Skocz do zawartości
IGNORED

pcb krell ksa 50

Rekomendowane odpowiedzi

A czy te drivery mocno się grzeją? Właściwie jestem coraz bliżej końca, chciałbym w tym tygodniu albo w następnym oddać alu do poanodowania. Potem już tylko lutowanie i składanie.

Ja niestety nie wiem. Kiedyś jak odpalałem prototypową płytkę to wystarczył kawałek blachy ale było bez tranów wyjściowych i bias skręcony na minimum - o ile dobrze pamiętam. Przyglądałem się konstrukcji PASSa , której zdjęcie Saczek zamieścił kiedyś w wątku. Były ciasno schowane w ceówce. Jak to właściwie jest z tymi tranami? Całe ciepło przekazują na radiator?

Mam osłony na trany od Vuy'a z tworzywa i chcę je wykorzystać. Jeżeli taka "ciasnota" by przeszkadzała tranom to chyba by nie było takich wynalazków bo trany by sie w nich zagotowały?

tu sie musi wypowiedziec ktos kto ma na osobnych radiatorach drivery, bo w moim przypadku nie wiem czy drivery dogrzewaja radiator czy radiator podgrzewa drivery:)

Lista na PCB by JKoch.

Kuzyn55 - 1 komplet

janosikx - 1 komplet

pirx - 1 komplet

selth - 1 komplet

Zigi - 2 komplety + ewentualne części

nick30 - 1 komplet

piotr_37 - 1 komplet

bum1234 - 1 komplet

kolmen - 1 komplet ( o ile będą identyczne jak w pierwszym zamówieniu )

jankre - 1 komplet

Andrejos, a te Rify to z tego wspólnego zamówienia które jakoś ucichło?

Wielokrotnie pytałem co z zamówieniem, ale cisza i cisza.

www.myspace.com/loszmi

Loszmi,

te Rify pochodza z pierwszego zamowienia ktorego sie podjąłem. zachwile bedzie 1,5 roku. od tego czasu juz tylko podrygi do kolejnego zamowienia z tego co widzialem ale nic sie nie wydazylo.

Widzę, że lista powiększa się. Zgodnie z ustaleniami, dzisiaj w nocy zamykamy listę. Jutro rano wysyłam zapytanie do producenta o wycenę zamawianej ilości płytek i niezwłocznie opublikuję uzyskaną odpowiedź na forum.

Proszę tych wszystkich zamawiających, którzy nie dotychczas wysyłali mi swojego adresu email o jego przysłanie na PW.

Portal dzisiaj nie działa poprawnie (wielokrotne żądania o zalogowanie się, zwielokrotnione zdjęcia i obrazki, nie możność przeczytania historycznych wiadomości) i nie wiem, czy moja powyższa prośba o przesłanie adresów email na PW jest możliwa do zrealizowania. W związku z powyższym, odważni mogą podać adres email w wątku lub jakoś zdobyć mój e-mail i tam wysłać swój adres. Może do jutra rano sytuacja ustabilizuje się. Niezbędne jest aby wszystkie osoby, które zapisały się na listę potwierdziły w odpowiedzi na mój email z ceną zamówienia (2 szt. pcb + koszty wysyłki), że wysyłają przelew. Jakieś nieoczekiwane zmniejszenie zamówienia spowoduje wzrost ceny i konieczność wysyłania kolejnej korespondencji i dokonywania kolejnych przelewów/dopłat. Wolałbym tego uniknąć. Poniżej zdjęcie pcb z poprzedniego zamówienia. Obecne zamówienie oparte jest na dokładnie takiej samej specyfikacji, a zatem kolejne płytki powinny wyglądać identycznie, jak poprzednie.

Nie otrzymałem jeszcze adresów od:

janosikx

selth

Zigi

bum1234

jankre

Dostałem powiadomienie na skrzynkę, że Zigi i jankre wysłali jakąś wiadomości na PW na forum, ale niestety nie mogę ich odczytać (Komunikat od Administratora forum: [#10226] Nie posiadasz uprawnień do korzystania z prywatnego komunikatora. !???.).

Z uwagi na nieprawidłowe funkcjonowanie forum, co mam nadzieję jest przejściowe, wstrzymam się na razie z wysłaniem danych do przelewu. Wyślę te informacje dopiero w czwartek wieczorem do wszystkich, do których będę posiadał adresy email, czyli na pewno do wszystkich z pierwszego zamówienia (pcb lub podzespołów):

Kuzyn55

pirx

nick30

piotr_37

kolmen

Listę osób, których adresy będę posiadał opublikuję na forum (o ile uda się) w czwartek.. Jeżeli z przyczyn leżących po stronie Administratora forum nie uda mi się odczytać wiadomości wysłanych na PW, niestety te osoby, które tam wysłały swoje adresy email, usuwam z listy.

Witam.

Wysłałem Ci na PW maila, ale jak widać forum mocno szwankuje a ja nie mam już siły się z tym pi... wiec podaje maila tu: zalus13 małpa poczta.fm

Edytowane przez Zigi

Dostałem kolejne adresy email od:

Zigi

jankre

Przy okazji drobna uwaga porządkowa: powyższa lista jest listą tylko na pcb - nie jest to lista na żadne podzespoły do clona Krell'a KSA50.

Lista na PCB by JKoch.

Kuzyn55 - 1 komplet

janosikx - 1 komplet

pirx - 1 komplet

selth - 1 komplet

nick30 - 1 komplet

piotr_37 - 1 komplet

bum1234 - 1 komplet

jankre - 1 komplet

wojpik66 - 1komplet

Oto kompletna lista na pcb do Krell'a:

Kuzyn55 - 1 komplet

janosikx - 1 komplet

pirx - 1 komplet

selth - 1 komplet

nick30 - 1 komplet

piotr_37 - 1 komplet

bum1234 - 1 komplet

jankre - 1 komplet

wojpik66 - 1 komplet

Na szczęście forum zaczyna jakoś funkcjonować. Udało się skompletować adresy email do wszystkich zamawiających. Poniżej treść wiadomości z Merkar'u:

(...)

"Cena płytki w serii 22 do 51 sztuk - 40.30PLN/szt"

(...)

Zatem komplet 2szt. pcb + koszty przesyłki z Merkaru + koszty wysyłki do każdego zamawiającego będzie kosztował - 95,60zł.

Jutro rano (piątek) wyślę każdemu emaila z numerem rachunku bankowego i kwotą do zapłaty. Czekam na przelewy do 08.08.2010r., czyli do środy wieczorem. Następnego dnia wysyłam zamówienie do produkcji. Brak chociażby jednej wplaty spowoduje wzrost ceny do poziomu z poprzedniego zamówienia, tj. 46,65zł/szt. i konieczność dokonania dopłat przez pozostałych zamawiających, zatem proszę o terminowość.

Dziś upływa termin dokonywania wpłat na pcb. Dotychczas otrzymałem przelewy od:

- Kuzyn55

- selth

- Zigi

- piotr_37

- jankre

- eLKa

- wojpik66

- pirx.

Brakuje jeszcze wpłat od:

- janosikx

- bum1234

- kolmen

- nick30.

Dziś upływa termin dokonywania wpłat na pcb. Dotychczas otrzymałem przelewy od:

- Kuzyn55

- selth

- Zigi

- piotr_37

- jankre

- eLKa

- wojpik66

- pirx.

Brakuje jeszcze wpłat od:

- janosikx

- bum1234

- kolmen

- nick30.

Ciekawe wpłaty dokonałem wczoraj. Może jeszcze nie zaksięgowana. Chociaż już powinna być.

Ciekawe wpłaty dokonałem wczoraj. Może jeszcze nie zaksięgowana. Chociaż już powinna być.

Moja informacja dotyczyła stanu ze środy rano. Twój przelew został zaksięgowany wczoraj wieczorem.

Brakuje jeszcze wpłaty od:

- bum1234 (wysłany, w drodze)

- kolmen

Dziś wysyłam zlecenie do Merkaru.

Witam

Wstępny termin wykonania pcb to koniec września.

Fourierek:

Kilka dni temu kolega eljelj prosił o dopisanie go do zamówienia. Dopisałem go po terminie, ale do dzisiaj nie odezwał się w przedmiotowej sprawie. Zatem mogę przepisać Jego komplet na Ciebie. Przyślij mi swój adres email na PW, abym mógł wysłać Ci numer rachunku i kwotę do zapłaty.

Witam. Może posiada ktoś aktualne scheamty ideowe do niżej zamieszczonych płytek? Na moich aktualnych nie zgadzają się oznaczenia elementów na schemacie i na pcb.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-30105-095170500 1284829536_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Czy są przeciwwskazania, żeby kable zasilające+-50V krszyżowały się w jednym miejscu z kablami 230V?

W miejscu krzyżowania się będą oddzielone blachą aluminiową 8mm na długości 35mm. I jak duże zakłócenia i czy wogóle wprowadzają kable 230V?

• Pokaż nowe odpowiedzi