Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem że jesteś tak skonstruowany że jak ci ktoś powtarza że "Maju jest obrońcą pedofilów" ty po którym razie w to wierzysz, podobnie uwierzyłeś w fałszerstwa Raportu Ryana ale oprócz tego co inni piszą i mówią jest rzeczywistość i ona mocno skrzeczy.....nie widzisz tego że czas myśleć samodzielnie a nie "rumburakami"?

Niczego nie rozumiesz , ale spróbuj odpowiedzieć :

Powiedz mi dlaczego Pius XII nie zareagował na inwazje Polski przez wojska hitlerowskie.

Dlaczego nie reagował na niszczenie polskich miast i mordy polskiej ludności , wszak trudno sobie wyobrazić żeby nic o tym nie wiedział , chociażby za

pośrednictwem polskiego KK ?

nieautoryzowany osobiscie przez autora.

Autora poda nam Maju , mam nadzieję , że i tym razem nas nie zawiedzie ?

Piotr

dlaczego Pius XII nie zareagował na inwazje Polski przez wojska hitlerowskie.

Ponieważ liczył na specjalne konta z zawartością milionów dolarów, do których nikt nie będzie miał dostępu. Jak się niedawno okazało, do czasu......

przepraszam, jeśli uraziłem niewinnym pytaniem o herszta. Przy tym herszcie odnajdzie Pan znaczek (ż), co oznacza, że był to żart.

Poza tym nie każda banda jest zła ("Wanda i Banda").

I to ma być wiarygodne? Buahahahah. Takiego naiwnego odkręcania zwykłego aroganckiego a wręcz chamskiego zachowania dawno nie widziałem. Jakbym widział Michalika i jego równie idiotyczne tłumaczenie. Widzę, że macie wiele ze sobą wspólnego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Powiedz mi dlaczego Pius XII nie zareagował na inwazje Polski przez wojska hitlerowskie.

lska nie zrezygnowała z wysiłków zażegnania wojny. Dnia 26 sierpnia 1939 r., papież osobiście podyktował tekst depeszy do nuncjusza F. Cortesiego z poleceniem przekazania jej rządowi polskiemu: "W kołach dyplomatycznych ocenia się, że jeśli Polska da Niemcom satysfakcję, odstępując Gdańsk, będzie możliwe dojście do porozumienia." Minister J. Beck, do którego zwrócił się F. Cortesi, odpowiedział, że tego rodzaju propozycja jest dla Polski nie do przyjęcia.

"W ostatnich dniach przed wybuchem wojny dyplomacja watykańska czyniła wszystko, by zachowany został pokój. Papież polecił, by nuncjusz Orsenigo podjął jeszcze jakiś krok w tej materii u rządu berlińskiego. Natomiast instrukcje wysłane do Warszawy zalecały nadal, by Cortesi wpływał na rząd w duchu zachowania spokoju, nieprowokowania Niemców, wreszcie przyjęcia ich żądań. I choć Polacy składali niejednokrotnie zapewnienie, że gotowi są podjąć próbę pokojowego rozwiązania konfliktu, to 28 sierpnia 1939 r. nuncjusz przekazał notę do Watykanu, że zdaniem rządu polskiego program Stolicy Apostolskiej jest w praktyce nie do zrealizowania."

A teraz uważajcie. Powyższy cytat nie pochodzi z jakichś źródeł "ziejących nienawiścią do KK". Pochodzi z:

www.niedziela.diecezja.torun.pl . Autor: ks. Józef Dębiński.

Czekam na obłudne i pokrętne "tłumaczenia", Maju że nie powiedzieli tego co jest czarno na białym powiedziane.

Czekam na obłudne i pokrętne "tłumaczenia", Maju że nie powiedzieli tego co jest czarno na białym powiedziane.

Ja również , i sprawie poniżej również :

Piotr

nie jesteście (na szczęście) w stanie zatuszować , ani zmienić Historii !

Cechą charakterystyczną wszystkich totalitaryzmów są stałe próby właśnie zatuszowania i zmiany historii. Przed 1989 rokiem propaganda komunistyczna oficjalnie głosiła, że Katyń to dzieło hitlerowców. Powoływano się nawet na "naukowe ustalenia" "obiektywnego dochodzenia" Komisji Burdenki. Który to Burdenko przed przystąpieniem do pracy otrzymał wytyczne (nawet decyzję) Prezydium KC WKP(b) jakie mają być wyniki śledztwa. Do czego się nota bene osobiście potem przyznał.

Napisałem wyraźnie: „większość zła zapisana jest w genach”. W tym konkretnym przypadku chodziło o zło generowane przez antykatolików na forum w postaci: werbalnej agresji, pogardy, nienawiści, ignorowania faktów, zaślepienia, oczerniania, kłamstwa, insynuacji, itp.

Geny są fundamentem, a wychowanie i odpowiednie środowisko pomagają "wycisnąć" z tych genów, to co najlepsze.

Zastanówmy się przez chwilę, jaki udział w polskiej populacji antykatolików stanowią kobiety. Wiadomo, że głównym miejscem aktywności wojujących katolików jest internet. Z moich obserwacji wynika, że wojujących kobiet w zestawieniu z liczbą mężczyzn jest garstka. Wychodzi na to, że w rozwoju postaw antykatolickich płeć ma duże znaczenie, a płeć to geny -- > geny mają duże znaczenie.

Takich bzdur, wręcz idiotyzmów, dawno nie czytałem.

Jakie jest źródło tej niesamowitej wiedzy? Telegraph? Mirror? No nie mogę, trzymajcie mnie.

Kim jest Nick Collins, Dean Rousewell? To jacyś znani naukowcy, autorytety medyczne, publikujący swoje prace na www.thelancet.com? A może Nick Collins to jakiś bliżej nieznany młokos publikujący swe artykuły w bulwarowej prasie ? I to jest autorytet wyznawcy Kościoła? Na podstawie jakich badań ten młodzieniec doszedł do takich osobliwych wniosków? Poproszę o szczegóły

Jaki związek ma inteligencja zapisana w genach z pojęciem czysto filozoficznym, etycznym ?

Sam to wymyśliłeś biedaku? Tak to się robi w naukach kościelnych? Podaj źródło tych badań, a podyskutujemy.

Inaczej będziesz zwykłym manipulatorem i łowcą sensacji aby podtrzymać swoje brednie.

Dlaczego biedaku?

Ano dlatego, że te wywody są tak infantylne a wręcz głupie, jak poprzednie próby wytłumaczenia swojego nagannego zachowania

Większość dzieci rodzi się z piętnem zła? Ze skazą genetyczną? A może z piętnem grzechu pierworodnego? O to chodzi? Do każdej swojej wydumanej naukowej teorii pakujesz nauki teologiczne? Niezłe.

Wywody dotyczące antykatoliczek pominę. Tego się nawet czytać nie dało. To trzeba leczyć.

Cechą charakterystyczną wszystkich totalitaryzmów są stałe próby właśnie zatuszowania i zmiany historii.

Stąd stała i nadmiernie aktywna obecność na forach różnych indywiduów.

Podatnicy będą nadal sponsorować emerytury księży. Kard. Nycz 'umówił się z rządem', że sprawę Funduszu odkładają o rok

Zbliżają się wybory, notowania lecą na pysk, sytuacja stała się niepewna - dlatego trzeba kościelną Mafię czymś opłacić.

Kościoły są siedliskiem agitacji politycznej, ksiądz powie- katolik zagłosuje. To prosta zależność. Szczególnie na wsiach i w małych miasteczkach. Dlatego kilkanaście czy kilkadziesiąt baniek z budżetu na emerytury dla klech czy Świątynię Opatrzności to niewiele, mając na celu wizję utrzymania się przy korycie przez następne kilka lat. Cel uświęca środki.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Cechą charakterystyczną wszystkich totalitaryzmów są stałe próby właśnie zatuszowania i zmiany historii. Przed 1989 rokiem propaganda komunistyczna oficjalnie głosiła, że Katyń to dzieło hitlerowców. Powoływano się nawet na "naukowe ustalenia" "obiektywnego dochodzenia" Komisji Burdenki. Który to Burdenko przed przystąpieniem do pracy otrzymał wytyczne (nawet decyzję) Prezydium KC WKP(b) jakie mają być wyniki śledztwa. Do czego się nota bene osobiście potem przyznał.

Charakterystyczne jest również to , że każdy totalitaryzm , wcześniej lub później w końcu upada i nie inaczej będzie z dyktaturą kościelną , zresztą już Szekspir zauważył ,iż " nie ostoi się fundament oparty na krwi"

Inteligencja w ponad 60% zależy od genów:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Moje zdanie: „większość zła zapisana jest w genach” jest więc prawdziwe.

Idąc tym tokiem rozumowania , możemy stwierdzić , że dobro jest również zapisane w genach , ale jest jedno ale :

czym jest " zło" ?

czy kazirodztwo jest złe/złem ?

i proszę mi/nam jeszcze wyjaśnić , co ma inteligencja wspólnego lub w jaki sposób determinuje zło lub dobro ?

P.S.

Można być dobrym i głupim oraz inteligentnym i złym i vice versa .

Ukryta Zawartość

Piotr

Nie trzeba być znawcą fotografii , aby odczytać jej ewidentną treść , oto przykłady :

Jesteś chorym człowiekiem, było o tym niejednokrotnie, a ty dalej tą samą kocią gadkę serwujesz.

Widzisz trzech facetów na zdjęciu i już wiesz co oni tam robią? Ręce opadają, zmień trenera inny może jakiś ćwiczeń fizycznych cię nauczy.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Jesteś chorym człowiekiem, było o tym niejednokrotnie, a ty dalej tą samą kocią gadkę serwujesz.

Widzisz trzech facetów na zdjęciu i już wiesz co oni tam robią? Ręce opadają, zmień trenera inny może jakiś ćwiczeń fizycznych cię nauczy.

Słabo u ciebie z historią , skoro na zdjeciach widzisz tylko 3 facetów , no cóż patrzysz , a nie widzisz .

Piotr

<br />Jesteś chorym człowiekiem, było o tym niejednokrotnie, a ty dalej tą samą kocią gadkę serwujesz.<br />
jacusia a co ty masz z tą ocia gadka.Wiara jak kazda inna nie gorsza od twojej,mozna nawet powiedziec ze lepsza patrzac na zachowania jej członków ..brak picia,zlodziejstwa,czystosc,samoobsluga, zajmowanie sie starymi czlonkami zboru etc.Jakies piec pieter nad toba.

<br />Słabo u ciebie z historią , skoro na zdjeciach widzisz tylko 3 facetów , no cóż patrzysz , a nie widzisz . <br />
skupił sie na najładniejszych....jak to ksiondz.

Nigdy nie negowałem faktów natomiast należy zauważyć jedno - w odpowiedzi na co podałeś ten tekst???

Przecież tam nie ma nic (Twój cytat z "Niedzieli") co by uwiarygadniało to co napisał Numerek.

"Powiedz mi dlaczego Pius XII nie zareagował na inwazje Polski przez wojska hitlerowskie."

Powiem więcej tam jest nawet coś wręcz przeciwnego pokazana troska, może posunięta do absurdu (Polska nie mogła oddać Gdańska) pewnie papież mylnie (podobnie jak wielu dyplomatów) sądził że ten krok zapewni pokój, niestety się mylił. Nie jest nieomylny w tych sprawach.

Po to wkleiłeś ten kontrowersyjny fragment by całość działań papieża dla pokoju między Niemcami a Polską w oczach niezorientowanych zagmatwać?

Niech sobie sami wyrobią opinię ja w przeciwieństwie do Ciebie nie będę manipulował i podam cały tekst (ze szczególną dedykacją dla "filmikowego historyka" 23031970) z niedzieli:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie muszę tylko odpowiadać. Mogę czasem wkleić coś od siebie. A zrobiłem to, aby pokazać po czyjej stronie był Pius XII.

Z tym "manipulowaniem" przekraczasz (własne) granice śmieszności. Nie trzeba przekazywać kilkuset stron literatury. Nieraz wystarczy jedno zdanie.

Tam jest okazana troska? 17 września 1939 tow. Stalin zajął wschodnie tereny Rzeczypospolitej. Również powodowany (jak głosiła oficjalna propaganda") "troską o ochronę ludności Zachodniej Ukrainy i Zachodniej Białorusi".

Cytat"Dlaczego pomawiasz więc innych?'

Errare humanum est. Ty się nigdy nie mylisz? Głupie pytanie zadałem. Przecież krynica prawdy nie może się mylić. Nigdy. Z definicji.

Rżniemy głupa kolejny raz?

Tu nie o pomyłkę chodzi wyraźnie napisałeś że "Jakie to ma znaczenie kto to powiedział? Jeden z hierarchów. Dydycz? Zawitkowski?"

Ano ma skoro powiedział ktoś inny....i daj sobie spokój z tymi personalnymi wycieczkami, ja nie mając potwierdzonych informacji mówiąc nawet o przeciwnikach ideologicznych nie potrafiłbym tak napisać.

Cytat "Sam też się asekurujesz że z tytułów które podałeś nie wszystko uznajesz co już raz doświadczyłem namacalnie jak cytowałem TP....po co więc ta szopka?"

Jak szopka? Czyżbyś miał kłopoty ze zrozumieniem podstawowych pojęć? To, że się w wielu sprawach merytorycznie z tymi tytułami nie zgadzam nie pozostaje w żadnym związku z faktem, że je szanuję, cenię i uważam za wiarygodne. To tylko twoja opcja odmienne zdanie w jakiejś konkretnej, merytorycznej sprawie utożsamia z brakiem szacunku. Obowiązuje jedność moralno-polityczna partii i narodu.

Piszesz tak jakbyś nie zauważał że nie tylko cytuję (a robię to zdecydowanie częściej od Ciebie) nie tylko prasę katolicką ale w większości przypadków (w związku z występującą tu powszechnie alergią na nią) prasę ogólnie dostępną świecką.

Nie wykluczam też że w tytułach których z założenia nie czytam ze względu na język i ukierunkowanie antykościelne (NIE i Fakty i Mity i innych podobnych) nie ma prawdziwych informacji. Jednak są skrajnie tendencyjnie przekazywane z wiadomych racji, stąd mam do nich taki a nie inny stosunek.

Udział niektórych hierarchów w komitecie honorowym marszu PiS bp Pieronek wprost i otwartym tekstem nazwał skandalem. Sam widziałem i słyszałem w TV.

Zadam kolejny raz kłam Twojemu stwierdzeniu że "zawsze się z Tobą nie zgadzam" - o tym ja z kolei czytałem....czyżbyś zapomniał że ci biskupi się z tego wycofali?

Maju dnia 17.12.2014 - 09:44 napisał "Bolesną prawdę pokazuje (jest) Wasza bezsilność gdy to co napisałeś musicie udowodnić!!!"

A co tam słychać u twoich idoli, Wesołowskiego i Gila? Nie słyszałem abyś odszczekał swoje insynuacje i krętactwa dotyczące ich niewinności. Jakoś tak przycichłeś. Czekasz na wyrok kasacyjny, a może nic się nie stało? taka samą grę prowadzisz w sprawie oszustw przez f-szy Watykanu. Zastanawiam się czy robisz to tak sam z siebie, ze zwykłej głupoty, czy ci za to płacą? Nie odpowiadaj.

Nie zamkniesz mi ust oszczerco bo ty najlepiej wiesz jaką pokrętną grę prowadziliście z vladzem i innymi by mi to w zamkniętym wątku o Kk wmówić!

Ślady tego ciągną się do teraz bo część czytających w to uwierzyła a niestety Włodek który powinien to pamiętać jak było i mnie nieraz bronił coraz częściej nabiera wody w usta.... ;(

Czekam więc że odszczekasz to kłamstwo o mnie choć znając Ciebie nie warto na to liczyć udowodniłeś już nieraz że w tej materii brak ci honoru.

Nie trzeba być znawcą fotografii , aby odczytać jej ewidentną treść , oto przykłady;
„Niczego z takim utęsknieniem nie życzę Führerowi, jak zwycięstwa”.

a przypisy gdzie.A cytat skad.Autoryzowany???
Autora poda nam Maju , mam nadzieję , że i tym razem nas nie zawiedzie ?

Piotruś nie podał, czyżby się wstydził"??

Ale za to czyta mi w myślach.... :))))

Proszę;

Ukryta Zawartość

Niestety nie ma tam napisane z jakiego kontekstu wyrwano (to ulubione zajęcie na tych stronach) słowa papieża o ile są prawdziwe, musisz sobie sam znaleźć....a może sam Numerek poda???? :)))

Z tym "manipulowaniem" przekraczasz (własne) granice śmieszności. Nie trzeba przekazywać kilkuset stron literatury. Nieraz wystarczy jedno zdanie.
Nie muszę tylko odpowiadać. Mogę czasem wkleić coś od siebie. A zrobiłem to, aby pokazać po czyjej stronie był Pius XII.

Doprawdy?

No to cytat z tego samego artykułu....pozwolisz że nie jedno zdanie, jednym zdaniem nie wytłumaczysz niczego, jak widać na załączonym obrazku jednym zdaniem najlepiej się manipuluje!!

"Słowa pocieszenia dla pokonanej Polski przekazał Pius XII w encyklice "Summi Pontificatus" ogłoszonej 20 października 1939 r. Oprócz części doktrynalnej, w której zajął stanowisko przeciw nacjonalizmowi, przeciwko ubóstwieniu państwa, przeciw totalitaryzmowi, rasizmowi, kultowi siły, pogardzie zobowiązań międzynarodowych, jednym słowem przeciwko cechom charakterystycznym dla państwa hitlerowskiego, wypowiedział się również oficjalnie o ujarzmionej Polsce: "A krew tylu ludzi, także tych, którzy choć nie zaciągnięci do szeregów wojskowych, padli bezlitośnie, zda się podnosić żałobny jęk zwłaszcza spośród tego narodu, mamy na myśli naród polski, który dla swej niewzruszonej wierności dla Kościoła oraz wspaniałych zasług dla kultury chrześcijańskiej, zapisanych w dziejach i przekazanych nieśmiertelności, domaga się jak najsłuszniej ludzkiego i braterskiego współczucia, a który ufając Bogarodzicy, Wspomożycielce Wiernych, oczekuje upragnionego dnia, kiedy na zasadach sprawiedliwości i trwałego pokoju nareszcie jednak będzie mógł się niby z odmętów żywy wydobyć."

Ukryta Zawartość

Maju dnia 17.12.2014 - 09:44 napisał "Rozumiem że jesteś tak skonstruowany że jak ci ktoś powtarza że "Maju jest obrońcą pedofilów" ty po którym razie w to wierzysz, podobnie uwierzyłeś w fałszerstwa Raportu Ryana ale oprócz tego co inni piszą i mówią jest rzeczywistość i ona mocno skrzeczy.....nie widzisz tego że czas myśleć samodzielnie a nie "rumburakami"?"

Niczego nie rozumiesz , ale spróbuj odpowiedzieć :

Powiedz mi dlaczego Pius XII nie zareagował....

Widzę że ty "zrozumiałeś" o czym pisałem (cytat) bo jak widzę zapomniałem w nim ująć jeszcze jednej Twojej cechy nie trzymanie się treści rozmowy....jak ja o historii to ty o pedofilach ja ka o pedofilii ty o historii... :))))

Co do pytania nie odpowiadam na "rumburakowe" oszczerstwa one same się ośmieszają w starciu z prawdziwą historią, co już wcześniej wykazałem!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

.

Ukryta Zawartość

Przykłady wyżej.

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Jednak są skrajnie tendencyjnie przekazywane z wiadomych racji, stąd mam do nich taki a nie inny stosunek.

Nie pogrążaj się. Mieliśmy obaj okazję wykazać, kto jest bardziej otwarty na wielokierunkowość informacji.

czyżbyś zapomniał że ci biskupi się z tego wycofali?

Tak. Wycofali się. Na wyraźne polecenie Watykanu.

Nie zamkniesz mi ust oszczerco bo ty najlepiej wiesz jaką pokrętną grę prowadziliście z vladzem i innymi by mi to w zamkniętym wątku o Kk wmówić

(1) Najpierw coś mówimy.

(2) Potem się tego wstydzimy.

(3) Więc idziemy w zapartego i atakujemy.

Sprytna metoda. Tyle, że tutaj nie znajdziesz naiwnych, których na to złapiesz. Jak mówi porzekadło: "starego wróbla na plewy nie złapiesz".

No to cytat z tego samego

Ogólna mowa o wszystkim i o niczym. Ustosunkuj się może do cytatu Piusa XII, który zamieścił wczoraj Numerek i komu życzył zwycięstwa.

co już wcześniej wykazałem!

Umieszczane przez Ciebie kłamstwa i interpretacje niezgodne z faktami niczego nie wykazują.

Ukryta Zawartość

Przykłady wyżej.

Cytat;

"Propaganda (od łac. propagare – rozszerzać, rozciągać, krzewić) – celowe działanie zmierzające do ukształtowania określonych poglądów i zachowań zbiorowości lub jednostki, polegające na manipulacji intelektualnej i emocjonalnej (czasem z użyciem jednostronnych, etycznie niewłaściwych lub nawet całkowicie fałszywych argumentów). Gdy propaganda zmierza do upowszechnienia trwałych postaw społecznych, poprzez narzucenie lub zmuszenie odbiorców do przyjęcia określonych treści, wtedy stanowi jeden z elementów indoktrynacji..."

Skoro podałeś definicję powinieneś jasno napisać do czego pijesz....na to odwagi brakło?

Cytat "Nie zamkniesz mi ust oszczerco bo ty najlepiej wiesz jaką pokrętną grę prowadziliście z vladzem i innymi by mi to w zamkniętym wątku o Kk wmówić....'

(1) Najpierw coś mówimy.

(2) Potem się tego wstydzimy.

(3) Więc idziemy w zapartego i atakujemy.

Sprytna metoda. Tyle, że tutaj nie znajdziesz naiwnych, których na to złapiesz. Jak mówi porzekadło: "starego wróbla na plewy nie złapiesz".

Nie chcesz bym Ciebie nazywał naiwniakiem ok.

Skoro tak - świadomy kłamco nigdy nie broniłem żadnego pedofila, w sprawie Wesołowskiego i Gila nic mi nie zarzucisz popartego dowodem, wiem co mówiłem i mam czyste sumienie!

Obrona mojego dobrego imienia które kłamstwem chcesz zniszczyć to wg. Ciebie atak na Was?

Czekam panowie cały zamknięty temat o Kk jest do waszej dyspozycji....czekam na choć jeden przykład który pod obronę można podciągnąć!

Cytat"czyżbyś zapomniał że ci biskupi się z tego wycofali?'

Tak. Wycofali się. Na wyraźne polecenie Watykanu.

'Decyzję tłumaczy "troską o budowanie jedności wszystkich Polaków".....

Wygląda na to, że kiedy biskupi ogłosili swoje poparcie dla marszu przeciw sfałszowanym wyborom, zainterweniował Watykan.'

Cały tekst:

Ukryta Zawartość

Wygląda na to że czytujesz wyborczą lub wybiórczo.... :))))

Ustosunkuj się może do cytatu Piusa XII, który zamieścił wczoraj Numerek i komu życzył zwycięstwa.

Takich cytatów wyrwanych z kontekstu z tych antykościelnych stron są setki, nie mam do czego się ustosunkowywać, zwłaszcza do zdań których sens poznam gdy wtopię w kontekst całego tekstu i czasu w jakim powstał....czyżbyś nie zauważył że już do tego się odniosłem? (post794

Odpowiedz na jedno pytanie skąd wiesz czy to prawdziwy cytat skoro nie podano skąd pochodzi i czy w związku z tym że nie podano nie zastanawia Ciebie ten fakt?

Umieszczane przez Ciebie kłamstwa i interpretacje niezgodne z faktami niczego nie wykazują.

Panie mocny w gębie, wykaż co było dzisiaj kłamstwem i niezgodne z faktami....tylko nie pisz by uniknąć podania "wszystko", mnie wystarczy jeden przykład...czekam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Brak odpowiedzi jest również odpowiedzią. Nie ustosunkowuj się. Już odpowiedziałeś. Myślowe wygibasy w stylu "skąd wiesz, że to jest prawdziwy cytat" niczego nie zmienią. Szukaj całości tekstu i potem swoim zwyczajem dokonuj karkołomnej ekwilibrystyki intelektualnej aby "wykazać", że wprawdzie wszyscy słyszeli i jest to na piśmie iż powiedział białe, ale to znaczyło że jest czarne.

Niczego nie wykazałeś , gdyż Ty oraz Twój kościół nie jesteście (na szczęście) w stanie zatuszować , ani zmienić Historii !

Historię tworzycie wyłącznie własną.

O odpowiedzialności KK za doprowadzenie do wybuchu drugiej wojny światowej, o przyłożenie (wydatne) ręki do eksterminacji Żydów, o bycie wielkim hamulcowym dla rozwoju nauki, o niesłychanych zbrodniach czasów Świętej Inkwizycji (prawie doprowadzających do zaniku gatunku ludzkiego), o chęci panowania nad Światem i powołanych do tego celu krucjat na Wschodzie... I wiele, wiele innych.

Jeszcze kiedyś w swej ludzkiej naiwności brałem to na karb zwykłaj niewiedzy. Ale kto chce się tylko dowiedzieć, doszuka się przecież prawdy. Kto tylko tego chce...

Dlaczego więc przez lata całe powtarza się stale to samo? Odczeka się tylko pół roku, rok...

W jakim celu?

Czemu to ma służyć?

Właśnie.

Napisałeś, że najpierw się biskupi wycofali, a potem interweniował Watykan. Nie zastanowiłeś się nad absurdem swoich słów? Chyba nie. Walisz na oślep. Po co miał interweniować, skoro już się wycofali? Chronologia zdarzeń była odwrotna:

10 grudnia interweniuje Nuncjusz

11 grudnia wycofuje się bp Depo

12 grudnia wycofują się pozostali.

Chciałeś dowodu twojego kłamstwa? Proszę bardzo. Oto on.

Nie myl kolejności cytatów które podałem z GW z celowym moim działaniem....to nie dowód na kłamstwo lecz na Twój brak czytania ze zrozumieniem bądź celową manipulację....kolejność (Twoja) jest prawidłowa ale Twoje działania pochopne... :))))

....tam żadnego kłamstwa (mojego) nie wykazałeś

Odpowiadam Bobcat kolejny raz bo nie dotarło;

1. Nie do mnie należy uwiarygadnianie rzekomego cytatu papieża, a jeżeli to powiedział ()napisał) należało podać gdzie i kiedy. Wy go o to wspierał Hitlera oskarżyliście - do Was należy udowodnienie tego!!!

2. Naturalną rzeczą jest sprawdzenie czy jedno zdanie oddaje intencje piszących lub mówiących, przypadek Michalika nadto jasno dowodzi że z pomyłki ukuto całą fabułę, mało tego są tacy co święcie w to wierzą. :)))

Dlaczego nie reagował na niszczenie polskich miast i mordy polskiej ludności , wszak trudno sobie wyobrazić żeby nic o tym nie wiedział , chociażby za

pośrednictwem polskiego KK ?

Duce wsypał cukier do baków watykańskich czołgów. Lotnikom dla odmiany pochowano śmigła.

Ponieważ liczył na specjalne konta z zawartością milionów dolarów, do których nikt nie będzie miał dostępu

A jednak się myliłem... To nie był cukier.

Czemu to ma służyć?

Odkłamaniu historii. Której w dobie Internetu i powszechnego dostępu do informacji nie da się już dłużej zakłamywać, ani zamiatać pod dywan. Udawało się przez wieki, ale te czasy bezpowrotnie minęły, nad czym jak wiedać niektórzy bardzo boleją i z czym nie mogą się pogodzić. Ale nie wrócą. Czy to się komu podoba, czy nie.

Duce wsypał cukier do baków watykańskich czołgów. Lotnikom dla odmiany pochowano śmigła. A jednak się myliłem... To nie był cukier.

Wygłup na obstalunek. Były słowa potępienia agresji? Tak jak obecnie Franciszek potępił to, co się dzieje w Syrii? Nie było.

A czytałeś mój post 794 tam jest cytat z tego samego na co się powoływałeś ten fragment już nie jest dla Ciebie wiarygodny?

"Słowa pocieszenia dla pokonanej Polski przekazał Pius XII w encyklice "Summi Pontificatus" ogłoszonej 20 października 1939 r. Oprócz części doktrynalnej, w której zajął stanowisko przeciw nacjonalizmowi, przeciwko ubóstwieniu państwa, przeciw totalitaryzmowi, rasizmowi, kultowi siły, pogardzie zobowiązań międzynarodowych, jednym słowem przeciwko cechom charakterystycznym dla państwa hitlerowskiego, wypowiedział się również oficjalnie o ujarzmionej Polsce: "A krew tylu ludzi, także tych, którzy choć nie zaciągnięci do szeregów wojskowych, padli bezlitośnie, zda się podnosić żałobny jęk zwłaszcza spośród tego narodu, mamy na myśli naród polski, który dla swej niewzruszonej wierności dla Kościoła oraz wspaniałych zasług dla kultury chrześcijańskiej, zapisanych w dziejach i przekazanych nieśmiertelności, domaga się jak najsłuszniej ludzkiego i braterskiego współczucia, a który ufając Bogarodzicy, Wspomożycielce Wiernych, oczekuje upragnionego dnia, kiedy na zasadach sprawiedliwości i trwałego pokoju nareszcie jednak będzie mógł się niby z odmętów żywy wydobyć."

Ukryta Zawartość

Jeszcze kiedyś w swej ludzkiej naiwności brałem to na karb zwykłaj niewiedzy. Ale kto chce się tylko dowiedzieć, doszuka się przecież prawdy. Kto tylko tego chce...

No właśnie ten problem że trzeba chcieć....gorzej jak się nie chce bo zaczyna to burzyć to wszystko w co się święcie wierzyło

Ukryta Zawartość

....tam żadnego kłamstwa (mojego) nie wykazałeś

Użytkownik Maju dnia 18.12.2014 - 10:42 napisał

Wygląda na to, że kiedy biskupi ogłosili swoje poparciedla marszu przeciw sfałszowanym wyborom, zainterweniował Watykan.

Cytat jest, i co dalej?

A edytujesz posty.....

Kolejny o niczego nie dowodzący....ośmieszyć się chcesz z kretesem?

Kolejnością cytatów (GW) niczego nie udowodnisz brnij w to dalej....nie lepiej odpuścić? :))))

Ps. Znów edytowałeś post i skasowałeś cytat....takie manipulacje Ciebie bawią

Kolejny o niczego nie dowodzący....ośmieszyć się chcesz z kretesem?

Maju istnieją granice tupetu, hucpy i bezczelności, które wielokrotnie przekraczasz.

Napisałeś, że najpierw się wycofali, a potem kiedy się już wycofali interweniował Watykan? Napisałeś.

Udowodniłem, że było odwrotnie? Udowodniłem.

Bijesz rekordy zakłamania.

O czym mówisz, dlaczego zmieniasz swoje wpisy po tym jak ja zdążyłem odpowiedzieć?

To tylko dziecinada, czy celowo tak robisz?

Użytkownik Maju dnia 18.12.2014 - 10:42 napisał Wygląda na to, że kiedy biskupi ogłosili swoje poparcie dla marszu przeciw sfałszowanym wyborom, zainterweniował Watykan.

No podałeś cytat nie moje słowa a z Gazety Wyborczej.....i co z tego?

Czegoś to dowodzi?

Przecież napisałem że wygląda na to że w to wierzysz a to nie są stwierdzone potwierdzone fakty a wyraźne przypuszczenie. (podkreślone)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.