Skocz do zawartości
IGNORED

pmcompa pożegnanie z zakładką Hi-End

pmcomp

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkim moim adwersarzom dziękuję za ostry język i cięte uwagi.

Moja noga czyli słowo pisane więcej w tej zakładce nie postanie. Nawet w JBL.

Kto ma ochotę znajdzie mnie na PW. A jeśli nie to przez miniabyra, starego, maszę czy benepe ew. na moim blogu. Zapraszam.

Kogo uraziłem ... przepraszam.

Serdeczności. Pozdrawiam.

Piotr

Muszę przewietrzyć mój system…

masza miał rację ... to nie hi-end tylko długość fajfusa.

Za stary jestem na takie zawody.

Wszystkim życzę powodzenia i przyjmności ze słuchania muzyki na posiadanych klockach ... nawet z mp3 czy Youtube.

Jadąc dzisiaj samochodem do Wrocławia czerpałem wielką przyjemność ze sluchania big bandów z radia samochodowego. Tego wszystkim życzę.

Pozdro

stary audiofilu ... nawet tutaj siegają twoje macki.

I ty smiesz mnie po raz kolejny do siebie zapraszac i wpraszac się do mnie ???

Mam cie tutaj zacytować ???

I po co to ???

Dla Twoich interesów i powiązań biznesowych?

O TY wielki guru polskiego świata audio, właścicielu pseudoreferencyjnego systemu ???

NIE WSTYD CI TAK MANIPULOWAĆ LUDZIMI, NISZCZYĆ ICH I POŃIŻAĆ !!!???

Oto mały cytat wiadomosci od starego audiofila:

stary audiofil

Zbanowani

4895 postów

MiejscowośćWarszawa

Wysłano 02.03.2015 - 11:47

Widzisz zapraszam Was wszystkich do siebie tzn. miniabyra,zonteka,benpe I Ciebie.

A Rafalek z Radomia jak już masz z nim kontakt to powiedz mu,aby sie nie bał ode mnie odebrać telefonu.,chyba dostał sraczki

Teraz to raczej osobiście powinieneś zaprosić mnie do Ciebie....zresztą sam obiecałeś,więc nalezałoby dotrzymać słowa-tak myślę.

Odpowiadaj normalnie-już nie waryjuj.

pozdr.

Piotrek

Gość Gosc

(Konto usunięte)

I po co to ???

O TY wielki guru polskiego świata audio, właścicielu pseudoreferencyjnego systemu ???

stary audiofil

Zbanowani

4895 postów

MiejscowośćWarszawa

Widzisz zapraszam Was wszystkich do siebie tzn. miniabyra,zonteka,benpe I Ciebie.

A Rafalek z Radomia jak już masz z nim kontakt to powiedz mu,aby sie nie bał ode mnie odebrać telefonu.,chyba dostał sraczki

Teraz to raczej osobiście powinieneś zaprosić mnie do Ciebie....zresztą sam obiecałeś,więc nalezałoby dotrzymać słowa-tak myślę.

pozdr.

Piotrek

Kompletnie nie wiem o co chodzi, ale wydaje mi się, że upublicznianie PRYWATNEJ korespondencji, w prywatnych wojenkach, nie za dobrze świadczy o osobie która się do tego posuwa!

I dobrze ja nie czytam hiend i żyję. Domyślam się ze wielu flustratow się tam lansuje.

No ale najważniejsze to nie dać się manipulować.

chwilowy brak działalności w audio.

I po co to ???

stary audiofil

Zbanowani

4895 postów

MiejscowośćWarszawa

pozdr.

Piotrek

Czyli wyszło..., co miało wyjść, Panie Clipping...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Kurde jak to dobrze ze ja nic do pmcompa nie pisałem!

Może teraz nadrobię?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może być?

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

I bycie przydupasem starego tez Mr. Mammut.

Pozdro

Tak, tak...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

wielu flustratow się tam lansuje

Niestety, pisałem niedawno, nie mamy na forum zakładki hi end.

Klika graczy komputerowych zdominowała to co można odnaleźć pod takim tytułem na forum, żenada.

żenada

tumblr_njjbg7BemH1qg5nyao6_250.gif

Żeby jeszcze trochę pobyć na forum, musiałem założyć sobie własny temat..

Prawie z wszystkich mnie pousuwano..

tumblr_njjbg7BemH1qg5nyao5_250.gif

Nie mają ludzie dystansu do żelastwa / hi end / i do siebie..

tumblr_njr7c8Jq241rm2032o4_400.gif

To są efekty defektów osobowości, na przestrzeni życia dostrzegłem bardzo silną ich korelację z właściwościami cech obecnymi w hi end, począwszy od rodzaju słuchanej muzyki i skończywszy na rodzaju sprzętu.

Ci ludzie / audiofile /, w przytłaczającej większości, mają powłączane mechanizmy autodestrukcji, da się to w sposób zrozumiały i przystępny uzasadnić.

tumblr_njr7c8Jq241rm2032o2_400.gif

Każda jednostka musi się zrealizować, musi więc i delikwent w hi end.

Na polu hi end jest to nie możliwe, z wielu względów jednocześnie, dlatego wchodzą te osoby w ostry konflikt wewnętrzny na wielu płaszczyznach.

tumblr_njg7vxXfS31r5j4buo2_400.gif

Na płaszczyźnie technicznej, zmusza to ich do zagłębiania się w obszar wiedzy stricte technicznej, specjalistycznej, powodując niepokój o jej dostateczny poziom, w stosunku do innych osób, które zawodowo z racji wykształcenia się tą dziedziną lub pokrewnymi zajmują.

tumblr_njg7vxXfS31r5j4buo3_400.gif

Na płaszczyźnie biznesowej, postępująca marginalizacja całej branży, skutkuje pojawieniem się kompleksów, wobec innego typu podmiotów ekonomicznych, w których rentowność, czy skala obrotu oscyluje o całe rzędy wielkości ponad audio.

tumblr_nj0x2zA8fX1rfxiz2o9_r1_250.gif

Na płaszczyźnie psychologicznej, działanie w branży hi end jest reaktywne w stosunku do twórców rodzajów muzyki, jest rodzajem działania typu służalczego, pozwalającym tak na prawdę dawać zarobić muzykom i wydawcom, gdyż oferując sprzęt przeznaczony do posługiwania się dziełami innych osób, tak właśnie się czyni, wypełnia się lukę w łańcuchu pośrednictwa.

Nikt nie zadowoli się żadnymi sukcesami na tym polu, sukces w życiu aby był prawdziwy, czyli wewnętrzny, musi być działaniem autorskim , kreatywnym, oraz posiadać bezpośrednie przełożenie na ważność, musi być podmiotowy.

Stąd frustracje, które przemienione w zakamuflowaną agresję, czasami ujawniającą się drastycznie w otwarty sposób, nękają od czasu do czasu kogoś na forum, rażąc tym razem Kolegę pmcompa.

Bardzo mi przykro.

Proszę nie ulegać emocjom, one miną, proszę pozostać sobą, zawsze, bez względu na koszty, to zawsze najlepsze wyjście.

Pzdr.

tumblr_nilrl3IMVd1sn3eqjo1_500.gif

B7cQAOqCAAAcQSA.jpg

Na końcu liczy się tylko ten, który może na pozostałych spojrzeć tak jak na przywołanym obrazku artystka, oczy nie mogą kłamać.

Nikogo z występujących graczy w zakładce hi end na takie spojrzenie nie stać, zaręczam.

Ci, którzy uśmiechają się w podobny sposób, szybko rezygnują z uczestnictwa w życiu forum, gdyż po konfrontacji z rzeczywistością forum, stają przed dylematem, rezygnacji z takiego uśmiechu na rzecz poddania się presji ściągnięcia do poziomu tu reprezentowanego przez graczy, jaki on jest każdy widzi.

O wilku mowa, wilki mają takie skłonności, nie mogą za nic w świecie znieść sukcesu innych, czyż nie jest to modelowy przykład na całkowitą własną porażkę życiową, przecież z Lampizatorem uczyniono to samo, nie jestem jego fanem, lecz atak na człowieka jest godny pożałowania.

na wymioty się zbiera

Qrde

Profesorze, kiedy posiadłeś swój pierwszy komputer, używałeś go czasami do gier?

Słuchasz jazzu?

Wolnego jazzu?

Co sądzisz na temat muzyki zespołu Depeche Mode?

Jakiej muzykę naprawdę lubisz, którą płytę jakiego wykonawcy zabrałbyś ze sobą na bezludną wyspę?

hooyanny

Jej obecność jest kojąca, pozwala uspokoić się i odnaleźć równowagę, lecz trzeba spojrzeć na fotografię, jeśli ktoś z jakiegoś powodu nie może wytrzymać jej spojrzenia, to znaczy że potrzebne są najpierw środki, które to umożliwią, wtedy i Kolega odkryje własności osoby, której pozytywne właściwości odmawiał.

Polecam.

wymioty

Ukryta Zawartość

10985935_936535816393025_430467299248931497_n.jpg?oh=b827f97bc3e6a4f983f6dd77fc4ed31e&oe=557C4D87&__gda__=1434965532_2e688adcc20e6c2f6c6e0555a7a9754c

hooyanny

Proszę spojrzeć, jaka piękna Hyuneczka zawitała do Kolegi w odwiedziny..

Ile ciepła i optymizmu wlała w Kolegi serduszko.

Proszę spróbować wyróżnić ten element, który obecny na takiej fotografii skłania Kolegę do nudności.

Może wspólnie postaramy się zaradzić tej przykrej sytuacji.

Ukryta Zawartość

Nie męcz pana profesora, nie dość, że kler i pisowcy destabilizują nasz piękny kraj to jeszcze Huyna obraża nasze poczucie estetyki...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

pana profesora

Panu Profesorowi bardzo podoba się Hyunuś, lecz ma on niestety zadrę w sercu, z którą trudno mu żyć.

Pocieszę Pana Profesora, Profesorze, wiele osób również posiada złamane serduszko, jednak życie biegnie dalej, Bóg da każdemu z nas nową szansę, w nowym życiu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.