Skocz do zawartości
IGNORED

Dyktat korporacyjny chce likwidacji polskiego węgla.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

<br />wiedziałem, że inaczej nie można<br />

TAaaaaaaaa czyli nie wiedziałeś że odrzucili kredyt od Kanady na rozwój bo wolał Pan Balcerek wyprzedawać majątek za 5 % w obce ręce . Przyznaj że sam kroiłeś wałki na tym to będzie chociaż jasne czemu bronisz swoich .

O ustalaniu ceny z kupującym a nie realnej wycenie opartej na majątku też pewnie nie słyszałeś . Faktycznie zasiedziałeś się na rybach odcięty od rzeczywistości .

A odnośnie TVN'u... ostatnio z głupa oglądam TVN Style, program pierwszy o kremach, pielęgnacji rąk itd. Dowiaduje się tam że parafina nie jest dobra bo zapycha pory, ogranicza dostęp powietrza itd. no w sumie logiczne. Następny program (jeden po drugim) dowiaduje się że domowymi sposobami można zrobić zbawienną kąpiel parafinową dla naszych spracowanych rąk, pobudza krążenie, dotlenia skórę itd

Hmm

Mnie reforma pana wicepremiera Leszka Balcerowicza w 1990/1991 dotknęła bardzo dotkliwie. Tylko że ja wtedy łowiłem ryby w mętnej wodzie,

i o tym właśnie pisałem. Coś jak żona bita przez męża, lać do upadłego a ona i tak go "kocha".
<br /> znajdujesz lepszą pracę w innym mieście to zmieniasz mieszkanie i tyle, masz gorszą pracę to wynajmujesz mniejsze. <br />

Dodaj jeszcze ze Tanio wynajmujesz bo wynajmujący dokłada do interesu :) .

Owszem wynajem jest wygodny ale przepłacasz ostatecznie .

W moim ceny za które można kupić nowe spadły o 10-20%.

u nas jeszcze więcej, domy deweloperskie w niektórych miejscach można kupić w cenie samodzielnej budowy + działka, a to zawsze była różnica 50-100 tyś.
<br />Hmm<br />

Pierwszy był naukowy a drugi sponsorowany .

<br />i o tym właśnie pisałem. Coś jak żona bita przez męża, lać do upadłego a ona i tak go "kocha". <br />

Bo pewnie ma ten udział co dawali każdemu obywatelowi wtedy i nie sprzedał go jak większość za 40 zł w kantorze tylko trzyma po dziś dzień i myśli że już jest milionerem i że brał udział w prywatyzacji Polskiego Państwa . Stąd ta wdzięczność Panu BAlcerkowi .

I zdanie świadczące o wszystkim : Inaczej się nie dało . Smutne to jest wielu to łyka po dziś dzień .

To tłumaczy myślenie ,, nierentowne " = zamykamy

Nie robimy nic żeby zrobić rentowne .

Dlaczego ?

Inaczej się nie da .

Żałosne .

• Moderatorzy

Dodaj jeszcze ze Tanio wynajmujesz bo wynajmujący dokłada do interesu :) .

Owszem wynajem jest wygodny ale przepłacasz ostatecznie .

kolega wynajął kawalerkę za 700 z czynszem bez gazu i wody, krewna mieszka w identycznej i płaci 350,

za 350 różnicy nie będziesz miał raty, która tu wyniosłaby koło 600 + czynsz, gaz, prąd.

Ostatecznie przepłacasz lecz mieszkanie byłoby twoje za np. 30 lat.... , czyli sięgając wstecz realia z 1985 roku:)

Brak uwiązania do miejsca może być bezcenny. Jeśli masz pierwszą pracę ale lepszą możesz coś wynająć, ale zakup od razu pod kontem, że chcesz mieć 2 dzieci więc np. 70m2 to już przesada. Natomiast zakup mniejszego , sprzedaż , zamiana zakup docelowego - pochłonie kupę kasy na samego notariusza:)

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

<br />kolega wynajął kawalerkę za 700 z czynszem bez gazu i wody, krewna mieszka w identycznej i płaci 350,<br />za 350 różnicy nie będziesz miał raty, która tu wyniosłaby koło 600 + czynsz, gaz, prąd.<br />

Oczywiście że zdarzają się okazje . Ale to 10 % margines rynku reszta płaci za wygodę . To jest branża nastawiona na zysk a nie robienie dobrze klientowi .

<br />ale zakup od razu pod kontem, że chcesz mieć 2 dzieci więc np. 70m2 to już przesada<br />

To smutne kiedyś to nazywano perspektywicznym planowaniem a dziś przesadą . Ale fakt dziś jesteś trybikiem gdzie masz być decyduje niewidzialna ręka rynku a nie Ty czy człowiek .

To jest branża nastawiona na zysk a nie robienie dobrze klientowi .

A znasz branże o odwrotnym nastawieniu?

Ale fakt dziś jesteś trybikiem gdzie masz być decyduje niewidzialna ręka rynku a nie Ty czy człowiek .

C'est la vie

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

<br />A znasz branże o odwrotnym nastawieniu?<br />

Tak spółdzielnie . Tylko nie pomyl z mieszkaniowymi czy innymi które tylko spółdzielczość mają w nazwie .

He he he

Szok dla Ciebie co :)

TAaaaaaaaa czyli nie wiedziałeś że odrzucili kredyt od Kanady na rozwój bo wolał Pan Balcerek wyprzedawać majątek za 5 % w obce ręce .

Co Ty pleciesz? Ten majątek był zadłużony powyżej wartości FAKTYCZNEJ, a nie księgowej.

Jaki kredyt od Kanady? Znowu kredyt? W pierwszych miesiącach załatwił w USA i Europie zmniejszenie długów PRL o miliardy dolarów.

jacm

A wiesz, że tak. Szokujesz bzdurami, ale pisz do mnie jeszcze. Stanowisz świetny przerywnik wczoraj i dzisiaj.

Spółdzielnia to forma działalności gosp. a nie branża.

On ma na myśli spółdzielnię na parterze w swoim bloku, gdzie kupuje mleko i polskie kartofle

<br />Jaki kredyt od Kanady? Znowu kredyt? W pierwszych miesiącach załatwił w USA i Europie zmniejszenie długów PRL o miliardy dolarów. <br />

A ha ha ha no za 5 % wartości firm które potem im odsprzedał dobry DIL :)

Tak do Twojego Łba wbij sobie że resztę długu Gierka spłaciliśmy spokojnie przez te 20 lat wolności jadąc na zyskach z ochłapu którego nie zdołał sprzedać Twój cudotwórca > Pomyśl co by było gdyby nie rozprzedał majatku za 5 %wartości . Wciąż jesteś zagubiony ? po tylu latach ? Coś wiesz ale dalej nie wiesz o co chodzi .

5 % wartości

One były nie warte ułamka gruntu na którym stały, miszczu.

resztę długu Gierka spłaciliśmy spokojnie przez te 20 lat

Ten dług spłacamy do dziś, miszczu.

<br />On ma na myśli spółdzielnię na parterze w swoim bloku, gdzie kupuje mleko i polskie kartofle <br />

szególnie pisząc żebyś s taką nie pomylił i patrz pomyliłeś mimo uprzedzenia :)

One były nie warte ułamka gruntu na którym stały, miszczu.

Ten dług spłacamy do dziś, miszczu.

Do dziś te zakłądy po przejęciu produkują i nawet w dużej części nie wymieniały parku maszynowego przez długie lata ale ty w żadnej fabryce nie byłeś od 30 lat na produkcji prawda ? tylko z prasy czy TV masz info prawda ? Kupujesz co Ci powiedzą i nie weryfikujesz sam rzeczywistości .

Ja nie mam uprzedzenia do Spółdzielczości Pracy - prawdziwej, a nie socjalistycznej w treści i sowieckiej w formie.

Patrz w czymś się zgadzamy :)

Do dziś te zakłądy po przejęciu produkują

Właśnie dlatego, że zostały przejęte i zmieniły swoich właścicieli. Wymiana właściciela bywa ważniejsza od wymianu parku maszynowego, miszczu.

Spółdzielnia to forma działalności gosp. a nie branża.

I czym się te spółdzielnie zajmują ? niech zgadnę tym co branże tylko nie są nastawione ślepo na zysk ?

Właśnie dlatego, że zostały przejęte.

Powiedz jak dam ogłoszenie że sprzedam dobry wznacniacz za 5 % jego realnej obecnej wartości rynkowej to ilu będzie chętnych ?

Oto mądre słowa:

""Zdaniem Leszka Balcerowicza należy rzeczywiście wprowadzić program, którego najważniejszym ostatecznym elementem będzie prywatyzacja.

Według byłego ministra finansów górnicze przywileje są w pewnej mierze problemem kopalń, ale nie wyłącznie.

Nasze górnictwo węgla kamiennego to jest taka mała Grecja. W Grecji przypomnę cała administracja dostawała trzynastki, czternastki w sytuacji, kiedy to było opłacane z rosnącego długu publicznego, który doprowadził do bankructwa tego kraju. My mamy taką enklawę. To jest mała Grecja. Ale jak długo mogą inni ludzie płacić za tę naszą małą Grecję - zastanawia się Balcerowicz.

Przy okazji dostało się szefowi "S", Piotrowi Dudzie, który powiedział do posłów: znamy wasze nazwiska, znamy wasze adresy. CZYTAJ WIĘCEJ>>>

Ogromnie się dziwię, że w Polsce stosowanie gróźb jest karalne, a tutaj szef Solidarności pan Duda miota takie groźby pod adresem posłów. I co? Czy my mamy mieć równych i równiejszych a blokowanie? Jeżeli normalny obywatel zablokowałby tory, czy drogę to byłby przestępcą. Jeżeli jakiś działacz związkowy to samo robi to jest patriotą. My nie możemy się na takie bezprawie godzić. Wreszcie stanowimy ogromną, oby nie nadal milczącą większość - stwierdził Balcerowicz.

Co ty tak na sile byś wartość narodowa zlikwidowal. A przecież prawdziwa grabiez to prywatyzacja. Przecież nawet dyktatorow likwidowali jak nie chcieli prywatyzowwc. To tylko populistyczne hasła a w rzeczywistości jest to przejscie z oamstwa na monopol prywatny co powoduje ze kazde takie przejście = mniej kasy dla państwa.

Na pewno trzeba modernizowac a prywatyzacja to taka ściema ktora puszczaja ukryci wladcy narodów ktorzy przy okazji sa wlascicielami kasy i świetnie sie wzmacniaja przejmujac cale przemysly.

Widzę duzo narzekan na PO .no cóż oni po prostu wręcz sami oddają w prywatne ręce wiec oczywiste ze tutaj maja najwiecej do zarzucenia.

Zawsze najpierw sie niszczy bo jak prywatyzowac to najlepiej za darmo kupić albo za jakies lare procent wartości po co przepłacać.

Szczucie jednych na drugich jest naszą narodową specjalnością. Teraz celem są górnicy, za jakiś czas będą to nauczyciele czy lekarze. Wszystko dla celów doraźnej polityki. Są lepsze rozwiązania prooszczędnościowe niż likwidacja kopalń. Tak jak kiedyś było z paliwem, wystarczy obniżyć przejściowo VAT, akcyzę, itp. Kraj który niszczy swoje zasoby de facto niszczy swoją niezależność.

W dodatku w tej chwili zawsze można zasłonić się wielkim bratem czyli unią. Unia nakazuje to czy tamto, a my bezkrytycznie idziemy za tym jak w dym. Pakiet klimatyczny jest dla nas katastrofą, a p. premier robi słodkie oczy i twierdzi że nic z tym zrobić nie można.

Jesli weźmiesz pod uwagę ze ci którzy maja najwięcej do powiedzenia w sprawie Polski nie sa Polakami to chyba nie ma w tym nic dziwnego. Tylko kolejne państwo do grabierzy. Poczytaj jak ukraine rozkradaja ale Putin im przeszkadza i psuje plany.

W moim ceny za które można kupić nowe spadły o 10-20%.

Ludzie będą potrzebowali gdzieś mieszać lecz nie muszą kupować mieszkań , to też nam wmówiono,

mieszkania można wynajmować, znajdujesz lepszą pracę w innym mieście to zmieniasz mieszkanie i tyle, masz gorszą pracę to wynajmujesz mniejsze.

U nas moda by mieć "swoje" a raczej banku - stąd prawie dowcip, że kredyt wiąże ludzi bardziej niż małżeństwo.

Obecny system i rządy ktore sa finansowane przez kapital zagraniczny (i do tego obecnie rzadzi wytwor zagranicznego biznesie PO) a kuono mieszkania to calkowity bezsens dla młodego obywatela. A najgorsze ze u nas myślą jeszcze inaczej w większości poza najinteligentniejszymi.

chwilowy brak działalności w audio.

<br />a kuono mieszkania to calkowity bezsens dla młodego obywatela<br />

W 2000 roku moja koleżanka wzięła kredyt na mieszkanie 64 metry na 15 lat . Od tego roku własnie jest na swoim .

Jeszcze stosunkowo niedawno miało to ręce i nogi .

Poza tym jest jeszcze grupa zawodów i miasta gdzie praca jest więc żyć tam po 10 i 20 lat na wynajmie to słaby pomysł .

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, ja osobiście nie mam powodu do narzekania bo coś tam mi się w życiu udało. Ale nie oceniam rzeczywistości poprzez pryzmat swojego wygodnego fotela... Pracuję na codzień na rzecz wsparcia tych, którzy nie mieli w życiu tyle szczęścia. I powiem tyle, lukrowany obraz świata kreowany w zawłaszczonych politycznie mediach ma się nijak do rzeczywistości. Proszę pojechać np na ścianę wschodnią i zobaczyć jak wygląda ten powszechny dobrobyt.

Niestety tomkly to nie tylko ściana wschodnia to zaczyna się dziać już w całej Polsce .

<br />Obecny system i rządy ktore sa finansowane przez kapital zagraniczny (i do tego obecnie rzadzi wytwor zagranicznego biznesie PO) a kuono mieszkania to calkowity bezsens dla młodego obywatela. A najgorsze ze u nas myślą jeszcze inaczej w większości poza najinteligentniejszymi. <br />

Jak srałem w pampersy tetrowe to u babci na wsi był taki zwyczaj że jak ktoś zakładał rodzinę to z wioski schodzili się wszyscy i w 2 tygodnie stawiali dom . Potem rodzina chodziła odpracować to w polu .

Dziś wciąż sobie pomagają ale domów już wspólnie nie budują bo ich za samowolkę by zaraz posądzono .

Ostatecznie przepłacasz lecz mieszkanie byłoby twoje za np. 30 lat.... , czyli sięgając wstecz realia z 1985 roku:)

ale byłoby moje, a nie 30 lat płacenia i nie masz nic.

Jeśli masz pierwszą pracę ale lepszą możesz coś wynająć, ale zakup od razu pod kontem, że chcesz mieć 2 dzieci więc np. 70m2 to już przesada. Natomiast zakup mniejszego , sprzedaż , zamiana zakup docelowego - pochłonie kupę kasy na samego notariusza:)

raczej zakup, kredyt kupno nowego i wynajem starego. Robi tak każdy kto umie liczyć i ma możliwości kupa tego pierwszego lub szybkiego spłacenia kredytu.

wymyśl coś samemu ;]

I powiem tyle, lukrowany obraz świata kreowany w zawłaszczonych politycznie mediach ma się nijak do rzeczywistości. Proszę pojechać np na ścianę wschodnią i zobaczyć jak wygląda ten powszechny dobrobyt.

Niestety tomkly to nie tylko ściana wschodnia to zaczyna się dziać już w całej Polsce .

2x racja.

Zobaczymy co będzie, ponoć strajkować ma wszystko co się rusza, jeszcze nic o poczcie nie mówili ale jak 10k ludi zwolnią to się pewno obudzą.

Jak srałem w pampersy tetrowe to u babci na wsi był taki zwyczaj że jak ktoś zakładał rodzinę to z wioski schodzili się wszyscy i w 2 tygodnie stawiali dom . Potem rodzina chodziła odpracować to w polu .

Dziś wciąż sobie pomagają ale domów już wspólnie nie budują bo ich za samowolkę by zaraz posądzono .

To se ne wrati Pane Havranek

Tetrowe to chyba pieluchy były, o pampersach to wtedy chyba nikt nie słyszał.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

To był taki najbardziej obrazowy przykład. Lubelszczyzna, Podkarpacie czy Świętorzyskie. Elita dba o Warszawę oraz swoją kolebkę czyli Trójmiasto. Byłem w sierpniu na kongresie brydżowym w Sopocie, odpicowany jak pomalowane na zielono trawniki za czasów Gierka. Ale Polska to nie tylko Warszawa, Gdańsk czy Sopot...

<br />Tetrowe to chyba pieluchy były, o pampersach to wtedy chyba nikt nie słyszał. <br />

Less sorry za off top oczywiście masz rację , ale czepiasz się słówek w najmniej istotnej kwestii wpisu jak płeć przeciwna mojej .

To był taki najbardziej obrazowy przykład. Lubelszczyzna, Podkarpacie czy Świętorzyskie. Elita dba o Warszawę oraz swoją kolebkę czyli Trójmiasto. Byłem w sierpniu na kongresie brydżowym w Sopocie, odpicowany jak pomalowane na zielono trawniki za czasów Gierka. Ale Polska to nie tylko Warszawa, Gdańsk czy Sopot...

W tamtym roku byłem na wakacjach na Pojezierzu Zachodnim. Przy tym, to ściana wschodnia, to luksus...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.