Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Gość rochu

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?  

112 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie wie to spyta Elba, on wszystko wie po kolezensku podpowie co i gdzie kupic a na koniec pomoze bezinteresownie sprzedac na audiomarkt :)

No i rewelacyjnie pakuje i wysyła elektronikę,pełna profeska; piszę to zupełnie bez podtekstów.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No i rewelacyjnie pakuje i wysyła elektronikę,pełna profeska; piszę to zupełnie bez podtekstów.

Jedynie z DCSem mu nie poszlo bo sie bidulek rozlutowal w transporcie :)

Boje sie co bedzie jak dojda do numeru 666 :)

Nad ranem wracając zmęczonym do domku to z kobitką można najwyżej dojść do numeru 69 ;)

Nazwy miejscowości piszemy wszystkie wyrazy z dużej litery. Cały Świat. Tak przy okazji - gdzie ta wieś leży? Musi być nieduża, że tak tam ostro plotkują, a Google jej nie znajduje.

Niestety cały czas widzę jakiś kompleks u niektórych osób, że za autorytet i źródło rzetelnej informacji wzięłyby nawet anglojęzyczne dziecko piszące bloga. Po tym całym zreaktywowanym lokalnie "śmiechu" miałem wzrost sprzedaży do rekordowego poziomu. W sumie fajnie, że się wszyscy pośmialiśmy. :) Czekam na kolejną taką akcję. :)) Jak znowu coś śmiesznego wypłynie, to obiecuję samemu wrzucić linka. Tymczasem pozdrowienia dla pozytywnie zakręconych producentów oraz audiofilów.

Marzy i sukcesu Lampiego i tak nie przebijesz. Mowie ci idz w pajaki!

Jedynie z DCSem mu nie poszlo bo sie bidulek rozlutowal w transporcie :)

Znaczy kurier mu przylutował aż się rozlutował-temu DCS-owi?

Nad ranem wracając zmęczonym do domku to z kobitką można najwyżej dojść do numeru 69 ;)

Tu jest duzo takich co nie maja z kim lub juz nie moga wiec uwazaj :)

Marzy i sukcesu Lampiego i tak nie przebijesz. Mowie ci idz w pajaki!

Majkelowi zarzucali "życzliwi" postronni w ramach akcji marketingowej wysoką próżnię w pudełku. Ja lubię słuchać jego wysokiej próżni i tu znów kolejne oddzielne zdanie ;)

Znaczy kurier mu przylutował aż się rozlutował-temu DCS-owi?

Tak musialo byc bo Elb jak zwykle o niczym nie wiedzial. Zapomnial nawet ze na fakturze z naprawy byly jego dane. Cuda na kiju...

Majkelowi zarzucali "życzliwi" postronni w ramach akcji marketingowej wysoką próżnię w pudełku. Ja lubię słuchać jego wysokiej próżni i tu znów kolejne oddzielne zdanie ;)

Ja mam arachnofobie ale Fikus kocha pajaki.

Tak musialo byc bo Elb jak zwykle o niczym nie wiedzial. Zapomnial nawet ze na fakturze z naprawy byly jego dane. Cuda na kiju...

Pewnie chciał zrobić rozbierane zdjęcie środka specjalnie dla Stasiop-a i mu dekielek od tego słynnego aparatu Sonyego wpadł do środka?

Pewnie chciał zrobić rozbierane zdjęcie środka specjalnie dla Stasiop-a i mu dekielek od tego słynnego aparatu Sonyego wpadł do środka?

Pewnie tak bylo. Elb ma wszystko slynne nawet farby... Do wlosow.

----------------------

Moderacja: proszę powstrzymać się od wycieczek osobistych, a do tego nie na temat. Z góry dzięki.

Podstawa: § 6. 5.a Regulaminu.:

Szymon1 a Ty ile masz od tej akcji marketingowej Lampiego bo ja nic? Idę w związku z tym spać.

Dostane lvl 55 za free :)

To jeszcze robiony nocą? a myślałem ze najwyższy ;)

Żartuj proszę na temat.

Rochu zdemaskowany -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pewnie tak bylo. Elb ma wszystko slynne nawet farby... Do wlosow.

Powtarzasz sie jak stara dewotka pod kosciolem, skoncz juz z tym bo kazdy chce poczytac o sprzecie a nie o twoich babskich animozjach do osob. Sam sobie trollujesz w watku! Nie podobaja ci sie czyjes wlosy to pisz do 'Pudelka' lub innej branzowej gazety, tam siedza osoby ktore chetnie o fryzurach z toba pogawedza :D

Stasio prosze nie trollowac tylko opisac niesamowite technologie w daczku dsd Lampiego. Chetnie rozbierasz METRONOME TO ROZBIERZ FIKUSA!

Juz pisalem na ten temat w watku o Lampizatorze kolegi Marsla, nie chce sie powtarzac.

Witam,

jako właściciel tej marki czuje się w obowiązku udzielić krótkiej odpowiedzi.

Wielu rodaków narzekających na ceny, w ich mniemaniu za wysokie, informuję, że ceny są takie ze względu na moje usilne trzymanie się produkcji wszystkiego W POLSCE. Tak, daję pracę kilkudziesięciu osobom w Polsce które utrzymują z tego ponad setkę pracowników, żon i dzieci. Polska jest jednym z najdroższych krajów na świecie ale staram się nie przenieść produkcji do Chin. Rozumiem, że Panowie by przenieśli. Pewnie tak w końcu zrobię.

Po drugie, dziękuję za ustawienie mi pręgierza i znęcanie się nad nami - to bardzo motywuje. Szczególnie zakładanie podstron do krytykowania i to pod pseudonimami i pod maskami bez zdjęć. Taka to już specyfika naszej Polski. Gdziekolwiek jestem na zagranicznych targach - wszędzie mnie witają uśmiechnięci ludzie - klienci, konkurenci, goście - mówią "Hi, Nice to meet you! Great Show ! I like your sound" itp. W Polsce słyszę niemal same obelgi, krytykę, satysfakcję np z tego jak mi się nie uda dżwięk na wystawie. Ceny za wysokie, sprzęt brzydki, dźwięk okropny, strona nie po polsku itp. BŁAGAM nie kupujcie nic od nas, kupujcie z Japonii.

Po trzecie - nasze wyroby są za tanie bo nie nadążamy z produkcją mimo pracy po 12 godzin i będziemy musieli wyregulować popyt kolejną podwyżką cen.

Po czwarte - i na koniec - w Polsce nie mamy ani sprzedaży ani dystrybucji i WSZYSTKIE produkty będące w Polsce są kupowane sporadycznie (pod presją tego że jest za drogo) jako używane lub ex-demo. Kupujący ŚWIADOMIE biorą od nas prototypy i testowe sztuki, potem sami w tym grzebią, lutują, wstawiają kondensatory i dławiki innych firm, potem psują, przyjeżdżają aby ich ratować, pomagamy, naprawiamy, przebudowujemy na inne topologie, dodajemy USB czy zbalansowanie - a na koniec taki wymęczony DAC jest przez innego życzliwego fotografowany i używany aby nas niszczyc, aby w końcu firma upadła i przestała malkontentów kłuć w oczy. Wtedy zapanuje spokój, porządek i high end. Ja sobie dam radę, ale szkoda tych stu osób które pójdą na zasiłek. Więc namawiam jeszcze raz do ugody: NIE KUPUJCIE przenigdy, ale i NIE HEJTUJCIE in nie niszczcie bezinteresownie i dla własnej zabawy i satysfakcji. Jak pisał mistrz Ignacy Krasicki - dla Was to jest igraszką, nam idzie o życie. No chyba, że to nie jest igraszka tylko robicie to służbowo. Pozdrawiam wszystkich kochających dobrą muzykę.

Duzo racji jest oczym pisze kolega Fikus, tylko ze na zachodzie nie powiedza Ci prosto w twarz co trzeba poprawic i w czym byc lepszym, zawsze bedzie NICE i w tym wypadku krytyke przyjalbym jako pozytywna i kreatywna chociaz czasami bolesna, polska bezposredniosc ma tez swoje plusy ale i oczywiste minusy. Pomimo wszystko w tym oczym co pisza tu ludzie jest tez duzo racji, wzialbym na Twoim miejscu pewne rzeczy pod uwage, a nie pisal nie kupujcie...ale to juz kolegi sprawa. ;)

Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow

Gość rochu

(Konto usunięte)

Witam,

(...)

Skoro jest taki sukces i nie nadążacie z produkcją pomimo zaangażowania setki osób to ile dziennie produktów schodzi wam z taśmy?

Pytanie drugie.

Czy "prototypy i testowe sztuki," sprzedawane ludziom to nie jest strzał w stopę?

Co prawda jest z tego pieniądz ale kładzie renomę firmy.

w Polsce nie mamy ani sprzedaży ani dystrybucji i WSZYSTKIE produkty będące w Polsce są kupowane sporadycznie (pod presją tego że jest za drogo) jako używane lub ex-demo.

Czy można wiedzieć kto to jest Bazodrut przedstawiający się jako Wasz dystrybutor?

Rochu - jako prawnik powinieneś wiedzieć, że nie ma obowiązku podawania na forum wielkości produkcji czy czegokolwiek.

Pytanie o to jest delikatnie mówiąc - niestosowne.

Może jeszcze PITa byś sobie pooglądał? :)

O strzały w stopę się nie martw - nie twoja broszka

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Witam,

Kupujący ŚWIADOMIE biorą od nas prototypy i testowe sztuki, potem sami w tym grzebią, lutują, wstawiają kondensatory i dławiki innych firm, potem psują, przyjeżdżają aby ich ratować, pomagamy, naprawiamy, przebudowujemy na inne topologie, dodajemy USB czy zbalansowanie - a na koniec taki wymęczony DAC jest przez innego życzliwego fotografowany i używany aby nas niszczyc, aby w końcu firma upadła i przestała malkontentów kłuć w oczy. Wtedy zapanuje spokój, porządek i high end. Ja sobie dam radę, ale szkoda tych stu osób które pójdą na zasiłek. Więc namawiam jeszcze raz do ugody: NIE KUPUJCIE przenigdy...

Z Pana wypowiedzi wynika, że ma Pan rodzimych klientów za grzebaczy, mścicieli i durniów, którzy na siłę chcą kupować lampizowane skłizboksy. Apel do klientów wręcz niesamowity.

Czy nie łatwiej wyprowadzić się do Hameryki?

Czy ustosunkuje się Pan do skandalicznej jakości wykonania (zemsta rodaków?)oraz napisze jakie odkrywcze technologie są stosowane w daczku DSD. Rozumiem, że wszystko wymyślił Pan pierwszy i nie korzystał z żadnej zewnętrznej pomocy?

Jaki sens ma przepuszczanie sygnału spdif przez lampę?

Czy zna Pan wymagania techniczne i normy jakie powinny spełniać urządzenia elektroniczne wprowadzane do powszechnej sprzedaży?

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu - jako prawnik powinieneś wiedzieć, że nie ma obowiązku podawania na forum wielkości produkcji czy czegokolwiek.

Pytanie o to jest delikatnie mówiąc - niestosowne.

Może jeszcze PITa byś sobie pooglądał? :)

Moment, moment.

Kreuje się wielki sukces, podaż nie nadążającą za popytem.

To jest przekaz reklamowy.

Informacje w reklamie nie mogą konsumentów wprowadzać w błąd.

Skoro mnie jako konsumenta atakuje się w/w informacjami, mam prawo miec możliwość zweryfikować te dane.

Niestosowne to byłoby pytanie czy osoby zaangażowane w reklamę (wzmacnianie) marki i produktu na forum zapłaciły producentowi pełną, regularną cenę za urządzenia które posiadają.

Ale ponieważ nie jest to stosowne, nie pytam o to.

Lukasz daj spokoj, DAC-i sie sprzedaja kolega jako nieliczny Polak osiagnal sukces na polu High-Endu, trzeba to docenic a nie klasc polskim zwyczajem klody pod nogi. Krytyka owszem jest wskazana ale konstruktywna a nie destruktywna!

A podobno Pan Łukasz nie czyta tego forum i ma nasz wszystkich głęboko w .... A tu proszę, jednak czyta. Nie do końca mogę się zgodzić z Panem Łukaszem.

Po 1-twierdzenie, że na świecie jest wszędzie nice i uśmiechy jest nieco naiwne. Owszem taki mają styl. W USA nawet gość bez nogi będzie szczęśliwy, że drugą jeszcze ma. To nawet fajne i faktycznie inne niż nasza, polska, smutna mentalność, ale też prawdziwa jakość krytyki się nie boi i lepsza konstruktywna krytyka niż słodko-pierdzące obłudne zachwyty.

Po 2-nie widzę tu żadnych złośliwości i chęci dokopania Panu Łukaszowi, a jedynie dezaprobatę dla jakości produktów jakie od lat wypuszcza na rynek. W Polsce jest wiele firm audio, odnoszą sukcesy, robią fajne rzeczy i nikt się nad nimi nie pastwi i nie hejtuje!! Ale też starają się wypuszczać dobry produkt, czego o lampizatorach powiedzieć nie można.

Po 3- argument w stylu "dajcie nam żyć" bo mamy 100 osób na utrzymaniu jest znów nieco infantylny. Panie Łukaszu, wchodząc na rynek siłą rzeczy wchodzi się pod publiczny osąd. Jeśli komuś to przeszkadza to powinien zmienić branżę. Ludzie zawsze oceniają. To cecha biologiczna całego gatunku. Wszystko i wszyscy są oceniani by określić relację danej osoby do przedmiotu lub osoby ocenianej. Ma to źródło ewolucyjne i związane jest z bezpieczeństwem. W około zawsze było dużo przedmiotów, innych osób, jak i sytuacji i każdy osobnik by przeżyć musiał wiedzieć co jest dla niego bezpiecznie, a co jest zagrożeniem. Dlatego każdy na rynku audio zawsze będzie podlegał ocenie, czy tego chce czy nie. Pewne znajdą się też zawistnicy bo to jest częsta cecha polaków, ale jakoś nie ma zawiści wobec innych polskich firm audio. To dlaczego miała by być wobec Pana firmy?

Każda firma ma pracowników i wszyscy oni mają rodziny. Należy oferować jak najlepszą jakość produktów by klient nie czuł się oszukany, a wtedy pracownicy będą mogli być spokojni o byt swoich rodzin.

Po 4- jeśli jest tak jak Pan pisze, że ludzie sami grzebią w Pana sprzętach i przez to robią Panu antyreklamę to poprawiając ich błędy sam robi Pan krzywdę własnej firmie i własnym produktom. Może czas wyciągnąć z tego wnioski.I w tej sytuacji to do nich musi Pan kierować swoje żale, a nie do nas. My patrzymy na zdjęcia i mówimy, że to jest skandal i kpina z klientów!!

Moment, moment.

Kreuje się wielki sukces, podaż nie nadążającą za popytem.

To jest przekaz reklamowy.

Informacje w reklamie nie mogą konsumentów wprowadzać w błąd.

Skoro mnie jako konsumenta atakuje się w/w informacjami, mam prawo miec możliwość zweryfikować te dane.

Proponuję żebyś zweryfikował prawdziwość zdjęcia z hamburgerem w McDonaldzie.

jello: Proponuję żebyś zweryfikował prawdziwość zdjęcia z hamburgerem w McDonaldzie.

mistrz cietej riposty ;-)

ale zgadzam sie z tym w calosci

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

mistrz cietej riposty ;-)

ale zgadzam sie z tym w calosci

Ja rowniez :)

p.s.

A te majteczki co w avatarze co kolega nosi, to sa meskie czy zenskie? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.