Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Slysza tez bezpieczniki za 100zl, jeden nawet spadl z krzesla takiego szoku doznal jak dzwiek zaczal wychodzic z kolumn :)

Wiec jak to jest, kabel za 1000zl nie zagra a bezpiecznik za 100 zagra?

Najlepsi agenci słyszą bezpieczniki, a kabli sieciowych niet i jak to tłumaczyć:)

to już jest Twoje sianie zamętu z tym bezpiecznikiem, poza tym, dźwięk z kolumn wychodzi przy kolumnach i wzmacniaczu ze średniej albo nawet niskiej (pm6005 i dali zensor 1) półki i zwykłych kablach.

U niego nie wychodzil przy dosc drogim systemie z tego co pamietam, ale jeden bezpiecznik sprawil ze doznal szoku

jesli nie bede mial dzis duzo roboty w pracy to w nocy Ci poszukam tego wpisu, watek o bezpiecznikach mial jak dobrze pamietam ok 20 stron to wcale nie tak duzo

Gracjan, nie obraz sie, ale Ty jednak glupi jestes...podobno czlowiek uczy sie cale zycie...idz na studia, moze jeszcze nie jest za pozno...co do pogody to nie wiem czy ma znaczenie, nie slyszalem o tym. Duze zmiany cisnienia natomiast maja znaczenie. Tak samo jak przeziebienie i inne rzeczy, ktore wymienilem...rozumiem, ze Cie to bawi, bo nie rozumiesz o czym pisze...

O tym kablu itd...to byla przenosnia, ze to takie proste...bo tak nie jest...Pracownik siedzacy 6 godzin na hali, gdzie poziom halasu jest na poziomie powiedzmy 85dB idacy bezposrednio na test bedzie mial prawdopodobnie gorsze "tymczasowe" wyniki niz osoba siedzaca caly dzien w pomieszczeniu gdzie jest tylko 65dB...nie znaczy to jednak, ze pracownik z hali ma gorszy sluch...oczywiscie moglbym tak pisac i pisac przez miesiac a Ty nadal bys cos bredzil, bo tego nie rozumiesz... tak samo masz kilka rodzajow testow...mozna osobny temat zalozyc o tym tylko po co skoro do dyskusji beda sie wlaczac osoby, ktore nie maja pojecia o czym mowia a informacje czerpia z netu albo od mamy pielegniarki, ktora przeciez widziala jak to sie robi na wlasne oczy...

Na PW tez jakies glupoty wypisujesz...zaraportuj mnie do HSE w UK...widac dzialam niezgodnie z prawem a pracuje dla duzej firmy znanej na calym swiecie i na dodatek jestm glownym Managerem od H&S...ooswiec mnie prosze co robie zle po tych wszustkich kursach, studiach...nadzoruja moja prace ludzie z CARITAS i specjalisci...oni widac tez nie wiedza co robia...Ty jestes wyrocznia jedna jedyna... :)

Poczekaj jeszcze chwile i sie dowiesz gdzie pracujesz, bo oni tam w PL wiedza lepiej od Ciebie. Ja nigdy nie pisalem, ze mieszkam w UK, ale tak sobie dorobili na wlasne potrzeby. O stanowisku stanowisku i zarobkach nie wspominajac. Przeciez nie moze byc inaczej, bo jednemu czy drugiemu gula skacze, ze zarabiasz w tydzien wiecej niz oni w dwa miesiace. Ale ch.j z tym.

Muda naciaga ludzi na przerabianiu wzmacniaczydrugi wciska Ci kable, trzeci podaje linki do wlasnych aukcji pod pozorem polecania sprzetu jako ten najlepszy w swojej klasie cenowej i tak wlasnie jest w tej zapyzialej i zapolaczonej polska natura Polsce.

Jak czegos nie wiedza to nie ma problemu, sobie dopowiedza i w to uwierza.

Slysza tez bezpieczniki za 100zl, jeden nawet spadl z krzesla takiego szoku doznal jak dzwiek zaczal wychodzic z kolumn :)

Wiec jak to jest, kabel za 1000zl nie zagra a bezpiecznik za 100 zagra?

I co, ze bezpiecznik zmienil? A gniazda pozlocil czy co?

Spadl z krzesla jak sie zorientowal, ze lepiej bylo sobie flaszke kupic.

Jedna z teorii dotyczacych kabli zasilajacych gloszona przez jednego forumowicza brzmiala mniej wiecej tak, ze kable sieciowe maja najwiekszy wplyw w budetowych systemach dlatego ze te maja ubogie zasilacze i taki kabel po spieciu ze wzmacniaczem ze slabym zasilaczem pokaze co potrafi, na lepszych systemach zmiany mialy nie byc tak spektakularne bo te systemy maja bardzo dobre i dopracowane uklady zasilania i tam juz za wiele kabel nie ma do filtrowania

Ja nie pisze o kablach sieciowych, a o głosnikowych, czy IC.

Co do sieciówek, to są skonstruowane tak, żeby nie łapały zakłóceń ale wcześniej podłącza się je do filtra, który usuwa brudy z sieci. Jeśli najdroższy wzmacniacz nie ma filtru na kablu sieciowym, to będzie zbierał te same śmieci, co budżetówka. Jeśli natomiast jest gdzieś ten filtr, to stosowanie kolejnego raczej nie ma sensu, no chyba że jakiś lepszy.

Generalnie jednak wydaje mi się, że wszelkie zakłócenia z sieci, jeśli występują to pod postacią trzasków w głośnikach, bo co innego może się dziać?

U niego nie wychodzil przy dosc drogim systemie z tego co pamietam, ale jeden bezpiecznik sprawil ze doznal szoku

jesli nie bede mial dzis duzo roboty w pracy to w nocy Ci poszukam tego wpisu, watek o bezpiecznikach mial jak dobrze pamietam ok 20 stron to wcale nie tak duzo

Koleś albo trolował albo jest pyerdolnięty.

btw te bezpieczniki na rurce mialy namalowane symbole diody i kondensatora spietych rownolegle

biedaczki sie podjarali ze to gra bo w srodku zawiera pasywne elementy, w rzeczywistosci to bylo tylko logo firmy

szkoda ze nie wiedzieli co by sie stalo gdyby tak faktycznie diode z kondensatorem wpiac w szereg z uzwojeniem pierwotnym :)

Zapomnialem dopisac, ze jak im wyplaty na paliwo do poloneza nie wystarczy to naciagna kogos w sieci.

Tutaj gdzie mieszkam kiedys bylo podobnie, ale wzieli sie za to i chlopcy sa delegowani do PL bez mozliwosci powrotu. Jednak opinie o Polaku jako zlodzieju i naciagaczu i Polce jako ku..ie pozostaly. Czasem wstydze sie przyznac skad jestem jak mi ludzie opowiadaja swoje doswiadczenia z tym narodem. Nawet o ruskich maja lepsze zdanie. Dobrze, ze zmienilem obywatelstwo.

btw te bezpieczniki na rurce mialy namalowane symbole diody i kondensatora spietych rownolegle

biedaczki sie podjarali ze to gra bo w srodku zawiera pasywne elementy, w rzeczywistosci to bylo tylko logo firmy

szkoda ze nie wiedzieli co by sie stalo gdyby tak faktycznie diode z kondensatorem wpiac w szereg z uzwojeniem pierwotnym :)

Niewazne, wazne jest to ze zaplacil stowke. Roznice musza byc, bo przeciez tego w kosz nie wyp.... Sprzedac tez ciezko, bo frajerow coraz mniej.

Generalnie jednak wydaje mi się, że wszelkie zakłócenia z sieci, jeśli występują to pod postacią trzasków w głośnikach, bo co innego może się dziać?

Transformator tworzy separacje galwaniczna od reszty ukladu, dla swietego spokoju stosuje sie jeden kondensator Y i czasem mala cewke w szeregu ewentualnie maly pierscien ferrytowy

Projektanci sprzetu to nie idioci, ja wiem ze ksiegowi itp ale gdyby zaklocenia wprowadzane z sieci energetycznej byly uciazliwe to producenci obowiazkowo stosowali by filtry bardziej rozbudowane, tymczasem sprzet ten nie ejst narazony na dzialanie smieci

Czula elektronika na tego typu smieci to sa sterowniki PLC, Falowniki ogolnie systemy automatyki

Sly bezpieczniki tez slyszy :)

Tyle zmian po wymianie jednego bezpiecznika, zmiany sa od razu zauwazalne! to jednak nie trzeba czekac kilku godzin az sie pole magnetyczne uformuje?

Panowie i to wszystko za 100zl

21b7k1c.jpg

<br />Przeczytaj to jeszcze raz a zrozumiesz-;) i nie klikaj że klawiatura nie taka,albo że szybko pisałeś,po studiach w końcu jesteś. ;) <br />

To moze Ty mnie jednak oswiecisz? :) Polskich znakow nie ma? "u" zamiast "y"? Nawet gdybym orta walnal...moze mam dysleksje...nie o tym rozmowa. I nigdy nie mowilem, ze jestem specem od ortografii (w Polsce od 10 lat nie mieszkam). Posluguje sie jezykiem angielskim nawet w domu, ale jak widac z Polskim tez sobie radze niezle :)

<br />Po następne-przenośnia(panie manager)-wpływ pogody(czyli ciśnienie) jak sam opisałeś ma wpływ-to jak to w końcu Panie "manager" jest.(zmiana ciśnienie to nie czynnik pogody) ? :)<br />

To co z tym cisnieniem. Napisalem, ze pogoda nie ma wplywu, ze nic mi o tym nie wiadomo, a ze cisnienie ma. Cisnienie jest tylko zwiazane z pogoda rozumiem? Szerokie masz horyzonty...Cisnienie pogody ma male znaczenie, wieksze bedzie mialo Twoje cisnienie ciala czy cisnienie czaszkowe. Tak jak napisalem wczesniej...pojecia masz zero I z kazdym postem to potwierdzasz...

Wieza STEREO Technics :)

I wszystko to slychac na kolumnach za 2500zl NOWYCH!!!!

Wzmacniaczu za 1500zl rowniez nowy

to jak to muda jest, kolega slyszy na nowkach za 2500zl a ja nie moge na kolumanch ktore nowe 20 lat temu ksoztowaly 9.000DM? a teraz pewnie by ksoztowaly z 4000 Euro

9llhkl.jpg

Tutaj jeszcze nasz branzowiec zabnlysnal wiedza, 1V na uzwojeniu pierwotnym zakladajac przelozenie transformatora 6:1 dla wzmacniacza to na uzwojeniu wtornym 0,2V

roznica napewno slyszalna!

o reszcie sprzetu nie wspominam bo zasilana jest zazwyczaj niskim napieciem z dosc dobrych stabilizatorow

1zyke52.jpg

Gość

(Konto usunięte)

Polce jako ku..ie pozostaly. Czasem wstydze sie przyznac skad jestem jak mi ludzie opowiadaja swoje doswiadczenia z tym narodem. Nawet o ruskich maja lepsze zdanie. Dobrze, ze zmienilem obywatelstwo.

Sweet...chyba troszeczkę się zapędziłeś kolego...hm?

I wszystko to slychac na kolumnach za 2500zl NOWYCH!!!!

Wzmacniaczu za 1500zl rowniez nowy

to jak to muda jest, kolega slyszy na nowkach za 2500zl a ja nie moge na kolumanch ktore nowe 20 lat temu ksoztowaly 9.000DM? a teraz pewnie by ksoztowaly z 4000 Euro

9llhkl.jpg

Niewazne, mudy sprzet i tak jest lepszy a on najbogatszy.

Jeszcze troche i bedzie wydrukami bankowymi na forum wywijal.

Siedzi w kraju, bo jak by na zachodzie mial robote dostac, to chyba kible sprzatac albo na zmywaku, bo jezyka nie zna. Pewnie go ruskiego w szkole uczyli.

Ale on jest panicho, bo mu zona powiedziala ze zmiany zajebiste zaszly.

Chyba kolejny raz wylewu dostal.

To jest czysta prawda.

NoJak się ma upośledzenie słuchu to się wybiera inne hobby, np. szydełkowanie - w żadnym razie audio.

A jak sie ma urojenia to trzeba sie leczyc.

A moze Twoje hobby to wlasnie robienie na drutach, skoro o tym wspominasz.

Niewazne, mudy sprzet i tak jest lepszy a on najbogatszy.

Jeszcze troche i bedzie wydrukami bankowymi na forum wywijal.

Siedzi w kraju, bo jak by na zachodzie mial robote dostac, to chyba kible sprzatac albo na zmywaku, bo jezyka nie zna. Pewnie go ruskiego w szkole uczyli.

Ale on jest panicho, bo mu zona powiedziala ze zmiany zajebiste zaszly.

Chyba kolejny raz wylewu dostal.

Co jak co, ale merytorycznie to tylko Sweetepete się tu wypowiada.

Zapomnialem dopisac, ze jak im wyplaty na paliwo do poloneza nie wystarczy to naciagna kogos w sieci.

Tutaj gdzie mieszkam kiedys bylo podobnie, ale wzieli sie za to i chlopcy sa delegowani do PL bez mozliwosci powrotu. Jednak opinie o Polaku jako zlodzieju i naciagaczu i Polce jako ku..ie pozostaly. Czasem wstydze sie przyznac skad jestem jak mi ludzie opowiadaja swoje doswiadczenia z tym narodem. Nawet o ruskich maja lepsze zdanie. Dobrze, ze zmienilem obywatelstwo.

Obywatelstwo może i zmieniłeś ale mentalność pozostała. Najwięcej nienawiści mają w sobie Polacy właśnie na emigracji. Widziałem to wiele razy i potwierdza to wielu moich znajomych czasowo lub na stałe przebywających poza Polską. Może Polacy to nie jest najlepszy naród i tu w kraju widać patologie ale jeszcze większe widać wśród Polaków właśnie na emigracji. Co ciekawe tu na forum najwięksi krzykacze i ludzie z wiecznymi pretensjami co całego świata to w większości Polacy na obczyźnie. Wypisują takie absurdy, że głowa boli. Zerowe doświadczenie w czymkolwiek i do tego frustracja i pretensje do wszystkich ale w sumie nie wiadomo o co.

I kolejna ich wspólna cecha to permanentna próba wmówienia innym, że ci tu w kraju to frajerzy, a oni tam to super sukces, super fury, kadra menadżerska, bankierzy, lekarze, biznesmeni itd.

A prawda jaka jest to już inna sprawa. Wielu wie jaka jest prawda.

Co do karier w Polsce to różnie to bywa. Znam młodych ludzi przed 30-tką, którzy robią niezłą kasę i śmieją się z emigracji. Ale to w dużych miastach. W małych i na wsiach faktycznie możliwości są prawie zerowe. Może dlatego sensowna jest emigracja nie tyle do innych krajów co do dużych miast w Polsce.

Sweetepete ja też sie cieszę, że zmieniłeś obywatelstwo.

Teraz z niego jest prawdziwy angol, taki sam jak ten Pakistańczyk i dwóch czarnych Etiopczyków z sąsiedztwa... :-)

"Hani łont to bi very ricz men!! Hari end Abdul łil bi engliszman and in fjuczer łil kill sam łajt pipol... :-))"

A już tak na serio to wyjątkowo podłą postawą jest wyjechać i publicznie pomstować na własny kraj i naród okazując rodakom pogardę i nienawiść. To jest właśnie takie śmieciowe frajerstwo. To jest niestety częste wśród polaków na emigracji i wiedzą o tym inne nacje. Dlatego tak gardzą Polakami, na całym świecie. To smutne.

Teraz z niego jest prawdziwy angol, taki sam jak ten Pakistańczyk i dwóch czarnych Etiopczyków z sąsiedztwa... :-)

"Hani łont to bi very ricz men!! Hari end Abdul łil bi engliszman and in fjuczer łil kill sam łajt pipol... :-))"

A już tak na serio to wyjątkowo podłą postawą jest wyjechać i publicznie pomstować na własny kraj i naród okazując rodakom pogardę i nienawiść. To jest właśnie takie śmieciowe frajerstwo. To jest niestety częste wśród polaków na emigracji i wiedzą o tym inne nacje. Dlatego tak gardzą Polakami, na całym świecie. To smutne.

tylko po co tracić czas na pisanie o tym, skoro ten kleszcz i tak tego nie rozumie.

Obywatelstwo może i zmieniłeś ale mentalność pozostała. Najwięcej nienawiści mają w sobie Polacy właśnie na emigracji. Widziałem to wiele razy i potwierdza to wielu moich znajomych czasowo lub na stałe przebywających poza Polską. Może Polacy to nie jest najlepszy naród i tu w kraju widać patologie ale jeszcze większe widać wśród Polaków właśnie na emigracji. Co ciekawe tu na forum najwięksi krzykacze i ludzie z wiecznymi pretensjami co całego świata to w większości Polacy na obczyźnie. Wypisują takie absurdy, że głowa boli. Zerowe doświadczenie w czymkolwiek i do tego frustracja i pretensje do wszystkich ale w sumie nie wiadomo o co.

I kolejna ich wspólna cecha to permanentna próba wmówienia innym, że ci tu w kraju to frajerzy, a oni tam to super sukces, super fury, kadra menadżerska, bankierzy, lekarze, biznesmeni itd.

A prawda jaka jest to już inna sprawa. Wielu wie jaka jest prawda.

Co do karier w Polsce to różnie to bywa. Znam młodych ludzi przed 30-tką, którzy robią niezłą kasę i śmieją się z emigracji. Ale to w dużych miastach. W małych i na wsiach faktycznie możliwości są prawie zerowe. Może dlatego sensowna jest emigracja nie tyle do innych krajów co do dużych miast w Polsce.

Przepraszam, ale jesli mowisz o mnie to wyjasnij, bo nie rozumiem. Wrzucasz wszystkich do jednego wora. Buntuje sie przeciew glupocie a nie polskosci. Jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem I jestem dumny tego co sam osiagnalem ciezka praca, ale jak ktos pisze glupoty (obojetnie czy Pakistaniec, Polak, Rosjanin czy Anglik) to mu powiem prosto z mostu jak jest...mam przytakiwac glupocie?

Wieza STEREO Technics :)

Gardzą nami bo sami sobą gardzimy. Na dodatek nikt nie próbuje tej sytuacji zmienić, duża rolę by tu miały do odegrania film i telewizja ale one nas w tym podłym przeświadczeniu tylko utrzymują.

Huberto, myślę, że sly nie maił Ciebie na myśli, jesteś osobą, która w mojej opini nie prezentuje takiej postawy.

Przepraszam, ale jesli mowisz o mnie to wyjasnij, bo nie rozumiem. Wrzucasz wszystkich do jednego wora. Buntuje sie przeciew glupocie a nie polskosci. Jestem dumny z tego, ze jestem Polakiem I jestem dumny tego co sam osiagnalem ciezka praca, ale jak ktos pisze glupoty (obojetnie czy Pakistaniec, Polak, Rosjanin czy Anglik) to mu powiem prosto z mostu jak jest...mam przytakiwac glupocie?

Nie, nie myślałem o tobie.

Kolejny raz stwierdzasz, ze mieszkam w UK.

Na jakiej podstawie?

A druga sprawa to to, ze Polacy to takie cieniasy, przegrali wszystkie wojny i powstania. Dostaja w dupe na kazdym kroku i musza godzic sie na to, co im inne kraje.....

Malo brakowalo i wcale by takiego panstwa nie bylo, bo kierowali nim ludzie pokroju mudy patrzacy tylko na to jak nabic wlasna kabze a ludzie biedni o parowki sie w miesnym bili. Jak wyswietlam znajomym polskie filmy o tamtych czasach to nie moga uwierzyc, ze to prawda. Mysla, ze jaja sobie robie, ze tak naprawde bylo.

A teraz ludzie pracuja w mniejszych miastach za jakies psie pieniadze i co z tego ze wszystko jest w sklepach, skoro ich nie stac.

Tusk pare lat temu sie wypowiadal, ze wszyscy Polacy z obczyzny beda do polski chcieli wracac, bo tak dobrze zrobi i na koniec sam spier...lil.

A może tym państwem kierowali ludzie twojego pokroju? Co? Nie zastanawiałeś się nad tym?

Poza tym podszkól się trochę w historii, to tak jednoznacznie o przegranych powstaniach i wojnach nie będziesz pisał.

Teraz już wiem dlaczego wyemigrowałeś, nie chciało się nosić teczki........

tylko po co tracić czas na pisanie o tym, skoro ten kleszcz i tak tego nie rozumie.

Nie badz taki madry, bo zaraz zacytuje pare Twoich postow z ktorych wynika Twoj poziom inteligencji.

Obrażasz teraz Mudę. Nie znam gościa ale mam wątpliwości czy zasłużył na taką krytykę. Zarzut, że ktoś chce sobie nabić kabzę jest tyleż głupi co infantylny. A to co? Wyjechałeś bo Indii żeby za darmo wspomagać chorych na dżumę i trąd? Tak samo chcesz nabijać sobie kabzę. Co więcej, wyjechałeś żeby bardziej nabijać sobie kabzę. A jeśli czynisz z tego zarzut innym to jesteś zakłamanym, durnym hipokrytą.

A może tym państwem kierowali ludzie twojego pokroju? Co? Nie zastanawiałeś się nad tym?

Ludzie mojego pokroju spiepszali z Polski, bo chcieli zyc jak ludzie.

Ucza w polsce od malego jak isc na latwizne i walic w rogi tego, ktory siedzi z toba w lawce.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.