Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz (3 cechy)

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Inna rzecz, że bardzie ciekaw jestem jak grają TADy z systemem Accuphase. A że Stefek zna się na rzeczy, jest obiektywny i miał sam sprzęty Accuphase to mógłby rzucić uchem.

Gość cybant

(Konto usunięte)

No to wal. Bo ja chyba nie znam. Burmester - preampy- wybitne, wzmacniacze- bardzo dobre, żródła wybitne, kolumny-średnie. Czyli nie wszystko jest rewelacją. MBL?…Kolumny specyficzne ale wybitne w swojej klasie, preamp i wzmacniacze też, ale DAC…przeciętny. Krell?…Wzmacniacze bardzo dobre, preampy średnie, źródła średnie. Może TAD, bo tu i kolumny i amplifikacja i źródła są na najwyższym poziomie.

Proszę bardzo ...

Amplifon ..WT30, WT40, GM70.

Ancient Audio...

SME...

Lyra,

Phast,

Dynavector...

No to wal. Bo ja chyba nie znam. Burmester - preampy- wybitne, wzmacniacze- bardzo dobre, żródła wybitne, kolumny-średnie. Czyli nie wszystko jest rewelacją. MBL?…Kolumny specyficzne ale wybitne w swojej klasie, preamp i wzmacniacze też, ale DAC…przeciętny. Krell?…Wzmacniacze bardzo dobre, preampy średnie, źródła średnie. Może TAD, bo tu i kolumny i amplifikacja i źródła są na najwyższym poziomie.

KPS 25 SC Krella średni nie był.

Proszę bardzo ...

Amplifon ..WT30, WT40, GM70.

Ancient Audio...

SME...

Lyra,

Phast,

Dynavector...

To rozumiem żart w sobotni poranek?…hehehe

Pytanie dotyczyło firm audio produkujących szeroką gamę sprzętów np amplifikacje, źródła, kolumny.

Co ty za przykłady dajesz? Podałeś nazwy firm produkujących gramofony i osprzęt do nich. Pokaż mi ich wzmacniacze, kolumny, DAC-i itd. Nie mają, ale gdyby mieli to nie ma szans by wszystko było perfekcyjne. Nie można być max dobrym we wszystkim.

Gość cybant

(Konto usunięte)

To rozumiem żart w sobotni poranek?…hehehe

Pytanie dotyczyło firm audio produkujących szeroką gamę sprzętów np amplifikacje, źródła, kolumny.

Co ty za przykłady dajesz? Podałeś nazwy firm produkujących gramofony i osprzęt do nich. Pokaż mi ich wzmacniacze, kolumny, DAC-i itd. Nie mają, ale gdyby mieli to nie ma szans by wszystko było perfekcyjne. Nie można być max dobrym we wszystkim.

Dlaczego .....?

Podałem przykład firm , gdzie zakup jest bezpieczny.

Nie tylko do gramofonów...

Można kupić w ciemno ...i może się nie wpasować ...ale nie będzie to porażka ...

Takich firm jest wiecej....młody jestem i jeszcze muszę posłuchać...

A kolumny ...to najlepszym przykładem jesteś Ty i Jarek....

Macie prawie takie same a odczucia zupełnie inne.

Dlaczego ?

Nie o to mi chodziło. Pytałem o firmy których różne produkty audio z szerokiej gamy są zawsze pewniakami. A nie o firmy, które robią tylko gramofony i osprzęt do nich. Praktycznie nie ma takich firm. Co do kolumn to mamy inną akustykę, inny rozstaw kulumn i inne preferencje.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Nie o to mi chodziło. Pytałem o firmy których różne produkty audio z szerokiej gamy są zawsze pewniakami. A nie o firmy, które robią tylko gramofony i osprzęt do nich. Praktycznie nie ma takich firm. Co do kolumn to mamy inną akustykę, inny rozstaw kulumn i inne preferencje.

Sly..

Dyskusja dotyczyła Vitusa..

A pytanie firm którym można zaufać...

Vitus to specjalista od wzmacniaczy ...i jeżeli ma być wiarygodny jako producent , nie może mieć takich wpadek jak np. Ri100 itd...

Wszystkie wzmacniacze tej firmy powinny być dobre , a wpadka mogłaby się zdarzyć gdyby wypuścili głośniki....

Amplifon, Ancient Audio nie robią gramofonów ...Sly ...plisss

Znów bez sensowne przykłady. Amplifon czy Ancient Audio to firmy typu One Man Show, bez dystrybucji i o wielkości produkcji praktycznie zerowej w porównaniu do MBL, Burmestera czy Vitusa albo Ayona. Podaj mi przykład znanej, poważnej firmy audio która ma szeroki wybór w ofercie i ma same super klocki. TAD pewnie tak. A poza TAD-em?

Gość cybant

(Konto usunięte)

Znów bez sensowne przykłady. Amplifon czy Ancient Audio to firmy typu One Man Show, bez dystrybucji i o wielkości produkcji praktycznie zerowej w porównaniu do MBL, Burmestera czy Vitusa albo Ayona. Podaj mi przykład znanej, poważnej firmy audio która ma szeroki wybór w ofercie i ma same super klocki. TAD pewnie tak. A poza TAD-em?

Cyt.Wyświetl postUżytkownik cybant dnia 09.01.2015 - 15:48 napisał

Tylko marka Vitus nie gwarantuje dobrego dźwięku....

"Nie bardzo rozumiem? Chodzi o to, że sam fakt, że coś jest Vitusa nie gwarantuje dobrego dźwięku? Oczywiście, że tak.

A jaka marka gwarantuje dobry dźwięk, tak że każdy ich sprzęt gra super? Chyba takiej nie znam. "

Gdzie napisałeś , że firma ma mięć pełną ofertę;))?

Powyższe firmy gwarantują dobre produkty ...Vitus nie...

Vitus i Ayon to też , one Man show...;) i to jest zaleta ..

Jeśli któregoś z trzech wymagań nie spełnia Vitus, Gryphon lub proponowany przeze mnie w jednym z pierwszych postów Devialet to poproszę o lepsze typy z okolic 30kzł.

Tylko wiedząc jaki jest sprzęt towarzyszący, jaki jest pokój odsłuchowy, jaka jest jego akustyka i jakie są dokładnie preferencje słuchacza można napisać coś mniej więcej sensownego na temat polecania wzmaka za 30 tyś PLN. Druga sprawa czy to ma być 30 tyś za nowy czy może być 30 tyś za sprzęt używany ale od pierwszego właściciela? To mocno zwiększa pole manewru.

Tak więc najpierw należy odpowiedzieć na ww. pytania a potem na serio można coś napisać.

Daj spokój Cybant. Porównujesz duże mające szeroką ofertę firmy audio z firmami, które są malutkie z mini ofertą w jednym temacie lub z niby firmami, których tak na prawdę w zasadzie nie ma, praktycznie nie istnieją bo stoi za nimi jeden człowiek bez czasu, możliwości i chęci na jej rozwój. Można by powiedzieć, że to takie lepsze DIY. Vitus jak każda taka prężna firma audio ma kłocki wybitne ale ma też słabe. Mnie to jakoś nie dziwi.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

No i mniej więcej takie firemki one man show czy kilkuosobowa manufaktura wg mnie bardziej gwarantują jakość niż koncerny, w których dział księgowości ma znaczący wpływ na finalny produkt a ich bezwładność na nowinki techniczne jest mierzona w miesiącach albo i latach.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Daj spokój Cybant. Porównujesz duże mające szeroką ofertę firmy audio z firmami, które są malutkie z mini ofertą w jednym temacie lub z niby firmami, których tak na prawdę w zasadzie nie ma, praktycznie nie istnieją bo stoi za nimi jeden człowiek bez czasu, możliwości i chęci na jej rozwój. Można by powiedzieć, że to takie lepsze DIY. Vitus jak każda taka prężna firma audio ma kłocki wybitne ale ma też słabe. Mnie to jakoś nie dziwi.

Sly , jakie ma znaczenie z punktu widzenia dźwięku jaką wielkość ma firma...:)?

Zwyczajnie wolę jeść u " Babci i Mamy " jak w byle jakiej sieciówce...

Daje już spokój...;)

Pozdrawiam .

30 lat na rynku, bez reklam i sztucznych rankingów

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bliźniacza firma Kinoshity

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Powyższe firmy gwarantują dobre produkty ...Vitus nie...

Twoim zdaniem WT-30 czy WT-40 są lepsze od Vitusa?

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Twoim zdaniem WT-30 czy WT-40 są lepsze od Vitusa?

Cybantowi raczej chodziło, o bezpieczne w wyborze, gwarantujące dobre granie, bez niewypałów firmy a nie wykazanie lepszości firmy nad firmą.

Chyba.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Cybantowi raczej chodziło, o bezpieczne w wyborze, gwarantujące dobre granie, bez niewypałów firmy a nie wykazanie lepszości firmy nad firmą.

Chyba.

Chodziło mi o zaufanie do firmy...

masza1968

Posiadałem Amplifona WT-30 jedynkę,dwójkę,a także WT-40,wiem co sobą reprezentują.

Mam takie same zaufanie do Vitusa,jak i Amplifona.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tu jest hi end,o cenach nie rozmawiamy :)

Ale dlaczego ?

Myślisz , że każdy tutaj kupuje kierując się tylko dźwiękiem, bez względu na cenę ?

Nawet w hiendzie ma to znaczenie...tak mi się wydaje....;)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

masza1968

Posiadałem Amplifona WT-30 jedynkę,dwójkę,a także WT-40,wiem co sobą reprezentują.

Mam takie same zaufanie do Vitusa,jak i Amplifona.

OK.

Nie mam praktycznie żadnego doświadczenia z Amplifonem ale czytam tylko, że ludzie go chwalą.

Myślisz , że każdy tutaj kupuje kierując się tylko dźwiękiem

Tak mi się wydawało.

Natomiast coraz częściej czytam,że ważniejsze jest jak co wygląda,czy pasuje kolor,czy design nie zepsuje wyglądu wnętrza,a przede wszystkim czy małżonka nie wygoni z domu za kolejny "niepotrzebny" zakup.

Czyli jakie?

Post ciut powyżej Twojego.

Cena to zupełnie inna kwestia i wiadomo, że jednoosobowa firma bez dystrybucji, bez marketingu itd powinna mieć znacznie tańszy produkt niż większa firma, która siłą rzeczy musi mieć większą siedzibę, ma większe koszty stałe i więcej personelu. Vitus w serii Reference zrobił średnie klocki jak na High End i one powinny być znacznie tańsze. Gdyby taki RI kosztował nie 40 tys, a 10 tys to okazałoby się, że jest dobry w swojej klasie. Ja również uważam, że polityka cenowa Vitusa jest błędna i zdecydowanie za wysoko winduje ceny swoich sprzętów.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Może do Vitusa większe,bo słyszę co oferują w swoich najlepszych urządzeniach.

Stefek , ale tu nie chodzi o wykazanie , że Amplifon jest lepszy od Vitusa..ani odwrotnie...

Ja słuchałem jednego Vitusa i to było nieporozumienie...

Być może najdroższe modele grają wybitnie..nie wiem ...

Tylko naprawdę nie ma co podniecać się marką Vitus...

Bez urazy , ale słuchałem też małych Reimyo....;)))

A że Stefek zna się na rzeczy, jest obiektywny i miał sam sprzęty Accuphase to mógłby rzucić uchem.

Popieram wystawienie Stefka na WERYFIKATORA

Przewalił masę sprzętu, zna się na muzyce i na fotografowaniu...to jak wpadnie obejrzeć TADy to i zdjęcia systemu zrobi...takie artystyczne. Więc będzie pełna relacja;-)

ale słuchałem też małych Reimyo....;)))

Ja słuchałem małych,dużych,i jeszcze większych,i co z tego?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.