Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Macie powyżej popis "kultury" prawaków i katoli. Oraz jakimi "przekonującymi" argumentami się posługują.

Wyjaśniam, że różnica między katolikiem a katolem jest taka sama jak między kibicem a kibolem.

P.S. Nie wiem czym zasłużyłem na taką przyjemność, jaką mi zrobił @xniwax. Kilkakrotnie już pisałem, że wszystkie negatywne oceny mojej osoby, jak również bluzgi i epitety pod moim adresem pochodzące z ICH środowiska sprawiają mi niebywałą satysfakcję.

Wy tu gadu, gadu, a u mnie w bloku ksiądz klatkę A (36 rodzin) obskoczył w 20 minut! Rekord świata! Czyżby wszyscy kopertę w drzwiach dawali? Ludzie mądrzeją? Oj zmienia się nasz kraj! Dla zaskoczenia dodam,że mieszkam w małym mieście, gdzie każdy duszpasterza wpuszczał z uwagi na sąsiada.

Wy tu gadu, gadu, a u mnie w bloku ksiądz klatkę A (36 rodzin) obskoczył w 20 minut! Rekord świata! Czyżby wszyscy kopertę w drzwiach dawali? Ludzie mądrzeją? Oj zmienia się nasz kraj! Dla zaskoczenia dodam,że mieszkam w małym mieście, gdzie każdy duszpasterza wpuszczał z uwagi na sąsiada.

Tak pewnie było kiedyś. Teraz młodzi ludzie mają w d...e co powie sąsiad bo często nie znają tego który mieszka naprzeciwko, a nawet jak znają to mają gdzieś co sobie pomyśli ;-) Dobrze się dzieje :-D żeby tylko rząd uciał fundusz kościółkowy to byłoby już jak w raju prawie.

1359256690_aavn0r_600.jpg

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Nie wiem czym zasłużyłem na taką przyjemność, jaką mi zrobił @xniwax.

To nie jest przyjemność ani argument lecz satyra na jaką zasłużyłeś.

Mam nadzieję, że nie przyjdziesz i nie strzelisz focha z kałachem pod pachą.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

To nie jest przyjemność ani argument lecz satyra na jaką zasłużyłeś.

Sorry, ale o tym co mi sprawia przyjemność wiem i decyduję ja. A satyryk z Ciebie mierny.

o tym co mi sprawia przyjemność wiem i decyduję ja

Tylko Ci się tak wydaje.

Marny, wiem i musi Ci to wystarczyć.

Tylko Ci się tak wydaje.

Marny, wiem i musi Ci to wystarczyć.

Ty decydujesz? Wstaw może głowę pod strumień zimnej wody. Może przestaniesz bredzić od rzeczy.

[...] w seminarium każdy kleryk jest gotowy na każde wyzwania, nawet te ekstremalne. Idzie tam na własne życzenie i wie że dla niewtajemniczonych lekko nie jest. :-)))) Można się nadziać. :-)))))

Co dziwne, nie wszyscy chętni do seminariów zdają sobie sprawę z tego, czym ryzykują. Parę takich przypadków wyszło na jaw przy okazji sprawy molestatora paetza. Trochę szczegółów tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo tu:

Ukryta Zawartość

Rzadko takie sprawy wychodzą na jaw, bo ekscesy niepedofilskie nie są penalizowane z urzędu - najwyżej pokrzywdzeni mogą wnioskować o ściganie za molestowanie. Na szczęście takich pozwów jest coraz więcej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bobuś znowu focha strzeliłeś i głowę wsadziłeś...gdzieś.

Szkoda tylko, że nie oznacza to Twoich bredni kres,

--------------------------------

Czy ktoś widział w ciągu ostatniej godziny jakieś info na temat wspomnianego "zamachu" na redakcję Gościa Niedzielnego? Nie ma. W głównych wydaniach wiadomości czołowych stacji telewizyjnych, na informacyjnych portalach Internetowych? Ani śladu. Znikło. Jeszcze szybciej niż się pojawiło. Przypadek?

Kłamiesz. Głosi pierdoły od samego początku i w każdym poście. Zero Twojej reakcji.

Nie, głupoty rozpowiadasz sam, jak ten przykład poniżej.

A w kręgach pedofilskich przebywasz?

To Wasza specjalność.

A ja twierdzę co innego.

Bo jesteś inny? Ale obiecaj coś z tym zrobić.

Bynajmniej. Jest to wyłącznie dowód za kogo Was mam.

Za kogo, wyjaśnij proszę. Szczerość mile widziana.

I do czego doprowadziła ortodoksyjna wiara we Francji?

Ciekawe kiedy u nas święte bojówki rzucą się na redakcje znienawidzonych gazet?

Chciałbyś. Masz może już tego wizje? :)

Już się rzucają,

Ty już masz... Ja wolę poznać zdanie zwykłego człeka.

Zamiast towarzystwo wziąć krótko za mordę.

Przewidujesz też w swoich wizjach jakieś internaty dla nas, koniecznie z ogrzewaniem kominkowym... Śmiało.

" Najmilsi! Nie mścijcie się sami, ale pozostawcie to gniewowi Bożemu, albowiem napisano: Pomsta do mnie należy, Ja odpłacę, mówi Pan. Jeśli tedy łaknie nieprzyjaciel twój, nakarm go; jeśli pragnie, napój go; bo czyniąc to, węgle rozżarzone zgarniesz na jego głowę. Nie daj się zwyciężyć złu, ale zło dobrem zwyciężaj " [Rz 12,19–21].

Fajnie, teraz się do tego tekstu oczywiście zastosujesz. Tak ja do tej pory to robisz :)

Hi-po-... Co dalej?

Taaak, hipopotam :)

Kilkakrotnie już pisałem, że wszystkie negatywne oceny mojej osoby, jak również bluzgi i epitety pod moim adresem pochodzące z ICH środowiska sprawiają mi niebywałą satysfakcję.

Tak jak skręcanie paluszków w imadle? Jak tam w to nie wnikam z czego czerpiesz przyjemność :)

A Ty wygrałeś bo dałeś pustą. Dla zaskoczenia...

Czy ktoś widział w ciągu ostatniej godziny jakieś info na temat wspomnianego "zamachu" na redakcję Gościa Niedzielnego? Nie ma. W głównych wydaniach wiadomości czołowych stacji telewizyjnych, na informacyjnych portalach Internetowych? Ani śladu. Znikło. Jeszcze szybciej niż się pojawiło. Przypadek?

Nie, to spisek. Przecież wiesz.

Psssst, sprawdź jeszcze to:

Ukryta Zawartość

Co dziwne, nie wszyscy chętni do seminariów zdają sobie sprawę z tego, czym ryzykują. Parę takich przypadków wyszło na jaw przy okazji sprawy molestatora paetza. Trochę szczegółów tu:

Ukryta Zawartość

Daj coś świeżego, przecież stale w KK coś się wyprawia. Zaraz 23031970 przyleci tu z dyżurnym średniowieczem... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oświadczam, że piszę i będę nadal pisał to co uważam za słuszne i właściwe. Nie spodziewaj się więcej jakiejkolwiek odpowiedzi z mojej strony na swoje wpisy.

Z gówniarzerią dyskutować nie zamierzam.

A kto schował głowę w piasek wciskając ignora, to naprawdę "dorosła" postawa w tej sytuacji.

Ps. Nie wszyscy wiedzą że to robisz gdy Ciebie kłopotliwymi pytaniami zasypuję....tym się nie chwalisz. :)))

Daj coś świeżego, przecież stale w KK coś się wyprawia. Zaraz 23031970 przyleci tu z dyżurnym średniowieczem....

Zawsze tak robi gdy mu się udowodni że brednie wypisuje....dopiero co podał za Hartmanem że Polsce 400 księży pedofilów grasuje....pewnie tylko w ich głowach. :)))

Ps. A do tego forumowicza nie warto prosić czy pytać ....zazwyczaj nie odpowiada.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Andrzeju , ja też się zastanawiam , czemu papież Franciszek nie zaprotestował "kłamliwym " rewelacjom podanym w "La Republica"

Może Ty bracie znasz odpowiedź?

Zastanawiasz się?

To już duży postęp....dlaczego nie zastanowiłeś się zanim napisałeś?

Jakbyś się zastanowił to byś to sprawdził. Wystarczyło zresztą czytać moje wcześniejsze posty na ten temat ze zrozumieniem tam to byś znalazł.

Dlaczego papież nie sprostował....widać nie czyta tego pisma i słusznie skoro przekłamuje jego słowa. Żadne jest wiarygodność dziennikarza który podaje niesprawdzone dane (2%) nawet za papieżem który przecież mógł 2% z 0.2% pomylić.

Dlaczego papież nie sprostował...ma od tego ludzi oni to zrobili,

A ty nadal nie potrafisz udowodnić że inna informacja z tego samego wywiadu jest prawdziwa....podasz nazwisko tego kardynała pedofila wreszcie czy uznasz że to co podał 90 letni "dziennikarz" jest kłamstwem?

Też się nad tym zastanowiłem po przeczytaniu kolejnej załganej próby "obrony" w wykonaniu wyrobnika frontu propagandowego. Dlaczego ani papież, ani rzecznik prasowy Watykanu słowem się do tego nie ustosunkowali? Nie zdementowali? Nie sprostowali? Skoro to (rzekomo) są kłamstwa?

Następny co się "zastanawia" ale nie sprawdza!

Chcecie wychodzić na ignorantów wasza sprawa.

Ukryta Zawartość

Maju dnia 07.01.2015 - 13:44 napisał "Słuszna uwaga....weź rambo54 i sittka i wyjedźcie gdzieś na urlop! :)))"

Byleby nie na Dominikane , wszak tam diabeł w dziecięcej skórze uwodzi chrześcijan , chyba nie chcesz Andrzeju , aby nasi bracia skończyli , jak wesołowski?

Aż tak się nas boisz ? Czekam na odpowiedź, mam nadzieję, że znowu nie skłamiesz, że czegoś nie zauważyłeś, że ciebie nie było, że nie doczytałeś, że na ten temat nic nie wiesz, że musisz dotrzeć do źródła, że nie ma o czym pisać, że to tylko insynuacje, że to pomówienia, że to jest zmowa aby osłabić Kosciół.

Co tam jeszcze wam na szkoleniu zalecili?

Nieładnie Piotrusiu tak insynuować takie upodobania....na pewno przemyślałeś ten wpis? ;(

A może chciałeś zasugerować Bobcatowi i reszcie że od pedofilów coś może im grozić....kłuci to się z tym co deklarują....przecież oni tacy dorośli. :)))

@sittek

Was miałbym się bać??

Rozumiem że tak jak Bobcat żartu od poważnego wpisu nie rozróżniasz tak jak swoich wyobrażeń od rzeczywistości, ale po co te spiskowe teorie za tym się ciągną....chcesz wierzyć w to co piszesz o mnie to sobie wierz, twoja sprawa.

Maju dnia 07.01.2015 - 08:26 napisał"Kłamiesz pisząc że ta instrukcja stosowana była "w stosunku do wszystkich czynów naruszających prawo kanoniczne".

Kłamiesz bo służyła w ściśle określonym celu, zachowania tajemnicy spowiedzi i tylko tego dotyczyła....jeżeli uważasz inaczej przedstaw twarde dowody!"

Sam podle kłamiesz, ponieważ między innymi identyczne wytyczne stosowane są w stosunku do duchownych, którzy stali się ojcami. Twarde dowody? Przedstawisz jakieś statystyki dotyczący dzieci duchownych?

Już to przerabiałem z tobą.

Oskarżasz Kk o coś a ja mam udowadniać że twoje oskarżenia są prawdziwe?

Czyżby w świetle prawa świeckiego spłodzenie przez księdza dziecka było przestępstwem? Potrzebujesz znać te statystyki....w jakim celu?

Pisaliście o tej instrukcji w kontekście pedofilii - nie odwracaj kota ogonem.

Jeżeli nagabywanie nastąpiło w konfesjonale lub podczas spowiedzi to i owszem taki przypadek był objęty taką formą (tajność) tylko ze względu na tajemnicę spowiedzi.

Maju dnia 07.01.2015 - 11:14 napisał "Mylisz film "dokumentalny" z dokumentami których nikt tu w tej sprawie nie przedstawił....a nawet jak jeden czy drugi przypadek potwierdza coś co tam przedstawiono....jest pełnia zimy a ty już "jaskółki" widzisz. :)))

I co, już problem nie istnieje? :-)))))))) Hahaha, TYLKO SKOŃCZONY TCHÓRZ BEZ MORALNEGO KRĘGOSŁUPA, MOŻE TAK ASEKURANCKO NAPISAĆ !!!!!

A to ciekawe....w jednym z tematów do tej pory nie doczekałem się żadnego dokumentu lub nawet linka z prasy na potwierdzenie pisanych przez ciebie oskarżeń w tej samej nieomal sprawie a ty o asekuranctwie i tchórzostwie piszesz!

Proponuję kupić nowe lustro to które masz najwyraźniej przekłamuje twój rzeczywisty wizerunek!

Maju dnia 07.01.2015 - 10:46 napisał "Próbujesz merytorycznej dyskusji? ;)"

Z ortodoksyjnym rzecznikiem prasowym KK ciężko rozmawia się merytorycznie, masz wyznaczone cele przez Korporację, musisz stosować się do wytycznych ( odpowiednie źródła), masz osiągać NARZUCONE CELE. O obiektywizmie nie ma co marzyć a co dopiero o merytoryce?

artur0215 dnia 07.01.2015 - 14:59 napisał "to Maju jest od "nich" ?"

Oczywiście. Dopiero teraz to zauważyłeś?

Cytat "Zakapujesz mnie do moderacji? Doniesiesz teraz na mnie do proboszcza? : :))))))) no dawaj."

Przecież się zarzekał, że NIGDY do Moderacji nie donosi. Krzywoprzysięstwo i kłamstwa to ich specjalność.

Tak jak chamstwo i kłamstwa wasza....można sprawdzić napisałem że raz doniosłem na wladza bo był nawet bardziej chamski od sittka co wydaje się niemożliwe, napisałem też że ten na którego doniosę do moderacji musi na to zasłużyć i pierwszy się o tym dowie po uprzednich kilku ostrzeżeniach - sittek pracuje na to.

@artur0215

Jak uwierzysz w te kłamstwa będziesz ich....może już jesteś??? ;)

Może potraktujmy ten temat łagodniej, przypuśćmy jak specyficzną wokandę sądową ( wszak o dowody tu też chodzi), gdzie obie strony nie są zobowiązane do zachowywania się zgodnie z kodeksem, gdzie i zasugerować i skłamać jest wolno, bez konsekwencji prawnych i służbowych :-))))

Mam nadzieję, że z oskarżonym w końcu sobie tu poradzimy. :-)))))

A tu mamy doskonałą wykładnię na czym opiera swoje dyskusje i co jest najważniejsze...żenada!

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Oświadczam, że piszę i będę nadal pisał to co uważam za słuszne i właściwe. Nie spodziewaj się więcej jakiejkolwiek odpowiedzi z mojej strony na swoje wpisy.

Wiemy (już). I nie spodziewamy się.
Wiem , ale jak o tym przekonać Michalika ?

Trudniej uwierzyć w czyjąś pomyłkę niż we własną głupotę to jasno z tego wpisu widać!

A tak na poważnie to coś Maju nie widzę od popołudnia, pewnie spakował plecak swojej "córki", walnął misternie zaplanowaną na najwyższych szczeblach archidiecezji prowokację aby spektakularnie użalić się nad losem KK, a że wie, że ma silnych mocodawców, to i w trymiga go wyciągną z pierdla ( po dotychczasowych wpisach stwierdzona nabyta, a nawet wrodzona, niepoczytalność murowana), wstawiennictwo Michalika- on to dopiero potrafi zakręcić śmigłem, przepraszam sakrofonem, to i dokonał dzieła Bożego. Wynik poszedł w świat, KK jest zagrożony. Trzeba dofinansowywać !!!

Ja bym raczej tu szukał sprawcy

Strach pomyśleć jak żartujesz skoro takie idiotyzmy na poważnie wypisujesz.

To nie przypadek, tylko pochopnie wyciągasz wnioski....nie udało się informacji znaleźć i już "interpretuje", to dla Was typowe.

Ps. Może okazało się (co potwierdza to co się stało) że to psychicznie chora osoba i uznano ze nie warto o tym więcej pisać....zresztą takie informacje dla wielu mediów, pism (np. TVN, GW) to niezbyt ciekawy news....co innego jakby tam księdza pedofila nakryto. ;)

Jak będzie to osoba "chora ideologicznie" spodziewajmy się takiego lub jeszcze skromniejszego "zainteresowania" mediów jak w sprawie Z. Cyby....pamięta ktoś kto to był?

Wstydzicie się swoich przekonań? ;(

A można zapytać.....blok byłych wojskowych, milicjantów czy prominentnych? :))))

KU ZASTANOWIENIU.

MODLITWA SŁOWIAN

Dnia 25.08.2014 r./przypomnienie/

Prawdą mego serca czynię połączenie z Praistotą Ziemi,

z moją Matką.

Łączę się moim sercem z jej sercem i w tym połączeniu

odczuwam jedność i miłość jako wyrażenie świadomości,

która staje się przepływem z naszej jedności.

Duch pierwotnych plemion łączy się z nami,

bo jego energie zespolone są z Ziemią,

z duchem natury, z duchem lasu i duchem drzew, jezior i bagien.

Łączę się moim sercem z tą pierwotną mocą

i odnawiam utracone przepływy,

które zgubiłem/zgubiłam przyjmując drogę poznania

jakim był świat ludzkiego umysłu i cywilizacji człowieka.

Mój powrót do przerwanej ewolucji poprzez jedność z naturą

przywracam sobie własnym wyborem i miłością płynącą z mego serca.

Łącząc się świadomie z przestrzenią, w której jestem,

odczuwam w swym sercu energetykę Prasłowian

i przyjmuję te pasma zespalające mnie z Ziemią,

dające utracone połączenia z naturą,

z jej duchami, które w tym wzniesieniu mojego serca

odczuwają me tchnienie i boskie przebudzenie,

które czynię świadomie jako Dziecko Ziemi

budząc się wraz ze swą Matką,

Macierzą jaką jest jedność całej planety.

Kocham wszystko i wszystkich, bo kocham siebie

i to jest wyborem oraz drogą, którą kroczę,

a odnawiając siebie w energii Prasłowian, przodków,

którzy kochali tę Ziemię,

czynię to efektywnie

i poprzez przemianę siebie, zmieniam rzeczywistość, w której jestem.

Stawiam swoją istotę jako równą w pełnym odczuwaniu

z wszystkimi istotami Ziemi,

a łącząc się z sercem Prasłowian,

odnawiam się łatwo, bo przywracam sobie swoje pierwotne moce.

Odżywa we mnie świadomość, że siły Ziemi,

podzielone dotąd na żywioły, zespalają się we mnie

i stają się wyrażeniem mocy Ziemi w ciele człowieka, który tym emanuje.

Łączę się ze swoim duchem

stając się świadomie wyrażeniem Boga,

jego manifestacją w tych przestrzeniach w ciele człowieka

i już czuję,

że zawsze nim byłem/am.

Duch Prasłowian to potęga mocy pierwotnych plemion,

wytępionych metodycznie przez kosmiczne istoty,

które swoje wojska i tych co przyjęli u nich służbę,

naznaczyli krzyżem, aby całe przestrzenie oczyścić z pogaństwa,

którym było wielbienie Boga Sercem, jako jedności z całą naturą Ziemi.

Kocham i przyjmuję spuściznę dorobku ewolucji pierwotnych plemion

i tego wszystkiego co przyniosło mi me rodzime słowiańskie plemię.

Przybyli tu jako praistoty i na początku swej cudownej ewolucji

zostali wielofalowo wytępieni i zastąpieni obecnym rodzajem ludzkim,

przystosowanym do uległości, poddaństwa i programowania.

Odczujcie, że jesteście jednak jednością ze słowiańskim duchem,

a przenikając się jego mocą, odnawiacie w sobie jego pierwotne moce.

Czynię to niezależnie od systemu i przekonań ludzkiego umysłu,

które własnym wyborem w tym połączeniu oczyszczam.

Pozwalam memu sercu podążać za zewem pierwotności we mnie,

za szczęściem, które zawsze było we mnie,

a nie w materialnym fizycznym świecie cywilizacji,

w której gubił się obecny człowiek.

Kocham prawdę mego powrotu,

a czyniąc to w odczuciu przepływu energii drzew,

ptaków, zwierząt i duchów natury,

czynię to efektywnie

i sam staję się boską naturą

we mnie.

żródło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeden mówi komcham inny i love.

===========================================================

===========================================================

EKKLESIA

k,MTAxMDI5NjcsMTE4NTA=,f,duck_church.jpg

Czy można porównywać Boga do jakiegokolwiek kościoła???

TO JEST CZYSTE SZALEŃSTWO!

Apostoł Paweł mówił:

"Czy wiecie, że jesteście świątynią Boga, i że Duch Święty mieszka w was?"

(1Kor. 3:16)

Znaczy to, że każdy wierzący czy niewierzący jest żywym kamieniem duchowym, Domem Boga, Bóg żyje w nas, nawet w tych niewierzących ... i w tych praktykujących wszystkie religie.

Czas aby się nad tymi słowami zatrzymać i zastanowić, a nie walczyć o mury kościołów, nie zabijać ludzi z innych religii, w których także mieszka Bóg. Podnosząc rękę na człowieka podnosisz ją również na Boga.

Świątynia, którą budujemy Bogu nie jest z kamienia i cegły a nawet ze złota i diamentów, to my sami musimy się przeszlifować na złoto i szlachetne diamenty, musimy znaleźć w sobie wielki skarb, który Bóg ukrył w nas a nie w murach kościoła. Nasze serce jest siedzibą Boga a siedzibą tego skarbu szyszynka, tzw. - Niebieska Perła, czyli przebudzenie najwyższej świadomości człowieka.

Niebieskie Światło Świadomości daje nam możliwość powrotu do Domu Ojca. Ta Niebieska Perła jest największą Manifestacją Boskiej Obecności w ciele człowieka. Jest to forma Wyższej Jaźni, która zawiera różne płaszczyzny egzystencji.

Zabijając drugiego człowieka niszczymy Dom Boży, w którym manifestuje się Boska Obecność na Ziemi! Nie budujmy sobie wiary z cegły tylko z Ducha!

I głupia duma ludzi ...

- gdzie chodzisz do kościoła?

- Na ulicę Wspólną 15.

- A ja się modlę w Kaplicy Sykstyńskiej ... blisko Papieża ...

a Jezus Chrystus nas uczył aby zamknąć się w komorze i pozostać sam na sam z Bogiem:

„Ale ty, gdy się modlisz, wejdź do komory swojej, a zamknąwszy drzwi za sobą, módl się do Ojca swego, który jest w ukryciu, a Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odpłaci tobie.” (Mat. 6:6)

Przepych kościołów, oszustwo świata ... i nowe pożądania .... i głos Boży tu nie przychodzi ... i bezowocne są te nasze wycieczki do kościoła. Czy to ulica Wspólna czy Watykan, wspólne to jest nasze braterstwo, więź człowieka do człowieka .... wiara ludzi w Jednego Boga ... a On nie jest ani taki mały ani biedny, że musimy ochraniać Go w murach kościelnych, choćby były całe ze złota ... to nie cegły są uświęcone obecnością Boga ... TO MY LUDZIE JESTEŚMY UŚWIĘCENI BOGIEM!

Samo greckie słowo "ekklesia" odnosi się do wierzących a nie do budynku czy danej religii ... a Bóg żyje w każdym człowieku bez wyjątku ... a religie, każda potrafi mieć tysiące wypaczeń ... toteż nie zdziwmy się za bardzo, jak nam Bóg w swoim czasie wszystkie te kościółki zamieni w kupę kamieni, jak Świątynię w Jeruzalem... a Jezus przecie przestrzegał ... nikt Go nie chciał słuchać!

Jeden z drugim zacznij szukać Boga w sobie, w kościele Go nie znajdziesz!

Vancouver

05 Jan. 2015

WIESŁAWA

źródło

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie są ważne słowa a czyny....wystarczy błąd popełnić i mamy problem by zrozumieć o co chodzi. ;)

"Bądźmy wrażliwi na bezpieczeństwo dzieci i młodzieży" - Stanowisko Konferencji Episkopatu Polski w sprawie ochrony dzieci i młodzieży

Warszawa, 9 października 2013 r.

Bądźmy wrażliwi na bezpieczeństwo dzieci i młodzieży

Stanowisko Konferencji Episkopatu Polski

w sprawie ochrony dzieci i młodzieży

Dzieci i młodzież są wielkim skarbem całego narodu i nadzieją na jego dobrą przyszłość. Większość rodzin z wielką troską podejmuje trud ich wychowania. Jednakże w ostatnich miesiącach wielokrotnie media informowały o maltretowaniu dzieci, kaleczeniu ich, próbach zabójstwa dziecka przez rodziców, a nawet pozbawianiu ich życia. Wśród tych krzywd wołających o pomstę do nieba, jakich doznają dzieci, jest też i pedofilia. Jest ona jednym z najcięższych przewinień. Negatywna ocena tej krzywdy przez Kościół jest jednoznaczna, podobnie jak mocne i jednoznaczne są słowa Chrystusa: „kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza” (Mt 18,6). Dlatego też apelujemy o większą wrażliwość na krzywdę wyrządzaną dzieciom i młodzieży. Nie bądźmy obojętni na zło i nieprawość, jaka ich spotyka.

Problem pedofilii dotyka całe społeczeństwo. Dane statystyczne w tym względzie są alarmujące. Każdego dnia w Polsce zapadają średnio dwa prawomocne wyroki z tytułu pedofilii. W 2012 roku orzeczono ich 615, a blisko jedna trzecia skazanych to osoby w wieku od 17 do 21 lat. Co drugie dziecko drogą elektroniczną otrzymało nieprzyzwoite zdjęcia. W Internecie jest bardzo wiele stron z pornografią dziecięcą, a wiele dzieci jest w związku z tym szantażowanych i zmuszanych do dalszego udziału w tym procederze. Problem pedofilii pojawia się w szkołach, klubach sportowych, placówkach związanych z edukacją i wychowaniem, a także, co z bólem stwierdzamy – w środowiskach kościelnych. Przepraszamy za tych duchownych, którzy skrzywdzili dzieci. Robimy wszystko, co w naszej mocy, by w przyszłości takie sytuacje się nie powtórzyły. Skrzywdzonym dzieciom i młodzieży niesiemy i będziemy nieść nadal pomoc duszpasterską i terapeutyczną. Z całą mocą podkreślamy – nie ma żadnej tolerancji dla pedofilii. Takie stanowisko zajmuje cały Kościół w Polsce – tak duchowni, jak i świeccy katolicy. Społeczeństwo powinno przejść gruntowną edukację w zakresie ochrony dzieci i młodzieży. Ufamy, że taka sytuacja przyniesie dobre owoce w postaci większej wrażliwości wszystkich ludzi dobrej woli na krzywdę dzieci, młodzieży oraz ich najbliższych.

Kierujemy nasz apel również do ludzi dobrej woli o solidarność i współpracę w reagowaniu na wszelką krzywdę i przemoc, których ofiarami stają się najmłodsi. Nie możemy być obojętni na sygnały i oznaki ich cierpienia. Prosimy również ludzi ze świata mediów nie tylko o informowanie o przemocy, ale także o pomoc w edukowaniu społeczeństwa na temat wyrządzanej dzieciom krzywdy, w tym wielu zagrożeń, jakie niosą najnowsze technologie komunikacyjne. Apelujemy o to, aby nie epatować nieustannie społeczeństwa obrazami ukazującymi przemoc wobec dzieci. Chodzi o wrażliwość odpowiedzialnych za media co do czasu i pory, w których najmłodsi stykają się z tymi przekazami, zwłaszcza w telewizji, w godzinach popołudniowych i wczesnowieczornych. Bombardowanie w mediach elektronicznych tą tematyką prowadzi również do osłabienia wrażliwości na krzywdę dzieci. Demoralizujące są te programy telewizyjne, które wykazują charakter praktycznej instrukcji w zakresie zachowań pedofilskich. Ponadto, nagłaśnianie w mediach pedofilii nie może naruszać godności dzieci i ich najbliższych oraz ich prawa do prywatności. Nie może też krzywdzić osób trzecich, rodzin, szkół, parafii oraz ogółu duchownych.

Przemoc wobec dzieci i ich krzywda nigdy nie powinny zaistnieć. Wspólnie - wspólnota kościelna, społeczeństwo, instytucje państwowe a także media – zróbmy wszystko, byśmy byli bardziej wrażliwi na cierpienie dzieci i reagowali na najmniejsze nawet przejawy i oznaki krzywdy, która ich dotyka.

Biskupi zgromadzeni na 363. zebraniu plenarnym

Konferencji Episkopatu Polski"

Dlaczego przypominam (odgrzewam) to teraz....z prostego powodu;

Byłem w temacie o KK (zamkniętym) ciągle dopytywany dlaczego episkopat nie podejmuje decyzji w sprawie wytycznych Watykańskich....jak podjęli media miały już tylko jeden news - lapsus Michalika który przykrył wszystkie ustalenia!

[...]....dopiero co podał za Hartmanem że Polsce 400 księży pedofilów grasuje....pewnie tylko w ich głowach. :)))

[...]

Jest szansa na to, że już tylko 399-ciu. Jednego sk....syna pedofila dopadł ostatnio wymiar sprawiedliwości, i to w warunkach recydywy:

Dziewięciu lat bezwzględnego więzienia zażądał w środę prokurator w zakończonym już procesie księdza Pawła K. oskarżonego o szereg przestępstw pedofilskich. Duchowny wcześniej karany był już za posiadanie dziecięcej pornografii.

Paweł K. to ksiądz, który pracował w parafiach we Wrocławiu, Miliczu, Oławie i Bydgoszczy. Był katechetą i opiekunem ministrantów. Obecnie jest zawieszony w czynnościach. Zatrzymany został w grudniu 2012 r., gdy zameldował się w hotelu z 13-letnim chłopcem. Ich swobodne zachowanie - wspólne kąpiele w basenie, publicznie okazywana czułość - wzbudziły wówczas podejrzenia obsługi, która zawiadomiła policję.

[...]

Mężczyzna był już w przeszłości karany za posiadanie dziecięcej pornografii. W 2010 r. sąd skazał go na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na pięć lat. W tamtym procesie również był oskarżony o nakłanianie nieletnich do czynów lubieżnych, ale nie udało się go skazać.

Po zatrzymaniu dwa lata temu w pokoju księdza, a później również w jego miejscu zamieszkania funkcjonariusze zabezpieczyli komputery i nośniki pamięci pełne podobnych materiałów. Dodatkowo w czasie śledztwa wyszło na jaw, że mężczyzna mógł dopuścić się czynów pedofilskich w stosunku do co najmniej kilku innych chłopców.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli tak było jak mówi oskarżyciel jednego pedofila mniej....nie podniecaj się rewelacjami Hartmana w Twojej głowie też 400 (399) pedofilów się zalęgło?

Ps. W sprawie postu 1886 jeszcze jeden artykuł, ten bardziej pasuje do tego co tam napisałem;

Ukryta Zawartość

"Bp Polak ujawnił, że we wtorek był obok abp. Michalika, gdy ten dowiedział się, jak media komentują jego wypowiedź. "Bardzo się tym faktem zasmucił i zaraz poprosił o natychmiastowe zaproszenie dziennikarzy, nie będzie kluczył i jasno powie, że się pomylił" - mówił sekretarz KEP."

No teraz już wiemy dlaczego media skupiły się na tym lapsusie....mało kto zapamiętał co kk robi w sprawie pedofilii w jego szeregach, ale dyskusji czy Michalik się pomylił czy może rzeczywiście tak myśli na pewno nie. ;(

Ukryta Zawartość

" Najmilsi! Nie mścijcie się sami, ale pozostawcie to gniewowi Bożemu

W Paryżu trzech idiotów oddanych swojemu Bogu zinterpretowało to niestety inaczej. Zapewne byli realizatorami woli Mahometa. W religii można sobie wszystko wytłumaczyć na swój sposób. Maju i jego satelity nie rz dali nam do zrozumienia, że wiarą można zakręcić we wszystkie strony.

Mam nadzieję, że RAID nie zabije ich na miejscu, a pozwoli zabić ich przez kobiety, oczywiście w bezpośrednim pościgu w czasie nieudolnej ucieczki. Te sraje tego najbardziej się boją, gdy zginą z ręki kobiety wiedzą, że nie pójdą do swojego zasranego Nieba. Tam nie będzie Mahometa ani ukochanej kozy.

Wy tu gadu, gadu, a u mnie w bloku ksiądz klatkę A (36 rodzin) obskoczył w 20 minut! Rekord świata! Czyżby wszyscy kopertę w drzwiach dawali? Ludzie mądrzeją?

Jeśli dają to jeszcze nie mądrzeją.

Mam nadzieję, że nie przyjdziesz i nie strzelisz focha z kałachem pod pachą.

Przecież to ortodoksyjni wyznawcy swojej wiary zabijają niewinnych ludzi z kałachów, ucinają im głowy. Znowu widzę, że kompletnie xniwax nie jarzysz na czym to polega. Chcesz to może na rysunku, wykresie, schemacie blokowym? Wtedy może wreszcie załapiesz kto i dlaczego zabija.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

W Paryżu trzech idiotów oddanych swojemu Bogu zinterpretowało to niestety inaczej. Zapewne byli realizatorami woli Mahometa. W religii można sobie wszystko wytłumaczyć na swój sposób. Maju i jego satelity nie rz dali nam do zrozumienia, że wiarą można zakręcić we wszystkie strony.
Przecież to ortodoksyjni wyznawcy swojej wiary zabijają niewinnych ludzi z kałachów, ucinają im głowy.

Nie pomyliłeś wierzących z terrorystami?

O wyznaniu nie wspomnę

Jak na razie to ludzie tobie bliżsi ideologicznie są zamieszani bądź wprost dokonują aktów przemocy wobec katolików, przykłady w naszym kraju przyniosły ostatnie dni....dość tego pomawiania i demagogii!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.