Skocz do zawartości
IGNORED

Ida-o co chodzi?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Nie prowokujcie Kubriego bo znów dostanie od systemu bana na 10 dni i pisać będzie musiał Arku :D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Można by stronie katolickiej zadać pytanie czemu Irena Sendlerowa nie została błogosławiona czy kanonizowana?

Może ma jakąś ulicę czy szkołę swojego imienia w Izraelu?

Nie uważasz, że przede wszystkim Izrael coś jej zawdzięcza i że to oni winni stawiać jej pomniki?

To ile jej pomników tam stoi?

Włącz myślenie!

Wydaje mi się że przynajmniej w stosunku do twojej osoby program przymusowej sterylizacji powinien zostać utrzymany.

Rozumiem, że zabić trzeba każdego komu nie podoba się opluwanie Matki Boskiej przez lewactwo?

To wasz nowy program?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie uważasz, że przede wszystkim Izrael coś jej zawdzięcza i że to oni winni stawiać jej pomniki?

Włącz myślenie!

Rozumiem, że zabić trzeba każdego komu nie podoba się opluwanie Matki Boskiej przez lewactwo?

To wasz nowy program?

Wyświetl postUżytkownik jello dnia 14.03.2015 - 14:54 napisał

Wydaje mi się że przynajmniej w stosunku do twojej osoby program przymusowej sterylizacji powinien zostać utrzymany.

To wasz nowy program?

Włącz myślenie!

To wasz nowy program?

Nie, nie zabić, nie dopuścić do rozsiewania wadliwych genów.

nie dopuścić do rozsiewania wadliwych genów.

Wadliwe geny to ma parszywe lewactwo.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tymczasem od wielu lat wszyscy ci którzy mają tytuł prawny do spadków po swoich bliskich w Polsce te spadki obejmują lub mogą objąć i nic i nikt im na przeszkodzie nie stoi

Wyssane z brudnego plaucha.

chce wyłudzić od polskich podatników odszkodowania za rzekome zbrodnie, gwałty i kradzieże na świętym narodzie żydowskim.

Tylko za faktycznie utracone mienie, niektóre pozostające w rękach prywatnych u Polaków.

Za faktyczne zbrodnie i gwałty świętego narodu polskiego odszkodowania nie żądają. A co, boicie się? Macie kogoś na sumieniu ze szwagrem?

Zanim film dostał oskara, 2x próbowałem go obejrzeć i 2x się nie udało, operatorowi za kadrowanie dałbym porządne bęcki.

Rozumiem, że nie dlatego tak robił, że nie umie, ale po to, by było bardziej artystowsko... na mój gust - nie wyszło.

Np dzika jazda po ogniskowych w Ziemi Obiecanej miała sens (moim zdaniem)...

Aha - i przy dużej dbałości o historyczne tło i detal - w sensie kostiumów i scenografii - te oczi cziorne bohaterki...

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

Aha - i przy dużej dbałości o historyczne tło i detal - w sensie kostiumów i scenografii - te oczi cziorne bohaterki.

W tym filmie nie chodzi o historyczne tło ani o detal. Coś Ci się pomyliło.

W tym filmie nie chodzi o historyczne tło ani o detal. Coś Ci się pomyliło.

Z ciężkim sercem, próbując odnieść się merytorycznie do tego, co napisałeś, o tym co ja napisałem, pozwolę sobie postawić tezę, że przeważnie w filmach fabularnych nie chodzi o historyczne tło ani o detal. Zatem...?

"Stereofonia – elektroakustyczna metoda odbierania, zapisywania, transmitowania i odtwarzania dźwięku, tak aby u słuchającego wywołać wrażenie przestrzennego rozmieszczenia jego źródeł."

W tym filmie nie chodzi o historyczne tło ani o detal.

Dokładnie! Chodzi o coś zupełnie innego.

O realizację polityki historycznej obcego państwa. Polskimi rękami i za polskie pieniądze.

Trzeba przyznać - GNIda wyszła im wzorowo pod tym względem! :)

@teskoł

Czasami w filmach fabularnych chodzi o tło historyczne i o detal.

Jeśli chodzi o Idę - zapoznaj się z decyzją AF w Hollywood, za co ją nagrodziła i o co w filmie chodziło.

Na razie przeczytaj, co o tym filmie napisał krytyk filmowy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak mówi pani Ogórek: trzeba rozmawiać.

Za link dziękuję, ale wyborcza.pl chce kasę za przeczytanie, sorki, może innym razem.

Więc wystarczy mi to, co tak ładnie napisał o filmie Założyciel Wątku w pierwszym poście...

Pisząc wcześniej odniosłem się do estetyki filmu i napisałem, co mi się nie spodobało... i nie napisałem, że w "Idzie" idzie o tło albo detal - proszę (częsta uwaga na tym forum) postarać się czytać ze zrozumieniem...

I, oczywiście muszę się zgodzić, że czasami "w filmach fabularnych chodzi o tło historyczne i o detal" ale jak rozumiem, nie mnie, Polakowi - szarakowi to osądzać :)

Wracając do dyskusji - jeszcze uwaga odnośnie aktorek:

Kuleszę kocham.

Pani tytułowa mi się trochę nie podoba, bo:

1. jest podobna do Sophie Ellis-Bextor :)

2. jej mowa ciała mi nie pasuje - jak bym był przeoryszą, to bym przeganiał takie laski - ta rączka wygięta na zewnątrz z jeszcze bardziej odgiętym nadgarstkiem - gest w tamtych czasach - zalotny. I jeszcze, się powtórzę- te ślepka - te soczewki very emo :)

a że film nagradzany - szacun dla twórcy, bo wykonał ogromną robotę logistyczno - p.r.-ową. I jeszcze, już naprawdę na koniec - dostępny jest soundtrack.

ps

żaden film, jak sądzę, nie zmieni niestety podejścia amerykańskich Żydów do Polaków...

Za link dziękuję, ale wyborcza.pl chce kasę za przeczytanie, sorki, może innym razem.

Ja zdążyłem przeczytać za fryko.

A jaki film zmienił podejście Polaków do Polaków?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.