Skocz do zawartości
IGNORED

Dobór odpowiedniego odtwarzacza sieciowego pod wzmacniacz NAD

fuks87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od około roku posiadam wzmacniacz NAD c316BEE, dla którego źródłem dźwięku do tej pory był wyłącznie laptop.

W tym momencie zastanawiam się nad zakupieniem odtwarzacza sieciowego. Problem polega na tym, że nie jestem do końca przekonany wybierając sprzęt od NADa a dokładnie NAD C446. Moją uwagę bardziej przykuwa Marantz NA 6005.

Za Marantzem na pewno przemawia obsługa Bluetooth, Wi-Fi, DAC, NAD z kolei posiada obsługę standardowego tunera FM/AM oraz wsparcie dla Androida po USB. Jest to również ta sama marka co i mój wzmacniacz, więc można sugerować, że sprzęt zgra się ze sobą lepiej ale nie jestem pewien?

Marantz jest oczywiście tańszy, Gabarytowo nawet by pasował.

Co byście polecili, ku jakiemu rozwiązaniu najlepiej się skłaniać? Może skupić uwagę na innym sprzęcie?

Używam kolumn Tonsil Maestro II 180

Pzdr,

Sam mam NAD i albo postawię mu PC Z Daphile albo zainteresuję się odtwarzaczem sieciowym ze stajni Nada - Bluesound Node. Gabaryty zupełnie inne ale przez to ma to swój urok :-) Funkcjonalnie - bez zastrzeżeń dla mnie.

Witaj,

biorąc pod uwagę Twoje wymagania, moim zdaniem wybierałbym pomiędzy odtwarzaczem Marantz NA6005 a najnowszym Pioneer N-50A. To dwa w pełni wyposażone odtwarzacze, gwarantujące stabilną pracę oraz bardzo dobrą jakość dźwięku. Wybór jednak zależy od Twoich indywidualnych preferencji brzmieniowych.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Przeglądając tematy na audiostereo.pl natrafiłem na propozycję używanego Cambridge Sound Magic 6 jako odtwarzacz sieciowy.

Cenowo porównywalny do Marantza jak i Pioneera. Zapewne tańsza jest wersja V1, okolice 2.400zł.

Jak wg. Was wypada na tle wspomnianej konkurencji SM6?

Witaj,

Proponuję ci sprawdzić odtwarzacz Marantza NA 6005,

SM6 w v1 możesz dstać za 1999 zł. Budzi skrajne emocje. Jedni są z niego bardzo zadowoleni drugim nie odpowiada.

Niestety przy tym budżecie warto sprawdzić sprzęt przed zakupem.

• 4 tygodnie później...

Jeszcze takie pytanko mi się nasuwa:

DAC USB jest głównie przydatny kiedy mamy do czynienia z odtwarzaniem bezstratnej jakościowo muzyki typu FLAC, DSD?

W innych przypadkach ma sens kupowanie sprzętu z DAC USB do odtwarzania np. mp3, wma?

To samo tyczy się gniazda cyfrowego coaxial. Czy wbudowany DAC ma tyczy się wszystkich wejść? czy tylko USB B np. w przypadku Pioneer N-50A?

Nic mi nie da podłączenie Pendrive z muzyką głównie w formacie MP3...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.