Skocz do zawartości
IGNORED

GOODMANS/CARY 300B/GRAMOFON J.SIKORA

mirek10

Rekomendowane odpowiedzi

Mirek10 to daj sobie też tą obudowę Tweetera do czernienia lub malowania na czarno.

Dalbym tylko do malowania same czolo czyli ta przednia blaszke glosnika,bo sam walec i reszta idealnie pasuje do srebnego piersnienia ,ktory trzyma duzy glosnik.

Oj tam, podkładki są w zestawie.

Lepiej na dostawkę wypadłby, np Fostex, na taką dokładkę, powinien być wykonany pomiar i przycięcie, nie wiadomo czy seas jest z szyty.

Kolce przebijaja wykladzine w sekunde,pod wykladzina nam posadzke betonowa, ale to bez znaczenia ,bo juz zamawiam czarne granity w ksztalcie podstaw tych kolumn i kolce maja stac bezposrednio na geanicie.

Akustycznie może być lepiej bez granitu.

Kolce teraz opierają się o (prawdopodobnie) stabilny beton. Potem będą opierać się o pływający na dywanie granit.

Chyba że granit też będzie na kolcach.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Akustycznie może być lepiej bez granitu.

Kolce teraz opierają się o (prawdopodobnie) stabilny beton. Potem będą opierać się o pływający na dywanie granit.

Granity swietnie akurat przy Goodmansach sie sprawuja,maja tez opcje ze na stale w nich sa zrobione od spodu otwory w ktorych sa metalowe gwintowane uchwyty do ktorych mozemy wkrecic specjalne krotkie kolce ,dodawane sa w komplecie,tak ze stoja granity na kolcach.

Seas Crescendo jako supertweeter - ciekawe.

Jak widzisz Janusz Sikora musial nie jeden glosnik sprawdzic, aby akurat wybrac ten a nie inny,widocznie odsluchal nie jeden,poki zdecydowal sie na Crescendo,akurat ten Pan sprawdza na sluch a nie to co pokazuja pomiary i wykresy......

Kto Ci Sly podał że ciągnie od 2KHz ?przy tych Goodmansach to trochę bez sensu!

Tak polecają w opisie tego drivera. Z wykresy widać że może ciagnąć znacznie niżej ale z dużym spadkiem.

Granity swietnie akurat przy Goodmansach sie sprawuja,maja tez opcje ze na stale w nich sa zrobione od spodu otwory w ktorych sa metalowe gwintowane uchwyty do ktorych mozemy wkrecic specjalne krotkie kolce ,dodawane sa w komplecie,tak ze stoja granity na kolcach.

Jak widzisz Janusz Sikora musial nie jeden glosnik sprawdzic, aby akurat wybrac ten a nie inny,widocznie odsluchal nie jeden,poki zdecydowal sie na Crescendo,akurat ten Pan sprawdza na sluch a nie to co pokazuja pomiary i wykresy......

Mirek, granit jest dobry na nagrobek. Zapomnij aby dawał dobrą podstawę dla sprzętu czy kolumn. Tylko drzewo najlepiej, lity

egzotyk. Widziałeś gdziekolwiek podstawki granitowe pod sprzęt audio ?

Mirek, granit jest dobry na nagrobek. Zapomnij aby dawał dobrą podstawę dla sprzętu czy kolumn. Tylko drzewo najlepiej, lity

egzotyk. Widziałeś gdziekolwiek podstawki granitowe pod sprzęt audio ?

Na ten temat jest specjalny watek ,ale sa kolumny glosnikowe akurat z podstawami z granitu ,ktore graja lepiej.Goodmansy sa tymi kolumnami,bo wlascicieli jest ich troche i wszyscy potwierdzaja tak samo jak i ich konstruktor ze akurat jest super.

Mirku,gratulacje,ale:

-to nie jest supertweeter,tylko wysokonowy uzupełniający górę pasma,

-wszysko było mierzone,

-jest ,,odcięty"od dołu,

-na słuch ,to był dobierany barwowo do Goodmansa,

-obudowa wykonana jest na podstawie orginalnego projektu,dla w/w głośnika.

Teraz ,tylko audionirwana i duuuużo dobrej muzy!!!!!

Mirku,gratulacje,ale:

-to nie jest supertweeter,tylko wysokonowy uzupełniający górę pasma,

-wszysko było mierzone,

-jest ,,odcięty"od dołu,

-na słuch ,to był dobierany barwowo do Goodmansa,

-obudowa wykonana jest na podstawie orginalnego projektu,dla w/w głośnika.

Teraz ,tylko audionirwana i duuuużo dobrej muzy!!!!!

Dziekuje za poprawienie,teraz wyglada to porawnie czyli wysokotonowy glosnik tak jak kiedys pisalem a wszyscy mnie poprawiali ze to super tweenter a jednak!

Jak widzisz Janusz Sikora musial nie jeden glosnik sprawdzic, aby akurat wybrac ten a nie inny,widocznie odsluchal nie jeden

To kiedy będziesz miał od pana Sikory ten drugi głośnik do pary?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mirek,został już tylko zakup gramofonu?!

Tak zostal jeszcze gramofon,jaki kupie bedzie zalezalo od zebranej kasy,mam na oku dwa gramofony i to roznych firm,ktory wybiore zobaczymy.

To kiedy będziesz miał od pana Sikory ten drugi głośnik do pary?

Dowcipny...przyszly dwa na dwie kolumny

Coraz łatwiej się go dzięki nowoczesnym narzędziom obrabia, masa taniego kamienia jest przywożona z Chin, cena spadła to i towarzystwo szleje ;)

Mirku,proszę tylko ,nie spiesz się z zakupem gramofonu bo zabijesz sam swój wątek:)))JAK GRAJĄ WYMARZONE KOLUMNY????

Tak jak z marzeniami,podziwiam tylko ,bo wgralem wczesniej Win10 do laptopa i teraz nie moge odpalic Dac(Calyx) brak sterownikow od producenta,czekam i jestem uziemniony.

Gratuluję Mirek, wreszcie się doczekałeś. Opisz jakie masz wrażenia w związku z tymi nowymi dodatkami do swoich kolumn, co się poprawiło co poszerzyło, czego jest więcej . W tym black piano Goodmansy wyglądają zcnie , no i ten wysoko tonowy, naprawdę swietnie to wszysko ci się zgrało . Jednym słowem dopieściłeś kolumienki na tip top.Tak, teraz następny krokiem to chyba będzie zkup Gramofonu ? Nie rezygnuj dąż do celu, powodzenia życzę w spełnianiu marzeń.

Gratuluję Mirek, wreszcie się doczekałeś. Opisz jakie masz wrażenia w związku z tymi nowymi dodatkami do swoich kolumn, co się poprawiło co poszerzyło, czego jest więcej . W tym black piano Goodmensy wyglądają zcnie , no i ten wysoko tonowy, naprawdę swietnie to wszysko ci się zgrało . Jednym słowem dopieściłeś kolumienki na tip top.Tak, teraz następny krokiem to chyba będzie zkup Gramofonu ? Nie rezygnuj dąż do celu, powodzenia życzę w spełnianiu marzeń.

Dziekuje tobie i wszystkim rowniez,tak gramofon teraz pozostanie znalesc,obym tylko sluchu nie stracil, poki go kupie,bo latka leca,

Dziekuje tobie i wszystkim rowniez,tak gramofon teraz pozostanie znalesc,obym tylko sluchu nie stracil, poki go kupie,bo latka leca,

Na AKG K1000 nie da rady słuchać Metalu, tym bardziej na Goodmansach tak że Mirek nie jesteś jeszcze zagrożony ;)

Na AKG K1000 nie da rady słuchać Metalu, tym bardziej na Goodmansach tak że Mirek nie jesteś jeszcze zagrożony ;)

jak zona moja chce cos sobie kupic to ciagle prosi mnie o pieniadze i wtedy bardzo slabo slysze,czesto zadaje mi te same pytanie,dlaczego kupuje te sprzety? jak i tak nie slysze,mowie wtedy ze to bedzie dla synka mojego, ktory obecnie ma pic lat,dlatego sie martwie......

Było się tak późno wrabiać w dziecioróbstwo ;)

Trochę to ryzykowne jak synek będzie miał 19 lat Ty już 70 !

Mirek jest Cool ! :) Trochę żałuję że mi się na AVS telefon zepsuł i w zastępczym nie miałem przerzuconych kontaktów to byśmy się spikneli w realu.

Mirek jest Cool ! :) Trochę żałuję że mi się na AVS telefon zepsuł i w zastępczym nie miałem przerzuconych kontaktów to byśmy się spikneli w realu.

W tym roku planuje przyjechac, tak nic straconego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.