Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wybuchnie III wojna światowa?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Juzerze fetek! Jeszcze raz i po raz ostatni proszę o zachowanie powściągliwości - jak ci chłopie złoty nie zależy na dyskusji, to sobie odpuść ten wątek - nie ma obowiązku wchodzenia do szafy! Czy to jest aż tak trudne dla ciebie, żeby to zrozumieć?

Tyle ze jest w tym duza zasluga samych amerykanow.Byli wszedzie, załatwiali wszystko.A mieli zostawic troche tym mniejszym.

Jak najbardziej!

Parker's Mood

Z uwagi na sile i priorytety musieli miec wszedzie bazy a to skutecznie eliminowalo myslenie mniejszych.Bundeswera to porazka.To gdzie jest jakas armia?Teraz armia to nie tylko czolgi.To wspólpraca grup i doswiadczenie .Maja ja tylko amerykanie i...rosjanie.

I to się nadaje do prasy. Masz rację! Generalnie, jak wszystko się toczy i nie kuleje, to świat opluwa USA - w momencie kiedy jest jakakolwiek sytuacja kryzysowa, niemal każdy wyciąga rękę i prosi o pomoc US. Tego też nigdy nie potrafiłem zrozumieć, ale widocznie mało rozumiem. I nie chciałbym być żle zrozumiany - taki sam punkt widzenia miałem, zanim tutaj przyleciałem. Jak trwoga, to do pana Boga, a jak jest ok. to bujaj się!

nie masz się co martwić, ja też tego nie rozumiem. Wniosek jest jeden, Polska powinna być niezależna (czyli sytuacja odwrotna do obecnej) z silną gospodarką i mała ale bardzo nowoczesną armią (czyli też odwrotnie).

Europa podbiła Amerykę ale teraz za każdym razem to Ameryka musi ratować głupią Europę. Czy ten kontynent jest aż taki upośledzony ?

Pani Prezes jest raczej ze stajni Tusków. Typ ten, że jak coś obiecuje, to... obiecuje. Ale na szczęście jest przewidywalna, bo wiadomo że zawsze będzie odwrotnie niż mówi i że było inaczej niż mówi. Więc kiedy was zmartwi, cieszcie się, a kiedy was pocieszy, to się martwcie.

Czyli ma mieć taką armię jak Rosja?Od razu zapytam o źródła finansowania tych zbrojeń.Oczywiście na sensowną odpowiedź nie liczę!Najlepiej jak wszyscy byliby młodzi,zdrowi i bogaci.

to do fetka

Przypominam,że Rosja wydaje na armię tyle ile wynosi nasz roczny budżet.

Tego też nigdy nie potrafiłem zrozumieć, ale widocznie mało rozumiem. I nie chciałbym być żle zrozumiany - taki sam punkt widzenia miałem, zanim tutaj przyleciałem. Jak trwoga, to do pana Boga, a jak jest ok. to bujaj się!

Francja do dziś nie może wybaczyć USA, że ją w XX wieku dwa razy z gówna wyciągnęli.

De Gaulle z zadartym nosem maszerował po Paryżu w 1944, a potem wycofał Francję z NATO.

Przypominam,że Rosja wydaje na armię tyle ile wynosi nasz roczny budżet.

Czyli stać ich na nowe onuce, czy chodzą w starych?

• Redaktorzy

Jak wybuchnie wojna z Rosją - to ciekawe co wtedy zrobią wszyscy forumowi ideolodzy plujący teraz bezpiecznie bo znad klawiatury na Rosję i nawołujący że "coś trzeba z tym zrobić" albo " sytuacja jak w 1939 - nie wolno do tego dopuścić" ...

Niedawno zachęcony patriotyczna atmosferą tutejszą zaproponowałem na forum udział w szkoleniach wojskowych organizowanych przez grupe paramilitarną. Żaden z aktywnych dyskutantów jakoś nie był zainteresowany. Może ich interesują tylko szkolenia oficerskie.

Łeb w telewizor i pranie mózgu codziennie na kolację

Wal wprost, nie obcyndalaj się: przeciętni Kowalscy oglądają na okrągło TV Trwam i Republikę.

Do poduchy czytają Fakty i Nasz Dziennik. Śnią o Ojcu-Dyrektorze i budzą się przerażeniem.

Wal wprost, nie obcyndalaj się: przeciętni Kowalscy oglądają na okrągło TV Trwam i Republikę.

przeciętny kowalski to twardy gość i paranie mózgu chwilę trwa. Republika to nojka, za młoda, za krótka i płatna a TV Trwam to przez przypadek mogą włączyć dopiero od niedawana.

Żaden z aktywnych dyskutantów jakoś nie był zainteresowany. Może ich interesują tylko szkolenia oficerskie.

na stołek mogę iść, a co! potem powiem ojcu że ja też oficer !

W kwestii zbrojeń i nowoczesnego wyposażenia to aż strach pomyśleć co może mieć armia USA! Te nowe taktyczne pociski bez użycia substancji wybuchowych i wykorzystujące energię kinetyczną, która rozprawia się z kilkunastometrowym stalowym murem jak palec z masłem, to naprawdę imponujące rzeczy. Poza tym kosmos - no tam to latali praktycznie non-stop - oczywiście w celach pokojowych! Jak na razie nikt nie ma promu kosmicznego, a USA już olało te operacje dawno temu. No nie wiem nie wiem, ale niedocenianie amerykańskich technologii i siły militarnej jest, powiedziałbym, trochę infantyne! Natomiast gloryfikowanie rosyjskiego potencjału, za bardzo na wyrost! Wystarczy, że Amerykanie o czymś nowym tylko pierdną, to Rosjanie momentanie krzyczą na cały świat jaka to niesprawiedliwość i niebezpieczeństwo!

to teraz policz ile razy więcej Rosja ma terytorium.

No tak, ale Chiny już się zaczynają trochę niecierpliwić i wspominają coraz częściej o przeszłości! No nie wiem nie wiem!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Niedawno zachęcony patriotyczna atmosferą tutejszą zaproponowałem na forum udział w szkoleniach wojskowych organizowanych przez grupe paramilitarną. Żaden z aktywnych dyskutantów jakoś nie był zainteresowany. Może ich interesują tylko szkolenia oficerskie.

Widocznie pod wpływem baśni o AK wierzysz że walka partyzancka coś zmieni lub w czymś pomoże. Ja nie mam takich złudzeń. Wolę nieruchomość za granicą i jak tylko zrobiło by się niebezpiecznie to opuścić ten piękny kraj. Bo to politycy powinni zapewnić krajowi bezpieczeństwo. A w Polsce populistyczni politycy (wychowani również na micie bajek o AK) zapewniają Polsce niebezpieczeństwo !!! Aby dostać się do parlamentu mówią prymitywnemu elektoratowi to co ten chce usłyszeć. Np że jakieś Nato i jego wojska, rakiety i okręty zapewnią nam bezpieczeństwo jak tylko kupimy kilka amerykańskich samolotów i wstawimy sobie jakąś niepotrzebną nikomu tarczę albo szpicę. Niby uwiążemy ich do nas. Prymitywny lud wybiera więc cwanych populistów a ci usypiają go bajkami o bezpieczeństwie. A im większy idiota tym większym patriotą zdaje się być sobie. Jakim trzeba być półgłówkiem żeby myśleć że Polska może nawiązać równorzędną walkę z Rosją. Przeczytaj te posty - "dokopiemy im", "mamy niezłe uzbrojenie". Brednie małego Jasia. Na mnie to nie działa - ja bezpieczeństwo sobie i najbliższym muszę zapewnić sobie sam. W bieganie po krzakach z karabinem nie wierzę - chyba że dla zdrowia.

Jak jesteście tacy mądrzy i wybieracie sobie do rządzenia polityków którzy wpędzą was w wojnę - to gińcie ...

Republika to nojka, za młoda, za krótka i płatna

Patrz, jaki ten Ziemkiewicz pazerny na dulary.

TV Trwam to przez przypadek mogą włączyć dopiero od niedawana

Chodzili do sąsiadów albo na plebanie.

Jeszcze fragment o Duginie (ulubiony intelektualista Putina).

Ukryta Zawartość

i jeszcze takie coś znalazłem :

Ukryta Zawartość

Oczywiście fakt zawsze na siłę szuka sensacji, ale nie ma problemu ze znalezieniem przekładów z Dugina, jeden już wcześniej podawałem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dugin to oszołom nie mniejszy niż Putin,oboje się napędzają wzajemnie.Wywołanie wojny światowej dzisiaj jest szaleństwem i nie sądze żeby Putin nim był.Nie chce żyć?Jest samobójcą?Nie.

Dla uzmysłowienia tego co chcą tutaj zrobić Duginiści, można sobie obejrzeć poniższy filmik, w zasadzie wyjdzie na to samo (w sensie zniszczenia wszystkiego co jest związane z naszą kulturą) :

Ukryta Zawartość

I jeszcze raz :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wywołanie wojny światowej dzisiaj jest szaleństwem i nie sądze żeby Putin nim był.Nie chce żyć?Jest samobójcą?Nie.

Zawsze mu się może palec omsknąć...

Zachodnia normalność to zniszczenie byłej Jugosławii, Iraku, Libii, etc. oraz powstanie ISIS.

Do Rosyjskiego TOP 5 to zachodowi bardzo daleko, Stalina chyba już nie przebijemy jak myślicie tam w Moskwie Putin będzie lepszy? Jakies plany atomowe?

chwilowy brak działalności w audio.

"My Rosjanie i Niemcy rozumujemy w pojęciach ekspansji i nigdy nie będziemy rozumować inaczej" Pojęcie NIGDY mocno się zdewaulowało,dzisiaj Niemcy są po drugiej stronie związani Paktem Północno - Atlantyckim i takie nadymanie się Dugina i jego popleczników można włożyć między bajki.W układzie NATO jest również Turcja,która ostatnio mocno się zbroi.Nie sądze by Putin się odważył na atak państw zrzeszonych w NATO chyba,że najpierw sprawdzi jak jest z solidarnością i spróbuje naruszyć powiedzmy któreś państwo Bałtyckie.Trzeba pamiętać,że większe terytorium to paradoksalnie trudniej bronić a łatwiej atakować.

Mam na myśli Rosyjskie terytorium.

Zawsze mu się może palec omsknąć...

Samobójcy?Możliwe.........przy próbie.

w imie czego Stany maja bronic Polski??Tak jak gwarantowaly obrone ukrainy przez oddanie atomu.

w imie jakiegos paragrafu.Musimy miec stacje .Ich stacje.To tez bedzie test czy beda nas bronic.

Jak już wcześniej napisałem nie liczę na sensowną odpowiedź,pytanie retoryczne.Właśnie dlatego,że nie stać nas na armię porównywalną z rosyjską musimy być w sojuszu z innymi pańswtami.Natomiast jak dobrze zrozumiałem ty postulujesz aby Polska była "niezależna" czyli sama?To bardzo śmiały i dalekowzroczny projekt!Ale już to przerabialiśmy.

do fetka

Nie odpowiedziałeś na pytanie.Skąd wziąć kasę na wojsko,komu zabrać?Konkrety,konkrety.

Zlikwidować durne prawo,urzędy do jego obsługi a wprowadzić proste i czytelne.Pieniądze z tego przeznaczyć na zbrojenie.

Krzywe banany i proste ogórki do lamusa.Tylko to nie z tymi POpaprywnymi,za dużo kolesiów majom do wykarmienia.

Jak już wcześniej napisałem nie liczę na sensowną odpowiedź,pytanie retoryczne

Jak wprowadzą prawo wojny to wiele spraw ci się w głowie pojawi.....dopiero.

Właśnie dlatego,że nie stać nas na armię

staje odmetanowania idiotów .

Co ci tam muls znowu staje?

Polak jak zawsze będzie mondry po......szkodzie.

modrzew

tania populistyka jako remedium?Skąd wziąć 100 mld.$ na zbrojenia?Jak znasz odpwiedź to wal?

A mówiom,że myślenie nie boli.

Jak nie będą wiedzieli skąd,to dupska bedzie trzeba im nastawić....do wydymania.Myśl dalej.

modrzew

tania populistyka jako remedium?Skąd wziąć 100 mld.$ na zbrojenia?Jak znasz odpwiedź to wal?

Komu odebrać a wywalić na armię?

Wszystkim.

To i tak lepsze niż wojna....przegrana.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.