Skocz do zawartości
IGNORED

Pułapki PC audio

Przemysław_51508

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawa to zrodlo, zasialanie, bezglosne urzadzenie, oraz kolekcja muzyki w odpowiedniej jakosci, oraz wygoda uzytkowania czyli to jak chcemy to wszystko obslugiwac, a potem to od koloru do wyboru mozna wybierac w kolumnach aktywnych, pasywnych z kategorii PRO jesli ktos lubi rozkladac muzyke na czynniki pierwsze lub z kategorii "NOT PRO" jesli ktos lubi delikatne podbarwienia i sluchac muzyki. Dodawac DAC'i, Pre ampy, tranzystorowe czy z lampka w torze, dekorowac za pomoca pieknych kabli USB, optykow. Ot wyscig bez konca..

Mowiac w skrocie, kazdy ma takie PC AUDIO jaka ma kieszen, grunt to wybrac jak najrozsadniej i sluchac, sluchac, a nie teoretyzowac. Ja oprocz muzyki z plikow cenie vinyle i analogowosc, wiec obronca PC AUDIO ze mnie zaden.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

pachnie z kilometra naganianiem klientów pacjentom od Jplay'a

Ale to już musisz SAM sprawdzić, hehehehehehehehe

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dobre zasilanie liniowe do kompa i kart USB jest parą w gwizdek !!!

Tyle dyskusji a okazało się że Hi-End z tego nie będzie :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

The Jcat battery PSU powering the SSD gave me one of the biggest SQ improvement in my 5 years long computer audio adventure.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mowiac w skrocie, kazdy ma takie PC AUDIO jaka ma kieszen

Wystarczy bardzo płytka kieszeń, aby z PC-Audio czerpać wielkie zadowolenie brzmieniowe, które zadowoli najwybredniejszego audiofila.

Sprawdzone i nie do podważenia.

Koniec, kropka.

Wystarczy bardzo płytka kieszeń, aby z PC-Audio czerpać wielkie zadowolenie brzmieniowe, które zadowoli najwybredniejszego audiofila.

Sprawdzone i nie do podważenia.

Koniec, kropka.

Podzielisz sie recepta? Mowie serio, moze skorzystam, moze byc PW. Wole wydawac pieniadze na podroze.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Ale to już musisz SAM sprawdzić, hehehehehehehehe

Sam sprawdzić jednak to za szerokie pojęcie. Zgodzisz się chyba ze mną, że wypożyczenie do odsłuchu z możliwością zwrotu, a zakup czegoś, co Ci zostaje na zawsze, to dwie różne sytuacje.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

A jogurt grecki jest tani.

Ayran, po co mnie ciągniesz do takiej pyskówki? Bystry gość jesteś z postów wynika, a chcesz mnie do poziomu z budką piwną sprowadzić. Nie podważam innych doświadczeń i opinii. Możesz z szacunkiem podejść do moich?

Podzielisz sie recepta? Mowie serio, moze skorzystam, moze byc PW. Wole wydawac pieniadze na podroze.

Spójrz jaki mam sprzęt w moim profilu.

Zapewniam Cię, że robiłem różne testy i ta tania konfiguracja (jeśli chodzi o PC) w zupełności wystarczy.

A jakie są Twoim zdaniem intencje tego co pisze Elberoth?

Moim zdaniem Elberoth, jako doświadczony audiofil, z czystej życzliwości i całkowicie bezinteresownie, zachęca wszystkich do inwestowania w jak najdroższe zasilanie poszczególnych podzespołów komputerowych używanych w systemie audio.

Ayran, po co mnie ciągniesz do takiej pyskówki? Bystry gość jesteś z postów wynika, a chcesz mnie do poziomu z budką piwną sprowadzić. Nie podważam innych doświadczeń i opinii. Możesz z szacunkiem podejść do moich?

To nie jest pyskówka. To dialektyka.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Gość Roxi

(Konto usunięte)

To nie jest pyskówka. To dialektyka.

Słusznie. Sam cenie zdrowy rozsądek ponad wszystko. Dobrze, że jest wielu sceptyków, bo faktycznie na forum jest pełno naganiaczy i wielkiej ściemy, ale zapewniam Cię, że nie mam procentu u Piopia i głuchy nie jestem.

Chodzi w tym o to, że dysk SSD sieje zakłóceniami - dzięki niezależnemu zasilaniu baterią te zakłócenia nie przedostają się dalej do płyty i USB.

Tak gdzieś wyczytałem.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

PC Audio jest dla wszystkich. Nawet dla prymitywów. Niestety.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Chodzi w tym o to, że dysk SSD sieje zakłóceniami - dzięki niezależnemu zasilaniu baterią te zakłócenia nie przedostają się dalej do płyty i USB.

Idąć tym tropem najwięcej śmieci chyba procesor.

Jakby procesor zasilić z oddzielnego zasilacza, to byłby taki postęp w jakości że strach się bać !

I jeszcze pamięci bo też sieją zakłóceniami :)

Gość Roxi

(Konto usunięte)

pier**licie

To jest bardzo dobry zwrot. Uczy się ludzi na kursach negocjacji różnych technik perswazyjnych. Jednym ze sposobów skutecznego wyprowadzenia rozmówcy z równowagi jest powiedzenie mu... Pierd...lisz... i nic więcej :)

Fetek jest bardzo dobrze szkolony :)

To jest bardzo dobry zwrot. Uczy się ludzi na kursach negocjacji różnych technik perswazyjnych. Jednym ze sposobów skutecznego wyprowadzenia rozmówcy z równowagi jest powiedzenie mu... Pierd...lisz... i nic więcej :)

Z praktyki, bez kursów też to wiem :)

Idąć tym tropem najwięcej śmieci chyba procesor.

Jakby procesor zasilić z oddzielnego zasilacza, to byłby taki postęp w jakości że strach się bać !

I jeszcze pamięci bo też sieją zakłóceniami :)

Idę się ciąć. Zniszczyłeś mój świat. CAŁY komputer sieje zakłóceniami? To nie ma prawa grać.

Czy jeśli pusta ściana promuje ateizm (stanowisko Włoch w sprawie dot. krzyża w szkole) to rozwiązaniem jest tapeta w krzyże?

Idę się ciąć. Zniszczyłeś mój świat. CAŁY komputer sieje zakłóceniami? To nie ma prawa grać.

No właśnie. A gra. I niszczy dowolny CD kosztujący poniżej ceny samochodu. :)

Zwykły śmieciowy laptop...

Sam sprawdzić jednak to za szerokie pojęcie. Zgodzisz się chyba ze mną, że wypożyczenie do odsłuchu z możliwością zwrotu, a zakup czegoś, co Ci zostaje na zawsze, to dwie różne sytuacje.

O czym my gadamy w ogóle?

Przecież sa tu posiadacze superwypasów audio-PC i "zwykłych komputerów". Proponowałem ze sto stron temu, żeby zrobić PORÓWNANIE!

Tak samo porównałem sobie kable USB i wiem, że NIE GRAJĄ. :)

To naprawdę taki problem, żeby zebrać się i po prostu PORÓWNAĆ, zamiast bić tu pianę na kilkudziesięciu stronach?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jak i zawsze znajdą się tacy co różnicy będą zaprzeczać choć będzie ;-)

Dlatego rozwiązaniem tego dylematu są testy ABX.

Dlatego też, ja nie wypożyczę Piopio, Twojego peceta bo moja opinia będzie tak samo banalna jak Twoja "ja słyszę", "Ty słyszysz" itp

Co z tego że napiszę, że nie usłyszałem różnicy?

Co z tego że napiszę, że usłyszałem różnice?

Raptem mój opis z odsłuchów pogodzi całe forum?

Wątpię :)

Chcesz akcję promocyjno-marketingową z prawdziwego zdarzenia? - zorganizuj kolejny Wielkopolski Test ABX (na celowniku: zasilanie w PC Audio)

Jeżeli to co piszesz okaże się prawdą, tzn uczestnicy będą mogli bez żadnego problemu usłyszeć zbawienny wpływ zasilania w Twoim pc, to gwarantuję Ci że szybko stan Twojego konta się zwiększy, ego zostanie mile połechtane a wszyscy heretycy pękną ze zdziwienia ;)

Relacja z testu, oraz konkluzja będą przecież opisane na forum audiostereo.pl którego oglądalność jest olbrzymia, a ten test ostatecznie zamknie usta niedowiarkom i sceptykom takim jak ja.

Reklam to dźwignia handlu, ale moim skromnym zdaniem raczej w obecnym stylu PR nie wypromujesz swojego peceta :D

PC (Spotify, AIMP4) | ODAC revB+O2 | ADAM A7X | Sennheiser HD600

W pełni zgadzam się z kolegą BeatX powiem więcej pewnie sam sobie po cichu sprawie zasilanie liniowe do swojego Pc a na pewno zweryfikuje swoje poglądy na Pc audio. Co do PR na forum to na razie jest kiepsko, nawet bardzo kiepsko.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.