Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie u rocha - lista obecności.

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Dio, ...ja się nawet zdziwiłem, że na spotkaniu ma być pierwsza osoba z listy. Moim celem jest pojechać, dobrze spędzić czas i poznać nowych kolegów z forum w 4 oczy. Żadnych ustaleń nie planuję osobiście robić, no chyba że co do kolejnego spotkania :). Do tego reprezentuję samego siebie :). W każdym razie jeśli dojadę, to zarówno ja, jak i ekipa mazowiecka będzię absolutnie trzeźwa - bawimy się bez napojów wyskokowych :).

Na trzeźwo ? Moje kondolencje.

No i się zilustrowało.

Są ludzie którzy postrzegają świat tak:

Jesteśmy MY i oni.

MY tylko mamy rację, oni to najgorsze zło jakie może być.

Każdy kto nie jest z NAMI to oni albo ich lemingi.

Ja w tym nie mam ochoty brać udziału, ani o tym czytać.

Nie zaczyna sie zdania od no.

Natomiast jesli nie masz zamiaru brać w tym udziału to połóż sie i .........czekaj.

Masz rozum,potrafisz dedukować i samodzielnie myśleć,wyciągać wnioski?

Chyba raczej nie ,więc ...........odpoczywaj sobie,bo na razie przeczysz samemu sobie-bo masz chęć i bierzesz w tym udział na razie.

piszesz,czytasz...............odpuść

Rzadko i mało piszę,

To robisz błąd,wielki błąd!Powinieneś pisac .......................jeszcze mniej.

Ja w tym nie mam ochoty brać udziału, ani o tym czytać.

Zapomniałeś dodać,że pisać też nie będziesz.A to jus cuś.

Będzie sam płacz na forum z tego powodu.

• Redaktorzy

Dziękuję autorowi wątku za zaproszenie. Deklaruję chęć przybycia (o ile moja obecność jest tam na coś przydatna), natomiast ostateczną decyzję podejmę pod natchnieniem chwili, na podstawie m.in. przebiegu dyskusji w tym wątku. Pozdrowienia dla wszystkich.

Gość rochu

(Konto usunięte)

modrzew47,

Lepsza taka deklaracja niż żadna.

Po drugie nie dziwię sie Józwie.

Bo w końcu sytuacja jest niekoniecznie przychylna.

A i osoba gospodarza nie musi w nim budzić wielkiej sympatii ; )

• Użytkownicy+

Skoro temat nie nosi znamion ściśle technicznych, jak wstępnie ustalono (jedna ze stron łamie postanowienia, o wstrzymaniu się od głosu do czasu spotkania), to pozwolę sobie wkleić wpisy z innego tematu, dotyczące jednak ściśle spotkania. Nie ma sensu dyskutowania w dwóch wątkach jednocześnie.

A więc wpis gospodarza tematu, oraz samego spotkania:

Jset wiele tematów wartych omówienia - wprowadzenie możliwości ignorowania wątków, kwestia dozwolonego zakresu pisania przez branżę w wątkach tematycznych, poszerzenia grona moderatorów, wprowadzenie kadencyjności moderacji, kwestia uporządkowania chlewika w zakładce pc-audio i temat przegonienia rezydujących tam wysłanników trójwymiarowego, kwestia likwidacji martwych kont, temat wiecznie szwankującej wyszukiwarki.

To tylko to co na szybko przychodzi mi do głowy..

Zebranie wstępnie propozycji w punkty przez parantullę:

To może trzeba zrobić listę 10, 20, 30 (czy ilu tam będzie trzeba) postulatów:

1. wprowadzenie możliwości ignorowania wątków

2. kwestia dozwolonego zakresu pisania przez branżę w wątkach tematycznych +1

3. poszerzenia grona moderatorów

4. wprowadzenie kadencyjności moderacji +1

5. kwestia uporządkowania chlewika w zakładce pc-audio i temat przegonienia rezydujących tam wysłanników trójwymiarowego

6. kwestia likwidacji martwych kont +1

7. temat wiecznie szwankującej wyszukiwarki +1

8. temat kont słupów zakładanych tylko w celu lokowania produktu konkretnego producenta, sklepu bądź dystrybutora

9. kwestia posiadania dwóch lub więcej aktywnych kont +1

10. temat promowania na forum sprzętu w celu napompowania jego ceny przed wystawieniem na sprzedaż używanego złoma +1

11. kwestia zlikwidowania możliwości zbanowania kłopotliwego usera we własnym wątku na zasadzie "albo się dostosujesz albo wypad" +1

12. możliwość powoływania konkretnych moderatorów poprzez jawne głosowanie w publicznej ankiecie +1

13. możliwość odwoływania konkretnych moderatorów poprzez jawne głosowanie w publicznej ankiecie +1

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

i niech każdy stawia przy wybranym przez siebie postulacie +1 lub dopisuje kolejny, kopiuje listę i wkleja całość w kolejnym wpisie.

W ten sposób szybko można ustalić, które sprawy są rzeczywiście ważne, a którymi nie warto sobie i innym głowy zawracać.

Z tych 10, 20, 30 czy ile ich tam będzie, wybierze się kilka tych z największą liczbą "punktów" i wtedy wiadomo na czym się stoi.

Będziecie mieli chociaż jakiś punkt wyjścia do rozmów.

I moja odpowiedź na powyższe:

Paweł, nie wytrzymałeś :) ok.

Parantulla, wiele z tych propozycji, znajduje się w moim pakiecie rozwiązań, który przygotowuje na spotkanie u rocha. Większość z tych propozycji, to zebrane postulaty od forumowiczów, więc w dużym stopniu to Oni są ich autorem. Cieszy mnie, że niektóre z nich się powielają, co potwierdza słuszność takich wniosków. Tutaj muszę podziękować kolegom z "rozmowy dziesięciu", gdzie wypłynęło większość z nich. Poprzedziło to kilka pojedynczych rozmów, które doprowadziły do tej wspólnej rozmowy. Wbrew histerycznym odruchom niektórych forumowiczów, rozmowa była prowadzona w celu znalezienia rozwiązań dla poprawy jakości forum, niemal dokładnie takich, jakie umieściłeś na liście. Oczywiście mieliśmy świadomość, że wpłynie to na sposób moderowania.

Mimo odebrania mi części asów z rękawa, cieszy mnie, ze wypłynęło to oddolnie po raz drugi.

Zapewniam, że działamy w porozumieniu z pozostałymi moderatorami (co widać po deklaracjach wzięcia udziału w sprawie), jak i za wiedzą i poparciem administracji forum w osobie prezesa SITE Dawida Skrzypczaka.

Odnośnie samego spotkania, to właśnie wypracowanie pewnych reguł i propozycje zmian, są najważniejszym jego punktem. Sprawy personalne niektórych forumowiczów, jako doraźne, nie były w centrum naszego zainteresowania. W wyniku globalnych rozwiązań, powinny zostać rozwiązane i one. Zgodnie z deklaracją, zawiesiliśmy niektóre decyzje do czasu zakończenia rozmów.

Parantulla, jeszcze raz proszę, żebyś przybył na spotkanie. Nie widziałem takiej deklaracji, być może ją przeoczyłem. Myślę, ze dobrze by było, gdyby przybyły jeszcze inne osoby z długim stażem i dużą ilością wpisów. Myślę, ze idealną osobą ze względu na neutralne podejście do sprawy byłby Twonk, jako przedstawiciel szeroko rozumianego KAiMu.

Gość

(Konto usunięte)

Proponuję 31 stycznia br. o godzinie 13-tej u mnie w Cholerzynie (2 km od Krakowa, tuż obok zjazdu z autostrady A4 w Balicach).

O ile skład pierwotny się nie zmieni i los nie doda czegoś nowego, korzystam, póki co, z okazji i pytam Gospodarza, czy zaprosi i mnie ?

Sądzę, że po dzisiejszym dniu, temat, dajmy na to, do rozmowy, się znajdzie.

Dziękuję autorowi wątku za zaproszenie. Deklaruję chęć przybycia (o ile moja obecność jest tam na coś przydatna), natomiast ostateczną decyzję podejmę pod natchnieniem chwili, na podstawie m.in. przebiegu dyskusji w tym wątku. Pozdrowienia dla wszystkich.

Jak mam Cię natchnąć abyś się zjawił?

Może to powiedzenie będzie tym natchnieniem..............Józwa mordo Ty nasza)

pozdrawiam

Przepraszam, czy to będzie krakowska wersja Magdalenki?

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

A jakiegoś trolla też byście widzieli w składzie do obrad u Rocha? Uprzedzając żałuje, ale w PL będę dopiero w połowie lutego.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Rzadko i mało piszę, raczej czytam

Nie słuchaj zaczepek - i pisz jak najwięcej.

Na tym forum się zrobiło towarzystwo wzajemnej adoracji które albo głaszcze się po tyłkach albo wydziera na siebie mordę. Jedno i drugie jednako obrzydliwe.

Justas, Ty za to jesteś wygadany, jeszcze Ci batuty brakuje...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Czy to spotkanie ma sens?..........postaram sie na to odpowiedzieć z komentarzem.

Zostaliśmy zaproszeni przez Rocha...............świetny pomysł

Chodzi p przywrócenie normalności na forum..........także popieram.

Wiele ludzi skarży się na działania moderacji..........to widać-wystarczy poczytać

Zarzuty są stawiane niektórym osobom z moderacji i z tymi samymi mamy dążyć do porozumienia?............dla mnie to absurd jest.

Po kiego walca mamy się spotykać z moderacją ..................to nic nie zmieni,to jest pewnik!!

Status Quo zostanie nienaruszony,a moderacja w tej sytuacji nie jest zadnym partnerem do dyskusji,bo

Własciwym posunięciem byłoby zaproszenie osoby z zarządu Site bądz administracji..........tak uważam,nie tylko zresztą ja.

Wtedy konkretne argumenty przedstawiamy OSOBIE KOMPETENTNEJ, a nie osobie której się wydaje,ze jest kompetentna...........taka sugestia.

kto zadzwoni,bądż skontaktuje się z Site w tej sprawie?.............na pewno telefon nie załatwi tematu ew. przyjazdu.

Takze na razie widzę słomiany zapał,długo nic ................i jestesmy w czarnej dupie znowu.

a moze potraktujcie spotkanie jako robocze /obie strony propozycje i negocjacje/ a potem ew. porozumienie już z administracją np videospotkanie

choc przyznam że dobrze by było juz na wstepie poznać zdanie przedstawiciela właściciela forum jak widzi przyszłośc forum wtedy wiadomo na czym sie stoi

jak juz wszystkim się przyznałem niestety nie mam mozliwości aby w okresach w których jest . spotkanie- być u Rocha - siła wyższa

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość rochu

(Konto usunięte)

Przydałby się jakiś wierszyk z okazji spotkania.

Ależ proszę bardzo : )

Na górze róże na dole fiołki,

do Cholerzyna pędzą aniołki.

Na górze jaśmin na dole trawa,

myśli Stary - będzie zabawa.

Na dole bratki na górze mech,

moderatorów będzie ze trzech.

Na dole konwalie na górze groch,

na wszystkich czeka gruby roch.

Własciwym posunięciem byłoby zaproszenie osoby z zarządu Site bądz administracji..........tak uważam,nie tylko zresztą ja.

Wtedy konkretne argumenty przedstawiamy OSOBIE KOMPETENTNEJ, a nie osobie której się wydaje,ze jest kompetentna...........taka sugestia.

Święta prawda

Rochu? A ten cały ogródek też tam będzie? :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Szelmostwa lisa Witalisa

Znano różne w świecie lisy:

Był więc lis Ancymon Łysy;

Pospolity lisek rudy,

Pełen sprytu i obłudy;

Lis niebieski - wielka sknera;

Zezowaty lis - przechera;

Czarny lisek ogoniasty;

Lis Patrycy Jedenasty;

Srebrny lis niezwykle szczwany;

Lis Mikita spod Oszmiany;

Lis Telesfor farbowany,

Niebezpieczny i zawzięty;

Lis Wincenty, lis Walenty,

Lecz nie było w świecie lisa

Ponad lisa Witalisa.

itd.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Masza już wyjaśnił :)

Nie słuchaj zaczepek - i pisz jak najwięcej

Także dołączam do czytających. Czyta to się jak powieść live..Kibicuję oczywiście wolności słowa...Bo nawet taki "kot" jak ja widzi co się tu dzieje. A takich jest na pewno dużo.
Gość G@bi

(Konto usunięte)

Śpioch

Jan Brzechwa

Żył sobie raz chłop na świecie,

Mieszkał w krakowskim powiecie,

A zwał się Drzemalski Roch,

Największy pod słońcem śpioch.

Kto inny sieje i orze,

A on się wyspać nie może.

Od świtu śpi aż po świat:

Po prostu hańba i wstyd.

Powiada doń żona: "Rochu,

Zagrzałam ci miskę grochu."

Roch mlasnął, zasnął i śni

Przez nowych czternaście dni.

Przychodzi świekra i woła:

"Wstań, Rochu, idź do kościoła!"

A Roch pierzynę - hyc!

I śpi jakby nigdy nic.

Przyjechał starosta z miasta,

Powiada: "Wstawaj i basta!"

Roch na to: "Nie mogę wstać,

Bo bardzo chce mi się spać."

Aż śmierć się zbliża po trochu.

"No, wstawaj - powiada - Rochu,

Najwyższy na ciebie czas,

Byś wreszcie z barłogu zlazł."

Rochowa snadź Rocha kocha,

Chce sobą zasłonić Rocha.

Dzieciaki za matką w szloch:

"Nasz tato, nasz Roch, nasz śpioch!"

A chłop uprzejmie śmierć wita:

"Wyśpię się wreszcie do syta!"

I zasnął na zawsze Roch,

Największy pod słońcem śpioch.

Ależ proszę bardzo : )

Na górze róże na dole fiołki,

do Cholerzyna pędzą aniołki.

Na górze jaśmin na dole trawa,

myśli Stary - będzie zabawa.

Na dole bratki na górze mech,

moderatorów będzie ze trzech.

Na dole konwalie na górze groch,

na wszystkich czeka gruby roch.

to Ci się rochu udało :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.