Skocz do zawartości
IGNORED

CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540A V2 vs Marantz PM 7000

Romanon

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

Planuję zakup używanego wzmacniacza, później dobiorę do niego głośniki.

W tej chwili mam dwa typy CAMBRIDGE AUDIO AZUR 540A V2 i Marantz PM 7000.

Jakie są wasze opinie o tych wzmacniaczach i który powinienem wybrać.

Wzmacniacz z kolumnami będzie w pokoju 22m^2 (3.5m x 6,2m) na dłuższej ścianie.

Słucham: rock, metal, jazz, blues.

a to niby czemu,pytanie o dwa tanie używane wzmacniacze.CA gdzieś w porywach za 450-500 zł,oraz Marantz za około 750-800 zł

PROSZĘ PODAĆ JAKIŚ WZMACNIACZ ZDECYDOWANIE LEPSZY W KWOCIE 450-800 ZŁ.

E1, E10, E11, pod każdym względem na +. A jeśli ktoś w nich wymieni, z głową, kondensatory zasilające, ma hi-end za kilkaset złotych.

E1, E10, E11 to dobre budzetowe wzmacniecza, jednak żaden z nich nie nadaje sie do rocka. Wzmacniacz , który gra muzyke rockową powinien posiadac coś z '' drapiezności,'' tak grają niektóre tanie rotele. Musical łagodzi kontury, nie posiada też zrywnosci(dynamika) Gitary na przesterze, które w rock, metal powinny dać porzadny ''zgrzyt'' grają na nich zbyt grzecznie.

?

żaden z nich nie nadaje sie do rocka

Czy mam Ci sfotografować moją kolekcję płyt? Wzmacniacz nie powinien dodawać nic od siebie, poza wzmocnieniem. Japońskie wzmacniacze budżetowe, łącznie z "osławionymi" Rotelami, nadają się do słuchania disco polo. Ewentualnie Tercetu Egzotycznego.

Czy mam Ci sfotografować moją kolekcję płyt? Wzmacniacz nie powinien dodawać nic od siebie, poza wzmocnieniem. Japońskie wzmacniacze budżetowe, łącznie z "osławionymi" Rotelami, nadają się do słuchania disco polo. Ewentualnie Tercetu Egzotycznego.

A czy ja mam Tobie sfotografować moją kolekcję gitar, na których gram Rocka?

?

E1, E10, E11 to dobre budzetowe wzmacniecza, jednak żaden z nich nie nadaje sie do rocka. Wzmacniacz , który gra muzyke rockową powinien posiadac coś z '' drapiezności,'' tak grają niektóre tanie rotele. Musical łagodzi kontury, nie posiada też zrywnosci(dynamika) Gitary na przesterze, które w rock, metal powinny dać porzadny ''zgrzyt'' grają na nich zbyt grzecznie.

no to już wszystko jasne,więcej pytań nie będzie,klapki na uszach.Pozdrawiam.

PM7000 to bezpieczny zakup i uniwersalny wzmacniacz. Super w swojej cenie, nie jest taki stary i niezle wyglada. W razie co łatwo odsprzedac, ja bym sie nie zastanawial.

?👈

• 1 rok później...

E1, E10, E11, pod każdym względem na +. A jeśli ktoś w nich wymieni, z głową, kondensatory zasilające, ma hi-end za kilkaset złotych.

Przepraszam za ignorancję, ale...kolega pyta o wzmacniacz, a Ty mu poleciłeś wzmacniacze słuchawkowe? Rozumiem Filio? Za to można dać 100...ale nie blisko 800. Widziałem środek tego Azura i Marantza. Wiadomo, ze tym nie ma co się sugerowac, ale imho Marantz (7000) w środku wygląda lepiej, a jak mu się znudzi to go odsprzeda bez problemów do kwoty 1200...bo za tyle handlarze krzyczą za tą wersję.

Mam starego PM-75 Marantz'a i jestem mega zadowolony , twierdzenia że Marantz nie potrafi wzmacniaczy robić można między bajki wsadzić... Polecić jeszcze mogę PM-78 o CA się nie wypowiadam bo nie słuchałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.