Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Gość rochu

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?  

112 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet klucz do dokręcania poluzowanego parkietu dodali, to pewnie Level 8

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dopiero teraz zobaczyłem podpis pod ELBEROTHem - V.I.P. - ja pier.......

Nie pier....tylko zapytaj co trzeba zrobić aby uzyskać taki STATUS???

Czy przekazanie 1% podatku na rzecz AS oznacza automatyczne przyznanie VIPa???

Jak wygląda karta członkowska VIPa AudioStereo???

Nie o te zdjęcia chodziło. Tematem jest LampizatOr.

Nowe zdjęcia rozwiewają wątpliwości. Te wyroby są aktualnie niezaprzeczalnym hi-endem,

Aktualny LampizatOr.

Ktoś może mi wytłumaczyć na czym trzyma się bok tego urządzenia? Pierwszy raz takie coś widzę, dziki patent na zaoszczędzenie circa about 100zł na obudowie, pewnie z modu. To że celowo tak zrobione fotki, to wiem.

Jakieś zdjęcia?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

.tylko zapytaj co trzeba zrobić aby uzyskać taki STATUS???

Trzeba być audiobuddystą ???:)

Ten "tytuł" będzie teraz nagrodą czy za karę?

Ktoś może mi wytłumaczyć na czym trzyma się bok tego urządzenia?

Pokrywa górna jest zagięta w odwrócone U i jest przykręcana do bocznych blach które stanowią nad przykręconym od spodu parkietem jedność z przodem i tyłem urządzenia.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ktoś może mi wytłumaczyć na czym trzyma się bok tego urządzenia? Pierwszy raz takie coś widzę, dziki patent na zaoszczędzenie circa about 100zł na obudowie, pewnie z modu. To że celowo tak zrobione fotki, to wiem.

Jakieś zdjęcia?

Jak to na czym na sklejce, parkiecie i kropelce. Gotowa obudowa była za płytka to sobie przedłużył... sklejką po bokach i dorobił pokrywkę z pleksi. Jednym słowem ułańska fantazja.

Najlepsza jest regulacja głośności oczywiście gotowiec

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z niezwykle wysmakowaną drabinką na najtańszych smd i chińskim zasilaczykiem.

Stąd ordynarna dziura na diodę podczerwieni (na lewo od wyświetlacza).

Ciekawe z czego będą osłony na lampy jak się kiedyś pojawią? Może z puszek po...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stawiam na pilśnię.

A to od góry to plexi? Poważnie?

Trochę sensu poproszę.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jak to na czym na sklejce, parkiecie i kropelce. Gotowa obudowa była za płytka to sobie przedłużył... sklejką po bokach i dorobił pokrywkę z pleksi. Jednym słowem ułańska fantazja.

Najlepsza jest regulacja głośności oczywiście gotowiec http://www.diysoundlab.com/ z niezwykle wysmakowaną drabinką na najtańszych smd i chińskim zasilaczykiem.

Stąd ordynarna dziura na diodę podczerwieni (na lewo od wyświetlacza).

Szymon powtarzasz sie.

Wasza krytyka bardzo zainteresowala mnie tematem, nawet do tego stopnia ze jak zaczne skladac audio to pewnie zamowie lampiego i potestuje go z ekspertami w oranges&lemons :) Podziekowac.

Szymon powtarzasz sie.

Wasza krytyka bardzo zainteresowala mnie tematem, nawet do tego stopnia ze jak zaczne skladac audio to pewnie zamowie lampiego i potestuje go z ekspertami w oranges&lemons :) Podziekowac.

My nie krytykujemy tylko opisujemy fakty z czego jest zrobione, coś Ci się nie zgadza?
Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Krytyka (łac. criticus – osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia.

kennijczyk

Przecież doskonale wiemy, że nasza działalność tylko zwiększa ruch w interesie. To właśnie tak działa.

A jeżeli zdajesz sobie sprawę z tak prostych współzależności to zachodzi pytanie, dlaczego tobie staje to kością w gardle?

To oczywiste że robimy sobie jaja, porównaj to dzieło do zdjęć Amplifona z poprzedniej strony, przecież to cyrk...

Trochę sensu poproszę.

Widzę, że wielu tu ludzi ma straszny ból d....py, że facet robi to co lubi i jeszcze bezczelnie sprzedaje to za grubą kasę, a ich zalewa żółć ;)

Rozpuścicie się we własnym jadzie... no i dobrze.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

gagacek

Nic mi nie staje w gardle. Ktos wyzej napisal ze dzwiek lampiego nie budzi zastrzezen tylko budowa. ok. Rozumiem tez ze latwiej jest poprawic jakos wykonania, niz poprawic jakosc brzeminia. Nad tym mam nadzieje koncentruje sie Lukasz, co zreszta zdjecia najdrozszego modelu sugeruja.

Pamietaj ze fajnie jest robic sobie jaja, ale w prywatnym gronie. Tutaj czyta to sporo osob z zewnatrz i to robie sobie jaj jest de facto robienie komus kolo d00py.

Krytyka (łac. criticus – osądzający) – analiza i ocena dobrych i złych stron z punktu widzenia określonych wartości (np. praktycznych, etycznych, poznawczych, naukowych, estetycznych, poprawnych) jako niezbędny element myślenia.

Teraz wytłumacz to osobom odbierającym pejoratywnie słowo krytyka. Na forum odbierana jest jednoznacznie jako coś negatywnego. Dlatego nie wolno nam tego terminu używać :)

Szymon1 vel. Szymon z branży ... a może teraz zajmiemy się tym, że zamieściłeś zdjęcia, do których nie masz praw autorskich? To się w języku prawnym nazywa kradzież czyli ... dokonałeś kradzieży i publikacji bez zgody autora.

Chcesz coś powiedzieć na ten temat? To w tym wątku były zamieszczone czy w wątku o Lampizatorze?

A może chcesz powiedzieć, że te zdjęcia są Twoją własnością?

Tu też będziesz dokonywał tylko ... oceny?

Dobry krytyk prawdy się nie boi ... czekamy

Krytyka, kradzież ... czy te słowa do Ciebie pasują? Co o tym sądzicie?

Na Twoje szczęście, a mój wniosek administracja portalu audiostereo.pl już te zdjęcia zdjęła. Jak wspominałem Kancelaria z przyjemnością wzięła by w obroty Twoja doopę.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Gość cybant

(Konto usunięte)

Szymon1 ... a może teraz zajmiemy się tym, że zamieściłeś zdjęcia, do których nie masz praw autorskich? To się w języku prawnym nazywa kradzież czyli ... dokonałeś kradzieży i publikacji bez zgody autora.

Chcesz coś powiedzieć na ten temat? To w tm wątku były zamieszczone czy w wątku o Lampizatorze?

A może chcesz powiedzieć, że te zdjęcia są Twoją własnością?

Tu też będziesz dokonywał tylko ... oceny?

Dobry krytyk prawdy się nie boi ... czekamy

Pozdro

Przecież Elb sam je zamieścił...

Przecież Elb sam je zamieścił...

Nie, chodziło o zdjęcia, które zamieścił Szymon. I zamieścił je jako swoje, a nie jako linki do zdjęć będących w odmętach internetu.

Chodzi o zdjęcia z postu Szumona, post #287. Popatrzcie na dopisek moderacji.

Pozdro

Widzę, że wielu tu ludzi ma straszny ból d....py, że facet robi to co lubi i jeszcze bezczelnie sprzedaje to za grubą kasę, a ich zalewa żółć ;)

Rozpuścicie się we własnym jadzie... no i dobrze.

Załamujący tu$%^&e, jeżeli sprzęt bez CE, z ewidentnymi wadami jest w taki paranoidalny sposób tutaj (i nie tylko) opylany, poplecznicy bez zadnego zastanowienia biorą udział w obłąkanej hucpie, pomyśl (tzn. spróbuj...) co będzie, gdy w końcu jakaś osoba zostanie porażona?

Co wtedy?

Czy wiesz jakie są konsekwencje takiego faktu? Cokolwiek jest w stanie do ciebie dotrzeć? Bo to że jesteś jelonkiem, do widzę.

Trochę sensu poproszę.

ojojoj podśmiechujki bidulki - a tutaj patrzeć za chwil kilka, Lampizator pogromca plastikowego hienda stanie jak równy z równym do walki z legendami, a montaż będzie schludny, obudowy dopracowane, podfrezowane, ze sztuką zmontowane. Dzwięk będzie bajeczny, ludzie go słuchający szcześliwi - z uśmiechem będą spoglądali na to forum... :-)

Dla niektórych słowo przepraszam jak widać jest zbyt trudne do wypowiedzenia. Panie Piotrze vel Pmcomp troszkę przesadziłeś.

Moje autorskie zdjęcia systemu i najnowszego amplifona 833, WM300 i innych sprzętów są już na wielu stronach świata i to bez linków. Nie widzę podstaw abym miał kogokolwiek za to szkalować.

"Prawa autorskie dzielimy na osobiste i majątkowe. Pierwsze z nich polegają na powiązaniu nazwiska twórcy z jego dziełem. Nie wygasają, są niezbywalne, nieprzenoszalne i nie można się ich zrzec. Obejmują prawo do zachowania niezmienionej treści i formy utworu lub anonimowości autora. Autorskie prawa majątkowe natomiast mają na celu zabezpieczenie interesów twórcy. Osobą uprawnioną do korzystania i rozporządzania prawami autorskimi jest w pierwszej kolejności twórca. To on na mocy licencji lub innej umowy może upoważnić także inne osoby. Zakres praw majątkowych ogranicza zasada dozwolonego użytku (prywatnego i publicznego)."

"Pliki multimedialne (piosenki, filmy, seriale) za pośrednictwem Internetu stały się powszechnie dostępne. Samo ściąganie (czyli pobieranie) utworu, już rozpowszechnionego w sieci, nie stanowi naruszenia prawa. Mieści się ono w zakresie pojęcia dozwolonego użytku osobistego. Oznacza nieodpłatne korzystanie z już dostępnego w sieci utworu. Nie wymaga to wyrażenia zgody ze strony twórcy"

Cybant, przecież, kolumny były jego, więc jego zdjęcie, a rysunek wykonał sam i zeskanował - rozumiesz teraz? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tutaj jak klikniesz to są zdjęcia w bazie, a nie linki bezpośrednio na obcym serwerze do zdjęć. Po drugie, jak wstawiasz zdjęcie, to się stawia link do strony, a nie do zdjęcia...

Link do zdjęcia jest automatycznie linkiem do strony. Zdjęcie nie istnieje bez strony chyba, że jest zamieszczone np, na serwerze FTP.

Nie mam juz zamiaru z Wami dyskutować. Wy macie swoje racje, ja mam swoje. Jeśli ktoś ma coś do mnie, zapraszam na PW. Tam podyskutujemy, odpowiem na pytania, udzielę odpowiedzi.

KONIEC !!!

Za to dalej możecie jeśli łaska o hajendowym Lampizatorze.

Zaraz wpadnie mod i pokasuje wszystkie linki do mojego bloga. Moderacja go nie lubi.

Pozdro

Ukryta Zawartość

Cybant, przecież, kolumny były jego, więc jego zdjęcie, a rysunek wykonał sam i zeskanował - rozumiesz teraz? :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tutaj jak klikniesz to są zdjęcia w bazie, a nie linki bezpośrednio na obcym serwerze do zdjęć. Po drugie, jak wstawiasz zdjęcie, to się stawia link do strony, a nie do zdjęcia...

Hipokryzja do kwadratu.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.