich podwładnych na bezdroża i drogi bez wyjścia - twierdzi abp Henryk Hoser..."

Ukryta Zawartość

Rambo 54 nie widzi nic złego w kierunku w jakim zmierza współczesny świat...zapewne z zamkniętymi oczami oddałby swoje wnuki na wychowanie jakiejś parze partnerskiej a w zrównywaniu ich praw z prawami małżeństw nic złego nie widzi. ;(

Maju dnia 01.01.2015 - 09:02 napisał "Powinieneś poszukiwać tej prawdy historycznej w innych źródłach....onet i przegląd socjalistyczny nie wydaje się być obiektywnym a w związku z tym najlepszym do tego miejscem. "

Andrzeju , to samo można powiedzieć o wielu źródłach , problemem jest ich weryfikacja , gdyż nie jesteśmy w stanie wszystkiego przeczytać i sprawdzić , nadto " Historia jest tylko tym , co niektórzy ludzie uznają za stosowne przekazać następnym pokoleniom - niczym więcej

Doskonale to ująłeś.....dlaczego więc tak ufasz "niektórym ludziom" i niektórym stronom internetowym skoro ich wiarygodność jest tak mizerna co wielokrotnie tu wychodziło w dyskusjach na jaw? :)))

Boję się z kolei że Twoja weryfikacja tekstów ze źródeł ci mało znanych wygląda tak - czytasz tekst i w momencie gdy jest po Twojej myśli (ostro krytykuje Kk) wklejasz. Tak to wygląda, prawda?? ;)

Żadnych zawartych informacji nie weryfikujesz, zwłaszcza historycznych w źródłach naukowych.... ;(

Rambo 54 nie widzi nic złego w kierunku w jakim zmierza współczesny świat...zapewne z zamkniętymi oczami oddałby swoje wnuki na wychowanie jakiejś parze partnerskiej a w zrównywaniu ich praw z prawami małżeństw nic złego nie widzi. ;(

Narazie widzimy co kościół i jego system religijny zrobił z twoją głową, pary partnerskie są od tego wolne, bo te sam zaściankowy kościółek je wyklął, mimo że każdy człowiek jest dziełem matki natury czego tobie podobni przyjać do zakutych łbów nie umieją od zarania dziejów. To jest mentalny nocnik w głowie jaki was cechuje, wystarczy napis jedno zdanie by was sprowokować by ten nocnik się ukazał.

Niech ktoś mi wytłumaczy jak Kościół oparty na kłamstwie, bo Jezus wcale nie umarł na krzyżu czy ściema , że żyjemy raz a dusze we wszechświecie niepodlegają wcieleniom może byś wzorcem moralności? Człowiek jest jednością ze Żródłem a Jezus nigdy nie oferował pośredników jak KK.

Katolik to człowiek, który nie znając hebrajskiego modli się do żyda .

Wierzy, że jest jeden żydowski bóg w trzech osobach (ojciec, syn i duch) a jednego z nich zjada oraz pije jego krew w libacji zwanej mszą - czyli tzw. kanibalizm watykański.

Można sobie z nimi podyskutować o ich urojeniach w głowie ale traktować poważnie nie sposób.

No właśnie sam jakieś bzdury wypisuje a innych pouczać będzie....wklej jak zwykle coś z demotywatorów to "poważnie" porozmawiamy. :)))

....wystarczy napis jedno zdanie by was sprowokować by ten nocnik się ukazał.

Ciebie nie trzeba jak widzę nawet prowokować sam co rusz udowadniasz że jesteś pod wpływem zawartości jakiegoś jak to nazwałeś nocnika....

....zaściankowy kościółek je wyklął....

Mylisz pojęcia, potępienie zła nie jest równoznaczne z wyklinaniem kogokolwiek....wpływ nocniczka? :))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.