Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór transportu CD

maxflo

Rekomendowane odpowiedzi

W Accustic Arts drive II jest ten sam napęd Philips Pro 2 LF i zmodyfikowany przez AA

Ale nie ma kilku innych rzeczy,które są w "japończykach" :).

Poczytaj sobie o budowie CDT-777.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Mnie z kolei od jakiegoś czasu interesuje firma 47Labs i jej dokonania na polu transportów i integr.

Nie dość,że piękne w swojej prostocie,to jeszcze świetnie grające :)

Ale nie ma kilku innych rzeczy,które są w "japończykach" :).

Poczytaj sobie o budowie CDT-777.

Jak trochę mróz odpuści to chętnie wpadnę żeby porównać mój zestaw AA z Reimyo i możesz być mocno zaskoczony

finałem starcia !!!

Już jestem :)

Tak na marginesie dodam że kilku moich znajomych od początku patrzyło na AA z dużą rezerwą ale od jakiegoś czasu

coś im się pozmieniało i zaczęli chwalić bo............... Teraz ja pytam czy są tego pewni co mówią.

patrzyło na AA z dużą rezerwą

Ja nie patrzę,bo słuchałem :)

U mnie żadnej zamiany nie będzie,no chyba,że na CEC TL 0,i to tylko w trzeciej wersji.

Ja nie patrzę,bo słuchałem :)

U mnie żadnej zamiany nie będzie,no chyba,że na CEC TL 0,i to tylko w trzeciej wersji.

Kolega z CEC'a przeskoczył na Accustic Arts i do dzisiaj dziękuje. Cecowi brakuje barwy którą ma AA .

Kolega z CEC'a przeskoczył na Accustic Arts

Najwyraźniej kolega ma jakieś błędy w systemie,ale to już chyba temat do innego wątku :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Kolega z CEC'a przeskoczył na Accustic Arts i do dzisiaj dziękuje. Cecowi brakuje barwy którą ma AA .

Jeśli kolega tak opisuje TL0 v.3 to przepraszam bredzi:) z resztą poprzednie zerówki nie były złe ,tylko trójka jest wybitna.

trójka jest wybitna

Z "bólem" to stwierdziłem słuchając jej w swoim systemie :)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Z "bólem" to stwierdziłem słuchając jej w swoim systemie :)

Ja mam nadzieję,że CEC wraca na dobry kurs,bo ostatnie parę lat dryfowali do nikąd. Lubię tę markę,miałem w domu parę ich gratów i mam nadzieję,że z jakością tl0 v.3 zejdą też na niższy level, tak jak to byłow przeszłości.

Stefek życzę Ci,bo to czas Noworocznych życzeń, aby obok nowych paczek stanął u Ciebie nowy TL0 z przetwornikiem Reimyo, już wiesz jak może być:)). Najlepszego!:)

Odsłuchy zacząłem od Accoustic Arts-a - dużo przemawiało za tym ze to bedzie mój napęd CD a tu... nie gra z Ref Dac-kiem ARC - syczy na wysokich tonach. Przy MSB nie miałem takich doświadczeń. Tak wiec wybór padł na tego drugiego - teraz tylko korci mnie aby sprawdzić jak to by zagrało z dedykowanym DACiem ich firmowym połaczeniem:-)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Odsłuchy zacząłem od Accoustic Arts-a - dużo przemawiało za tym ze to bedzie mój napęd CD a tu... nie gra z Ref Dac-kiem ARC - syczy na wysokich tonach. Przy MSB nie miałem takich doświadczeń. Tak wiec wybór padł na tego drugiego - teraz tylko korci mnie aby sprawdzić jak to by zagrało z dedykowanym DACiem ich firmowym połaczeniem:-)

Czyli którego?

No to grubo:)

Od kilku miesięcy jest oferowany w wyprzedaży w Audio Systemie w cenie dość okazyjnej...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena: 42.400 zł

Okazja: 17.500 zł

Ukryta Zawartość

Ale nie ma takiej marży. Wyprzedają bo chcą się tego pozbyć i muszą dać atrakcyjną cenę żeby w ogóle się tego pozbyć. Lepiej odzyskać cześć kasy niż bujać się z tym kolejny rok i później odzyskać jeszcze mniej. Widać, że masz mgliste pojęcie o handlu. Tak jest w każdej branży. Na jednej rzeczy trochę się traci ale na dwóch innych zarabia i bilans zysku to kompensacja zysku i strat z konkretnej sprzedaży. Zalegający towar to zamrożone pieniądze.

50% to typowa marża za sprzęt z tej półki, są oczywiście wyjątki , ale tylko potwierdzające regułę. Wystarczy zobaczyć jak wyglądają promocje...

czy uważacie, że do promocji ktoś dokłada:)

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Sam rozmawiałem z kilkoma firmami na temat dystrybucji. Nawet kiedyś rozważałem wejście w tą branżę. Ale odpuściłem. Znam temat dobrze. Może zdarzyć się tzw strzał z lepszą marżą gdy producent jest mało znany, dopiero wchodzi na rynek albo dystrybutor robi bardzo duży zakup za cash. Ale normalna marża dystrybucyjna w audio to 50% z jeszcze z tego dystrybutor pokrywa koszty transportu. Z tej marży dla sklepów wydziela ok 30% a sobie zostawia 20% w których musi utrzymać swoją firmę, wspomniany transport oraz marketing w swoim kraju np Audio Show, inne pokazy, reklamy w gazetkach, necie itd. U nas na lepszą marżę nie ma co liczyć bo rynek jest mały, sprzedaż śladowa, a przez to zamówienia dystrybutorów też prawie zerowe. Co więcej, czym bardziej uznana firma audio tym trudniej o dobrą marżę. Są takie które dystrybutorską marżę mają 40-45%.

Sly to się zgadza, mówimy o przedstawicielach, a nie detalistach. Przy tak nikłym rynku jaki jest u nas marże muszą być wysokie. Ciekawy jestem ile w Polsce sprzedało się kompletów dCS Vivaldi:).

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

Od kilku miesięcy jest oferowany w wyprzedaży w Audio Systemie w cenie dość okazyjnej...

Ukryta Zawartość

Cena: 42.400 zł

Okazja: 17.500 zł

Ale ta cena okazyjna jakby była po kosztach zakupu-to nauczcie się liczyć jaka byłaby przypuszczalnie marżą-140%.

To gdzie tu 50%?...............chociaz cholera wie?? Może być różnie,ale ważne trafić łosia)

Ayon ma marżę wiecie jaką?

Co do msb to już jest firma znikąd-tzn. nie wiadomo czy istnieje.

Przypuszczam jednak ,że Sly ma rację............tylko przypuszczam.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.