Skocz do zawartości
IGNORED

Debata o in vitro

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

nie miałem ochoty na dalszą rozmowę....dzisiaj to co innego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chyba pora i z tej deklaracji się wycofać....z takimi obrazkami i "autentycznymi" ogłoszeniami parafialnymi nie sposób rozmawiać. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Chyba pora i z tej deklaracji się wycofać....z takimi obrazkami i "autentycznymi" ogłoszeniami parafialnymi nie sposób rozmawiać. ;(

Zarzucasz fałsz? Udowodnij, że ogłoszenia parafialne są nieprawdziwe.

Tylko skończony idiota wierzy że te skądinąd śmieszne teksty nie są sfingowane, każdy punkt zupełnie przypadkowo jest śmieszny? To jest najdobitniejszy dowód że nie może to być prawdziwe.

Jeżeli to Ciebie nie przekonuje to 1 i 2 punkt się wyklucza, brak podpisu księdza czy kogokolwiek, brak namiarów na parafię co kompletnie uniemożliwia weryfikację......nabrałeś się jak ostatni naiwniak. A mówicie że nienawiść nie zaślepia.... ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Tylko skończony idiota wierzy że te skądinąd śmieszne teksty nie są sfingowane, każdy punkt zupełnie przypadkowo jest śmieszny? To jest najdobitniejszy dowód że nie może to być prawdziwe.

Jeżeli to Ciebie nie przekonuje to 1 i 2 punkt się wyklucza, brak podpisu księdza czy kogokolwiek, brak namiarów na parafię co kompletnie uniemożliwia weryfikację......nabrałeś się jak ostatni naiwniak. A mówicie że nienawiść nie zaślepia.... ;(

Zamiast bluzgać kalumniami i epitetami - udowodnij że to nieprawda. Stwierdzenie że "tylko idiota wierzy" nie jest żadnym dowodem.

Stwierdzenie że "tylko idiota wierzy" nie jest żadnym dowodem.

Poza dowodem na nadymanie (się).

Kamyczek do ogródka. Kto może, niech czyta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stwierdzenie że "tylko idiota wierzy" nie jest żadnym dowodem.

Tak jak nie jest dowodem to że Ty w to uwierzyłeś.....w moim wpisie były też podane przesłanki dlaczego tak uważam, lecz Ty tradycyjnie unikasz wymiany zdań na argumenty.

Kamyczek do ogródka. Kto może, niech czyta:...

Kto płaci ten czyta;

"Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu"

..

Nie dołożę ani grosza do tego ..... .

Tyle wstępu:

""Marta dowiedziała się o tym 14 lat po ślubie.

Wyrok zaczyna się od słów: "W imię Trójcy Przenajświętszej". Przyszedł listem poleconym, z pieczątką Metropolitalnego Sądu Duchownego w Poznaniu.

- Nie mogłam uwierzyć - mówi Marta, 42 lata, matka 12-letniego syna.

Sąd "po wezwaniu Imienia Bożego" orzekał, że "udowodniono nieważność małżeństwa" Marty. Nastąpiło to z tytułu "niezdolności z przyczyn natury psychicznej do podjęcia istotnych obowiązków małżeńskich po stronie pozwanej". Pozwaną była Marta. Powodem - jej były mąż.

- Kiedy dostałam pierwsze pismo, w którym informowali mnie, że mąż wniósł o unieważnienie ślubu kościelnego z mojej winy, wydało mi się to tak absurdalne, że aż śmieszne. Byłam pewna, że on nie ma szans tego przeprowadzić - opowiada. - Wydawało mi się, że kościelne unieważnienia dotyczą wyjątkowych przypadków, że trzeba mieć bardzo ważne powody.""

Skoro "Wyczerpałeś już limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu", to znaczy że zaglądasz tam często, kłamczuszku. Ale wolisz za darmo. To mogę zrozumieć.

Nie moja wina, ciągle wklejasz linki z GW, chcąc nie chcąc zaglądam by wiedzieć z czym znów macie problem... ;)

Ps. To co wkleiłeś i mnie pozwolono bez zapłaty przeczytać. Problem w tym że w GW do prawdy można dotrzeć zwykle pod koniec artykułu. :)))

- Kiedy dostałam pierwsze pismo, w którym informowali mnie, że mąż wniósł o unieważnienie ślubu kościelnego z mojej winy, wydało mi się to tak absurdalne, że aż śmieszne. Byłam pewna, że on nie ma szans tego przeprowadzić - opowiada.

Mozna wnioskować z tych słów, ze p. Marta jest juz po rozwodzie cywilnym i to najprawdopodobniej z uznaniem jej winy przy orzeczeniu. Nie spodziewała sié tylko wystąpienia byłego małżonka o unieważnienie również ślubów kościelnych, a w uzyskanie takowego nie wierzyła wcale. Widać maż przedłożył wystarczająco mocne powody uprawniające do uzyskania unieważnienia przez władze Kk.

Ale co to ma wspólnego z tematem wątku?

A ktoś tu jeszcze pamięta co jest tematem? ;)

No to tniemy, prawda?

Co macie zamiar ciąć?

Skoro nie pamiętasz co jest tematem w którym zabierasz głos, znaczy ze spamujesz lub świadomie trollujesz. Pozostaje mi wówczas zbanowanie Ciebie w tym wątku.

Źle mnie oceniasz. Ja jedynie odpowiadam, inni kierują dyskusje na manowce.

Źle mnie oceniasz. Ja jedynie odpowiadam, inni kierują dyskusje na manowce.

Wiem Andrzeju, WSZYSCY Ciebie na tym Forum źle oceniają. Co dziwne, Bobcat również tak twierdzi o sobie :-) Nie dziwi Was to? :-)

Ale wystarczy tego off'u.

Proszę o powrót do tematu wątku.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Skoro nie pamiętasz co jest tematem w którym zabierasz głos, znaczy ze spamujesz lub świadomie trollujesz. Pozostaje mi wówczas zbanowanie Ciebie w tym wątku.

Pan moderator tupnął nóżką, nie widząc, że Maju dał ";-)"na końcu swego postu.

Wiem Andrzeju, WSZYSCY Ciebie na tym Forum źle oceniają.

Mów za siebie, Vlado. Ja nie.

Także albo kłamiesz, że wszyscy, albo robisz jakieś osobiste wycieczki.

Czyli Tobie wolno robić to, za co karzesz ostrzeżeniami innych?

Pan moderator tupnął nóżką, nie widząc, że Maju dał ";-)"na końcu swego postu.

Mów za siebie, Vlado. Ja nie.

Także albo kłamiesz, że wszyscy, albo robisz jakieś osobiste wycieczki.

Czyli Tobie wolno robić to, za co karzesz ostrzeżeniami innych?

Jednak nadal piszesz nie w temacie wątku. Mimo upomnień. Mój wpis nazwany przez Ciebie tupnięciem nóżka moderatora, skierowany był wyraźnie bezpośrednio do @Maju i jak widzisz bez Twojej pomocy odpowiedział.

Czym zatem jest ten Twój wpis? Czym był Twój poprzedni wpis z deklaracją jakiegoś cięcia? Otrzymasz regulaminowe ostrzeżenie i znów będziesz twierdził że niesłusznie.

Ponawiam wezwanie powrotu do tematu wątku.

EOT.

Teraz dobrze?

Ukryta Zawartość

Zaczynamy od początku.

Ukryta Zawartość

in vitro,,,to nie jest leczenie nieplodnosci,to jej omijaie.

czy po procedurze invitro kobieta,czy tez para staje sie plodna?

cennik

• procedura IVF – 4000 zł
  • dopłata za dawcę do IVF – 400 zł
  • procedura IMSI – 4800 zł
  • procedura IMSI z oocytami dawczyni – 7500 zł
  • Pobranie plemników z jądra (TESE) lub pobranie plemników z najądrza (PESA) – 1200 zł
  • Zamrożenie wycinków z jądra (do metody IMSI) + przechowywanie przez okres 1 roku – 300 zł

ciekawe jak zmienia sie teraz ceny(w gore oczywiscie)

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

in vitro,,,to nie jest leczenie nieplodnosci,to jej omijaie.

czy po procedurze invitro kobieta,czy tez para staje sie plodna?

Tomku, nie idź tą drogą. Nie używaj tutaj żadnych racjonalnych argumentów tego typu, bo nie znajdą one tutaj zrozumienia.

Zostaniesz wyśmiany, a potem zarzucony masą głupkowatych mem.

Nie warto, uwierz mi.

Racjonalne argumenty dotyczące in vitro zostały przedstawione. Zarówno w tym wątku, jak i w mediach. To, że pewne środowiska nie chcą ich przyjąć do wiadomości, a zamiast tego wolą serwować nienaukowy ideologiczny bełkot - jest wyłącznie problemem tych środowisk.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.