Skocz do zawartości
IGNORED

mit oracle Z cord III

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jest tak ,że wiele tranzystorów brzmi po prostu sucho i bezbarwnie.

I wszystkie ,które dotychczas słyszałem tak właśnie grały ( mniej lub bardziej ).

Ale Pass grał zupełnie inaczej i dlatego się na niego zdecydowałem chociaż przyznaje ,że do końca rozważałem wszystkie za i przeciw (Kondo).

Co przeważyło na korzyść akurat tej konfiguracji?

Wiele rzeczy i chyba też to ,że jednak w dac mam nadal lampy i jak na razie nie zamierzam zmieniać.

Po przesłuchaniu wielu konstrukcji i kombinacji doszedłem do wniosku ,że przy tak barwnie i dynamicznie grających Pass - ach wystarczy mi dac z lampami aby mieć ich lekką sygnaturę brzmienia ale bez wad takich konstrukcji.

Na dzień dzisiejszy po dłuższym zastanowieniu jestem pewny ,że postąpiłem właściwie mając również na uwadze wielkość moich kolumn i pomieszczenia.

Ale każdy robi jak uważa dla siebie za stosowne.

I nie każdy musi zgadzać się z moimi wyborami.

Na tym polega ta cała zabawa ;)

Pomysł zasilania źródła / dac przy pomocy takiego muła jak MIT ZIII to jest taki, jakby do bolidu F1 podczepić szóstkę koni z karety Ludwika XVI i chcieć startować z pool position.

To jest myśl miesiąca jak nie kwartału;-)

to jest myśl roku! :-)

Przecież to stary preamp , tak stary że pamięta czasy Dżingis Hana. Najlepsze co zrobił Sonic Frontiers to dacki i napędy.

znajdz cos ciekawego symetrycznego na lampach z drabinka

o daczkach sie nie wypowiem bo to sa obecnie zabytki

a transport mieli ladny

znajdz cos ciekawego symetrycznego na lampach z drabinka

o daczkach sie nie wypowiem bo to sa obecnie zabytki

a transport mieli ladny

W tamtych czasach w preampach liczył się tylko ARC LS 2B, LS 22, i wreszcie doskonały jeśli nie najlepszy Ref.1

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ja myślę, że Jarek&Ania mają rację, lepiej wymodelować dźwięk lampami, można testować różne warianty, inne na każdy kanał. Np. jak mamy nagranie, gdzie po jednej stronie jest perkusja, a po drugiej wokal - można sobie każdy z kanałów wymodelować tak, by wycisnąć z nich siódme poty. I

Co za skończony debil wpadł na taki pomysł?

A podobno to autentyk tylko nie chcieli mi powiedzieć kto tak zrobił.

Podobno jakiś miszczu z tego forum.

Masza, odpowiedź na Twoje pytanie jest oczywista :D L&M :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

MarkN, nie domyślił bym się, dziękuję za wyjaśnienie :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Pisałem już wielokrotnie : Metronome C8 + Calypso Reference.

nie masz nic w "o mnie" to skad mam wiedziec?

jak bede mial wieksze dzieci to tez sobie kupie toploadera. ten twoj nawet ladny

Ten kulega

Dużo cwaniakujesz tu ostatnio, zdradzasz tym samym niedobór przeżyć, dla czego nie dziwie się że nie masz lepszych zajęć..?

myśli o lampce

Tak, dużo ostatnio myślę, najbardziej zajmuję mnie, na jak długo Wam te wielkie wzmacniacze wystarczą, tzn, kiedy zaczną pojawiać się myśli o ich zmianie, to mnie frapuje najbardziej..

Dwa miesiące?

wszystko w porządku

Za szybko się odkryłeś z swym poziomem wrażliwości, nie testuj mnie już więcej, ani nie rozpraszaj tekścikami, to zwykły spam, moderacja zazwyczaj i tak to usuwa, aby wyglądało, że na forum piszą normalni..ludzie.

Ja myślę, że Jarek&Ania mają rację, lepiej wymodelować dźwięk lampami, można testować różne warianty, inne na każdy kanał. Np. jak mamy nagranie, gdzie po jednej stronie jest perkusja, a po drugiej wokal - można sobie każdy z kanałów wymodelować tak, by wycisnąć z nich siódme poty. I nawet kable MIT`a tak nie wymodelują.

A pomyślcie, co by było, jakby MIT robił puszki z ECC83, albo z GM70? :D To by się działo :)

A wiadomo co w tych puszkach?

Moze sie okazac, ze u Sylwka od dawna w glosnikowych walizkach siedza GM70 a moze nawet 833. Nawet nie wiedzial, ze od dawna ma lampy w torze:) To sam Jarka i Ani dotyczy:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Bardzo proszę uczestników dyskusji o zaniechanie ataków personalnych.

Mam nadzieję, że mój wpis nie został odebrany jako atak personalny.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Były tam różne kwiatki w postaci ery lodowcowej która wybiła mamuty oraz opowieści o tym, że młodość jest do nauki ;-) Vlado zdążył to wcześniej posprzątać. Nie napadajcie nowego moderatora, działa bardzo rozważnie i subtelnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.