Skocz do zawartości
IGNORED

Debata o in vitro

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko zarodka, a nie rodzeństwa. To jest nadużycie. Zarodek początkowo nie jest człowiekiem, gdyż nie ma ludzkiego mózgu.

W naturze, codziennie do kanalizacji spływają miliony zarodków. Nie spłynęłyby, gdyby już były ludźmi, gdyż takie embriony organizmy matek zatrzymują.

Głębokie przemyślenia....niczym woda w kanalizacji. ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

I uważasz że na ta podstawa wiedza wystarczy, z niej czerpiecie pewność że macie rację? ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Masz psa?

Słyszałem że kota.....a może jedno i drugie....nieważne jak ci tak dobrze idzie rozmowa z nim to gadaj sobie zdrów. ;)

Bobcat jesteś jedyny w swoim rodzaju...a ten wpis, jestem zdruzgotany.

Jaka szkoda że nie mam ochoty na dyskusję zarówno z Tobą jak i na tak "wyśrubowanym" poziomie. :))))

Głębokie przemyślenia....niczym woda w kanalizacji

Skoro nie masz argumentów przeciwnych, to odejdź od klawiatury.

Dlaczego ich zawczasu nie ochrzcił hipokryta?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Skoro uważasz że w Twoim poście który skomentowałem zawarłeś jakiś argument to ja już nic nie mam do dodania.

Daj sobie spokój z tym chrztem zarodków, żenująco głupia do cna skompromitowana sugestia.

to ja już nic nie mam do dodania.

I to od dawna.

Daj sobie spokój z tym chrztem zarodków, żenująco głupia do cna skompromitowana sugestia.

Skoro są wg KEP dziećmi, zagrożonymi śmiercią?

Z tego impasu się nie wyrwierż. Albo chrzcicie zarodki, albo nie są one ludźmi (dziećmi). Tertium non datur, podbiskupie.

Z tego impasu się nie wyrwierż

:)) Z tego nie....

Chrzcimy narodzone dzieci. Kropka.

Chrzcimy narodzone dzieci. Kropka.

Nienarodzone, poronione embriony, płody idą do piekła w grzechu, bo Maju i KEP ich nie chrzczą. Ale gardłują o pełni człowieczeństwa zarodków.

Hańba!

Z Netu:

Hierarchowie Kościoła katolickiego zajmują się tym, o czym nie mają zielonego pojęcia. Nauką i życiem. Niespecjalnie mnie dziwią słowa abp. Henryka Hosera o ustawie in vitro.

Hierarcha dostał klasycznego zatwardzenia wartościującego i pojęciowego. Co to znaczy: najgorsza ustawa w dziejach parlamentaryzmu polskiego, a może europejskiego?

Abp Hoser jest znawcą prawa ustrojowego? Wolne żarty, prawo polskie nie jest prawem kanonicznym.

Jak na polskie warunki ustawa o in vitro jest odważna, bo naraża wielu posłów na szczucie takich arcybiskupów jak Hoser wiernymi, którzy nie mają pojęcia o prawie, o in vitro.

Abp Hoser przeszedł samego siebie w stwierdzeniu, iż "ekspresja genów dokonuje się bowiem w ciągu całego życia człowieka i przenosi się również na następne pokolenia"?

Co to za poezja "naukawa"? Geny ewoluują, bo taka jest natura ewolucji. Nie znamy celu ewolucji, bo nie znamy przyszłości, która nastąpi tak, czy siak.

W przyszłości nie ma miejsca dla Kościoła - a przynajmniej w takie postaci, w jakiej jest w Polsce - bo Kościół niczego nie proponuje, jest w defensywie do ludzi, chce zawracać z teraźniejszości i przyszłości.

Ekspresja Kościoła jest zamierająca i nie przeniesie się na następne pokolenia, bo Kościół Hosera, Dziwisza i podobnych im hierarchów nie odpowiada na żadne pytania nowoczesności, pytania o życie. Kościół ten jest martwy, więc zbędny.

Każdy z nas jest członkiem Kościoła międzyludzkiego. To jest najważniejszy Kościół, w którym każdy jest kapłanem swojego życia, świętością, którą sam wyznacza.

A skąd abp Hoser ma mandat do reprezentacji mnie, bądź kogokolwiek, aby orzekać, co jest najlepszą ustawą, albo jaka jest ekspresja genów wspaniałej Agnieszki Ziółkowskiej (najstarszej osoby w Polsce poczętej metodą in vitro).

Ziółkowska jest cudem, a Hoser skamieliną."

Nienarodzone, poronione embriony, płody idą do piekła w grzechu, bo Maju i KEP ich nie chrzczą. Ale gardłują o pełni człowieczeństwa zarodków.

Hańba!

Cytuję :

" Gdzie według uczonym teologom idą nienarodzone dzieci ?

XXI w. - uczonym teologom objawiło się miejsce pobytu nieochrzczonych, a przedwcześnie zmarłych dzieci. Do tej pory przyjmowano, Pan przeznaczył im limbus puerorum, miejsce które nie jest ani niebem, ani piekłem, ani nawet czyśćcem. Teologowie po tysiącletnim śledzeniu ścieżek Rozumowania Pańskiego stwierdzili jednak, że brak jest podstaw do postulowania owej "otchłani dzieci", a zatem należy umieścić je gdzieś indziej. Dzięki Bogu wybrali niebo. "

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

Ważniejszy jest katechizm KK (w niebieskiej okładce).

Oraz stanowisko KEP. Przede wszystkim ono.

A tak łatwo można te "istotki" zbawić. Wystarczy je szybko chrzcić, skoro mają "pełnię człowieczeństwa".

Hańba!

Ile razy mam ci tłumaczyć że ktoś ci bajek naopowiadał?

Poczytaj co Kk mówi na ten temat, nie powtarzaj kolejny raz głupot.

Nie, T20 nie powtarza głupot. Jego wypowiedzi są logiczną konsenkwencją tego, co słyszy od Waszej strony. Skoro powtarzacie, że (Waszym zdaniem) życie człowieka rozpoczyna się w momencie poczęcia to bądźcie w tym stanowisku konsekwentni.

A tu się okazuje, że raz tak, zaczyna się (gdy trzeba robić publiczną hucpę antyaborcyjną) , a zaraz potem - nie (gdy ktoś pyta o chrzest embrionów). A na pytanie o dwoistość postępowania - słyszy, że "opowiada głupoty".

A to etatowi propagandziści wiadomej opcji powtarzają głupoty. Ta sama sprawa raz jest biała, raz czarna. Zgodnie z aktualnymi wytycznymi KEP.

Cytuję :

(....)

Ukryta Zawartość

Cytujesz czy manipulujesz?

Pod tym linkiem nie ma tego co podałeś....żałosne jest to co robisz.

Nie, T20 nie powtarza głupot.

Powtarza kolejny raz, dlaczego teraz ja cytuję ale już naprawdę nie tak jak Numerek;

"W opublikowanym 20 kwietnia 2007 r., nie mającym mocy wiążącej dokumencie, watykańska

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) stwierdziła, że tradycyjne pojęcie limbusu wydaje się być refleksem nadmiernie restrykcyjnej wizji zbawienia i że "wykluczenie niewinnych dzieci z nieba nie odzwierciedla specjalnej miłości Chrystusa do najmniejszych", przypominając jednak, że to chrzest jest normalną drogą zbawienia. Także

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (Kan. 867) nakłada na rodziców obowiązek ochrzczenia dziecka możliwie najszybciej po

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ."

Dalszą dyskusję na ten temat przenoszę do stosownego tematu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skopiowane z sąsiedniego wątku:

Grzech pierworodny przechodzi z pokolenia na pokolenie i przekazywany jest dziecku w akcie POCZĘCIA (nie urodzenia). Nie ochrzczone zarodki, embriony, płody itd umierają zatem w grzechu pierworodnym, czyli idą do piekła (otchłani itd).

Ciekawe, co powiesz, kiedy KEP zacznie wreszcie chrzcić zarodki. Ja wiem, że nie zacznie, bo by się jeszcze bardziej ośmieszył przed całym światem.

Dalszą dyskusję na ten temat przenoszę do stosownego tematu.

Definitywnie...

Ps. Nadal piszesz głupoty.

Ps. Nadal piszesz głupoty.

Zabrakło argumentów? Ja mam dalsze:

"Jako brak łaski grzech pierworodny dziedziczony jest grzechem własnym człowieka. Nie jest jednak grzechem w sensie winy osobistej, gdyż POCZĘTE dziecko nie podjęło i nie mogło podjąć żadnej grzesznej decyzji, która obciążałaby je winą... (K.K.K. 405)"

Skoro POCZĘTE dziecko jest według KEP i hierarchów pełnoprawną istotą ludzką, to powinien je natychmiast chrzcić. KEP wyszedł przed szereg, a potem zapędził się w kozi róg.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Hańba!

Jeśli dojdziesz do tego po co się chrzci i dlaczego chrzest jest niezbędny do zbawienia, to sam będziesz boki zrywał z tych głupot, które tu wypisujesz.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Zabrakło argumentów? Ja mam dalsze:

Nie masz argumentów lecz cytujesz wybiórczo i pod tezę....zresztą wszystko co podałeś nie udowadnia tego co sugerujesz. Brak tam jednoznacznego dowodu na potępienie nieochrzczonych a zwłaszcza nieochrzczonych nienarodzonych.

Co do argumentów podałem stosowny dokument Kk w sąsiednim temacie....mam to tu powtórzyć?

Maju cytuje samego siebie. Pyszne.

Nie wiesz dlaczego?

To nie należy do tego tematu a o tym samym dyskutujemy w innym, podasz poważny powód by tą dyskusję dublować?

Brak tam jednoznacznego dowodu na potępienie nieochrzczonych a zwłaszcza nieochrzczonych nienarodzonych.

To po co KK w ogóle chrzci dzieci? Właśnie po to, żeby nie były potępione.

Jeśli dojdziesz do tego po co się chrzci

No, po co? Sam jestem ciekaw... Dla mnie to w ogóle nie ma sensu, ale skoro KK chrzci, to chyba ma jakiś powód?

Zapewne, aby m. in. zmyć grzech pierworodny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.