Skocz do zawartości
IGNORED

Czy urządzenia audio marki Ayon są i czy będą high-endem?

stary audiofil

Rekomendowane odpowiedzi

Z uwagi na zakochanie niektórych użytkowników wyrobami marki AYON pomimo wielokrotnych ich awarii chciałbym wiedzieć dużo więcej nt. firmy Ayon.

Gdzie ma faktycznie siedzibę,gdzie fabrykę-zdjecia z ew. montażu poproszę.

Zastanawia mnie też fakt recenzowania tych urzadzeń i opisy w samych superlatywach,wręcz zachwytach.

Czy to nie jest jakaś dzika presja wywierana na testujących?-tzn.zła,chociaż prawdziwa recenzja spowoduje blokadę od dystrybutora innych urzadzeń

do testów innych firm od tego samego dystrybutora.

Jak jest wiec właściwie z tym AYONEM?

Co było pierwsze? AYON czy kura?

A swoją drogą o co chodzi z tym całym AYON`em? Słuchałem na poprzednim AS i fajnie to nawet grało...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Z uwagi na zakochanie niektórych użytkowników wyrobami marki AYON pomimo wielokrotnych ich awarii chciałbym wiedzieć dużo więcej nt. firmy Ayon.

Gdzie ma faktycznie siedzibę,gdzie fabrykę-zdjecia z ew. montażu poproszę.

Zastanawia mnie też fakt recenzowania tych urzadzeń i opisy w samych superlatywach,wręcz zachwytach.

Czy to nie jest jakaś dzika presja wywierana na testujących?-tzn.zła,chociaż prawdziwa recenzja spowoduje blokadę od dystrybutora innych urzadzeń

do testów innych firm od tego samego dystrybutora.

Jak jest wiec właściwie z tym AYONEM?

W.Pacula nasz redaktor zachwyca sie ta firma az pod same niebiosa,chyba bardzo lubi wlasciciela tej firmy,akurat ja kocham wszystkie wzm lampowe i mysle ze wyroby Ayona sa ladniejsze od chinskich wzmaczniaczy lampowych, ale czy Ayony sa lepsze tego to nie wiem,mysle ze musza wypowiedziec sie posiadacze tych wzmacniaczy,co do produkcji tych wzm to jest duzo dziwnych znakow zapytania!

co do produkcji tych wzm to jest duzo dziwnych znakow zapytania!

Te znaki zapytania wynikaja tylko z oszczerczej kampanii prowadzonej na forum przez naszych 2 kolegow - SA i Szymona.

Chodzi im najprawdopodobniej o to , aby obrzydzic ewentualnym nabywcom te marke i wspomoc w ten sposob sprzedac sprzetow, ktore oni zachwalaja.

Czy cos z tego maja, to oni sami juz wiedza najlepiej.

Probuja obrzucic blotem te marke bez jakichkolwiek dowodow na zasadzie mnozenia pomowien " wiem , ale nie powiem".

Te watek zostal zalozony tylko po to , aby dalej te krecia robote prowadzic, gdyz w kazdym innym watku zostana zbanowani.

Mysle , ze tu juz wkrotce natezenie trollingu z ich strony zmusi moderacje do dzialania.

Prosze w postach SA lub Szymona znalezc jakikolwiek wpis merytoryczny odnoszacy sie do doswiadczen z odsluchu tych sprzetow w ich systemach. Nie ma ?

No to po co ten watek ?

Konto w trakcie usuwania

A dlaczego autor wątku nie ma uprawnień do napisania postu we własnym temacie? Sam się zbanował?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość cybant

(Konto usunięte)

A dlaczego autor wątku nie ma uprawnień do napisania postu we własnym temacie? Sam się zbanował?

Proszę takich myków nie robić ...

Palton !!!!!

Chłopaki robią nagonkę na Ayona, ale takich podobnych, lampowych firm jest więcej. Tzn.takich które cześć produkcji robią już w Azji. Ostatnio dowiedziałem się z dość wiarygodnego źródła, że 2 bardzo uznane, europejskie firmy lampowe produkują już w Azji. Jedna to tak uznana i lubiana, że co niektórzy daliby się za nią pociąć. Pewnie nawet nie wiedzą, że to sprzęt azjatycki. Nie podaje nazw, żeby uniknąć awantury. Ale takie są czasy. To powoli staje się normą. W Azji teź potrafią robić dobrą jakość. Nie wszystko z Chin to chłam.

jakiś czas temu kolega zwrócił się do mnie abym doradził mu jaki wzmacniacz wstawić do Dynaudio S25....miał u siebie takie wzmacniacze

MBL 7008, Unison Resarch, Music Fdelity KW 500, Devialet 120, Octave v120 i Octave v40.....przy każdym wzmacniaczu napisał kilka

słów komentarza...nie będę za bardzo się rozpisywał ale najlepiej zaprezentował się MBL a najsłabiej Devialet.....wiedziałem czego szuka

w dzwięku i dlatego nie zaproponowałem Jadisa ale poleciłem dwa inne wzmacniacze które tylko słyszałem od kolegów że są dobre a mianowicie

integrę Amplifona i Lebena p1000......po kilku tygodniach dostałem odpowiedz.....przesłuchał Amplifona i był pod

wrażeniem tego wzmacniacza..... ,,Wielki Wzmacniacz,, .....między czasie wypożyczył jeszcze Ayona Triton

z tego co mi napisał to właśnie ten wzmacniacz zrobił na nim największe wrażenie...z tych wszystkich wzmacniaczy które przesłuchał

u siebie z Dynaudio S25 to właśnie Ayon zagrał dla niego najlepiej.....więc ?

Gość cybant

(Konto usunięte)

Chłopaki robią nagonkę na Ayona, ale takich podobnych, lampowych firm jest więcej. Tzn.takich które cześć produkcji robią już w Azji. Ostatnio dowiedziałem się z dość wiarygodnego źródła, że 2 bardzo uznane, europejskie firmy lampowe produkują już w Azji. Jedna to tak uznana i lubiana, że co niektórzy daliby się za nią pociąć. Pewnie nawet nie wiedzą, że to sprzęt azjatycki. Nie podaje nazw, żeby uniknąć awantury. Ale takie są czasy. To powoli staje się normą. W Azji teź potrafią robić dobrą jakość. Nie wszystko z Chin to chłam.

Miałem okazję być kilka razy w Chinach i jak słyszę takie głupoty o badziewiu ...to..

Proponuję wycieczkę do Hong Kongu , albo Shenzhen ...do firm zarządzanych przez np.europejczyków.

A w Polsce kradną wszystkim samochody....

Gość cybant

(Konto usunięte)

jakiś czas temu kolega zwrócił się do mnie abym doradził mu jaki wzmacniacz wstawić do Dynaudio S25....miał u siebie takie wzmacniacze

MBL 7008, Unison Resarch, Music Fdelity KW 500, Devialet 120, Octave v120 i Octave v40.....przy każdym wzmacniaczu napisał kilka

słów komentarza...nie będę za bardzo się rozpisywał ale najlepiej zaprezentował się MBL a najsłabiej Devialet.....wiedziałem czego szuka

w dzwięku i dlatego nie zaproponowałem Jadisa ale poleciłem dwa inne wzmacniacze które tylko słyszałem od kolegów że są dobre a mianowicie

integrę Amplifona i Lebena p1000......po kilku tygodniach dostałem odpowiedz.....przesłuchał Amplifona i był pod

wrażeniem tego wzmacniacza..... ,,Wielki Wzmacniacz,, .....między czasie wypożyczył jeszcze Ayona Triton

z tego co mi napisał to właśnie ten wzmacniacz zrobił na nim największe wrażenie...z tych wszystkich wzmacniaczy które przesłuchał

Jak kolega jest z Krakowa ....to samo mu radziłem.

Miałem Tritona ...i do Dynaudio S25 to rewelacja .

W przeciwieństwie do McIntosha ...słuchałem przed zakupem Tritona ...to nawet śmieszne nie było...

Więc Ayon zjadł na śniadanie Amplifona :)

Pytanie czy to był zwykły Amplifon czy Signature. Przypuszczam, że zwykły. Różnica miedzy nimi jest spora.

Powiem tak, mi się wydaje, że to już nadeszło. Tzn. w chinach produkuje się już większość sprzętów, a jak nie produkuje to składa. Nie ma w tym nic dziwnego. Oczywiście, że bym wolał by składał to Japończyk, czy Anglik. Ale nie ma siły, firma się pręży, idzie w siłę i próbuję zaoszczędzić by mieć więcej kasy. Większa kasa to większe możliwości.

Podejrzewam, że z Ayonem jest podobnie, czy faktycznie tak jest tego nie wiem i nie chce spekulować. Z drugiej strony, czy Pan Pacuła jest autorytetem, że trzeba mu od razu wierzyć? Ja osobiście uważam, że sprawa jest śliska i tyle. Bo Szef Ayona powiedział? I co z tego, że powiedział. Tylko on zna prawdę i będzie robił wszystko byście mu ślepo wierzyli. A wiadomo kto tam przytulił parę złotych?

Słuchałem Ayona na poprzednim AS, grał ze starymi już kolumnami Dynaudio, coś ala Evidence Platinum dzisiaj i bardzo mi się podobało.

Gość cybant

(Konto usunięte)

To nie tak...

Triton gra bardzo dynamicznie , ale brakuje mu magii Amplifona ...

Wg . mnie Amplifon jest znacznie lepszym wzmacniaczem .

Aczkolwiek Triton zjada McIntosha 6850 i np. Levinsona 383...

U mnie Vulcany II też zagrały bardzo dobrze. Pisałem o tym w swoim wątku. Co do produkcji to Vitus czy Burmester nadal robią u siebie.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Pytanie czy to był zwykły Amplifon czy Signature. Przypuszczam, że zwykły. Różnica miedzy nimi jest spora.

To nie tak...

sly, cybant - żart to był :)

Panowie....w innej sprawie

jeżeli jest prawdą że autor wątku został zbanowany to myślę że nie powinniśmy nic więcej pisać w tym temacie

przynajmniej ja tak zrobię

Gość cybant

(Konto usunięte)

sly, cybant - żart to był :)

Żartowniś.:)...Stary tak mnie podpalił swoim egocentryzmem , że straciłem poczucie humoru...:(

Ale Triton faktycznie to niezły wzmacniacz...słuchał go u mnie człowiek , który zrobił te magiczne głośniki Szymona i Starego ( nie wiem czyje już są ) i może się wypowiedzieć...

jeżeli jest prawdą że autor wątku został zbanowany to myślę że nie powinniśmy nic więcej pisać w tym temacie

Palton ....wstydź się;)

Szanowna moderacjo, Palton, zgłoś się i tłumacz się!

Gość cybant

(Konto usunięte)

Szanowna moderacjo, Palton, zgłoś się i tłumacz się!

Nie ma śmiałości ...tak jak Stary , który przestał odbierać telefon....

Taka przypadłość....szkoda...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

+1000

• Użytkownicy+

Dwa słowa wyjaśnienia. Moderacja nie ma uprawnień do trwałego banowania autora tematu. Może to zrobić fizycznie, jednak autor bez problemu może się sam odblokować. Nikt z moderacji nie zbanował autora tematu, mijałoby się to z celem. Stary audiofil otrzymał ostrzeżenia za wpisy w innych tematach, a mechanizm forum po przekroczeniu 10 punktów ostrzeżeń, automatycznie przyznał czasowego bana na 10 dni.

Autor wątku, pomimo czasowego bana na forum, ma nadal dostęp do banowania we własnych tematach, do PW i bocznicy. Korzystając z własnych uprawnień, sam zbanował wszystkich (poza sobą) dotychczas piszących. Temat od początku uważałem za nieetyczny(brak dowodów na stawiane tezy, temat odwetowy itd.) Mimo to, pozostawiłem go, mając nadzieję na rozsądek forumowiczów. Nie zawiodłem się. Teraz nie widzę dalszego sensu podtrzymywania tego tematu, sam autor zbanował wszystkich rozmówców, więc pozostaje mi tylko zamknąć wątek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.