Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

chociaż rozumiem zacietrzewienia spowodowane zapewne jakimiś ograniczeniami w produkcji.

Dlugo milczalem na temat tego jaki pasztet jest w Lampizatorze, bylem cierpliwy stale podnosila sie jakosc bylo coraz lepiej, ale jesli Lampizator doszedl do 22kUuro i pasztet w ogromnym % dalej pozostal to musialem napisac sporo prawdy o konstrukcji. Nie wszyscy klienci Lampizatora sa tak tempi jakby on sobie zyczyl i predzej czy pozniej zobacza ze sa dymani bardzo niska jakoscia czesci, nieproporcjonalnymi zyskami do nakladow, oraz brakiem stosowania sie do podstawowych ogolnoswiatowych norm. Wszystko to sprawia ze Lampizator wyrabia opinie na polski produkt i jest tylko potwierdzeniem naszych cech juz obecnie narodowych za granica. Otoz chcialem przez to powiedziec ze nie wszyscy konstruktorzy w Polsce maja zamiar dymac swoich klientow a chca aby istnialo obopolne zadowolenie z produktu i zapewnic ze istnieja jeszcze uczciwe zasady prowadzenia audio businessu w Polsce.

Stasiop, Ty mitoman jesteś, niestety. jakbyś miał klasę to byś zamknął twarz i zaprezentował swój DAC. Gadasz bez sensu jak baba.

słowa, słowa, słowa, na razie bez pokrycia.

edit: jak widać klienci chcą być dymani, to tez zacznij ich dymać. proste.

Stasiop, Ty mitoman jesteś, niestety. jakbyś miał klasę to byś zamknął twarz i zaprezentował swój DAC. Gadasz bez sensu jak baba.

Nie zauwazasz tego ze Lampizator na kilku polach, odstaje od wszelki norm audio konstrukcyjnych? ;) Czemu to urzadzenie pochodzi z Polski a nie n.p. z Mozambiku, z pewnoscia wtedy nie pisalbym na ten temat. Mi jest po prostu wstyd ze to urzadzenie ma nalepke ze jest zrobione w Polsce. To wszystko co mialem do powiedzenia. Koncze i pozdrawiam.

jak widać klienci chcą być dymani, to tez zacznij ich dymać. proste.

Za dlugo mieszkam i mieszkalem na zachodzie aby wiedziec ze to nie ma sensu i zadnej stronie docelowo to sie nie oplaca zwyczajnie! ;)

Moze dziwnym jest fakt ze zadna firma audio ktora znam nie stosuje takiego 'marketingu' wiec...

Jak to gdzie, mam specjalny piec do tego u siebie.

Mogę Ci do tego zrobić LEY-OUT żebyś mógł lepiej wytapiać surówkę no i zaprojektować stanowiska montażowe do składania odlewów.

Wstępny projekt podoba Ci się wygląda chyba lepiej niż na produkcyjnych blatach z wiórówki bez atestu ESD u Fikusa? ;)

Taka wstępna rynkowa cena dla Ciebie za dwa stanowiska pracy to 133'000EU

No w przemyśle też jednak za coś się płaci tak że nie narzekaj.

Dla pozostałych, takie są ceny rynkowe wykonywanych na zamówienie stanowisk pracy na których ma być wykonywana analogiczna praca. Którą małą firmę audio na coś takiego stać? I tak cud że coś się DOBREGO robi i ma to ręce i nogi.

Fikus rób swoje i nie szalej z cenami a Stasiop weź się do roboty i odejdź od klawiatury. :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Rafaell oczym ty bzdurzysz, ze tak zapytam? Plytki lutuje sie w piecu do ktorego komputera wprowadza sie okreslona krzywa lutowania. Wklada sie plytki wlacza piec a pozniej to wyciaga, to wszystko! ;)

O to, to zastosuj się do tego Rafałku.

Ale tu tak fajnie kolego, z CD leci sobie Villa-Lobos Bachanas Brasileiras śpiewa Victoria de Los Angeles,leciwe "trzeszczące" nagranie EMI ale piękne po prostu ciężko porzucić te tak leniwie kojące czynności.

Rafaell oczym ty bzdurzysz, ze tak zapytam? Plytki lutuje sie w piecu do ktorego komputera wprowadza sie okreslona krzywa lutowania. Wklada sie plytki wlacza piec a pozniej to wyciaga, to wszystko! ;)

A cała elektronika na płytki wpadła z wiadra i ułożyła się sama a później po wyjęciu z pieca nikt tego nie kontrolował, nie mierzył i naprawiał bo wiadro było genialnie ukształtowane i można było gotową płytkę... No własnie, ktoś ja musiał do czegoś przykręcić czy jakoś tak. No ale oczywiście miał laser w oczach a płytka była z dziurami zrobiona perfekt tak ze mógł to zrobić z zamkniętymi oczami. Oczywiście jak podwykonawca się nie grzmotnął i nie pozaginał obudowy o 0.5mm w bok to wszystko e tak powiem weszło w ciemno. Po drodze Chińczyk zapomniał zrobic gwintu w srubkach ale nie było kątroli i pózniej przybijano plytki młotkiem na wcisk.

........

StasioP co jeszcze mi ciekawego powiesz. Może że zatrudniłeś do montażu w Londku jednego Sigha i dwóch Tajlandczyków; pierwszy był poprzednio kucharzem a pozostali rolnikami?

Zejdźmy na ziemię PROSZĘ

Tak poważniej słyszałeś o bezwładności cieplnej ot choćby takiego pieca?

Chciałbyś te płytki usmażyć na amen?

Rafaell ja pracowalem w duzej firmie elektronicznej znam sie na technologii.

Piec pracuje bardzo dobrze, nie szukaj dziury w calym.

Pozdr.

A co to ma za znaczenie ile kosztuje? Niech sobie nawet kosztuje milion, i co z tego? Ceny domowego audio i tak są skandaliczne! Jakoś nikt się nie drapie na ceny Transparenta, Bouldera... Chodzi o to, że jazzman swoimi dwiema myślami wyraża wszystko i powie to po cichu. Londyński jazzman robi to samo, tylko stosuje trzysta sześćdziesiąt myśli w za małej przestrzeni... i stosuje je cztery razy głośniej.

Edytowałem, bo dodałem.

Jest jedna mała różnica. Przewalone cenowo topowe Transparenty, Bouldery są przynajmniej perfekcyjnie wykonane a Złota brama ma krzywo przykrecone gniazdo w urzadzonku za 92 tys zl. I te nalepki - brrrrr.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Rafaell ja pracowalem w duzej firmie elektronicznej znam sie na technologii.

Piec pracuje bardzo dobrze, nie szukaj dziury w calym.

Pozdr.

No i? Tylko gadasz, nic więcej. Zawiść Cię zżera niestety :)

Ni za tym ni za owym, faktem jest, że gniazdo jest krzywo zamontowane. Przy takim sprzęcie, za taką kasę nie powinno nic takiego mieć miejsca. Świadczy to też niezbyt dobrze o podejściu firmy do detali. Przypuszczalnie nie przywiązują wagi do tych detali, które uważają za mało znaczące, ale problem w tym, że w audio tak do końca nigdy nie wiadomo, które detale okażą się ważne, a które mniej. Dlatego każda firma audio powinna podchodzić do takich sprzętów z należytą starannością i to w każdym aspekcie i każdym elemencie takowego urządzenia. A tu jak widać tak nie jest i może to budzić wątpliwości. U mnie budzi i nie ma w tym żadnej złośliwości z mojej strony.

Ale tu tak fajnie kolego, z CD leci sobie Villa-Lobos Bachanas Brasileiras śpiewa Victoria de Los Angeles,leciwe "trzeszczące" nagranie EMI ale piękne po prostu ciężko porzucić te tak leniwie kojące czynności.

Wydaje Ci sie ze jest pieknie:_)mozna wiedziec co tak pieknie materializuje u Ciebie muzyke?

A cała elektronika na płytki wpadła z wiadra i ułożyła się sama a później po wyjęciu z pieca nikt tego nie kontrolował, nie mierzył i naprawiał bo wiadro było genialnie ukształtowane i można było gotową płytkę... No własnie, ktoś ja musiał do czegoś przykręcić czy jakoś tak. No ale oczywiście miał laser w oczach a płytka była z dziurami zrobiona perfekt tak ze mógł to zrobić z zamkniętymi oczami. Oczywiście jak podwykonawca się nie grzmotnął i nie pozaginał obudowy o 0.5mm w bok to wszystko e tak powiem weszło w ciemno. Po drodze Chińczyk zapomniał zrobic gwintu w srubkach ale nie było kątroli i pózniej przybijano plytki młotkiem na wcisk.

........

StasioP co jeszcze mi ciekawego powiesz. Może że zatrudniłeś do montażu w Londku jednego Sigha i dwóch Tajlandczyków; pierwszy był poprzednio kucharzem a pozostali rolnikami?

Zejdźmy na ziemię PROSZĘ

Chciałbyś te płytki usmażyć na amen?

Jak bedziesz mial zdolne raczki jak chinczycy,to daj znac:))technologicznie jestesmy w piaskownicy w porownaniu do Chin,takze slabe te przyklady.

Zapal sobie maryske,to dopiero zobaczysz jak gra,gwarantuje ze nie slyszysz na trzezwo nawet polowy przekazu:_)

Tobie wszystkim co nie probowali sluchania po gandzi,polecam sprobowac,tylko 2 dymki wystarcza:_))

przezyjecie nirwane!!!

Wydaje Ci sie ze jest pieknie:_)mozna wiedziec co tak pieknie materializuje u Ciebie muzyke?

Dosyć uniwersalnie grające 4 drożne przerabiane 70L kolumny vintage z lekkim 15" na basie z moim podstawowym okablowaniem w środku; kolumny mało już mające wspólnego z oryginałem. Mają takie lepsze wydłubane oczka z innych vintagowych kolumn np 3" kopułka Dynaudio z kiedyś szanowanych Mirage (co za profanacja i brak szacunku a jednak....)

Drugi system słuchawkowy też vintage miałem po drodze zarówno BD 880,990, AKG K300Monitor AKG K701 Sony MDR 7501 Shure E530 (za dużo basu i dziura na 12kHz), E4c trochę za chude) a słucham na starych ciężkich zamkniętych monitorach z lat 70. Mniej przestrzeni więcej prawdy. Trochę żałuję oddanych w dobre ręce Sansui SS100 piękny dźwięk bardzo niskie THD ponizej 0,03% ale bez basso continuo w sumie bardzo trudne do napędzenia.Słuchawki ostatnio trochę zaniedbuję na rzecz kolumn.

Byłbym zapomniał posiadam słuchawki Pioneer SE500 fajne granie ale ich na 100% nie napędzi żadny wzmacniacz, grają dość chudo.

Dosyć uniwersalnie grające 4 drożne przerabiane 70L kolumny vintage z lekkim 15" na basie z moim podstawowym okablowaniem w środku; kolumny mało już mające wspólnego z oryginałem. Mają takie lepsze wydłubane oczka z innych vintagowych kolumn np 3" kopułka Dynaudio z kiedyś szanowanych Mirage (co za profanacja i brak szacunku a jednak....)

Drugi system słuchawkowy też vintage miałem po drodze zarówno BD 880,990, AKG K300Monitor AKG K701 Sony MDR 7501 Shure E530 (za dużo basu i dziura na 12kHz), E4c trochę za chude) a słucham na starych ciężkich zamkniętych monitorach z lat 70. Mniej przestrzeni więcej prawdy. Trochę żałuję oddanych w dobre ręce Sansui SS100 piękny dźwięk bardzo niskie THD ponizej 0,03% ale bez basso continuo w sumie bardzo trudne do napędzenia.Słuchawki ostatnio trochę zaniedbuję na rzecz kolumn.

Byłbym zapomniał posiadam słuchawki Pioneer SE500 fajne granie ale ich na 100% nie napędzi żadny wzmacniacz, grają dość chudo.

No coz ,zapal trawke a potem daj znac czy bylo lepiej:)ostrzegam wszystkich,ze potem na trzezwo juz system nie bedzie gral:))

To nie sa zwidy,poprostu tak sie wyostrza sluch,:))sprawdzone wielokrotnie...

Jak bedziesz mial zdolne raczki jak chinczycy,to daj znac:))technologicznie jestesmy w piaskownicy w porownaniu do Chin,takze slabe te przyklady.

Rączki miałem zdolne a raczej oczki, cążki z ostrzami po łuku potrafiłem perfekt z reki zaostrzyć (4 płaszczyzny-żadnej maniany), wiertła d o D16 ostrzyłem z ręki jak na maszynie CNC. Wszystko to zapomnij po 45 roku życia i okularach na nosie. Dla niektórych dyfrakcja szkieł nic nie znaczy ale przy technice najlepsze są nieuzbrojone młode oczy także Chińskie.

Może inaczej pokażę Ci różnicę między szwajcarską maszyną do produkcji narzędzi a najlepsza ze wschodu która jest tylko nieudaną kopią tej pierwszej przy trwałości rzędu 8% tej pierwszej.

Tyle na temat zdolnych kopistów.

No coz ,zapal trawke a potem daj znac czy bylo lepiej:)ostrzegam wszystkich,ze potem na trzezwo juz system nie bedzie gral:))

To nie sa zwidy,poprostu tak sie wyostrza sluch,:))sprawdzone wielokrotnie...

Wyjdź na pół godziny na bardzo szybki spacer, daj znać czy jest podobnie, trawki nigdy nie paliłem mimo że nie problem to w dużym mieście zrobić.

Dla odmiany też spokojna płyta gitarzysty Wolfganga Muthspiela kontrabasisty Larry Grenadiera i perkusisty Briana Blade'a "Driftwood"

Wiesz Rafaelu, nie obraź się, bo nie chcę być złośliwy. Ale Twoje wypowiedzi są bardzo chaotyczne. I często są w , nich błędy i nieścisłosci, które niezorientowanych, a z takimi masz tu przeważnie doczynienia, po prostu wprowadzaja w bład. Nieustanna zmiana tematów, dygresje, niescisłości...

Dziwisz sie potem, ze nie mozna Cie traktować poważnie i że są osoby, które taki styl irytuje.

Gdybys skupił sie na jednym zagadnieniu, może byłoby inaczej. Ale wygląda mi to na wypowiedzi kogos, kto przecenia swoje możliwości, bo gdybys miał okazji porozmawiać z prawdziwym fachowcem, nie uwikłanym w zależności firmowe, zobaczyłbyś, że bardzo łatwo pokaże Ci gdzie robisz błędy. Skakanie po róznych zagadnieniach moze zrobić wrażenie na dziennikarzu, ale specjalista tylko usmiechnie się i pójdzie sobie robic swoje.

Ty nie rozumiesz że w obecnych czasach wąscy specjaliści są tylko od roboty a od zarządzania czy wytyczania nowych trędów osoby które ogarniają szerszy krąg na horyzoncie zdarzeń. Są i owszem wyjątki, np posiadacz warzywniaka jest obecnie właścicielem największej ksiązkowej sieci ale to nie reguła zielony średni punkciku.

Tyle na temat zdolnych kopistów.

Skopiuj Hublota,to powiem Ci ze jestes zdolny:)takze sie nie martw o precyzje zoltkow:))

sa zajeb... precyzyjni,oczywiscie za odpowiednia kase, przyklad Hublota za 200 yuanow lipa za 3000 yuanow ,nawet pasek pachnie wanilia:))mam nadzieje ze wiesz o co kaman?:)))

No widzisz to nie proponuj mi spaceru:)dopoki nie sprobujesz,to dyskusja jest taka jak slepego z gluchym,!!! :))

Nie slyszales hiendu :))uwierz mi....

Dla czego miałem np. w domu CD za 64tys,i myślę że już dało radę? U znajomych słuchałem systemów za 300-700tysi tak ze może im się udało coś złożyć. Inni znajomi oprócz wyśmienitego sprzętu pobudowali dedykowane do niego pomieszczenia o powierzchni ponad 70m2. Fakt przyznam się nie byłem u Krakusa który ma sprzęt za półtorej bańki ale czy to obowiązek? Muzyków dzięki moim rodzicom i opiekunom w domu też się trochę przewinęło. Kraków to taka mała większa miejscowość z czasem każdy każdego zna.

Jak Trochę pożyjesz to nauczysz się że w życiu w muzyce nie jest najważniejszy sprzęt ale fun i przyjemność ze słuchania na nim muzyki tak że wszystko przed Tobą :)

Skopiuj Hublota,to powiem Ci ze jestes zdolny:)takze sie nie martw o precyzje zoltkow:))

sa zajeb... precyzyjni,oczywiscie za odpowiednia kase, przyklad Hublota za 200 yuanow lipa za 3000 yuanow ,nawet pasek pachnie wanilia:))mam nadzieje ze wiesz o co kaman?:)))

Wiem też że Chińskiego węgorza ani truskawek do ust nie włożę no i co to za argumenty. Sama kultura Chińska ma ponad 5000 lat tradycji a że MAO zrobił im przerwę w życiorysie to teraz się spokojnie odradzają na nowo. Inna kultura obca naszej inna mentalność nam obca. Mało mamy wspólnych punktów zainteresowań ot choćby Cię spytam lubisz Chińską muzykę ludową? Oczywiście za pewne rzeczy dał bym się pokroić na rzykład. śpiew kobiecy po Mandaryńsku no ale tego trzeba się też nauczyć słuchać :)

Co do Hublota to Ci wyjaśnię że to ma nie tylko wyglądać, Jesteś na 100% pewien że ten podrabiany jest tak samo precyzyjny?

Dla czego miałem np. w domu CD za 64tys,i myślę że już dało radę? U znajomych słuchałem systemów za 300-700tysi tak ze może im się udało coś złożyć. Inni znajomi oprócz wyśmienitego sprzętu pobudowali dedykowane do niego pomieszczenia o powierzchni ponad 70m2. Fakt przyznam się nie byłem u Krakusa który ma sprzęt za półtorej bańki ale czy to obowiązek? Muzyków dzięki moim rodzicom i opiekunom w domu też się trochę przewinęło. Kraków to taka mała większa miejscowość z czasem każdy każdego zna.

Jak Trochę pożyjesz to nauczysz się że w życiu w muzyce nie jest najważniejszy sprzęt ale fun i przyjemność ze słuchania na nim muzyki tak że wszystko przed Tobą :)

no jak slepy z gluchym:))nie interesuja mnie ceny systemow,akurat wiem o jakim systemie piszesz krakusa za 1,5mln,zapal ,od tego sie nie umiera ,posluchaj muzy u siebie,a potem idz do tego co ma system za setki,i mu powiedz ze u niego nie gra:))bo tak naprawde kto tego nie sprobowal to niewie o czym mowie,naprawde warto !szkoda umrzec wnieswiadomosci.

Odradzają sie rzeczywiście. Świadczą o tym publiczne egzekucje.

Tak to jest cena, tak dużego narodu nie można puścić samopas tylko trzeba trzymać za pysk! Z resztą zawsze to historycznie robiono! Zobacz jaki bajzel się obecnie zrobił z socjalizmem i poprawnością polityczną w USA.

Co do Hublota to Ci wyjaśnię że to ma nie tylko wyglądać, Jesteś na 100% pewien że ten podrabiany jest tak samo precyzyjny?

Jestem!!!nie miales takich rzeczy w reku,to dalej slepy z gluchym:))na rynku takich nie sprzedaja,chocby na tandecie:)) a i w Pekinie na Yabolu tez nie leza:))
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.