Skocz do zawartości
IGNORED

Franczyza. Jak jest naprawdę ?

Thorogood

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad wejściem w tego typu działalność. Ma swoje zalety. Pewnie i wady.

Co dziwne, niewiele można się dowiedzieć z netu. Czyżby jakiś nakaz milczenia?

Czy są na forum franczyzobiorcy?

Chciałbym posłuchać ich rad i doświadczeń.

Mam wieloletnie doświadczenie w handlu, logistyce, zarządzaniu sporym zespołem ludzi.

Zamówienia, kontrola stoków, negocjacje, promocje itp nie stanowią dla mnie problemu.

Co mi podpowiecie?

https://www.audiostereo.pl/topic/116900-franczyza-jak-jest-naprawd%C4%99/

negocjacje, promocje itp nie stanowią dla mnie problemu.

Chłopie, jak cie prześwietlą i dadzą do ręki umowę, to będziesz wiedział, że Twoje zdolności negocjacyjne nie mają przy jej podpisywaniu żadnego znaczenia. Złamanie poufności umowy kosztuje.

Jako były szef komórki organizacji korporacji nie dawałem żadnej opcji.

Na promocje nie licz, jak będą- zastanów się dwa razy.

w "Akwarium" napisano: za wejście płacisz rubla, za wyjście płacisz dwa. No, dotyczyło to GRU.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

A na co Ci doświadczenie z moich nawozów sztucznych? Nie podałeś żadnych konkretnych warunków brzegowych. W alkoholu i i benzynie kiedyś procentowy zysk brutto liczyć można było na palcach jednej ręki, wymagało to wielkiego obrotu. Spożywka innego.

Życzę pomyślności.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

było tam parę naprawdę smakowitych historii, jak jesteś zainteresowany, to poszukaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

było tam parę naprawdę smakowitych historii, jak jesteś zainteresowany, to poszukaj.

Z drugiej strony: kto wziął franczyzę McDonalds, wtedy, gdy firma ta dopiero co zawitała do Polski, ten dziś śpi na kasie. :)

Także z franczyzą ważne jest nie tylko CO ale i KIEDY.

Wszystko ma swój czas...

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

To ja z doświadczenia powiem dwa słowa, franczyza jest bardzo dobra...................dla franczyzodawcy. Jak liczysz to zawsze ładnie wygląda, excel jest cierpliwy, rzeczywistość bywa okrutna, franczyzobiorca przy dobrej pracy zarabia trochę lepiej niż średnia krajowa, czasami, wzystko jest tak policzone żebyś nie został bogatym przedsiębiorcą, proszę nie podawajcie tu przykładów McDonald's bo to inna półka franczyzy, inny budżet na wejście, mam kilku znajomych co także spróbowali, kawiarnie itp w dobrych lokalizacjach centrów handlowych, co niektórzy do dzisiaj się sądzą po rozwiązaniu umów. Ale z netu za wiele się nie dowiesz. Kary umowne są dosyć bolesne za zdradzanie szczegółów umów.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.