Skocz do zawartości
IGNORED

Moderatorzy - nie wstyd Wam?

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Przyłączam się do protestu! WSTYD! Gdzie jest moje pytanie z "wątku technicznego".

Zapytałem normalnie, dlaczego zniknął wątek o modelkach-prostytutkach. Tak ciężko było odpowiedzieć że mój post z zapytaniem technicznym zniknął bez śladu?

Nie można już dyskutować na temat tak ciekawej afery obyczajowej?

Słucham.

To jawne łamanie zasad demokratycznych.

Dlaczego zamyka się inny wątek w którym toczy się aktualna dyskusja ("Komu przeszkadza koścół" - coś takiego). Rozmawia sobie kilka osób i nagle JEB! Zamnknięte! Czy macie tutaj za dużo forumowiczów? Czy jest tutaj aż tak dużo osób żeby im ucinać dyskusję i mówić o czym mają dyskutować?

Słucham.

Już wyjaśniam Piotrze.

Zapytałem normalnie, dlaczego zniknął wątek o modelkach-prostytutkach. Tak ciężko było odpowiedzieć że mój post z zapytaniem technicznym zniknął bez śladu?

Nie można już dyskutować na temat tak ciekawej afery obyczajowej?

Watek zniknął ze względu na obsceniczną treść i prowokacyjny charakter.

Dlaczego zamyka się inny wątek w którym toczy się aktualna dyskusja ("Komu przeszkadza koścół" - coś takiego).

Zostało to wyjaśnione tuż przed zamknięciem wątku. Przypomnę jeśli sobie życzysz, istnieje założony ogólny wątek tyczący kościołów, religii i światopoglądu i w nim toczona jest taka dyskusja. Mnożenie następnych wątków o tej samej tematyce jest zbędne i tworzy dodatkowy bałagan.

Pozdrawiam.

W.

Już wyjaśniam Piotrze.

Watek zniknął ze względu na obsceniczną treść i prowokacyjny charakter.

Zostało to wyjaśnione tuż przed zamknięciem wątku. Przypomnę jeśli sobie życzysz, istnieje założony ogólny wątek tyczący kościołów, religii i światopoglądu i w nim toczona jest taka dyskusja. Mnożenie następnych wątków o tej samej tematyce jest zbędne i tworzy dodatkowy bałagan.

Pozdrawiam.

W.

ad.1.

-Dlaczego wątek zniknął całkowicie bez śladu, bez normalnego zamknięcia?

-Dlaczego zniknął mój post z analogicznym pytaniem w "dziale technicznym"?

-Nie miałem okazji tego wątku doczytać do końća, ale na początku nie było tam nic obscenicznego, a nawet był ciekawy wywiad z J.Borusewicz. Prostytucja modelek to nie jest temat obsceniczny, to jest wątek obyczajowy. Obsceniczne rzeczy to są we wątku o "typie i nie typie kobiecej urody"

ad.2.

Przepraszam, ale wątek się zamyka albo przenosi jak jest tam dwa posty na krzyż, a nie rozwinęła się dyskusja. W imię czego? W imię porządku na forum? Czy forum jest dla użytkowników, czy użytkownicy dla forum? Czy użytkownicy są dla moderacji, czy moderacja dla użytkowników?

RomekJagoda, Jeżeli chcesz wy***rdolić forum, do poziomu lancasterowizny, to jesteś na dobrej drodze.

A możesz jaśniej? Bo z Twojego wylewu żółci jednak nie mogę wywnioskować do czego się odnosisz.

Od mniej więcej tygodnia, ze względu na pracę, nie było mnie na forum, wchodzę teraz i widzę taki wpis...

Czekam na konkrety.

Powrót po dłuższej przerwie...

istnieje założony ogólny wątek tyczący kościołów, religii i światopoglądu i w nim toczona jest taka dyskusja. Mnożenie następnych wątków o tej samej tematyce jest zbędne i tworzy dodatkowy bałagan.

co z tego że istnieje?

brakuje miejsca na twardym dysku czy co, cóż to - nowy "porządek świata"

Z tego co widze,to na forum nie zostaje sie moderatorem po to by pilnowac porzadku. Tylko po to by dalej dyskutowac tyle ze na swoich warunkach!

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Przepraszam, ale wątek się zamyka albo przenosi jak jest tam dwa posty na krzyż, a nie rozwinęła się dyskusja. W imię czego? W imię porządku na forum? Czy forum jest dla użytkowników, czy użytkownicy dla forum? Czy użytkownicy są dla moderacji, czy moderacja dla użytkowników?

Jeśli pozwolisz przypomnę, że Twoje protesty odnoszą się do zakładki BOCZNICA, której funkcjonalność jest specyficzna i która jest wyłącznie dodatkiem Forum AS. Moderowanie tej zakładki również musi odbiegać od standardowych zakładek merytorycznych, aby istniał choć cień szansy utrzymania w niej porządku. Zaznaczę jednak wyraźnie, porządku według zarządu Forum a nie widzimisię poszczególnych Użytkowników.

Aaa, czyli wagony na Bocznicy nie są ogrzewane ciepłym sercem zarządu forum. Co to jest zarząd forum? Obowiązuje tutaj jakaś specyficzna demokracja,... tak sobie myślę... na czym ona polega? Na przykład użytkownik forum pisze w zakładce "Wątek techniczny" że nie podoba mu nagłe zniknięcie całego wątku, a zamiast odpowiedzi ten post z zapytaniem też znika, odpowiedzi ni ma, nic nie było, jest cisza. Chciałbym się zapoznać z tą nową definicją moderowania, aby zdecydować czy decyduję się na dalszy współudział w tym biesiadowaniu.

Myślę że odpowiedziałem na wszystkie rzeczywiste problemy o które pytasz. Dalsze Twoje pytania Piotrze są czysto retoryczne. To jest Forum Audiostereo, nie Bocznica. Forum o tematyce audio. Bocznica jest zakładką z założenia relaksacyjną, oraz miejscem bezpośredniego kontaktu Administracji, poprzez wątek techniczny w sprawach stricte technicznego funkcjonowania Forum.

W.

Jeśli pozwolisz przypomnę, że Twoje protesty odnoszą się do zakładki BOCZNICA, której funkcjonalność jest specyficzna i która jest wyłącznie dodatkiem Forum AS. Moderowanie tej zakładki również musi odbiegać od standardowych zakładek merytorycznych, aby istniał choć cień szansy utrzymania w niej porządku. Zaznaczę jednak wyraźnie, porządku według zarządu Forum a nie widzimisię poszczególnych Użytkowników.

cóż to za bzdety wypisujesz - nie kombinuj, zarząd = moderacja czyli widzimisie

poczytaj vlado (i inne mody) regulamin w którym nie pisze nic o jakiejś specyficznej roli Bocznicy - nie kombinuj.

poczytaj vlado (i inne mody) regulamin w którym nie pisze nic o jakiejś specyficznej roli Bocznicy - nie kombinuj.

Nie, bo Bocznica nie ma żadnej specyficznej roli. Jest zakładką niemerytoryczną, więc również inaczej moderowaną. To takie skomplikowane?

Po raz trzeci zmieniono nazwę wątku "uwagi techniczne". Kiedyś to były "Uwagi dotyczące forum", coś takiego, ale jak widać muszą to być teraz uwagi stricte techniczne. Wobec tego gdzie przewidziano miejsce na uwagi dotyczące spraw ogólnych? Prywatny list do administracji? Domniemam tylko. Ale chyba podziękuję. Forum jest publiczne, więc i wszyscy powinni partycypować w zastrzeżeniach.

I nie, nie odpowiedziałeś na wszystkie "rzeczywiste" problemy o które pytam. Czekam na odpowiedzi.

Zmieniono nazwę oraz funkcję zakładki technicznej, ze względu na uczynienie z niej miejscem do prowadzenia zażartych wojen pomiędzy użytkownikami, oraz zwalczania poszczególnych moderatorów, a właściwie całej moderacji Forum. Odpowiednie miejsca gdzie składamy pozatechniczne "uwagi dotyczące forum" zostały wielokrotnie wskazywane.

Nie, nie wszyscy POWINNI partycypować w zastrzeżeniach, wyłącznie ci, którzy takowe zastrzeżenia mają. Wszyscy na Bocznicy partycypują wyłącznie w awanturach wzbudzanych przez wciąż tych samych bojowników o ...? No właśnie, o co?

Ale trzeba się czasem pożreć. Tak człowiek uczy się ripostować, a jest to przydatna sztuka. Chcę się tego nauczyć ;-) Tylko gdzie?

A poważniej. O co? O cholerną uczciwość na tym świecie złym, nie wiedząc, kto go zdławił.

Gadam jak stara zrzędliwa baba... :-(

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Czy vlado nie jest przypadkiem klonem SławkaR?

Ten sam styl, te same poglądy i ten sam zapał wychowaczo-porządkowy. Tamten też biadolił na Bocznicę, a żyć bez niej nie mógł :)

Zmieniono nazwę oraz funkcję zakładki technicznej, ze względu na uczynienie z niej miejscem do prowadzenia zażartych wojen pomiędzy użytkownikami, oraz zwalczania poszczególnych moderatorów, a właściwie całej moderacji Forum. Odpowiednie miejsca gdzie składamy pozatechniczne "uwagi dotyczące forum" zostały wielokrotnie wskazywane.

Nie, nie wszyscy POWINNI partycypować w zastrzeżeniach, wyłącznie ci, którzy takowe zastrzeżenia mają. Wszyscy na Bocznicy partycypują wyłącznie w awanturach wzbudzanych przez wciąż tych samych bojowników o ...? No właśnie, o co?

Po pierwsze nikt nie lubi, kiedy poniewiera się jego wpisy, kasuje wypowiedzi, to jest pierwszorzędna zasada. Szacunek do wolności wypowiedzi.

Natomiast w kwestiach pozostałych cieszę się że odpowiedzialni ludzie trzymają nad tym pieczę, w związku z tym nie muszę się tym już więcej przejmować.

Po pierwsze nikt nie lubi, kiedy poniewiera się jego wpisy, kasuje wypowiedzi, to jest pierwszorzędna zasada. Szacunek do wolności wypowiedzi.

Te zasadę stosuje się do wypowiedzi na forum publicznym, to znaczy finansowanym ze środków publicznych.

Na prywatnych forach o wszsytkim decyduje właściciel.

Na cudzym płocie nie każdy ma prawo pisać wszystko.

Ależ vlado nie biadoli na Bocznicę. @vlado uważa, że Bocznica to najlepsze miejsce na Forum w którym można poznać prawdziwe postacie kolegów piszących w wątkach merytorycznych, oraz rozmawiać ze sobą w sposób bardziej bezpośredni. To bardzo cenne miejsce, może nie dla Forum, ale dla wielu użytkowników.

Dzięki @jar1, teraz jestem już klonem @Paltona i @SławkaR. :-)

Już raz pisałem, że decydując się na moderowanie otwarte, bliskie użytkownikom, trzeba będzie albo spaltonieć, albo sie zesławczyć, a tu masz, i jedno i drugie naraz :-)

Te zasadę stosuje się do wypowiedzi na forum publicznym, to znaczy finansowanym ze środków publicznych.

Na prywatnych forach o wszsytkim decyduje właściciel.

Na cudzym płocie nie każdy ma prawo pisać wszystko.

I tutaj się mylisz. Bierzemy udział we forum na jakichś zasadach. Jeżeli będą one godziły zanadto w nasze interesy, to zrezygnujemy. Poza tym dysponowanie historią wypowiedzi tysięcy ludzi wymaga pewnej dozy odpowiedzialności. Jeżeli będą te głosy poniewierane, regulamin nagle zmieniany na niekorzyść użytkowników, to będą złamane zasady forum publicznego i należy się kara za to postępowanie. Choćby na zasadach konsumenckich.

Nie, bo Bocznica nie ma żadnej specyficznej roli. Jest zakładką niemerytoryczną, więc również inaczej moderowaną. To takie skomplikowane?

po raz trzeci piszę abyś nie kombinował bo się po prostu mylisz...(co ja mówie) to jest własna interpretacja moda vlado.

Bocznica jest częścią forum tak samo jak inne zakładki, idąc Twoim jakimś dziwnym tokiem myślenia...[(co ja mówię) po prostu dorwał się chłop do władzy i woda sodowa uderza do głowy] fzakładka Film nie jest merytoryczną bo to nie jest elektronika.

Tego nikt nie lubi. Jednak są wypowiedzi warte darcia szat i przelewanej krwi, oraz te, które takich poświeceń nie są warte. Co do szacunku do wolności wypowiedzi, nie widzę paraleli w tym przypadku. Pytanie dotyczyło zdarzenia na Bocznicy, zakładce pozatematycznej i zadane było w wątku do tego nieprzeznaczonym. Zostało zgodnie z regulaminem i wolą moderacji usunięte.

I to jest ostateczna odpowiedź w tej kwestii.

I tutaj się mylisz. Bierzemy udział we forum na jakichś zasadach

Zasady określa właściciel. On ustala regulamin. albo się na to zgadzasz, albo nie. Jeśli nie - piszesz na innym forum.

Tego nikt nie lubi. Jednak są wypowiedzi warte darcia szat i przelewanej krwi, oraz te, które takich poświeceń nie są warte. Co do szacunku do wolności wypowiedzi, nie widzę paraleli w tym przypadku. Pytanie dotyczyło zdarzenia na Bocznicy, zakładce pozatematycznej i zadane było w wątku do tego nieprzeznaczonym. Zostało zgodnie z regulaminem i wolą moderacji usunięte.

I to jest ostateczna odpowiedź w tej kwestii.

O, widzę że nie dajesz za wygraną. Jako użytkownik forum chciałbym zapoznać się z aktami tej sprawy. Szczególnie z tym, na jakich zasadach regulaminowych wątek zniknął bez śladu, nie dając możliwości zapoznania się z jego treścią użytkownikom forum, a także z powodem jego zamknięcia. Także z tym, na jakich zasadach regulaminowych skasowano mojego posta z zapytaniem o powód permanentnego skasowania wątku. W obydwu sprawach proszę o przytoczenie punktów regulaminowych.

Możesz narzekać i krytykować, a nawet się domagać. Ale skuteczność tych żadań zależy od dobrej WOLI właściciela.

Z Tobą?

Słuchaj, ale Ty nie jesteś właścicielem.

Jako użytkownik forum chciałbym zapoznać się z aktami tej sprawy. Szczególnie z tym, na jakich zasadach regulaminowych wątek zniknął bez śladu, nie dając możliwości zapoznania się z jego treścią użytkownikom forum, a także z powodem jego zamknięcia.

Kłamstwo. Użytkownicy mieli możliwość zapoznania się, oraz się z nim zapoznali (choćby Ty) z obsceniczną i wulgarną treścią usuniętego wątku. Z tego powodu został usunięty.

Żądanie swoje wyślij drogą oficjalną do Administracji lub Właściciela Forum.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.