Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki sprzęt jest zamontowany w TOYOCIE

BobW

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z szanownych forumowiczów jest zorientowany jaki sprzęt jest montowany fabrycznie w TOYOCIE AVENSIS. Chodzi mi o odtwarzacz CD oraz głośniki. TOYOTA podaje jedynie, że jest to sprzęt wysokiej klasy, ale milczy o jego pochodzeniu.

Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Przeczytałem gdzieś, że jeden z głównych projektantów Toyoty jest "audiofilem" i przykłada do tego bardzo dużą wagę. Chociaż w teście akurat brzmiało to jak jakiś fetysz.

Nie mam coprawda Avensis, tylko Yarisa. Jednak to co wmontowali do tego autka to porażka. To chyba Fujitsu, chyba tak t się pisze (?) Zarówno radio jak i same głośniki to kompromitacja dla Toyoty, nawet jeśli założymy, że montują taki szajs tylko w Yarisach.

P.S Smog - pozdrawiania dla piasecznianina od piasecznianina ;)

Dość mnie wkurza to nachalne montowanie w standardzie audio w autach. A już zwłaszcze te zintegrowane z kokpitem. I jeszcze sobie za to liczą mniej więcej dwa razy tyle niż by to kosztowało kupione oddzielnie w sklepie.

Nie jest mi znany przypadek fabrycznego audio w samochodzie, które było by na naprawdę dobrym poziomie,..no może Mark Levison w Lexusie. Generelnie, za te pieniądze można naprawdę dobrze nagłośnić auto w jakiejś firmie car audio. Wydaje mi się,że fabryczne audio w Avensisie , choć wpisuje się w powyższy schemat, i tak gra względnie dobrze w porównaniu do innych fabrycznych zestawów (np. Laguna - tragedia!) .

Jest pewien plus takich instalacji - tego nie kradną. I nie muszę wyciągać i nosić ze sobą.

Natomiast wygląda na to, że sam sposób wykonania instalacji (okablowanie) jest na ogół fatalne - stąd tak beznadziejnie to gra. W końcu nie ma nic nadzwyczajnego w zwykłych radyjkach a naprawdę słychać duze różnice nawet obracając się w tej samej klasie urządzeń.

tak, też słyszałem, że to panasonic

i też miałem okazję posłuchać - superrewelacja to nie jest, ale jak na sprzęt fabryczny brzmi całkiem nieźle

obawiam się, że w tej klasie aut nie znajdzie się lepszego fabrycznego audio

oczywiście buńczuczne zapowiedzi w folderach reklamowych, ze auto jest super nagłośnione, bo projektował je audiofil są może "nieco" na wyrost (jak to w takich folderach ;-)

ale np. w takim Passacie za tej klasy fabryczny sprzęt trzeba by dopłacić z 5000 zł

i jeszcze jedno -

Toyota sie nie chwali, że to Panasonic (bo i nie ma czym ;-)

ale podejrzewam, że i tak gra to lepiej niż fabryczne systemy oparte na uznanych markach o bardziej audioflskim rodowodzie, którymi szpanuje konkurencja (czego oni tam nie montują - Cabasse, harman/kardon, JBL, clarion; że też te firmy godzą się, żeby taki badziew podpisywać swoim logo, wizerunku im to raczej nie poprawia ;-)

Wielkie dzięki wszystkim za posty.

Przyznam, że również moim skromnym zdaniem gra to całkiem nieźle jak na car audio.

I oczywiście podstawowa zaleta to ta o której pisał jar1. Nikt nie lubi finansować elementu, który ukradnie sprzęt i jeszcze szkód i problemów narobi. Podono nowe BMW z serii 6 (coupe) ma sprzęt Harman /kardon. Ciekawe czy w aucie za 500.000 też oszczędzali.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.