Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

To studio jest najnowocześniejszym na świecie.

Sly. Gratulacje! Wygrałeś właśnie konkurs na forumowego durnia.

Tylko to studio to głównie jest filmowe...płyt tam raczej się nie nagrywa ..

Tam kręci się filmy i je realizuje ..a tutaj jest forum audio.

Widzisz ja po prostu znam ten sprzęt. I myślę, że Łukasz właśnie zainspirował się rozwiązaniami Sony w tym z HAP-Z1ES gdzie mamy do dyspozycji DSD128 włącznie ze stałą konwersją i analogowymi filtrami FIR z BB PCM1795DBR. I rozumiem skąd jest ten jego SUKCES. Bo porostu z tą technologią mam do czynienia od wielu lat. Tak jak wielu z was nie słyszało Lampiego tak wielu nie słyszało co i jak u mnie gra. Ci właśnie na własne życzenie się tu publicznie kompromitują.

Dla tych co nie wiedzą to SONY jest twórcą DSD.

ARTON55 a Ty słyszałeś jak gra u tych , którym starasz się wmówić ,że Twój "vintage hiend" to szczyt osiągnięć ?

Wszyscy , z którymi tutaj się spierasz mają już ten etap za sobą i nikt z nich nie wrócił do sprzętu z Media Marktu.

Potrafisz sobie to w prosty sposób wytłumaczyć dlaczego tak jest ?

Zastanów się może ...

Co do formatu DSD to jest to odgrzewanie starego kotleta z lat 90-tych kiedy starano się (między innymi SONY ) wmówić wszystkim ,że to jest nowa jakość.

Ten format ( SACD ) zdechł już dawno temu i reanimacja trupa nic nie da.

To jest totalna fikcja i wmawianie ludziom ciemnoty ,że PCM nie wystarczy aby osiągnąć najwyższy pułap dźwiękowy i do tego niezbędne jest DSD i pierdyliony kHz.

A tacy jelenie jak ty łykają ten marketing jak pelikan zdechłego śledzia.

Zejdź na ziemię.

ARTON55 a Ty słyszałeś jak gra u tych , którym starasz się wmówić ,że Twój "vintage hiend" to szczyt osiągnięć ?

Zauważ , że ja nic nie wmawiam tylko odpieram bezpodstawne zarzuty.

Co do formatu DSD to jest to odgrzewanie starego kotleta z lat 90-tych kiedy starano (między innymi SONY ) się wmówić wszystkim ,że to jest nowa jakość.

Ten format ( SACD ) zdechł już dawno temu i reanimacja trupa nic nie da.

No nie. Stary to jest PCM z CD czyli 44,1/16.

Ludzie skąd wy macie taka wiedzę?!

Przeczytaliście tu na forum w momencie kiedy wątki o SACD konsekwentnie według ustalonego planu zamykano? A zamknięto wg. mojej wiedzy prawie 10.

Jarek DAC-i z niskiej polki lub sredniej lepiej graja na DSD, powodem jest wyzszy sampling DSD co latwiej odcinac w filtrach antyaliasingowych DAC-ow, oraz mile dla ucha oscylacje ktore rozmazuja dzwiek, stad taka popularnosc m.in. Lampiego. Dopiero na najwyzszej polce widac wyraznie ze PCM to krol nad krole, ale to odbywa sie na poziomach na ktorych przecietnego usera audiostereo nigdy nie bedzie stac. Szkoda dyskusji i tak Artona i Marsla nie przekonasz z w.w. powodow.

O sprzęcie czy firmie jaką posiada Sly jak i Stefek przykro mi ale w poważnych studiach nagraniowych nikt nie słyszał.

Widzę,że dalej się męczysz,więc Ci trochę ulżę.

Jakbyś odrobił lekcje,to byś takich bzdur nie gadał.

JVC Victor w Tokio mówi Ci to coś?

Tam wykonuje się mastering wszystkich płyt XRCD,napisz do nich zapytaj się jakiego okablowania używają,i czy znają Twój sprzęt,bo mój na pewno :)

Z krajowego to liczy się tylko ALVERNIA STUDIO

Mógłbyś przytoczyć kilka tytułów płyt jakie wydali,które to są tak znakomicie zrealizowane,dzięki ich sprzętowi,bo szczerze mówiąc,

nic nie mogę skojarzyć.

Chyba,że już się zwinęli,bo podobno bankructwo zajrzało im w oczy :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

>Sly

Ja mam na myśli standard światowy a nie krajowy. Z krajowego to liczy się tylko ALVERNIA STUDIO. Znajdź sobie i popatrz na wyposzarzenie. Je kiedyś widziałem. Pierwsza liga.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

.

Kolego co to za studio w filiżance odwróconej do góry nogami? Może do post produkcji do filmu ale nie do audio! Ludzie się poznali na tym dźwięku i obecnie studiu grozi plajta :(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Pierwsza liga

Pierwsza liga to jest Tokarnia braci Smoczyńskich,ale skąd niby masz ich znać :)

A przetwornik K2 :)

A ten,to stoi u mnie w domu ;)

wielu nie słyszało co i jak u mnie gra

Już Ci kiedyś w tym temacie powiedziałem:

Nie muszę wsiadać do Golfa (z całym szacunkiem dla Golfa),

żeby wiedzieć,że Passata z niego nie będzie :)

Mógłbyś przytoczyć kilka tytułów płyt jakie wydali,które to są tak znakomicie zrealizowane,dzięki ich sprzętowi,bo szczerze mówiąc,

nic nie mogę skojarzyć.

Chyba,że już się zwinęli,bo podobno bankructwo zajrzało im w oczy :)

Penderecki coś tam nagrywał, z resztą gdzie on nie nagrywał; nawet w Operze Krakowskiej gdzie akustyka jest zepsuta przez tego samego "mistrzunia" co w Filharmonii Łódzkiej.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Szkoda dyskusji i tak Artona i Marsla nie przekonasz z w.w. powodow.

Jak nie? Zrób prezentację. Ja nie możesz zademonstrować to przestań się udzielać. Twój DAC nigdy nie zagra , bo na tym polega jego tajemnica. Pozdrawiam wszystkich naiwnych.

Jarek DAC-i z niskiej polki lub sredniej lepiej graja na DSD, powodem jest wyzszy sampling DSD co latwiej odcinac w filtrach antyaliasingowych DAC-ow, oraz mile dla ucha oscylacje ktore rozmazuja dzwiek, stad taka popularnosc m.in. Lampiego. Dopiero na najwyzszej polce widac wyraznie ze PCM to krol nad krole, ale to odbywa sie na poziomach na ktorych przecietnego usera audiostereo nigdy nie bedzie stac. Szkoda dyskusji i tak Artona i Marsla nie przekonasz z w.w. powodow.

Tak , masz rację i zgadzam się z Tobą.

Miałem kilka podstawowych odtwarzaczy CD/SACD i faktycznie płyty SACD brzmiały na nich lepiej niż CD.

Ale żadna płyta SACD na tych odtwarzaczach nawet nie zbliżyła się poziomem dźwięku do płyty CD odtwarzanej na dobrej klasy napędzie i dac-u.

Ale ARTON55 tego nie wie , bo niby skąd ma wiedzieć skoro nigdy nie miał w domu porządnego napędu CD i dac-a.

W sumie nie ma w tym nic złego , bo jak widać jest bardzo zadowolony z dźwięku jaki uzyskuje na jego systemie .

Ale niech nie wmawia wszystkim ,że to jest max. co można wycisnąć ze sprzętu.

To po prostu nie jest prawdą.

>aksolotl

Znów mijacie się z prawdą. Skąd ta zdolność do konfabulacji? Przecież u SA byłem osobiście i odsłuchiwałem własne płyty referencyjne na jego referencji McIntosh. Ja mam odniesienie do konkretów , nie tak jak Stasio o d pitolenia o DACu który nie istnieje.

Jak dostaniesz Diamonda, odzaluj 50 euro , kup sobie natywne dsd firmy Fone i pusc przez C8+, np Szeherezade i koncerty Haydna w wyk. Rocco Filippini. Byc moze klasyka to nie Twoja muza, ale jak nie uslyszysz roznicy w stosunku do cd granego z napedu Metronome i powtorzysz to co przed chwila, wiecej nie napisze Ci o dsd, obiecuje, widocznie inaczej slyszymy.

Jesli natomiast bedzie tak jak pisalem w tym watku oraz w watku o lampim dsd dac, no coz, bedzie Ci chyba po prostu ... nieswojo. Warto chyba poczekac z ostatecznymi opiniami na ten odsluch .

Na marginesie dziwie sie tym wszystkim kategorycznym opiniom osob, ktore nie posluchaly plikow natywnego dsd z lampiego czy innego wybitnego dsd daka , a pewne sa swoich racji. Troche przypomina to sredniowieczne przekonanie o tym ,ze ziemia jest plaska.

Konto w trakcie usuwania

Twoja wypowiedz sugeruje, ze do sprzetu marki Lampizator wkladane jest byle co ,jak popadnie. Imputujesz, ze nie ma stalych skladnikow i czesci, tylko robi sie sprzety za kazdym razem z czegos innego , co akurat glowny konstruktor znalazl w szufladzie. A Ty udajesz, ze tego nie rozumiesz, majac nas za idiotow.

Te ,ze stosuje zarowno tanie, jak i drogie czesci, to jest jego wybor i Tobie nic do tego. Decyzje podejmuja klienci, ktorzy sa albo zadowoleni i kupuja Lampizatory ,albo nie. Twoim celem w tym watku jest ksztaltowanie negatywnego stosunku do firmy Lampizator i Lukasza Fikusa w szczegolnosci. Zwracono Ci uwage,ze jako przedstawicielowi branzy nie wypada Ci tak postepowac, masz to w nosie. Dajesz tym kolejny raz dowod braku wychowania i kultury.

Spokojnie spokojnie,konkrety napiszę.

Drogie to są kondensatory i lampy,a reszta to nie są drogie części-wiesz więc jakie są ?

Ale ARTON55 tego nie wie , bo niby skąd ma wiedzieć skoro nigdy nie miał w domu porządnego napędu CD i dac-a.

A miałeś porządne grające natywnie DSD? Bo ja wiem,że w 100$ taki Sony DVP-NS900v potrawfi zagra c natywne DSD. A jak zmodyfikuje sie mu ukłd wyjścowy, zegar i zasilanie to jest jazda z najwyśzej półki.

A miałeś porządne grające natywnie DSD? Bo ja wiem,że w 100$ taki Sony DVP-NS900v potrawfi zagra c natywne DSD. A jak zmodyfikuje sie mu ukłd wyjścowy, zegar i zasilanie to jest jazda z najwyśzej półki.

Jakbyś go nie tuningował,Golf pozostanie Golfem :)

. Troche przypomina to sredniowieczne przekonanie o tym ,ze ziemia jest plaska.

To palenie czarownic na stosie. Tylko, że każdy wtajemniczony wie , że czarownica to wiedząca i za to właśnie się je palono. Mamy takie tu współczesne średniowiecze.

Rozumiem ,że DCS czy CH Precission to wydmuszki przy takim zmodyfikowanym Sony.

W takim razie koniecznie muszę posłuchać tego Sony skoro tak zachwalasz.

Arton taki DVP-NS900V to jest gówno w porównaniu z CDP-R1/DAS-R1, jak by tego DVD nie tunningować... Każdy ma już ten okres za sobą - taka jest różnica między tobą a nami :)

Jakbyś go nie tuningował,Golf pozostanie Golfem :)

Ale to Sony nie Golf i w dodatku DV-PNS900v a przypomnę, że mam też DVP-NS9100ES czyli najwyższy model. To Sony było ZAWSZE REFERENCJĄ.

Twoje opinie nt Lampizatora interesuja mnie tyle co nic, bez urazy.

Nie obraziłem się,bo nie ma za co,jednak potwierdziłeś tym wpisem,że jeśli chodzi o bebechy wewnątrz urządzenia to się po prostu nie orientujesz

co i jak,można więc stwierdzić,że Fikusowi takiej klienteli potrzeba jak najwięcej,a swoja drogą jak on sie musi z tego cieszyć że takich znalazł

Marslo jakim kablem sieciowym zasilasz swojego Lampizatora-to mnie tez interesuje,a nawet ciekawi.

Czy jesteś zadowolony a jak tak to jak bardzo z tego lampizatora swojego?

Stasio kilkakrotnie pokazał konkretne tzw. nieprawidłowości dot. samego montowania części,a może któraś szuflada się zacięła?)

ps.

Tak na chłodno

Lampizator Golden Gate-piękna nazwa,natomiast w praktyce jest to most zwodzony z fosą,ponieważ juz

nie jeden po prostu zmoczył tam swoje dupsko.

Arton taki DVP-NS900V to jest gówno w porównaniu z CDP-R1/DAS-R1, jak by tego DVD nie tunningować... Każdy ma już ten okres za sobą - taka jest różnica między tobą a nami :)

To miałeś ten sprzęt czy mamy dalszą konfabulację?

Ale to Sony nie Golf i w dodatku DV-PNS900v a przypomnę, że mam też DVP-NS9100ES czyli najwyższy model. To Sony było ZAWSZE REFERENCJĄ.

hehehe....ale mam ubaw. Lepsze niż kabaret... :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.