Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz (3 cechy)

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jeśli srebro masz od źródła do pre to MIT powinien być do końcówek mocy, a do tranzystorowych to obowiązkowo. A jakie końcówki tranzystorowe byś chciał popróbować?

Tak dokładnie mam obecnie.

Pisałem to już chyba kiedyś na forum.

Jakie końcówki tranzystorowe jeszcze nie wiem.

Kamil myśli nad sprawą.

Ale coś tam wspominał o nowych końcówkach PASS + jakieś dobre pre lampowe , może Thorens?

Nie wiem , zobaczymy.

Zrobię ze dwa podejścia do takiej konfiguracji i jak sie nie spodoba to ... wiadomo co zrobię ;)

Już kurw... zmęczony tym jestem.

P.S.

Może byśmy razem sprowadzili na odsłuch te nowe MBL z Niemiec ?

Polski dystrybutor ma to w du...

Właśnie słucham Dead Can Dance gra piknie ;)

Dobra realizacja CD.

Z serii Noble? Czy myślisz o tych potworach 9011 z serii Reference? MBL ma jakieś opóźnienia i nie dostarcza nadal tych nowych z serii Noble. Tym razem to nie wina dystrybutora. Wiem, że chce zamówić albo nawet zamówił i nie dostarczają. Na stronie MBL też tego nie ma. Poza tym pamiętaj, że to jednak klasa D. Zapewne dobra klasa D, powinny być jeszcze trochę lepsze niż seria Corona ale to klasa D. Pass to co innego. Też bym spróbował Passa.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jak brać tego MBL-a to z tej najwyższej serii.

Nie wiem może nie potrzebnie pchać się w takie molochy.

Pokombinuję i dam znać.

Pass to klasa A więc nasycone granie.

Może to dobry kierunek...

Właśnie słucham Dead Can Dance gra piknie ;)

Dobra realizacja CD.

DCD...co za czasy to były...;-)

Który album i które wydanie?

Transport DP-900 jest w komplecie z tym przetwornikiem świetny.

To jest Twój transport?

A jak to mawia Stary Audiofil - kable są najważniejsze :)

I ma w tym wiele racji. Ale on używa wysokich Transparentów a te kable dobrze dobrane potrafią zrobić cuda. Teraz pojawia się nowa seria za jeszcze bardziej kosmiczne pieniądze...

Transparent zrobił niedawno temu bardzo dobrą cyfrówkę model Reference XL... jeśli masz Transport i Daca to polecam pożyczyć z HIFI Clubu i posłuchać w swoim systemie. Na Zachodzie i w USA wielu ludzi pozmieniało inne uznane cyfrówki właśnie na ten model. Miałem okazję porównywać ją ze starszym Referencem i ten nowy XL to inna klasa jakościowa. Niezwykle muzykalny kabel.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

DCD...co za czasy to były...;-)

Który album i które wydanie?

A ten ;)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=aiDNf8trWn8

Kapitalnie zrealizowana płyta.

Polecam jak lubisz ten rodzaj muzyki.

Baaaaasik ma całkiem niezły...;-)

MAM od dnia premiery...takiej gratki nie można było przegapić...

A ten ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jarek wiesz jak to fajnie brzmi na klasie D niedawno miałem to Cd u siebie :)

Pamiętaj Klasa D to kolejne pacyfikowanie kablami, piszesz się na to?

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Baaaaasik ma całkiem niezły...;-)

Ogólnie rzecz biorąc b. udana realizacja . Potwierdza ponownie ,że dobra CD 44.1/16 jest wystarczająca ;)

Nie piszę się . Mam już powyżej dziurek w nosie przełączanie i przepinanie kabli i sprzętów.

Zawsze coś się zj**ie przy okazji.

Mam już obite kolumny, ukręcone zaciski, urwane gniazdko, porysowany parkiet i jeszcze ze dwa wzmacniacze i razem z nimi z domu wyjdzie również moja narzeczona ;(

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

A to nie głupi pomysł jest.

Mówisz, że to działa?

:)

Ale musisz koniecznie nasyfić w domu, zostawić skrzynie w pokoju na tydzień i koniecznie zaprosić kumpli wraz whisky i cygarami.

Masz jak w banku ,że ktoś z domu się wyprowadzi ale czy to będzie Twoja żona tego nie mogę zagwarantować :)

Jarek wiesz jak to fajnie brzmi na klasie D niedawno miałem to Cd u siebie :)

Na jakiej klasie D???

Musimy poczekać Rafaell toczy boje o taśmy zaraz obok.:)

Poszło na PW

Na jakiej klasie D???

Co to tylko Ty możesz ujarzmiać klasę D ;)

Ogólnie rzecz biorąc b. udana realizacja . Potwierdza ponownie ,że dobra CD 44.1/16 jest wystarczająca ;)

Uwierz mi że brzmi jeszcze lepiej w wydaniu plikowym.

Pacuła dobrze to opisał. Nie tworzył poezji tylko w końcu konkretny opis.

,,Bardzo ciekawe okazało się porównanie wersji CD i wersji hi-res 24 bity, 44,1 kHz. W pierwszym momencie różnice między nimi nie wydają się duże. Szczególnie, jeśli przechodzimy z CD na USB. Po kilkukrotnym przesłuchaniu płyty, po "nauczeniu" się jej zmiany w dźwięku stają się jednak wyraźniejsze i w końcu na tyle istotne, że przestajemy słuchać CD.Największa różnica, którą słychać na każdym urządzeniu, bez względu na cenę, związana jest z przestrzenią. Wersja 24-bitowa pokazuje ją wokół nas, z boków itp., podczas kiedy 16-bitowa tylko to sugeruje. Także źródła pozorne są lepiej różnicowane w przestrzeni na hi-res niż na CD. Różnica jest także w barwie. Płyta CD gra dość ciepło, a jej niższy środek jest - w porównaniu z USB - dociążony. Głos Perry'ego z materiałem na USB jest lepiej definiowany i wyraźniej słychać, co wokalista śpiewa. Z CD jego głos jest bardziej "zbity", ciemniejszy.

Na pierwszy rzut oka nie słychać różnic w dynamice. Ta jest na CD wybitna i trudno by sobie było życzyć czegoś lepszego. A jednak... Wersja hi-res jest ciut cichsza, przez co skoki dynamiczne są wyraźniejsze, a CD, w bezpośrednim porównaniu, jest jednak lekko skompresowana. Choć nie od razu to usłyszymy."

Co to tylko Ty możesz ujarzmiać klasę D ;)

Ja ujarzmiam klasę ADH...ale czasami jak sobie poczytam pewne wpisy na forum to w głowie powstaje mi klasa ADHD;-)

Ja ujarzmiam klasę ADH...ale czasami jak sobie poczytam pewne wpisy na forum to w głowie powstaje mi klasa ADHD;-)

Nie wiem co palisz ale to mógł być ciężki również dla ciebie tydzień tak ze rozumiem ;)

słucham własnie sobie płytki CD

Ukryta Zawartość

Nie wiem co Wy słyszycie w tym albumie (prócz dobrej muzyki). Jak dla mnie to najgorzej zrealizowana płyta Dead Can Dance, mocno skompresowany i przerysowany dźwięk.

Czasem słucha się Tylko muzyki ;)

Ukryta Zawartość

Nie wiem co Wy słyszycie w tym albumie (prócz dobrej muzyki). Jak dla mnie to najgorzej zrealizowana płyta Dead Can Dance, mocno skompresowany i przerysowany dźwięk.

Chyba wiem o co Tobie chodzi...sam tego doświadczyłem...

Na pewnych systemach bas dominuje na tej płycie i jest problem z jego dobrym odtwarzaniem i wydaje się, że płyta jest spartolona.

Pacuła to trafnie opisał;

,,Płyta CD gra dość ciepło, a jej niższy środek jest - w porównaniu z USB - dociążony."

Co na cieplejszych systemach powoduje irytację i dźwiękową bułę...

Zapewniam Ciebie jednak, że gdy odtwarza się to na sprzęcie z bardzo przejrzystym z bardzo dobrą kontrolą basu to wszystko nabiera sensu a smaczki dźwiękowe latają dookoła pokoju jak czarownica na miotle;-)

Za to inni recenzenci to zauważyli tak jak i ja - to album nagrany tak, żeby dobrze brzmiał z iPoda :)

Ma się to nijak do różnych realizacji np. labelu Alia Vox. Dajmy na to album "Diaspora Sefardi" Hesperion XXI i Jordi Savall. Za każdym razem jak słucham to mam ciarki.

Chociaż to w sumie bez sensu porównanie od czapy, chodzi mi o samą realizację muzyki instrumentalnej.

Zapewniam Ciebie jednak, że gdy odtwarza się to na sprzęcie z bardzo przejrzystym z bardzo dobrą kontrolą basu to wszystko nabiera sensu

Dla tego napisałem wyżej kolego o graniu z klasy D

Ma się to nijak do różnych realizacji np. labelu Alia Vox. Dajmy na to album "Diaspora Sefardi" Hesperion XXI i Jordi Savall. Za każdym razem jak słucham to mam ciarki.

Ja mam ciarki jak słucham ś.p. żony Savalla i zastanawiam się przywali mi zona czy tez nie przywali ;)

Bo to muzyka do słuchania w samotności z zamkniętymi oczami (o ile to możliwe oczywiście). Jak ktoś się krząta po domu, to lepiej nie słuchać. Albo spakować rzeczy krzątających się :)

Bo to muzyka do słuchania w samotności z zamkniętymi oczami (o ile to możliwe oczywiście). Jak ktoś się krząta po domu, to lepiej nie słuchać. Albo spakować rzeczy krzątających się :)

Hardcorowe podejście :)

Ma się to nijak do różnych realizacji np. labelu Alia Vox.

Alia Vox miała lepsze i gorsze płyty pod względem realizacji. Ich najlepsze realizacje zawdzięczają wybitnemu realizatorowi dźwięki - Nicolas Bartholomee...ale i inne wytwórnie z niego korzystały z dobrym skutkiem.

Ukryta Zawartość

Facet ma dość ciekawe studio i używa w nim audiofilskich kolumn

Ukryta Zawartość

ma też swoją wytwórnię płytową, a niektóre z ,,jego" płyt brzmią wybornie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Facet ma dość ciekawe studio i używa w nim audiofilskich kolumn

I nagrywa je cyfrowo na rejestratorze Nagry musi być dobrze :)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Może to nie wina płyty tylko sprzętu?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.