Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe dające rade w stereo

Daro_stg

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tak jak piszesz, cała idea dobrego dźwięku stereo polega na wyeliminowaniu roli amplitunera KD ;) Muzyka bezpośrednio i tylko przez wzmacniacz PM8005, Filmy itd przez obydwa urzadzenia spięte razem.

Tamte końcówki dedykowane są bardziej do serii przedwzmacniaczy kina (np.AV8801) stosowanych w bardziej hiendowych "domach kinowych" ;)

A według mnie zloty środek to kilka jeszcze raz podkreślam kilka fenomenalnych lecz starszych AMP AV .

nr 1 to Yamaha A1x i tylko ta, to połączenie super kina z fenomenalnym stereo, na rowni Denon av 1x lecz jego cena o wiele wyzsza . Owszem Yamaha nie ma wejść HDMI, ale każdy dobry bluray czy DVD posiada dekodery. Yamaha do kupienia od 2000-2700zl w zależności od stanu ,26 kg. cena nowego około 16000zł. W cenie używek bez konkurencji.

Daro_stg - moja propozycja w tych pieniądzach - bo widzę że nadal głównie wszyscy dywagują nad wyższością świąt wielkiej nocy nad Bożym Narodzeniem - oczywiście tylko moja subiektywna - jak ja bym wydawał swoje pieniądze !!!! ok 2200 za amplituner Marantz 1604 masz pre-out na przód , spotify , strumieniowanie po sieci z USB i Nas ( wyższy model 1605 ma 4K i wifi i nic więcej a kosztuje nominalnie coś ok 2900 ) + kolumny Pylon Topaz ok 1400 ( albo coś z Indiana Line - mam w drugim systemie ich monitory - suuper ) + tył Pylona ok 1000 - razem 4600 . Jak poszukasz używki suba to znajdziesz a i te ceny pewnie można jeszcze urwać . Do tego za jakiś czas używaną końcówkę np Audiolaba ( miałem kupować za 1600 i była do negocjacji ) albo wzmacniacz choć tu nie odważę się doradzać bo można jak ja Creeka , a można wychwalanego pod niebiosa Pioneera A30 ( w wyprzedaży widziałem za 1100 zł ? ) . Niemniej rozumiem że masz tyle ile masz i chcąc nie chcąc trzeba się w tym zmieścić - jestem pewny że spokojnie zagra to przyzwoicie a rozbudowa jest możliwa . Oczywiście możesz szukać u Yamachy ( miałem dwie i były bardzo przyzwoite choć w stereo zauważalnie gorsze niż marantz ) czy Onkyo - ich amplitunerów nie znam , ale mam ich wzmacniacz i jest bardzo dobry. Miłych poszukiwań :-) - teraz będzie dobry czas wyprzedaży i daj znać jak kupisz i jak to gra - pozdrawiam .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

A według mnie zloty środek to kilka jeszcze raz podkreślam kilka fenomenalnych lecz starszych AMP AV .

nr 1 to Yamaha A1x i tylko ta, to połączenie super kina z fenomenalnym stereo, na rowni Denon av 1x lecz jego cena o wiele wyzsza . Owszem Yamaha nie ma wejść HDMI, ale każdy dobry bluray czy DVD posiada dekodery. Yamaha do kupienia od 2000-2700zl w zależności od stanu ,26 kg. cena nowego około 16000zł. W cenie używek bez konkurencji.

To fenomenalne stereo Yamahy AX1 to poziom wzmacniacza Denon PMA 710-720 - tak nawiasem mówiąc. Średniej klasy nowy amplituner (3000-4000zł) z system kalibracji itp. też niestety ją położy na łopatki w nowych efektach filmowych. Jeśli troszkę lepiej to Denon ale AVC A1XV chociaż tutaj też nie spodziewaj się stereo powyżej nowej integry za 2500-3000zł. Taki los amplitunerów i wzmacniaczy KD :-)

Jak nie chcesz procesora i końcówki to idź drogą wzmacniacza z bezpośrednim wejściem na końcówkę mocy i kiedy nie korzystasz z kina w stereo gra sam wzmak z odpowiednim źródłem. W takim rozwiązaniu kino też zyska bo fronty będą szły przez wzmacniacz (choć tu efekt jest bardzo uzależniony od przedwzmacniacza w amplitunerze)

To fenomenalne stereo Yamahy AX1 to poziom wzmacniacz Denon PMA 710-720 - tak nawiasem mówiąc. Średniej klasy amplituner (4000-5000zł) z system kalibracji itp. też niestety ją położy na łopatki. Jeśli troszkę lepiej to Denon ale AVC A1XV chociaż tutaj też nie spodziewaj się stereo powyżej nowej integry za 2500-3000zł. Taki los amplitunerów i wzmacniaczy KD :-)

ł

Piszesz bzdury, i nie wmawiaj ludzią głupot. , av1 SE czy SR Denona nie ma się do Yamahy ,zapewne a1x goszczą u Ciebie często. mam obecnie u siebie 6 AMP AV z przedziału cenowego od 5000-25000. i żaden przy odpowiednim podłączeniu nie zbliza się do a1x Yamahy w stereo, kino pozostawiając innej bajce. ale przy słabym przystosowaniu pomieszczenia to i taki Nakamichi av8 narobił niezłego czadu. przy czym ma świetny tuner, i dobre stereo . a koszt to 900 zł. Owszem tylko DTS i pro logic1 czyli pseudo nowe kino .

A nowa integra za 2000-3000zł to zabawka przy a1x, pomyśl za nim napiszesz bzdury.

Właśnie miałem to samo napisać :)

Przeciętny klient wydaje 3000zł na zestaw i jest zadowolony.

A tu za 5000-6000 na pewno nie będzie ! ;>

Marantz NR1504 też ma pre out i ze wspomnianym Pioneerem A30 mamy kino/stereo bez kompromisu za ~2500zł

Osobiście kupiłbym wspomnianego SR5008 + np. set Q Acoustics QA2050 + QA2010 + QA2000

Z czasem można dokupić suba i ewentualny dodatkowy wzmak ...

ł

Piszesz bzdury, i nie wmawiaj ludzią głupot. , av1 SE czy SR Denona nie ma się do Yamahy ,zapewne a1x goszczą u Ciebie często. mam obecnie u siebie 6 AMP AV z przedziału cenowego od 5000-25000. i żaden przy odpowiednim podłączeniu nie zbliza się do a1x Yamahy w stereo, kino pozostawiając innej bajce. ale przy słabym przystosowaniu pomieszczenia to i taki Nakamichi av8 narobił niezłego czadu. przy czym ma świetny tuner, i dobre stereo . a koszt to 900 zł. Owszem tylko DTS i pro logic1 czyli pseudo nowe kino .

A nowa integra za 2000-3000zł to zabawka przy a1x, pomyśl za nim napiszesz bzdury.

kolego nie powinieneś tak bardzo obstawać przy swojej błędnej koncepcji.Ax1 to nic specialnego,miałem a1,ax1,az1,z7,z9,wiele innych 1800,1900,3800,nie miałem tylko z11,zapewniam że ta niby świetna ax1 to nic specialnego,kolega wyżej doskonale to ujął to poziom najtańszych nowych wzmacniaczy

I co do ceny to 1500 zł za nią to już jest przepłacenie..

6 lat temu też myślałem podobnie,ale po testach ze starymi sansui 711,901,911,czy luxmanami 430,525 pozbyłem się tych wszystkich starych amplitunerów,nie twierdzę że są złe,bo lepsze od nowych,ale awaryjność,oraz wiek wybił mi je z głowy,lepiej pokombinować z końcówkami,procesorami.

ewentualnie jakieś nowe modele najlepiej flagowce dwu letnie z wyprzedaży jeszcze z gwarancją,i dobry wzmacniacz,też załatwi sprawę.

To wszystko to jakieś błędne koło, nikogo nie uświadamiam dzielę się się jedynie spostrzeżeniami . to po pierwsze

Po drugie szukamy tu kompromisu miedzy dobrym stereo a kinem. bez zbędnych kombinacji. a uwiez mi na słowo próbowalem juz wielu zestawień. Łącznie z dzielonymi końcówkami mocy i procesorem do kina i odzielnym stereo. od 5.1 do 8.1 i 2.0. to w normalnych warunkach mija się z celem. oj ze starych rzeczy też gościło u mnie wiele klockow , i jednego jestem pewien tak naprawdę co jakiś czas odkrywamy nowe zalety starych jak i nowych klocków.Co do Sansui 711 czy 911 nie można porównać z 901 chyba że przy użyciu jednego toru . Przy wykorzystaniu wszystkich możliwosci podłączenia odkrywamy nowe wartości. .Luxman gdzie porównać 430 do530 czy 550 przecież to przepaść. jestem w dość konfortyowej sytuacji, ponieważ posiadam przemiennie około 10 rożnych konfiguracji sprzętowych, w cenach od 200zł do 25-35tyś. mowa o sprzęcie używanym. i 3 rożnych pomieszczeniach odsłuchwych. Czy słyszę wszystko ,ależ skąd wiem jedynie to wszystko to szkoła kompromisu. Lecz jedno jest pewne z główna bata się nie ukręci.

Słuchajcie ludzi z branży a będziecie w trampkach w zimie chodzić. Ci ludzie nie chcą doradzić. Ci ludzie chcą sprzedać i to najczęściej to co leży na półkach.

A kolega to kupił cos z pod lady ,ze pisze zęby nie kupować ze czy z półek? A tak na powaznie, Nie każdy w branży chce zaprawić wybór pozostaje zawsze ponstronie nabywcy. Zdrowy rozsądek i własne ucho powinno być najlepszym wykładnikiem .

Dobrze napisałeś. Własne ucho. Już dawno przestałem wierzyć w opinie w internecie niezależnie od tego kto to pisze. Najczęściej jest to internetowy bełkot jakiego wiele. Lem dobrze napisał że dopóki nie miał Internetu nie wiedział ile idiotów chodzi po tym świecie.

Problem polega na tym że nie wszystkiego da się posłuchać. A kupowanie w ciemno kończy się zazwyczaj rozczarowaniem.

Pisząc w ciemno miałem na myśli po przeczytaniu opinii w internecie.

Słuchajcie ludzi z branży a będziecie w trampkach w zimie chodzić. Ci ludzie nie chcą doradzić. Ci ludzie chcą sprzedać i to najczęściej to co leży na półkach.

Masz kolego rację,salony płacą za lokal i pracownikom,więc zyski muszą mieć i to nie małe ,co rozumiem,ale są sklepy internetowe,i u nich warto kupować na 100 proc,trzeba tylko dobrze je prześwietlić,i szukać,ja już parę razy trafiłem i kolumny,i amplitunery,cd,wzmacniacze tak około 35-40 proc taniej niż np w znanych salonach audio,to jest bardzo dużo.

Dobrze napisałeś. Własne ucho. Już dawno przestałem wierzyć w opinie w internecie niezależnie od tego kto to pisze. Najczęściej jest to internetowy bełkot jakiego wiele. Lem dobrze napisał że dopóki nie miał Internetu nie wiedział ile idiotów chodzi po tym świecie.

Problem polega na tym że nie wszystkiego da się posłuchać. A kupowanie w ciemno kończy się zazwyczaj rozczarowaniem.

Pisząc w ciemno miałem na myśli po przeczytaniu opinii w internecie.

Dlatego terz każdego namawiam do wykorzystania możliwości jaką choć nie tylko ja daje - czyli przyjazd do osoby zainteresowanej i bezpośrednia konfrontacja, to tak jak byś wziął 30-40 tyś pojechał do salonu zostawił kaucje i próbował u siebie posłuchać danego sprzętu .Jezeli ktoś pisze że A1 i A1x to prawie to samo czyli syw to albo żle podłączył klocki albo ich nie słuchał, Zresztą A1i A1x różnią się od siebie diametralnie właśnie prze de wszystkim dżwiękowo.

ł

Dziwne sformułowanie tym bardziej, że za chwilę piszesz o tym, że wyrażasz tylko swoją opinie. Pozwól więc to robić innym !!! Zaskakujące jest też podejście w stylu słuchałem wiele i nikt nie ma prawa wiedzieć więcej ode mnie :-)

Duża część z nas przerabiała te stare rupiecie i choć darzę je ogromnym sentymentem to w pewnym momencie niestety poszły na sprzedaż bo idąc dalej ku kompromisowi między kinem i stereo szybko stają się hamulcem. Tak jak pisałem wcześniej dla mnie poziomy wzmacniaczy typu Yamaha AX1, Pioneer AX10 czy Denon AVC A1XV (te przerabiałem) w stereo to tylko budżetowa półka jak nowe integry za 2000-3000zł - inaczej być nie może bo nikt nie daje nic za darmo. I choć zachwycam się moim kompromisowym kinem opartym na procku Meridiana 861 to w stereo kładzie je każdym nowy wzmak zintegrowany za 8-10tys. zł a przecież jest kilkukrotnie tańszy od zestawu pre-power opartym na Meridianie.

Dziwne sformułowanie tym bardziej, że za chwilę piszesz o tym, że wyrażasz tylko swoją opinie. Pozwól więc to robić innym !!! Zaskakujące jest też podejście w stylu słuchałem wiele i nikt nie ma prawa wiedzieć więcej ode mnie :-)

Duża część z nas przerabiała te stare rupiecie i choć darzę je ogromnym sentymentem to w pewnym momencie niestety poszły na sprzedaż bo idąc dalej ku kompromisowi między kinem i stereo szybko stają się hamulcem. Tak jak pisałem wcześniej dla mnie poziomy wzmacniaczy typu Yamaha AX1, Pioneer AX10 czy Denon AVC A1XV (te przerabiałem) w stereo to tylko budżetowa półka jak nowe integry za 2000-3000zł - inaczej być nie może bo nikt nie daje nic za darmo. I choć zachwycam się moim kompromisowym kinem opartym na procku Meridiana 861 to w stereo kładzie je każdym nowy wzmak zintegrowany za 8-10tys. zł a przecież jest kilkukrotnie tańszy od zestawu pre-power opartym na Meridianie.

Owszem jest to moje zdanie, i przy nim pozostanę, Słyszałem kilka flagowych konstrukcji. Denon wielkie rozczarowanie. Lecz Yamahy bronił będę i koniec. Ktoś tu wspomniał o wyprzedaży flagowych modeli mowa o nowych ale za ile 2000-3000,chętnie kupie cały skład jeżeli ktoś mi go pokarze.

Owszem jest to moje zdanie, i przy nim pozostanę, Słyszałem kilka flagowych konstrukcji. Denon wielkie rozczarowanie. Lecz Yamahy bronił będę i koniec. Ktoś tu wspomniał o wyprzedaży flagowych modeli mowa o nowych ale za ile 2000-3000,chętnie kupie cały skład jeżeli ktoś mi go pokarze.

modele ze starych serii można kupić sporo taniej,ale dotyczy to tylko wybranych modeli,klasa powiedzmy wyższa.

Dla przykładu jak to wygląda u Pioneera. Trzy modele SC LX 56, 57, i 58. Są to równorzędne modele tylko następna generacja. LX 56 kosztuje około 800 Euro, LX 57 można kupić za około 900 Euro a lx58 za 1600 Euro. Kto kupuje za 1600 Euro musi mieć za dużo pieniędzy albo straszne parcie na kupowanie. Po cenach widać wyraźnie że warto rok poczekać albo kupować starszy model.

Krzaku666'

"Marantz NR1504 też ma pre out i ze wspomnianym Pioneerem A30 mamy kino/stereo bez kompromisu za ~2500zł

Osobiście kupiłbym wspomnianego SR5008 + np. set Q Acoustics QA2050 + QA2010 + QA2000"

Faktycznie dobre zestawienie - zwłaszcza Q Acoustic - słuchałem wersji zdaje się 2040 i w porównaniu z Indiana Line Tesi 560 i były lepsze tylko chyba nie zmieści się to w budżecie

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Ja zrobiłem tak: Do KD używam Amplituner Yamaha RX-773 + 4 kolumny, a do stereo zakupiłem niedawno wzmacniacz NAD 326bee. Jest to podpięte tak jak radził czester15.30 (dziękuę za pomoc) w poście wyżej. Wzmacniacz kupiłem używany za dobrą cenę jeszcze na gwarancji. Polecam takie rozwiązanie, amplituner ma dwa wyjścia HDMI (można podpiąć TV i projektor jednocześnie) i z 7em wejść HDMI, dodatkowo posiada pre-aut, przy pomocy, którego połączysz ampli ze wzmacniaczem. Celowo nie piszę jakie są różnicę tylko, że warto ponieważ zaraz ktoś stwierdzi że coś tu nie gra..... :)

Pozdrawiam

Nadal proszę o poradę amplitunera z pre-out i kolumn w kwocie 6 tyś. I końcówki mocy możecie tez polecić co będę wiedzieć na przyszłość (albo może na raty wezmę).

Pozdrawiam

TRIANGLE CELIUS ES BORDEAUX

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pioneer a30

Ukryta Zawartość

czy lepiej szukać innych kolumn? Wydaje mi się, że używki będa lepsze niż niższej klasy nowe

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja zrobiłem tak: Do KD używam Amplituner Yamaha RX-773 + 4 kolumny, a do stereo zakupiłem niedawno wzmacniacz NAD 326bee. Jest to podpięte tak jak radził czester15.30 (dziękuę za pomoc) w poście wyżej. Wzmacniacz kupiłem używany za dobrą cenę jeszcze na gwarancji. Polecam takie rozwiązanie, amplituner ma dwa wyjścia HDMI (można podpiąć TV i projektor jednocześnie) i z 7em wejść HDMI, dodatkowo posiada pre-aut, przy pomocy, którego połączysz ampli ze wzmacniaczem. Celowo nie piszę jakie są różnicę tylko, że warto ponieważ zaraz ktoś stwierdzi że coś tu nie gra..... :)

Pozdrawiam

Dlaczego 4 kolumny, też mam yamahe tyle że 771 i nad c320, fajny wzmacniacz ale pre ma tragiczne i nieźle degraduje ten wzmacniacz

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalk

Dlaczego 4 kolumny, też mam yamahe tyle że 771 i nad c320, fajny wzmacniacz ale pre ma tragiczne i nieźle degraduje ten wzmacniacz

. Tak, wiem 4 kolumny do kina to mało, powinien być jeszcze choćby centralny ale więcej jednak słucham stereo. Te wzmacniacze zarówno c320 jak i c326bee mają faktycznie słabe przedwzmaciacze. W 326bee mozna jednak pominąć przedwzmacniacz wspinając sie bezpośrednio w końcówkę poprzez main-in, tylko w moim przypadku to i tak nic nie daje bo mój amplituner raczej lepszego pre tez nie ma ..:) Niestety mój zestaw KD i stero jest budżetowy ale dostosowany do moich potrzeb. Mam inne hobby, na które poświęcam złocisze ;) a muzyki porostu szukam i słucham ...

No właśnie też tak pominąłem to pre w tym nadzie, zrobiłem już 3 wersje i tylko dałem prosty selektor więc nad raz gra czysto stereo z dac a raz fronty z kina napędza, tam nawet opamp vg veterana robi robotę w porównaniu do tego jak gra oryginalnie

Ja zrobiłem tak: Do KD używam Amplituner Yamaha RX-773 + 4 kolumny, a do stereo zakupiłem niedawno wzmacniacz NAD 326bee

I jak oceniasz tego Nad-a vs tej Yamahy ?

To ja powiem tak ten ax1 taki stary a naprawdę potrafi pokazać co potrafi zarówno w kd jak i stereo nie jestem bogaty sory ale nie wydam 10 tysiakow na wzmacniacz bo w głowie mi się nie poprzewracało a wy tu piszecie rzeczach naprawdę śmiesznych nie jestem jakimś fanatykiem dźwięku ale interesuję się muzyką juz prawie 20 lat i ax1 wystarczy mi na dzień dzisiejszy napewno.milej nocy i dobranoc psychole.

Wysłane z mojego commodore 64 przy użyciu Joysticka.

To ja powiem tak ten ax1 taki stary a naprawdę potrafi pokazać co potrafi zarówno w kd jak i stereo nie jestem bogaty sory ale nie wydam 10 tysiakow na wzmacniacz bo w głowie mi się nie poprzewracało a wy tu piszecie rzeczach naprawdę śmiesznych nie jestem jakimś fanatykiem dźwięku ale interesuję się muzyką juz prawie 20 lat i ax1 wystarczy mi na dzień dzisiejszy napewno.milej nocy i dobranoc psychole.

No to teraz dałeś pokaz możliwości ...

I jak oceniasz tego Nad-a vs tej Yamahy ?

Jest różnica na plus, słyszę o wiele więcej szczegółów, rozdzielczość się poprawiła, dynamika rownież. Oczywiście nadal jest to dźwięk z budżetowych podzespołów ale jak pisałem, na moje potrzeby odpowiedni. Chciałem poprawić tor stereo poprzez wpięcie tego NADa co się wg. mojej oceny udało. Brzmienie tego wzmacniacza poprostu jest rownież przyjemne, zrównoważone i niemęczące. Głównie różnice można odczuć słuchając przez sluchawki (SHURE 440).

Też planuję wydzielić tor stereo, ale musi być zintegrowany z KD. Mam Denona 2106, leciwy, lecz mnie pasuje ;)

Czy miałoby sens pod względem polepszenia dźwięku dokupić ten wzmak: Pioneer a30 (bo nie jest drogi i ma wejście na końcówki mocy), czy dać sobie spokój, bo taka rozbudowa niczego nie poprawi, a ten pionek nie pociągnie moich focali?

I jeszcze jedno, wzmak nie może osuszać i wyostrzać:)

Każdy przecież ma inny poziom akceptacji i pojęcia "przyzwoite stereo".

Posiadam Denona AVR1910 i tu ze stereo jestem bardzo zadowolony - zwłaszcza po kalibracji w Audyssey.

Miałem w życiu już sporo sprzętu stereo oczywiście nie high end tylko takiego w realnych cenach i jakoś nie widzę /słyszę różnic za które warto by było aż tyle więcej płacić.

Rzekłbym przeciwnie - zastrzeżenia mam co do dźwięku wielokanałowego który w starym Phiipsie 5.1 FR994 był lepszy pod względem brzmienia - bliższy temu ze stereo.

W Denonie między stereo a wielokanałowym jest bardzo duża różnica brzmienia na korzyść stereo....

Fakt że to różnie bywa w zależności od płyty te naprawdę są różnie zrealizowane - oczywiście w kwestii zastrzeżeń mówię o koncertach na dvd i blu ray nie o filmach fabularnych bo te są OK.

Może w salonie jest drożej ale możemy przesłuchać porównać i wybrać bardziej optymalnie w założonym budżecie.

W końcu taki zestaw ma pograć n lat i dobrze by było aby nam jego dźwięk odpowiadał.

Kupując słuchawki w salonie podpinałem różne modele do audiofilskiego sprzętu - może się ktoś śmiać ale wybrane słuchawki bardziej mi odpowiadają podpięte do tegoż starego amplitunera Philipsa (robi u mnie za wzmacniacz słuchawkowy) gdzie mogę sobie skorygować barwę dźwięku jeżeli płyta mi nie odpowiada brzmieniowo w postaci takiej jakiej jest.

Ktoś tu wspomniał o kolumnach - myślę że to najważniejsze w zasadzie dobranie kolumn i amplitunera które się lubią i dzięki temu można uniknąć wydawania majątku na "przyzwoite stereo".

Denona zresztą też wybierałem w salonie na tym poziomie różnica cen była około100PLN względem ofert w internecie dla mnie warte wydania jeżeli sprzedawca umożliwia odsłuch w salonie przynosi odnosi popdpina to i tamto przecież to też jest zawracanie d..y i za darmo nikt tego nie będzie robił. Trzeba to zrozumieć.

Dla mnie więc w przypadku amplitunera KD gorzej jest właśnie pod kątem 5.1 czego w salonie nie sprawdziłem - też myślałem że jak w stereo gra dobrze to w 5.1 też tak będzie a jednak nie.

Spróbuję podpiąć jakieś duże kolumny na tylne kanały (muszę kupić) żeby poprawić to 5.1 możliwe że te małe głośniczki SR i SL nie nadają się na koncerty.

A jak to nie pomoże to będę eksperymentował z dwoma wzmacniaczami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.