Skocz do zawartości
IGNORED

O Starym Audiofilu

Gość masza1968

Rekomendowane odpowiedzi

I wszyscy traktują się (i to) tak strasznie serio, że aż zęby cierpną. Jakieś dramaty, obrazy, osobiste rozterki... To jest, k**wa, tak pretensjonalne, drodzy koledzy, że doprawdy zaczynam mieć wątpliwości, czy to jest rzeczywiście takie męskie hobby. To na kilometr chwilami pachnie jakimś sanacyjnym romansidłem :-)

Bardzo trafna uwaga.W związku z próbami uzdrowienia forum, dorzucił bym jeszcze melodramat sensacyjny " Znachor ".

Poprzednia rewolta skutkowała m.innymi zniesieniem szklaneczek. Teraz czytam żeby je jednak przywrócic :) i tak widac w kółko będzie. Co do textów typu "ale masz g...." akurat od SA tego nie usłyszałem ale to raczej powinno śmieszyc. Zawsze znajdzie sie cos lepszego a jak ktos ma chęc latać za mną w kółko i przypominac że mój odtwarzacz jest kiepski...no cóż jesli takie ma natręctwo :) leczyc :)

Gość merlin19803

(Konto usunięte)

Po co ten watek,stary zasluzyl na bana i to dozywotniego,jak ktos jest glupi to ..uj mu w ..upe i gwozdzi kupe,po co wogole ta dyskusja,palton ma absolutna racje,stary w stosunku do innych zachowuje sie skandalicznie,ban to malo,jeszcze wp***dol by sie przydalo,ale i to by nic nie pomoglo (typ niereformowalny) na dodatek sa ludzie (zmanipulowni) ktorym to sie podoba,nikt nie kwestionuje wiedzy o audio starego,byc moze sam bym skorzystal(mialem okazje poznac),ale nie chce!!! Nie potrzebuje "takich" znajomych .

Podpisuje się pod tym!!!

• Redaktorzy

Ja mam takie pomysły:

- zlikwidować zakładkę hi end. Nie służy ona niczemu poza jałowymi dyskusjami słyszących (czytaj wciskających) z niesłyszącymi (mniej lub bardziej podatnymi na wciskanie) przy ogólnej aprobacie części moderacji. Wspaniale widać to w przytoczonym wcześniej wątku o kablach sieciowych.

Zakładkę hi-end założono, ponieważ wątki poświęcone droższemu sprzętowi oraz kwestiom uważanym za kontrowersyjne (istnienie różnic brzmieniowych pomiędzy urządzeniami cyfrowymi lub pomiędzy takim lub innym okablowaniem) były ścigane po całym forum i trollowane przez przeciwników tego rodzaju sprzętu i tematów.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Zakładkę hi-end założono, ponieważ wątki poświęcone droższemu sprzętowi oraz kwestiom uważanym za kontrowersyjne (istnienie różnic brzmieniowych pomiędzy urządzeniami cyfrowymi lub pomiędzy takim lub innym okablowaniem) były ścigane po całym forum i trollowane przez przeciwników tego rodzaju sprzętu i tematów.

Ale wówczas, gdy ją tworzono proponowano instytucję bana na całą zakładkę HE dla userów, którzy tam się wcinają jedynie by robić rozpierduchę.

Gdybyście to wprowadzili to by nie było problemów.

były ścigane po całym forum i trollowane przez przeciwników tego rodzaju sprzętu i tematów.

takich trolli jest kliku, trzy cztery sztuki i to przez nich ?

ale, stworzył się taki wirtualny klubik, gdzie egzaltacja miesza się z posiadaniem i niech tak będzie

uczestnicy tego klubiku przynajmniej nie zakłócają swoją obecnością innych miejsc

choć innych wrażliwych może irytować takie rozróżnienie

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

No to może niech ktoś z tego towarzystwa - braci hi-end podejmie się moderowania tej zakładki, Stanie na straży całości, " wpisowe" to posiadanie sprzętu za ileś tam "pie..dylionów" zł. wstępna selekcja ( jakieś testy -;)...i nie wpuszczajcie tam "motłochu". Wtedy będziecie mieli komfortową sytuację - sami dla siebie samych ;).

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

No to może niech ktoś z tego towarzystwa - braci hi-end podejmie się moderowania tej zakładki,

bez przesady, to ewidentnie zaświadcza, że im pochlebiasz i uznajesz, w jakimś stopniu, jakąś lepszość

Oj wcinają się hi endowcy wcinają. Ostatnio taki jeden branzowiec wpada na hi fi i oświeca maluczkich swoją wiedzą że tylko sprzęt za 30 tysięcy gra :)

a kto zmusza do odpowiadania takiemu

bez przesady, to ewidentnie zaświadcza, że im pochlebiasz i uznajesz, w jakimś stopniu, jakąś lepszość

Z tym "ewidentnie " to przesadziłeś, uznaję ich prawo do posiadania swojej zakładki, taki elitarny klub, mnie tam na pewno nie będzie ( biedak ).

Z tym "ewidentnie " to przesadziłeś, uznaję ich prawo do posiadania swojej zakładki, taki elitarny klub, mnie tam na pewno nie będzie ( biedak ).

ewidentnie potwierdzasz moje założenie, elitarność, owszem, jak tak uważasz

dla mnie to klubik

biedak...to synonim

to określenie w tym przypadku pejoratywne

A co jest takigo elitarnego w tym Hi-End'e, skoro większość nie potrafi złożyć porządnie systemu, bo wzmacniacze doradzają akurat to co mają do sprzedania? Nie mówiąc już o podstawowej wiedzy z dziedziny akustyki...

Cena nie gra, tylko wiedza i pojęcie w temacie. Jak sądzicie, którzy z forumowiczów piszą w tej zakładce najczęściej?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

ewidentnie potwierdzasz moje założenie, elitarność, owszem, jak tak uważasz

dla mnie to klubik

biedak...to synonim

to określenie w tym przypadku pejoratywne

Masz rację.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

DO MODERACJI

Ponieważ temat zdryfował w kiepskim kierunku zakładki HE oraz braku możliwości wypowiadania się SA uprzejmie proszę o zamknięcie tematu.

Po upływie terminu bana SA proponuję założyć inny, stosowny temat.

DZIĘKUJĘ

• Moderatorzy

Po co ten watek,stary zasluzyl na bana i to dozywotniego,jak ktos jest glupi to ..uj mu w ..upe i gwozdzi kupe,po co wogole ta dyskusja,palton ma absolutna racje,stary w stosunku do innych zachowuje sie skandalicznie,ban to malo,ale i to by nic nie pomoglo (typ niereformowalny) na dodatek sa ludzie (zmanipulowni) ktorym to sie podoba,nikt nie kwestionuje wiedzy o audio starego,byc moze sam bym skorzystal(mialem okazje poznac),ale nie chce!!! Nie potrzebuje "takich" znajomych .

Józwamaryn, takie pytanie do Ciebie.

Stary napisał post na początku tego wątku, niedługo później triumfalnie na białym koniu wjechałeś Ty z postem "No to teraz podliczymy ile punkcików nałapał w tym jednym poście" i skrupulatnie wypunktowałeś wszelkie "ataki na moderację" jakich dokonał tam wg. Twojej opinii SA. Z tego co pamiętam naliczyłeś tam trzy punktowane wykroczenia, każdy odnosił się do sformułowania "głupiutki moderatorek". Czwartym wykroczeniem wypunktowanym przez Ciebie było "chwalenie się - dozwolone przez regulamin".

I teraz tak, post SA został edytowany, wycięto z niego "ataki na moderację" SA został ukarany punktami. Dlaczego więc po kilku dniach jego post zniknął? Skoro moderacja zajęła się się tym postem usunęła nie zgodne z regulaminem wpisy, a resztę uznała za nie łamiącą reg. to jaki cel był usunięcia tego postu kilka dni później?

Tak samo nie rozumiem dlaczego zniknął mój post w którym pytałem Ciebie jaki sens był punktowanie "chwalenie się - dozwolone przez regulamin" skoro jak sam zauważyłeś nie było złamany tam żaden punkt regulaminu? Nie dostałem odpowiedzi od Ciebie, za to mój post wyparował.

Ciekawi mnie też rozróżnianie wagi przewinień - skoro "głupiutki moderatorek" jest na tyle wulgarnym określeniem by nałapać punktów na urlop i usunąć taki post, a sformułowania typu "stary pedofil", "stara pierdoła", "to ..uj mu w ..upe i gwozdzi kupe," nie klasyfikują się do usunięcia tych wpisów...

-----------------

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ciekawi mnie też rozróżnianie wagi przewinień - skoro "głupiutki moderatorek" jest na tyle wulgarnym określeniem by nałapać punktów na urlop i usunąć taki post, a sformułowania typu "stary pedofil", "stara pierdoła", "to ..uj mu w ..upe i gwozdzi kupe," nie klasyfikują się do usunięcia tych wpisów...

Zgadnij :)

• Redaktorzy

Z tego co pamiętam naliczyłeś tam trzy punktowane wykroczenia, każdy odnosił się do sformułowania "głupiutki moderatorek". Czwartym wykroczeniem wypunktowanym przez Ciebie było "chwalenie się - dozwolone przez regulamin".

Nie. I źle policzyłeś.

• Moderatorzy

Nie. I źle policzyłeś.

Łatwiej by było mi policzyć gdyby post nie zniknął. Musiałem więc pisać z głowy - mogłem się pomylić. Popraw mnie proszę w tej kwestii bo nie mam dostępu do tego postu. Ustosunkuj się również do wypunktowania przez Ciebie "chwalenie się - dozwolone przez regulamin" jaki był sens zaznaczanie i cenzurowania tego fragmentu, skoro jak sam zauważasz nie jest to nic zabronionego ani karanego punktami. Pozdrawiam.

-----------------

• Użytkownicy+

DZIĘKUJĘ

Proszę.

Dlaczego więc po kilku dniach jego post zniknął? Skoro moderacja zajęła się się tym postem usunęła nie zgodne z regulaminem wpisy, a resztę uznała za nie łamiącą reg. to jaki cel był usunięcia tego postu kilka dni później?

Pomyliłeś wątki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

PS. Przepraszam, że dopisuje po zamknięciu tematu, tera dopiero zauważyłem pytanie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.