Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór transportu CD

maxflo

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tak, Jarku na Metronomie tego nie doswiadczysz, on ma duzo za mala rozdzielczosc. Juz szybciej na calym Vivaldiim ;)

Stasiu nie masz pojęcia ani o jednym ani o drugim. Idź lepiej się prześpij bo wykończyłeś większość użytkowników. Przestali się już śmiać a zaczęli płakać. Z Cec-em też dołożyłeś do ognia.

Brakuje mi tylko pogadanki na temat lamp i tranzystorów. Obecnie co jest na topie bo zmieniałeś już zdanie z 10 razy?

Założycielowi wątku boję się już polecać topowe transporty oparte o VRDSa i najnowsze odmiany NEO bo zaraz się okaże, że to kaszanka...

Moim zdaniem, do ARC przydałby się precyzyjny i przestrzenny transport jak w/w. Osobiście mogę polecić P-70 oraz najstarszy P-0 jeżeli kolega odtwarza jedynie płyty CD.

Nie sądzę. Słuchaliśmy tego w Monachium. Co prawda cały system i trudno z tego wyłowić samo źródło ale cudów nie było. Przypuszczam, że wbrew pozorom postęp względem K-01 jest znikomy. Po prostu więcej już nie wycisną. A przynajmniej na teraz.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ja mam duzo lepszy nastroj jak slucham pierwszych wydan J.M. Jarre oraz tego uznanego przez Ciebie lepszego wspolczesnego remastera. Kiedys zrozumiesz, a wlasciwie USLYSZYSZ. ;)

Przeciez ten remaster nie ma prawdziwej dynamiki, ma tylko sztucznie dynamizowane i podkrecone podzakresy pasma jak bas i gora zapewne izotop ozonem. Tam nie ma powietrza i jasnoci syntezatorow, jest mamalyga z basem ze uszy bola.

To jest skopana realizacja jak 99.99% innych remasterow.

Staszku ja nie pisałem o remasterach tylko o płytach wydanych na nowo czyli nagrywanych w obecnie dostępnej technologii.

Choć i remastery często są również dobrze wydane.

Jeżeli uważasz ,że stare płyty kopiowane często z innych nośników (60-70 dB) są lepiej nagrane niż obecne to co ja mogę powiedzieć?

Mam widocznie za słaby sprzęt bo u mnie stare płyty brzmią wyraźnie gorzej.

Są oczywiście wyjątki i również stare wydania potrafią dobrze zagrać ale nie jest to tak jak napisałeś regułą i , że zależy to tylko i wyłącznie od sprzętu odtwarzającego.

Jak wydanie jest skopane to nawet najlepszy sprzęt nic nie pomoże.

Ale mów dalej , ja się cały czas uczę od Ciebie ....

Jeszcze nie tak dawno twierdziłeś ,że KONDO Kagura to popierdółka i gra słabiutko.

Co mogę jeszcze dodać?

Chyba nic więcej.

Najważniejsze ,że wszyscy dobrze się bawimy na forum.

Myślę, że jak dojdzie do Polski Esoteric Grandioso, to będzie szach mat. Może nawet dla Vivaldiego.

Kiedy ma być w Polsce dostępny ?

Esoteric-Grandioso-P1-und-Esoteric-Grandioso-D1-5.jpg

postęp względem K-01 jest znikomy

Japończycy to też ludzie, ale w ramach działania tego samego zespołu, raczej dokonują jednak postępów.

97786_2.jpg

Co wcale nie oznacza, że więcej nie da się wycisnąć, wręcz przeciwnie, dają nowe, kolejne ku temu możliwości.

Drgania powietrza lapane przez mikrofon , zamieniane na impulsy elektryczne i zapisane w formie bitow. Stop.

Odtworzyc i zamienic na drgania powietrza . Gotowe.

Po co po drodze wypalac plastikowa plytke z dziurka i budowac te skomplikowane urzadzenia optyczne za 100 k pln , zeby sygnal miec z powrotem w formie bitow ?

Konto w trakcie usuwania

Myślę, że jak dojdzie do Polski Esoteric Grandioso, to będzie szach mat. Może nawet dla Vivaldiego.

Od Czasów P0 nie słyszę już postępu w transportach CD. Powiedziałbym nawet, że tworząc odtwarzacze cd/sacd dano krok w tył.

Da mnie w transportach konwencjonalnych liczą się tylko 3 grupy

1. CEC, Audiomeca, Metronome

2. Teac i wszystkie transporty oparte na ich VRDS/VRDS NEO z najlepszej serii (DCS, Audio Aero, Esoteric, Wadia, Spectral a nawet niektóre wersje MACa np. 751 i Coplanda)

3. Garstka napędów na CDPro2 np. (AA, Reimyo)

Technicznie najbardziej doskonała jest grupa 2 a brzmieniowo to zależy czego szukacie.

Drgania powietrza lapane przez mikrofon , zamieniane na impulsy elektryczne i zapisane w formie bitow. Stop.

Odtworzyc i zamienic na drgania powietrza . Gotowe.

Po co po drodze wypalac plastikowa plytke z dziurka i budowac te skomplikowane urzadzenia optyczne za 100 k pln , zeby sygnal miec z powrotem w formie bitow ?

Moje rozumowanie jest podobne dlatego walczę z pliczkami. Trzeba jednak mieć kilka transportów konwencjonalnych do porównań bo to mało znany grunt...

Mariusz czy słuchałeś audio aero prestige signature se?

Nie, niestety, La Fontaine to moj pierwszy kontakt z Audio Aero.

Miałem okazję kupić LaSource i powiem, że gra to naprawdę pięknie. Nie ma nic z zamulacza jak twierdzą niektórzy, o dziwo bardzo podobny do moich ukochanych Esotericów tylko jakby bardziej płynny i analogowy.

Bardzo fajnie im wyszedł ten odtwarzacz. Jednak jak bym miał kupować transport CD ponownie to wybrałbym Spectrala z serii 4000 lub starego Esoterica P0. Gdzieś mi w sercu kołaczą na przemian z CECem TL0 :)

To już chyba nie dla samego brzmienia tylko z sentymentu. Po prostu lubię piękne urządzenia audio. Bardzo żałuję, że Audio Aero zostało zlikwidowane. Była to jedna z ostatnich firm, którą ceniłem za produkcję źródeł.

Zapomniałem jeszcze o mojej miłości (tylko za wygląd) czyli Sony SCD-1. Jak ten cedek mi się podobał ale co go włączyłem to mnie dziwiło jakim cudem on tak marnie gra:)

Sygnału SACD nawet nie dało się wyprowadzić na zewnętrzny przetwornik, to tak jako ciekawostka. Pamiętam jak Mac MCD751 na starym VRDSIE złoił mu dupsko aż sam się do siebie śmiałem jak głupi do sera.

Staszku ja nie pisałem o remasterach tylko o płytach wydanych na nowo czyli nagrywanych w obecnie dostępnej technologii.

Choć i remastery często są również dobrze wydane.

Wtedy rozmawialismy o plycie J.M Jarra Essential and Rarities, gdzie Ty twierdziles ze plyta ta to jest nowe wydanie/nagranie plyty.

Ja zas twierdze a plyta ta jest tylko nowym remasterem i podaje oryginalna stopke z tej plyty:

Recorded 1968–2002; compiled, edited and mastered in early 2011

Czyli jak to moga byc nowe nagrania, jesli sa stare 1968-2002, tylko remasterowane zapewne komputerowo ( bo inaczej sie teraz tego nie robi)

Jak plyta moze zagrac z audiofilskiego punktu widzenia lepiej skoro tasma lezy sobie na polce 40 lat, zakladajac ze jest ona starannie przechowywana w dobrej temperaturze i wilgotnosci i przewijana ze szpul co roku i z tego robiony jest master. Po takim czasie taki material ulega degradacji glownie gina wysokie czestotliwosci zmniejsza sie tez dynamika itp...Ja te efekty slysze u siebie bardzo wyraznie i dziwi mnie ze Metronome C8 tego Ci tez nie pokazuje. Oczywiscie material wrzucono na jakis system edycji komputerowej ( najlepszy obecnie to Izotope ozone) i tam dodano dynamiki podciagnieta gore dodano poglos zmniejszono szum itp... Ale niestety to sluchac i slychac na dobrym zrodla TYLKO na minus.

Jeżeli uważasz ,że stare płyty kopiowane często z innych nośników (60-70 dB) są lepiej nagrane niż obecne to co ja mogę powiedzieć?

Nigdy tak nie twierdzilem ze wszystkie stare plyty sa lepsze, ale wiekszosc starych gra duzo lepiej niz te nowe. Jest bardzo malo nowych plyt ktore graja dobrze ale powodow tego stanu rzeczy jest wiele nie tylko technika ale i tez ona.

Mam widocznie za słaby sprzęt bo u mnie stare płyty brzmią wyraźnie gorzej.

Tak, Metronome od pewnego poziomu jakosciowego nie ma rozdzielczosci, sam sie przekonales sluchajac Vivaldi stacka, wiec tak jest istotnie!

Są oczywiście wyjątki i również stare wydania potrafią dobrze zagrać ale nie jest to tak jak napisałeś regułą i , że zależy to tylko i wyłącznie od sprzętu odtwarzającego.

Dla mnie regula jest ze pierwsze wydania cyfrowe z analogowych tasm matek graja duzo lepiej niz pozniejsze wydania, a remastery po latach traktowane wspomnianym Ozonem osiagaja techniczne dno.

Ale mów dalej , ja się cały czas uczę od Ciebie ....

Ja rowniez od Ciebie i innych nie mam z tym problemu. A Ty masz? Bo jakos mi sie tak wydaje ze piszesz to markotnie moze cynicznie? ;)

Jeszcze nie tak dawno twierdziłeś ,że KONDO Kagura to popierdółka i gra słabiutko.

Juz pisalem wielokrotnie ale widze tak masz jak wiekszosc userow tego forum ze lubisz ciagnac za slowo. Powtorze jeszcze raz, wtedy kiedy sluchalem niby Kagur postawione byly obok i nie mnie jednego wprowadzily w blad ze graly.

Najważniejsze ,że wszyscy dobrze się bawimy na forum.

Tak, tu masz racje :D

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Nigdy tak nie twierdzilem ze wszystkie stare plyty sa lepsze,

Dobre zrodlo cyfrowe ( naped+DAC) to takie ktoro odtwarza WSZYSTKIE pierwsze wydania CD, DUZO lepiej niz pozniejsze wydania

U góry masz dwa Toje cytaty.

Ja te efekty slysze u siebie bardzo wyraznie i dziwi mnie ze Metronome C8 tego Ci tez nie pokazuje

Widocznie masz lepszy odtwarzacz i dac.

Kiedy premiera?

Tak, Metronome od pewnego poziomu jakosciowego nie ma rozdzielczosci, sam sie przekonales sluchajac Vivaldi stacka, wiec tak jest istotnie!

Zapewne dlatego Ty słyszysz to co opisujesz na swoim odtwarzaczu a ja nie słyszę.

Pisząc o rozdzielczości tych dwóch sprzętów różnica między nami polega na tym ,że ja oba te sprzęty miałem w jednym czasie w domu i porównywałem.

Może dlatego nie uważam tak jak Ty ? ;)

Ale nich ci będzie.

Masz rację i mam nadzieje ,że dokonujesz epokowych odkryć a jak je opublikujesz to audio nie będzie już tym samym ...

Czego oczywiście Tobie życzę.

Jak to wszystko co opisujesz na forum przestanie być fikcją i zmaterializuje się w postaci gotowych produktów ja będę pierwszym Twoim klientem.

pozdr.

Drgania powietrza lapane przez mikrofon , zamieniane na impulsy elektryczne i zapisane

w formie bitow. Stop. Odtworzyc i zamienic na drgania powietrza . Gotowe.

Po co po drodze wypalac plastikowa plytke z dziurka i budowac te skomplikowane

urzadzenia optyczne za 100 k pln , zeby sygnal miec z powrotem w formie bitow ?

+100 Ale musi jeszcze minąć dużo czasu, zanim "beton" to zrozumie i do tego się przekona ...

BTW - Jarre to nowe nagranie, a nie remix, tu chodzi o konflikt z prawami na linii DREYFUS - EMI , więc

to są rzeczy na nowo zagrane/nagrane. O procesach sądowych na ten temat było głośno .

Nigdy tak nie twierdzilem ze wszystkie stare plyty sa lepsze,

Wyświetl postUżytkownik Stasiop dnia 07.01.2015 - 17:25 napisał

Dobre zrodlo cyfrowe ( naped+DAC) to takie ktoro odtwarza WSZYSTKIE pierwsze wydania CD, DUZO lepiej niz pozniejsze wydania

U góry masz dwa Toje cytaty.

Czym innym jest jakosc pierwszych wydan ktora jest dla mnie regula ze sa to lepsze nagrania niz pozniejsze edycje ( i tu porownujemy rodzaje wersji tego samego nagrania), a co innego innego stare wydania ktore mialy przykladowo problem z nagraniem juz przy pierwszej edycji (i tu porownujemy ich absolutna jakosc do nowych wspolczesnych wydan). To sa dwie inne rzeczy ktore nie mozna porownywac piszesz o dwoch innych rzeczach Jarku logika!

Widocznie masz lepszy odtwarzacz i dac.

Kiedy premiera?

Tez mi sie tak zdaje.

Jak skoncze to bedzie premiera.;)

Pisząc o rozdzielczości tych dwóch sprzętów różnica między nami polega na tym ,że ja oba te sprzęty miałem w jednym czasie w domu i porównywałem.

Może dlatego nie uważam tak jak Ty ? ;)

To dziwne bo ostatnio gdzies pisales ze Vivaldi stack ma jednak wieksza rozdzielczosc niz Metronome ju sie z tego wycofales, pamietam ze bylismu zgodni co do tego faktu.

Masz rację i mam nadzieje ,że dokonujesz epokowych odkryć

Granie z laptopa na pewnym poziomie to juz odkrycie, istotnie.

ja będę pierwszym Twoim klientem.

ja tu klientow nie szukam, ale z pewnoscia jesli zechcesz posluchasz i wtedy mam nadzieje wydasz swoja ( mam nadzieje ) obiektywna ocene.

BTW - Jarre to nowe nagranie, a nie remix, tu chodzi o konflikt z prawami na linii DREYFUS - EMI , więc

to są rzeczy na nowo zagrane/nagrane. O procesach sądowych na ten temat było głośno .

Prosze o zrodlo tych informacji. Bo z tego co ja wiem pierwsza plyta to sa stare nagrania remasterowane a druga plyta nowsze rzeczy nigdy wczesniej nie publikowane. Te informacje pochodza z opisu plyty wiec...;)

Masz rację i mam nadzieje ,że dokonujesz epokowych odkryć a jak je opublikujesz to audio nie będzie już tym samym ...

Czy to bedzie epokowe odkrycie to nie wiem, to co ludzie teraz projektuja zobaczysz za 5-10 lat, tak to wyglada, bardzo czesto dochodza do tych samych wnioskow.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tylko czy jak największa rozdzielczość to zaleta?

Naturalne instrumenty nie mają czasami takiej rozdzielczości jaką możemy usłyszeć z płyt...

Często systemy brzmią w sposób tak rozdzielczy jaki nie występuje w naturze...

Systemy brzmią w sposób zbyt rozdzielczy a to nie jest prawdziwe..

Miałem okazję kupić LaSource i powiem, że gra to naprawdę pięknie.

Jarek Orszanski zapowiedzial sie jakis czas temu z tym sprzetem , ale nie dotarl, a ja nie naciskam, bo nie wiem , czy bym chcial dolozyc nastepna kase do produktu firmy, ktora sie zamknela. Poki co La Fontaine gra pieknie jako dac w polaczeniu z W20 i bardzo przyzwoicie jako naped.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To dziwne bo ostatnio gdzies pisales ze Vivaldi stack ma jednak wieksza rozdzielczosc niz Metronome ju sie z tego wycofales, pamietam ze bylismu zgodni co do tego faktu.

Tak pisałem ,że DCS miał większą rozdzielczość ale nie pisałem ,że wg. mojej opinii Metronome jej brakuje.

Wyczuwasz różnicę?

Uważasz ,że rozdzielczość to wszystko co się liczy?

DCS grał na tyle dobrze ,że długo myślałem o jego zakupie ale urzekła mnie muzykalność Metronome.

Co nie znaczy ,że jedno czy drugie urządzenie jest ułomne jak Ty miałeś przyjemność to powyżej napisać.

To są różne filozofie grania , oparte o różne założenia (lampa vs. tran) więc nie ma sensu tych urządzeń porównywać.

Oba są świetne i w oparciu o oba można zbudować dobrze grający system.

Ale po co ja Tobie to tłumaczę . Ty powinieneś to wiedzieć skoro jak domniemam obu tych urządzeń słuchałeś.

Tylko czy jak największa rozdzielczość to zaleta?

Jak widać dla niektórych tak.

Pytanie ile godzin w tygodniu słuchają muzyki ? ;)

Tak pisałem ,że DCS miał większą rozdzielczość ale nie pisałem ,że wg. mojej opinii Metronome jej brakuje.

Wyczuwasz różnicę?

No nie wyczuwam roznicy ;) Czyli Metronome ma taka sama rozdzielczosc? ;). W.g mnie NIE, owszem tej krowy nie mialem w domu i nie ciagnalem ja za dojki w zaciszu domowym, ale mialem okazje jako jedyny na forum ( tak mi sie wydaje) sluchac w kontrolowanych warunkach pelnego stacka 4 klockowego. I nawet W.Pacula pisal mi kiedys ze 3 klocki to nie 4 wiec mam powazne powody podejrzewac ze nie slyszales go w domu w calej krasie. Owszem Metronome ma swoje plusy ale jesli chodzi o rodzielczosc to przegrywa i to bardzo - to oczywiscie moja opinia. I stad wlasnie nie slyszysz roznicy na plytach, byc moze nowy Metronome podejdzie z tematem w kazdym badz razie C8 na tym polu ze stackiem moim zdaniem przegrywa i to bardzo.

Uważasz ,że rozdzielczość to wszystko co się liczy?

Nigdy tak nie pisalem, powiem wiecej DAC-i tak maja, ze jak sa rozdzielcze to nie sa muzykalne. Ale sztuka polaczyc rozdzielczosc z duza muzykalnoscia. Liczy sie jedno i drugie, zreszta sam wiesz. ;)

DCS grał na tyle dobrze ,że długo myślałem o jego zakupie ale urzekła mnie muzykalność Metronome.

Tak tak juz pisalem mysle ze jako czlowiek sluchajacy duzo muzyki dokonales dobrego wyboru.

ale precyzja i szczegoly tez sa bardzo istotne, tylko ze nie moga byc okupione suchym technicznym brzmieniem. Vivaldi moze nie jest suchy ale jest pogaszony jak kazdy DSD DAC.

Jak widać dla niektórych tak.

Pytanie ile godzin w tygodniu słuchają muzyki ? ;)

NIE najlepiej Panowie miec jedno i drugie bardzo duza muzykalnosc i ultra szczegoly - tu nie ma sprzecznosci bo tak gra wlasnie MUZYKA na zywo :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

W.g mnie NIE, owszem tej krowy nie mialem w domu i nie ciagnalem ja za dojki w zaciszu domowym, ale mialem okazje jako jedyny na forum ( tak mi sie wydaje) sluchac w kontrolowanych warunkach pelnego stacka 4 klockowego.

Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania : " nie miałeś ale wiesz jak jest ". Gratuluję.

I nawet W.Pacula pisal

W . Pacuła to wg. mnie może pisać bajki dla grzecznych dzieci i jak z tego wynika również dla Ciebie ;)

O.K. Z mojej strony koniec jałowej polemiki.

Ja słuchałem i nie wiem , Ty nie słuchałeś ale wiesz ...

I niech tak już pozostanie.

Nie mam nic więcej do dodania.

Czyli idąc Twoim tokiem rozumowania : " nie miałeś ale wiesz jak jest ". Gratuluję.

Juz pisalem zeby sie napic mleka nie trzeba miec krowy w domu i doic ja za dojki, mozna sie tylko napic mleka ;)

W . Pacuła to wg. mnie może pisać bajki dla grzecznych dzieci i jak z tego wynika również dla Ciebie ;)

Pacula to dobry recenzent i dobrze ocenil stacka!!!

Sluchales 3 klockow a nie 4! Vivaldi stack to typowy oversampling DAC, a co robi upsampler, wlasnie dokonuje glownego upsampllingu oraz dodatkowej niezmiernie waznej regeneracji sygnalu. Bajki to opowiadaja ludziom dealerzy ze sam DAC moze zagrac jak caly stack, albo ze upsampler nie jest do niczego potrzebny. ale wiadomo ze chca to sprzedac w kazdej mozliwej formie ;) a ze cena i tu sie liczy to wiec jest tak jak jest. ;)

pozdr

I niech tak już pozostanie.

Nie wyprostujmy! Nie sluchales 4 czesci - wiec...nie wiesz i tyle w temacie.

Kiedy ma być w Polsce dostępny ?

Właśnie chyba nie ma dystrybutora w Polsce. Na stronie Esoterica podane są: Mołdawia, Rosja i Ukraina. Prócz tego na całą Europę jest to ONKYO EUROPE ELECTRONICS GMBH w Niemczech. Jak znasz niemiecki to dzwoń i zapytaj, możliwe że mają na stanie. Przypominam tylko, że jest to czteropudełkowe źródło - transport z oddzielnym zasilaniem i dwuczęściowy DAC. Całość chyba jakieś 80k Euro w detalu czyli regiony Vivaldiego. Miałem kiedyś niższe modele Esoterica i pamiętam, że grało to na poziomie DCS z tej samej półki cenowej, ale może nieco.. przyjemniej i płynniej? Ta sama wybitna rozdzielczość, ale tonalnie nieco niżej, lekki akcent na środek pasma. Ciśnie mi się na usta (czy raczej na myśl) że jest to taki DCS przyprawiony po japońsku :) Chociaż raczej to DCS jest Esotericiem po angielsku :)

W Polsce jest przedstawieciel Esoterica, kupilem u niego swojego x-05.

Zajmuje sie dystrybucja audio video z troche nizszej polki, ale sciaga Esoteriki na zamowienie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

marslo,

Myślę, że do wypożyczenia sprzętu o takiej wartości szybciej dojdzie z Niemiec niż ze sklepu z Polski, który tylko może ściągnąć. Ściągnąć to i można z Japonii, tylko... no właśnie, co potem jak się nie spodoba? :)

Przypomina mi się od razu Gryphon. Sprzęt zacny a były problemy, żeby posłuchać w Polsce. Chociaż Sly z Kalliope chyba już takowych nie miał.

Tak , to nie jest dobry adres do posluchania sprzetu przed zakupem , masz racje.

Za to jest polska gwarancja.

No chyba ,ze sie zgodza dostarczyc na zakup internetowy, wtedy 10 dni na zwrot.

Oczywiscie, lepiej miec porzadnego , hiendowego dsytrybutora jako partnera.

Zdaje sie tez, ze Koris sprzedawal Esoterica.

A co do Kaliope, to dzieki pozycji Sylwka mialem tego daka Gryphona u siebie na odsluch z Top hifi.

Konto w trakcie usuwania

jako jedyny na forum ( tak mi sie wydaje) sluchac w kontrolowanych warunkach pelnego stacka 4 klockowego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Jak plyta moze zagrac z audiofilskiego punktu widzenia lepiej skoro tasma lezy sobie na polce 40 lat, zakladajac ze jest ona starannie przechowywana w dobrej temperaturze i wilgotnosci i przewijana ze szpul co roku i z tego robiony jest master. Po takim czasie taki material ulega degradacji glownie gina wysokie czestotliwosci zmniejsza sie tez dynamika itp...

Znów jakieś głupstwa czytam Stasiop wyluzuj z tym słowotokiem.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Znów jakieś głupstwa

Merytorycznie prosze, jesli potrafisz...co jest glupstwem?

No chyba ze chlopaki jedyna wasza bronia jest pisac niemerytorycznie o mojej osobie, to wtedy zwalniam z merytorycznosci, tylko moze zmiencie forum, co? ;)

Gość Maximus Aurelis

(Konto usunięte)

Stasiop napisał:

Czyli Metronome ma taka sama rozdzielczosc? ;). W.g mnie NIE, owszem tej krowy nie mialem w domu i nie ciagnalem ja za dojki w zaciszu domowym
...a już po chwili..

Owszem Metronome ma swoje plusy ale jesli chodzi o rodzielczosc to przegrywa i to bardzo - to oczywiscie moja opinia.

I to jest opinia na podstawie że nie słyszał bo nie miał w domu, to jakim cudem w ogóle ma opinie.

Wiem, wiem Stasiu najdroższy, popatrzyłeś na zdjęcia te rozbierane posłuchałeś na youtubie i stąd ta świadomość.

Twoja mitomania przerasta już nawet granice zdrowego rozsądku.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Stasiop napisał:

...a już po chwili..

I to jest opinia na podstawie że nie słyszał bo nie miał w domu, to jakim cudem w ogóle ma opinie.

Wiem, wiem Stasiu najdroższy, popatrzyłeś na zdjęcia te rozbierane posłuchałeś na youtubie i stąd ta świadomość.

Twoja mitomania przerasta już nawet granice zdrowego rozsądku.

Tak , ale przyjemnie to poczytać:)

Takie to śmiszne:)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.