Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

[...]

Poczekam więc aż powróci Wam rozum i odrobina wstydu, albo doczekam się zamknięcia tego wątku i wierzcie mi, NIGDY więcej nie napiszę słowa sprzeciwu wobec takiej reakcji właściciela Forum czy Moderacji.

Życzę Wam opanowania, pokory i choć próby wzajemnego zrozumienia.

Nawet nie jest mi za Was wstyd. Mnie was poprostu żal.

Włodek.

Włodku, nie rozdzieraj szat ponad miarę. Wątek w takiej właśnie postaci, jak go teraz widzimy, ma niewątpliwą wartość edukacyjną.

Ja to postrzegam jako wyjątkowo staranną wiwisekcję polskiego fundamentalizmu religijnego. Mamy tu jedyną i niepowtarzalną możliwość zgłębić dokładnie sposób dyskusji katolickich PR-owców (i nieważne, czy zawodowych, czy samozwańczych amatorów) z adwersarzami z drugiej strony (i też nieważne, czy agnostykami, ateistami czy innowiercami).

To jest doświadczenie szeroko otwierające oczy, bowiem pozwala dostrzec, jak bardzo się polski katolicyzm różni od tego, co z wielkim trudem i oporem materii próbuje kościołowi przywrócić Franciszek.

Tak się złożyło (trudno mi powiedzieć, czy szczęśliwie, czy pechowo), że mamy rok dwóch ostrych kampanii wyborczych. Jak się można domyślać, żadna opcja światopoglądowa i polityczna nie przepuści okazji, by coś ugrać na swoją rzecz. Styl, w jakim czyni to opcja katolicko - fundamentalna, jest tu widoczny jak na dłoni.

Przed oddaniem głosu dobrze wiedzieć, kto jest kto, ten topic pod tym względem bardzo użyteczny i, moim skromnym zdaniem, powinien pozostać nietknięty.

pozdrawiam

To może sprawić Tobie radochę i nabluzgać tak z półtorej strony?

Katolik, bluzgać bliźniemu? A może ty nie od Dzizusa a od Mahometa?

Ja to postrzegam jako wyjątkowo staranną wiwisekcję polskiego fundamentalizmu religijnego. Mamy tu jedyną i niepowtarzalną możliwość zgłębić dokładnie sposób dyskusji katolickich PR-owców (i nieważne, czy zawodowych, czy samozwańczych amatorów) z adwersarzami z drugiej strony (i też nieważne, czy agnostykami, ateistami czy innowiercami).

Bardzo mądre wnioski.

Bo dopiero w takich dyskusjach możemy na własne oczy przekonać się, że wiara w praniu już nie wygląda tak miło i przyjaźnie jak to nam się do tej pory przedstawiało w mediach czy kazaniach. Jak bardzo różni się postawa naszych fundamentalistów od tej powszechnie nam prezentowanej. To może szokować, ale tu widzimy jak jest naprawdę.

Walka o wiarę nie zna litości.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Katolik, bluzgać bliźniemu? A może ty nie od Dzizusa a od Mahometa?

Ja w to nie wnikam, ale Bobcat odczuwa z tego właśnie powodu radochę i szczęście. Chcesz odmówić mu prawa do bycia radosnym i szczęśliwym?

:)

Bardzo proszę.

Czy byłby nadal to dla Ciebie zaszczyt?

To może sprawić Tobie radochę i nabluzgać tak z półtorej strony?

Po co bluzgać? Może wyjedź, wypoczniesz sobie trochę, przemyślisz pewne sprawy, jak chcesz dam ci namiary i klucze.

Bóg zapłać wystarczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Włodku, nie rozdzieraj szat ponad miarę. Wątek w takiej właśnie postaci, jak go teraz widzimy, ma niewątpliwą wartość edukacyjną.

Tak właśnie go postrzegam i zaznaczyłem w swym apelu, że nie o temat ani zaciekłość dyskusji mi chodzi. Wyłącznie o formę i poziom chamstwa, który większości tu piszących nie przystoi a wręcz im samym ubliża.

Dziękuję za cały Twój wpis Przyjacielu, jest on całkowicie zgodny z mym postrzeganiem tych wątków i tłumaczy mą w nich obecność.

Jak zawsze serdecznie,

Włodek.

Mają LAN, i nawet światłowód do Nieba. Wszystko w cenie Bóg zapłać, czyli 1000Euro/D

Oj, to ja jednak małej wiary jestem :)

Tak

No, niestety. Muszę jednak pozbawić Cię tej przyjemności. Katolicy są wredni... :)

ps: ale głowa do góry, poproś któregoś kolegę z TWA, zrobi to profesjonalnie :)

To po prostu poproś jakiegoś swojego kolegę...

ps: Bobcat, jakbyś potrzebował rozliczenie Caritas, za któryś rok, to są one ogólnie dostępne w sieci - nie pociskaj więc takich głupot jak w temacie o Owsiaku.

(po co ja się jeszcze produkuję)

To co jest w sieci to są kpiny i parodia rozliczenia. Proszę nie wprowadzać w błąd. Jest na przykład publiczną tajemnicą którzy biskupi mają wypasione bryki kupione za pieniądze Caritasu. A poza tym Caritas większość środków ma z budżetu państwa. Dobroczyńcy ... jego mać.

A co gdzie piszę jest wyłącznie moją sprawą.

To co jest w sieci to są kpiny i parodia rozliczenia. Proszę nie wprowadzać w błąd. Jest na przykład publiczną tajemnicą którzy biskupi mają wypasione bryki kupione za pieniądze Caritasu. A poza tym Caritas większość środków ma z budżetu państwa. Dobroczyńcy ... jego mać.

A co gdzie piszę jest wyłącznie moją sprawą.

Bobek

Z tego saego źródła wiemy, ze jesteś tranwestytą pedofilem...

No chyba, że ułomny jesteś...Wtedy przepraszam.

Widzę też, że nie szanujesz obcej wiary, to jest nie po chrześcijańsku.

Popadłeś w paranoje?

Wyświetl postUżytkownik Jacchusia dnia 08.01.2015 - 21:59 napisał

W swoim otumanieniu nie dostrzegasz, że to idealnie pasuje do twoich pomówień niewinnych ludzi...

Nie wypowiadaj się w imieniu poszkodowanych ludzi , zresztą bez odbioru .

Poszkodowanych przez ciebie?...Hmm

Codzienna praktyka. O przykazania pytaj znawców tematu.

Widzę, że brygada sieciowa KK się zleciała na wieczorny dyżur.

Przestałeś leki brać, czy przedawkowałeś?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Jacchusia jak będziesz miał coś mądrego do powiedzenia to odpowiem. Na razie szkoda fatygi. Zero treści.

Wyłącznie chamskie wycieczki ad personam. Jest to już twój znak rozpoznawczy.

Gdy nauczymy się kochać bliźnich tak , jak kocha nas Bóg , wówczas prawdziwie staniemy się Dziećmi Bożymi .

Tak jak russell i ofiara jego pedofilstwa Merry Rose?

Którego się wypieracie -

Ukryta Zawartość

Jacchusia jak będziesz miał coś mądrego do powiedzenia to odpowiem. Na razie szkoda fatygi. Zero treści.

Wyłącznie chamskie wycieczki ad personam. Jest to już twój znak rozpoznawczy.

ty nigdy nie odpowiadasz, ew. mędzisz bez sensu zresztą, jak nastoletni chłystek.

Kolejny przykład:

Coś, komuś zarzucasz, a o udowodnienie swoich słów odsyłasz do kogos innego...Żenująca dziecinada

Codzienna praktyka. O przykazania pytaj znawców tematu

Ukryta Zawartość

ty nigdy nie odpowiadasz, ew. mędzisz bez sensu zresztą, jak nastoletni chłystek

Nie mam na co odpowiadać. Wychamiaj się dalej. Ostatecznie nic innego nie potrafisz.

Nie mam na co odpowiadać.

Zwłaszcza kiedy argumentów brak...pozostaje tylko smak g,,,a w buzi.

A ty miałeś kiedykolwiek jakieś argumenty poza chamstwem? W gębie nie masz nawet smaku, masz autentyczne g..no, którym plujesz dookoła.

O moim ty jeden

:))))) Żartujesz? Przeczytaj ten wątek, jestes trollem nad trole, miałeś tu nawet swojego wielbiciela, który ci wytknął to i owo.

Na tym forum jesteś tylko po to, żeby pyszczyć.

Zero merytorycznosci, mogę ci przytoczyć na pęczki przykładów, kiedy poproszony o przytoczenie czegoś na udowodnienie swoich słow odsyłasz rozmówców "do lasu", bo poprostu nie potrafisz obronić swoich twierdzeń..Chłystek i tyle

Czy twój sposób bycia i zwracania się do bliźnich jest oficjalnym stanowiskiem wszystkich katolików? Jeżeli tak to straszne chamstwo w tych kościołach ma miejsce, i zakłamanie. W ciągu tygodnia łojenie wódy, dziwki, znęcanie się nad rodziną, potem przychodzi niedziela, żona za mordę ( przepraszam, pod rękę), msza święta, spowiedź, wyznanie grzechów, pokuta, postanowienie poprawy, Ciało Chrystusa, a potem po mszy znowu wóda, kolesie, dziwki, łomot w rodzinie i łojenie; i tak w kółko.

@Bobcat nie przejmuj się tym typem, nie ma czym.

@Bobcat nie przejmuj się tym typem, nie ma czym.

Toteż się w ogóle nie przejmuję. Przejmował bym się, gdybym miał do czynienia z kimś szanowanym. Ale tutaj???

Ja się tylko dostosowałem. Jak chcesz pogadać z tubylcami - naucz się ich języka. To znana dewiza dziewiętnastowiecznych odkrywców i podróżników :)

Jak mam rozumieć Twoje słowa o tym , że się do mnie dostosowałeś ?

Aż tak mi pochlebiasz , czy też aż tak sobie ubliżasz ?

Piotr

Toteż się w ogóle nie przejmuję. Przejmował bym się, gdybym miał do czynienia z kimś szanowanym. Ale tutaj???

Po prostu go olej.

Wklej jeszcze coś ciekawego na poparcie, że się do tego odnosisz. Kolega Rambo54 ma pełno fajnych rysuneczków, pomoże. A i jak u siebie poszukasz... Pamiętasz jeszcze, te z czwartej ligi.

Nie ukrywam , że wsparcie kolegi Rambo jest nieocenione , ale znacznie większe " zasługi " na tym poletku , czego z uporem maniaka zdajesz się nie dostrzegać , mają skandale wywoływane przez katolicki kler ( wesołowski , gil , o'brien ,itd.) , i to im w szczególności winieneś honory i wdzięczność !

Piotr

Po prostu go olej.

Masz rację. Na nic innego nie zasługuje.

Nie ukrywam , że wsparcie kolegi Rambo jest nieocenione , ale znacznie większe " zasługi " na tym poletku , czego z uporem maniaka zdajesz się nie dostrzegać , mają skandale wywoływane przez katolicki kler ( wesołowski , gil , o'brien ,itd.) , i to im w szczególności winieneś honory i wdzięczność !

DeeS z lubością udziela "odpowiedzi" dowcipnych inaczej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.