Skocz do zawartości
IGNORED

pierwsze stereo do 5000 oparte o elektronike marantz

mlody3699

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nosze sie z zamiarem zakupu pierwszego zestawu stereo. Sprzet chce skompletowac glownie z popularnego portalu aukcyjnego i starej tablicy, jesli nie bedzie innej mozliwosci wybiore sie do sklepu..

chce zaczac od wzmacniacza dlatego wysuwam moje pierwsze pytanie..

Mialem okazje posluchac pm6005 i bylem zadowolony z tego pierwszego, rozwazalem nad nadem 356 ale ze nie mialem okazji posluchac dlatego ograniczylem sie do marantza bo byl OK,

I teraz pytanie czy brac:

PM6005 - ma dac wiec mozna podlaczyc pod TV - o ile sie nie myle da sie dostac po 1800

PM7004 - starszy ale mocniejszy...pytanie jak to podlaczyc do tv?? - jest aktualnie na allegro po 2000

PM8003 - najstarszy ale czy najlepszy - jest na portalu w zestawie za 4000

fakt ze widzialem tez niedawno na alle.. HK990 +HD990 za 4 tys. - i to chyba pobilo by wszystkie rozwazane wzmaki ale trudno juz nie ma wiec nie ma co gdybac

Sprzet mialby sluzyc w 70% do muzyki jednak chcialbym go moc podpiac do tv/projektora i wykorzystac np przy graniu na konsoli lub w kinie domowym

PS.Pokoj - 25 m2, minimalistycznie umeblowany. Muzyka od Jopek przez strachy na lachy po P. kalkbrenner - czyli rozna, w zaleznosci od nastroju.

Witaj,

rozumiem, że w podanej kwocie chcesz sie zmieścić z zakupem wzmacniacza i kolumn. Jeśli jesteś zainteresowany nowym sprzętem, miałbym dla Ciebie dwie propozycje.

Pierwszą jest wybrany przez Ciebie wzmacniacz Marantz PM6005, który połączyłyby z kolumnami Dali Zensor 7 lub Pylon Audio Sapphire 25. Połączenie z duńskimi kolumnami zaoferuje Ci równy, lekko ocieplony dźwięk z dobrym wypełnieniem i dużą uniwersalnością. Pylon Audio natomiast jest bardziej otwarte, jasne, dynamiczne, z lekko wyeksponowanymi skrajami pasma,

Drugą alternatywą jest wzmacniacz NAD C356 BEE z kolumnami Audio Academy Phoebe III lub Indiana Line Tesi 560. Zestaw oparty na Audio Academy postawi na równe, neutralne brzmienie, będzie to pewnie najbardziej audiofilski dźwięk z podanych powyżej wszystkich konfiguracji. Ze względu na wielkość kolumn, nie będzie to dźwięk, w którym dominował będzie bas. Indiana Line są cieplejsze, zaokrąglone szczególnie na skrajach pasma z głębokim, nisko schodzącym, trochę rozpuszczonym basem.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Hej Też słucham braci Kalbrenner. Używam NADa 356BEE przed zakupe porownywałem z Marantzem seria 600x i 700x

800x to już inna nieco lepsza bajka. Wybrał bym NADa 356 ze względu na jego wiek. Chyba że ten 8003 jest w stanie idealnym to możesz wziąć go pod uwagę.

witam ze starszych zestawow jest jeszcze cos takiego...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a ten PM 8003

Ukryta Zawartość

chodz cena 4 tys. wydaje mi sie malo interesujaca... chodz moze sie myle..

PS. Q21 dziekuje za odpowiedz.. Polaczenie PM 6005 z zensorami 7 bardzo mi sie podobalo czy ten nad 356 zagra z tymi kolumnami podobnie? jak juz pisalem chcialbym wykoorzystac kolumny w kinie i nie dokupywac suba dlatego zalezy mi tez na basie. ten z zensorow byl jak dla mnie OK. no i góra mnie nie kuła po uszach..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polaczenie PM 6005 z zensorami 7 bardzo mi sie podobalo czy ten nad 356 zagra z tymi kolumnami podobnie?

Lepiej. Nad ma więcej mocy i to jest odczuwalne. Dodatkowo potrafi poakazać pazur, co nie jest do końca uwidocznione w PM6005, dopiero seria PM8005 to ma.

i jeszcze jedno pytanko czy wszystkie wymienione tu wzmacniacze i zestawy byly by w stanie napedzic takie dynaudio dm 3/7?

Tak, choć nie wiem czy wybór Marantza jest odpowiedni do Dynaudio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.