Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Takie urządzenie przeznaczone do pracy przy 230V jakim jest sieciówka może wprowadzić do obrotu osoba posiadająca uprawnienia SEP które posiadam. Znaczek CE za bardzo dużo nam nie gwarantuje proponuję poczytać specyfikacje! :) Wolał bym np. Gwarancje spełniania normy ISO14400 lub przynajmniej aktualny ITB ;) żarcik.

Nikt Mariuszowi nie da tej sieciówki, Tomkly jak i parę innych osób jej słuchało testowo jako prototypu! Moim zdaniem do audio wymaga uproszczenia, za dużo technologii było tam na raz włożonych plus 160 godzin ręcznej pracy. Nie wszystko co dobre musi pójść dobrze w dźwięk.Jednak jak wywnioskowałem lepszy jest kierunek"można prosto ale nie prościej" Zdobyte moje doświadczenie jest jednak dla mnie! bezcenne. Następna sieciówka powinna być OK do audio. Aktualnie pracuję nad autorskim interkonektem RCA. Zarówno wtyki jak i konstrukcja przewodnika będzie mojego wykonania. Może na 26 się wyrobię i zrobię publiczną prezentację przy większej ilości słuchaczy.

Mistrzu pozwolisz że wkleję Pańską jakże wiarygodną wypowiedz jako podsumowanie :

" Sprzęt audio gra nieco głośniej, silnik wchodzi na wyższe obroty a czajnik w krótszym czasie gotuje wodę "

" Sprzęt audio gra nieco głośniej, silnik wchodzi na wyższe obroty a czajnik w krótszym czasie gotuje wodę "

Wice mistrzu czy plus 1,5 dB na kolumnach to dużo czy mało?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wice mistrzu czy plus 1,5 dB na kolumnach to dużo czy mało?

To o tyle sprzet gra głośniej z Twoją sieciówką ?

Jaki w takim razie jest zaoszczędzony czas przy gotowaniu tej samej ilości wody w czajniku ?

Tak średnio nie musi być dokładnie.

Stasiop!!! Jedyna opcja żebyś choć trochę odzyskał twarz to pojedynek Twój DAC vs Fikusowy GG! Innej opcji nie widzę!

Ty juz sie Sly o moja twarz nie martw. Mego DAC-a ty i tak nie posluchasz, nie musisz sie wiec obawiac podwojnie ;)

To o tyle sprzet gra głośniej z Twoją sieciówką ?

Jaki w takim razie jest zaoszczędzony czas przy gotowaniu tej samej ilości wody w czajniku ?

Tak średnio nie musi być dokładnie.

Szanowny kolego poza audio będzie. Z tego piniądz. W sieciówce jest za dużo rzeczy do zrobienia z,tym efektem., choćby np. Liniowość wzmocnienia.

Na 90% 26 będą prezentowane nowe RCA .Skupmy się na audio.

Stasiop!!! Jedyna opcja żebyś choć trochę odzyskał twarz to pojedynek Twój DAC vs Fikusowy GG! Innej opcji nie widzę!

Ale to nieładnie z Twojej strony ,że proponujesz taki nierówny pojedynek.

Sparing partnerzy chodzą w innych wagach tzn. Lampizator gdzieś w wadze średniej a Skalpel chyba w lekko pół śmiesznej.

Ty juz sie Sly o moja twarz nie martw. Mego DAC-a ty i tak nie posluchasz, nie musisz sie wiec obawiac podwojnie ;)

Ależ posłucham bo twój przegra z Fikusowym....walkowerem i wtedy kupię Fikuisowego GG mk2 bo wtedy już taki będzie.

PS...w gębie jesteś mocny! Udowodnij, że twój jest lepszy!... :-)

Ależ posłucham bo twój przegra z Fikusowym....walkowerem i wtedy kupię Fikuisowego GG mk2 bo wtedy już taki będzie.

Jak dla ciebie to juz sobie kup GG, zycze milego odbioru. :)

PS...w gębie jesteś mocny! Udowodnij, że twój jest lepszy!... :-)

Chyba upadles na glowem ja tobie nic absolutnie nic nie musze udowadniac.:D

Taka sytuacja :)

nigdy się nie zdarzy,bo wtedy padnie forumowy MIT :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Ale to nieładnie z Twojej strony ,że proponujesz taki nierówny pojedynek.

Sparing partnerzy chodzą w innych wagach tzn. Lampizator gdzieś w wadze średniej a Skalpel chyba w lekko pół śmiesznej.

Moj nowy DAC ma nazwe Katharsis a nie Scalpel, Scalpel to wzmacniacz.

A o wagach podyskutujemy jak juz bedzie, ten sie smieje kto sie smieje ostatni, warto o tym pamietac! :D

Taka sytuacja :)

nigdy się nie zdarzy,bo wtedy padnie forumowy MIT :)

Moge cie zapewnic ze sie zdarzy i jak bedziesz chcial to sobie posluchasz, akuratnie w twoje ucho wierze ze jest wyrobione, pomimo tego jak o mnie tutaj wypisujesz. ;) jak chyba sie domyslasz jestem obiektywny jesli chodzi o audio. ;)

Moj nowy DAC ma nazwe Katharsis a nie Scalpel, Scalpel to wzmacniacz.

A to w takim razie przepraszam.

Pomyliłem modele.

Staszek ja bym nazwał tego dac-a nie Katharsis tylko Katrina.

Po Twoich wpisach można przypuszczać ,że Twój dac zmiecie wszystko na swojej drodze jak ten huragan ;)

Nie jesteś obiektywny,Twoje oceny zmieniają się jak chorągiewka na wietrze.

Ciagle sie ucze, a tok kazdej nauki polega na wielu probach i bledach ktore z czasem jesli poprawnie wnioskujemy mamy otwarta glowe moga ukazac prawde, ktora w high-endzie jest mocno skomplikowana i ukryta. Zmiana wiec ocen jest rzecza naturalna. Ale nie sadze abym obecnie tak bardzo zmienial swe wnioski jak piszesz, ostatnio troche rzeczy wykrystalizowalo mi sie w moim rozumowaniu o sprzecie. Wiem juz mniej wiecej co jest dobre a co zle. Na przyklad Reimyo z tymi kablami to wysoki bardzo poziom, ale znam jeszcze lepsze granie. Oczywiscie ze jak wejda nowe klocki i sytuacja na polu audio bitwy sie zmieni to i to napisze, ale to nie bedzie wynikiem zmiany mojej oceny tylko zmiany sytuacji na rynku.

U Ciebie nic się nie zmieni,póki swoje kategoryczne oceny będziesz opierał,

wyłącznie na podstawie odsłuchów na wystawach audio.

Nie znasz brzmienia pojedynczych urządzeń,ferujesz wyroki na podstawie odsłuchów,

w przypadkowych warunkach.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Po Twoich wpisach można przypuszczać ,że Twój dac zmiecie wszystko na swojej drodze jak ten huragan ;)

Nic nie zmiecie, to bedzie bardzo naturalne granie, i ciezko je bedzie docenic bez osluchania sie w live: nasycone, szczegolowe, dynamiczne i niezmiernie uzalezniajace.;)

U Ciebie nic się nie zmieni,póki swoje kategoryczne oceny będziesz opierał,

wyłącznie na podstawie odsłuchów na wystawach audio.

Ja juz nie slucham innych sprzetow jestem tym znudzony, no moze jeszcze Audio Tekne mnie kreci i gramiaki TechDAS-a, a tak to wole prawdziwe wysokiej klasy klasyczne instrumenty na zywo i tylko juz na tym sie opieram.

Niech może teraz Fikus odzyska swoja twarz,bo na razie postradał zmysły.

Panie Łukaszu wywołuje Pana publicznie na pojedynek audiofilski dotyczący brzmienia daczków-

Stawiam rezolutnie i smiało swoje dwa daczki Abraxas..........a Pan ma dowolność wyboru swoich produktów.

Jest tylko jeden warunek...............nie gramy z plików,bo ludzie kupuja pańskie daki do grania z plików,a powód jest prosty.

Pańskie daczki pogrubiają te zazwyczaj cienkie brzmienie z plikow,natomiast w normalnie złozonym systemie pańskie daczki grają nieprawidłowo..

To napisalem ja Stary Audiofil który niejednej mieszanki audiofilskiej próbowalem)

Pozdrawiam i czekam na wiążącą odpowiedż w/s ewentualnego ustalenia warunlow pojedynku audiofilskiego

Audio Tekne to jedyny system,na który mógłbym się zamienić :)

Z obojętnie z kim?

Ile byś musiał jeszcze dopłacić?..............czy to jest opłacalne?

ps.

Znam tez na forum speca,który robi kable transparenta!!

Jest tylko jeden warunek...............nie gramy z plików

To tak jak wyzwać Mike`a Tysona na ring i zabronić mu używać rąk ... wymyśl coś poważnego !

Chcesz kozakować, to zmierz się na kompletne playery, a przy okazji obronisz dobre imię CD.

To jest dopiero wyzwanie, a nie jakaś popierdułka. :)

Może pod Grunwaldem będzie odpowiednio dobre miejsce :)

I co?

Z klepek mam mu drewniane miecze wystrugać,czy poprosić o to pezeta?...on umie strugać że ho,ho)

To tak jak wyzwać Mike`a Tysona na ring i zabronić mu używać rąk ... wymyśl coś poważnego !

Chcesz kozakować, to zmierz się na kompletne playery, a przy okazji obronisz dobre imię CD.

To jest dopiero wyzwanie, a nie jakaś popierdułka. :)

1. Po co sie wtrącasz

2.Mike Tysona możesz porównać w jakiejś grze komputerowej w/g mnie

3. Po co mi kozakować jak jestem ogarnięty,może sam coś chcesz zaproponować?............bardzo proszę.

4.Masz rację pliki to jest popierdułka.

5.Malo brakowalo a na AS 2013 mój cd o malo nie zagrał z gm-70 Fikusa,ale sie nie zgodzilem na taki ..............mezalians)

Jeśli chcesz aby się nikt nie "wtrącał", to korzystaj z "PW" a nie z otwartego Forum, to tytułem wyjaśnienia.

A "wtrącam" się aby dodać Ci odwagi w konfrontacji Twojego playera CD vs. player HD Lampiego,

bo coś czuję, że zrejterujesz ... :)

Ad.5 - Tam już stchórzyłeś, boję się, że możesz to i teraz powtórzyć. :)

BTW - transport Lampiego posiada napęd CD,więc na deser Twoje "warunki" mogą

być spełnione - jako wisienka na torcie.

BTW - transport Lampiego posiada napęd CD,więc na deser Twoje "warunki" mogą

być spełnione - jako wisienka na torcie.

Uzgodnił to z Tobą Łukasz? czy to po prostu ars poetica?

Golden Gate 22kEU, caly wklad materialowy 1 - 1.5kEU.

Z tyle tych lamp które tam siedzą nawet nie kupisz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Szanowny kolego poza audio będzie. Z tego piniądz. W sieciówce jest za dużo rzeczy do zrobienia z,tym efektem., choćby np. Liniowość wzmocnienia.

Na 90% 26 będą prezentowane nowe RCA .Skupmy się na audio.

A przepraszam kto wyjechał ze skróceniem czasu gotowania wody ? Ja tylko Mistrza cytuję :)

Tak miedzy nami audiofilami znaczy tymi co Mistrza darmowego marketingu czytają radzę pilnie zapoznać się z hasłem PSEUDOLOGIA !

To bardzo wiele mam wszystkim wyjaśni o co tu biega tak naprawdę :)

Z tyle tych lamp które tam siedzą nawet nie kupisz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

KUPI KUPI ;) w 1500$ spokojnie czesci sie mieszcza jeszcze sporo kasy zostanie! ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

KUPI KUPI ;) w 1500$ spokojnie czesci sie mieszcza jeszcze sporo kasy zostanie! ;)

Stasio Twoim zwyczajem zapytam dlaczego mnie zbanowałeś ?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.