Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie,

Hmmm...

Wlasnie niedawno postawilem walizki w domu i jak zwykle nie zawiodlem sie na

kolegach...coz za mila niespodzianka...

Widze ze gdy jestem dluzej poza domem i netem to po powrocie zawsze moge liczyc na

szanowne grono ...

Moglbym tego w zasadzie nie pisac bo nie mam ochoty sie tlumaczyc przed paroma

''niewdziecznikami'' ale w kwestii nieobecnosci na necie to pragne przypomniec

niektorym tu ''znafcom''ze istnieje taki kontynent jak chocby afryka i zycze

szczescia w dostepie do netu szczegolnie jesli pracuje sie zdala od wiekszych

aglomeracji...szczescie jest jak mozna zadzwonic...

to tyle w kwestii mojego ''tajemniczego'' znikniecia...

moze napisze tylko do szanownych ''konspiratorow'' ze panowie u mnie na pierwszym

miejscu zawsze jest praca a ''zabawa'' pozniej wiec takie sa priorytety i

uprzedzalem przeciez juz kilka razy ze poniewaz moge byc mocno zajety to moga byc

poslizgi z terminami co niestety sie potwierdzilo i to jak widac nie tylko u mnie

o czym ponizej.

co do podzespolow przeciez wyraznie pisalem przed moja nieobecnoscia ze brak

jest rezystorow 24,9R i oczekuje na przesylke ktora i tak jeszcze nie dotarla

natomiast dotarl e-mail z przeprosinami ze byly przyczyny techniczne z dystrybucja

tego typu rezystora u producenta i dostawa do dystrybutora spodziewana jest w

okolicy koncowki wrzesnia i to samo mniej wiecej dotyczy dotyczy brakujacej partii

MJE15032 na ktore wciaz czekam.

W momencie gdy wszystko bedzie na miejscu i w komplecie decyzja bedzie nalezala do

was odnosnie sparowania lub wysylki bo jak juz pisalem na poczatku naszego

zamowienia przeciez nie ''wyrywalem'' wam z rak mozliwosci podjecia sie tego jakze

docenianego przez innych tu jak widac zajecia i satysfakcji przy czytaniu pozniej

niektorych ''komentarzy''...

ja moge byc wciaz zajety i nie chce tu pozniej czytac ze wlasnie ''baluje'' za

wasze pieniazki...

uprzedzajac kolejne ewentualne ''komentarze''na pewno nie bedzie mnie od srody do

konca przyszlego tygodnia.

co do finansow to takze chcialbym tutaj przypomniec ze jesli chodzi o rozliczenie

to jak na razie to ja ''dolozylem'' bo jak byc moze pamietacie to w wiekszosci

ceny w kalkulacji byly cenami netto i nie uwzglednialy vatu, podatku importowego

oraz cla tak wiec musi wszystko dotrzec na miejsce abym mogl zrobic koncowa

kalkulacje.

Niemniej jednak ani raz nie wspomnialem tu o tym prawda???

Potrafie was zrozumiec ze jestescie ''uczuleni'' na wszelkiej masci forumowych

''naciagaczy'' wiec moze dodam tylko ze w watku o ''Wzmak słuchawkowy na TPA6120 +

DS1802'' mozecie sobie sprawdzic ze SIEDEM MIESIECY temu (w styczniu tego roku)

zaplacilem i zamowilem u kolegi ''bikoz-a''trzy pcb razem z zaprogramowanymi

procesorami do tego ''wzmaczka'' i do tej pory nie mam ani towaru ani pieniazkow a

nie znajdziecie tam podobnego w tonie do waszych ''komentarzy'' z mojej strony tak

ze szanowni koledzy moze troche wiecej oglady???

podzespoly ktore juz dotarly sa u mnie bezpieczne jak wiecie (nie po to wysylalem

zdjecia!)i prawie w komplecie i jak tylko dotra brakujace to jesli beda wam sie

bardzo trzesly rece z lutownicami to jak bede na miejscu to moge niezwlocznie

organizowac kuriera z przesylka lub trzeba bedzie zaczekac na dokonczenie

parowania ale bez pozniejszych ''komentarzy''...decyzja bedzie nalezala do was...

Konczac chcialbym tu moze nieco sarkastycznie podziekowac niektorym tu kolegom za okazane mi tu ogromne zaufanie powiezajac mi to jakze odpowiedzialne zadanie i tak ogromna kwote

pieniedzy...(ustawily mnie one do konca zycia)...

mimo wszystko pozdr i zycze wiecej wiary w ludzi...

Vuy

Vuy nie irytuj się naszymi wpisami. Napisałeś,że dla Ciebie na 1 miejscu stoi praca.Dla nas też, tylko zarobki w Polsce są dużo niższe od tych za granicą. Np dla mnie zamawianie części to był dość spory wydatek. Niektórzy nawet nie mają pracy a wyskrobali na części. Jeżeli nie odzywałeś się przez ponad miesiąc to nie dziw się,że zaczeliśmy sie niepokoic. Trzeba było napisać, że wyjeżdżasz na dłużej i najprawdopodobniej nie bedziesz miałdostępu do neta... napisałeś zupełnie odwrotnie,że pod koniec tygodnia bedziesz miał czas i zabierzesz się za parowanie. Stąd się biorą podejrzenia. Jeżeli nie masz czasu to napisz, że parowanie części planujesz zakończyć np w grudniu. Może to nie byłaby optymistyczna wiadomość ale przynajmniej uspokajająca. Postaw się tez w naszej sytuacji i nie miej żalu tylko do nas. Za mocne słowa oczywiście przepraszamy,chociaż wg mnie to było zaledwie gdybanie a nie osąd. Pozdrawiam

A też nie zawsze każdemu rozchodzi się o kasę lecz bardziej o to aby złożyć już wzmaka ,mimo wszystko walczymy z tematem od połowy maja i bardziej z tego wynikają posty w których wyrażamy zaniepokojenie , bez urazy. peace.

kupiłem od adika jego uszkodzonego krella.

początek przygody tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) informacja o upalonym rezystorze.

jako, że wziąłem tego połowicznego nieboszczyka dla zasilania, to do wzięcia są kompletne płytki i radiator.

z informacji jakie adik przedstawił w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) działa 1 kanał a w drugim na wyjściu jest połowa zasilania.

cena 50 PLN + przesyłka.

chętnych zapraszam na PW.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Może byłby ktoś zainteresowany rifami(po kosztach), trafami(telto zalewane w puszkach, za 410zł, nowe 250zł/szt.) i radiatorami (duże, wojskowe pochodzenie, mogę dorzucić jeszcze jedno takie jakie ma adigrzelczak), ew. częściami od vuya (ale na nie mam potencjalnego kupca)? Niestety ale nastąpiła w sumie trochę nieoczekiwana zmiana planów.

To ja zamieszczę postępy pracy przy krellu. Z tymi 70% chyba przesadziłem no ale cała konstrukcja obudowy już jest, trany już praktycznie można przykręcić do radiatorów. Brak przedniego i tylnego panela. Czy ktoś z kolegówmógłby poratować kawałkiemtextolitualbo bakielitu o wymiarach ok 20 x 20cm i grubości 5mm? A poniżej zdjęcia

Ukryta Zawartość

post-10093-100005958 1252951915_thumb.jpg

post-10093-100005959 1252951915_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostatnie

Trzeba przyznać że niezły kloc z tego będzie. Już ciężko jest mi podnieść z samymi radiatorami a jak zamontuję trafa to będzie masakra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tym się trochę pobawiłem. Płaskowniki przewiercone są na wylot pod nóżki, następnie od boku dowierciłem się do istniejących otworów a pod spodem rozwierciłem wiertłem 7mm do takiej głębokości, żeby można było w te dziury zapakować tuleki bakielitowe po to żeby nóżki nie dotykały płaskownika i po to żeby cyna nie dotknęła aluminium jak będę lutował przewody . Mam nadzieje ze jasno wytłumaczyłem a jak nie spróbuje inaczej;)Rynienki nie ma. Płaskownik styka się z radiatorem całą powierzchnią poza 2 otworami fi 7mm

Oj miało być 4 otwory po 7mm. Przewody puszczę w teflonie więc nie będzie problemu. Będą dość cieńkie bo na jedną nóżkę idą rezystory a dokładniej nóżki rezystorów (trochę je pogrubię) a druga to baza - tutaj nie muszą być grube przewody:-)W takim układzie raczej nie będzieproblemu z odprowadzeniem ciepła. Na wentylatorach faktycznie jest made in china ale ustrojstwo jest baaaaardzo ciche. Naprawdę się zdziwiłem. Przy 12V słychać szum powietrza po przyłożeniu ucha na odległość 10cm a mam sterownik z czujnikiem temp i założę się że będzie na dużo niższym napięciu pracował.

Teraz właściwie robię blachy do umocowania transformatorów no i kondy trzeba spiąć - dlatego proszę kogoś o poratowanie bakielitem/textolitem. Juz nie mogę się doczekać jak odpalę tego kolosa.

Radiatory kupiłem na allegro:-)

Panowie zakładacie do swojego krella zabezpieczenie termiczne?Tak sie zastanawiam czy by sie nie przydało na wypadek jakby jeden z wentylatorów się zepsuł. Mam układ regulacji obrotów z czujnikiem temp z AVT i zastanawiam się jakby to wykorzystać żeby 50 dodatkowych układów nie montować. Macie jakies sprawdzone układy?

Może jednak komuś jeszcze czegoś brakuje? Na razie piszę tylko tutaj bo "krellowcy" mają pierwszeństwo :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi