Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Między innymi z tego powodu Thrax nie sprzedaje/nie sprzedawał (oficjalnie) na rynku niemieckim.

No nie wiem czy nie sprzedaje, w Monachium oficjalnie zawsze jest.

Komu to tlumaczysz?

Artonowi. ;)

Slyszalem raz dosc dobrze grajace Avantgardy, ale wszystkie inne prezentacje, a bylo ich sporo nie byly udane.

A juz prezentacja z firmowa elektronika to najzwyklejsza rzeznia, nie wiem jak mozna prezentowac taki dzwiek i sie tym zachwycac. Ale kto wie byc moze u Mariusza jakos to gra, nie sadze aby dopuscil do takiego grania z Avantgardow jak na wystawach.

Ja wiem. Słuchałem jego systemu. Gra bardzo dobrze, mimo że tuba to nie moja bajka.

Gość damboo

(Konto usunięte)

Tak czy inaczej przydałaby się odpowiedź na moje pytanie.

Wiadomo, że sam konstruktor śledzi ten wątek.

Chyba nie byłoby fajnie gdyby w trakcie Audio Show AD 2015 do pokoju lampizatora zawitali smutni panowie z jakiejś inspekcji i zapytali o tę właśnie kwestię.

Albo gdyby pewnego dnia firma kurierska odmówiła przyjęcia przesyłki z jakimś daczkiem powołując się na okoliczność tego, że przesyłka zawiera coś co niekoniecznie jest wprowadzane do obrotu zgodnie z prawem.

Chyba nie byłoby fajnie gdyby w trakcie Audio Show AD 2015 do pokoju lampizatora zawitali smutni panowie z jakiejś inspekcji i zapytali o tę właśnie kwestię.

Przeciez nikt chyba z tu obecnych nie chce Lampizatorowu zrobic krzywdy, cieszy ze wogole takowy jest i odnosi sukcesy. Fikus niech sie wezmie w garsc poprawi produkt dla wlasniej korzysci i klientow i niech nie odstawia wiochy za 22kEuro bo robi wstyd tym na caly swiat.

Albo gdyby pewnego dnia firma kurierska odmówiła przyjęcia przesyłki z jakimś daczkiem powołując się na okoliczność tego, że przesyłka zawiera coś co niekoniecznie jest wprowadzane do obrotu zgodnie z prawem.

To znaczy,że Marslo i Elberoth kupili Lampizatora na lewo?.........a to heca byłaby)

Przeciez nikt chyba z tu obecnych nie chce Lampizatorowu zrobic krzywdy, cieszy ze wogole takowy jest i odnosi sukcesy. Fikus niech sie wezmie w garsc poprawi produkt dla wlasniej korzysci i klientow i niech nie odstawia wiochy za 22kEuro bo robi wstyd tym na caly swiat.

Kurcze 22 kEuro za taki rarytas to jest dopiero robienie ludziom krzywdę.

Tyle to większość zarabia na trzy lata,a tu kilka szuflad otworzy,pomysł na poziomie młodego Einsteina i świezy grosz jest-wtedy robi sam sobie dobrze.

Kurcze 22 kEuro za taki rarytas to jest dopiero robienie ludziom krzywdę.

Tyle to większość zarabia na trzy lata,a tu kilka szuflad otworzy,pomysł na poziomie młodego Einsteina i świezy grosz jest-wtedy robi sam sobie dobrze.

Nie sluchalem GG ale tylko Big7, moge sie domyslac ile poszlo na plus i pewnie na minus biorac pod uwage duza ilosc zwyklych laminatow. Moim zdaniem 22kEuro biorac pod uwage granie to jest juz maks co mozna wycisnac z tej technologii. A biorac pod uwage montaz jakosc czesci brak CE to cena jest duzo za wysoka. Fikus zna sie na konstrukcji i wie jak zgotowac zupe, niestety moim zdaniem z cena tu przesadzil.

Muszę cię zmartwić - dawno przestał. Szkoda mu było na to czasu, tak jak i na to całe polskie piekiełko.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Porównanie formatów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dxd2.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość damboo

(Konto usunięte)

To znaczy,że Marslo i Elberoth kupili Lampizatora na lewo?.........a to heca byłaby)

Brak CE należy traktować jako wadę towaru.

Zonk może się okazać przy próbie odsprzedaży daczka na rynku wtórnym gdy trafi się na dociekliwego kupującego.

Muszę cię zmartwić - dawno przestał. Szkoda mu było na to czasu, tak jak i na to całe polskie piekiełko.

Gdyby moze czytal wzialby sobie pewne uwagi do siebie i poprawil produkt. A tak pewnie dalej bedzie odstawial chalture stajac sie posmiewiskiem konstruktorskim. Jego cyrk i jego malpy... Szkoda tylko ze wyrabia na swiecie innym nalepke Made in Poland, ktora jeszcze bardziej bedzie sie kojarzyc z tym czym sie juz od dawna kojarzy.

Czy jest realizowana w pełni analogowo?

U mnie DSD przechodzi przez Sabre gdzie wystepuje delikatna filtracja cyfrowa, mozna przestawiac filtry. 95% jednak filtracji odbywa sie analogowo w bardzo stromych indukcyjno-pojemnosciowych filtrach na rdzeniach z permalloyu, mss-sendust i innych.

Brak CE należy traktować jako wadę towaru.

Zonk może się okazać przy próbie odsprzedaży daczka na rynku wtórnym gdy trafi się na dociekliwego kupującego.

Zonk jest juz na starcie, tego nie wolno sprzedawac wogole!

Ale Elb pisze ze robimy tu piekielko hehe :D

No to realizacja pomysłu odbiega od tego co stosuje Łukasz Fikus.

Sabre nie potrafi grać dobrze DSD więc twój DAC również tego nie zagra. Tajemnica wyjaśniona. Rozumiem skąd twój upór przy PCM

No to realizacja pomysłu odbiega od tego co stosuje Łukasz Fikus.

Fikus wyfiltrowal Amanero pare razy i wielki z tego wynalazek. Ja tez to moge tak zrobic i filtrowac znacznie mocniej, uzywam mocno zmodyfikowanego Amanero a nie standartowa wersje, jednak wybralem przejscie przez sabre, to jest duzo bardziej precyzyjne i lepiej gra. Moj DAC ma glownie grac bardzo dobrze PCM, DSD to tylko dodatek.

Sabre nie potrafi grać dobrze DSD więc twój DAC również tego nie zagra.

Sabre wogole gra dosc okropnie na standartowej aplikacji. Wszystkie DAC-i oparte o sabre moim zdaniem nie graja za dobrze, nie sa muzykalne. Sabre to wyjatkowo trudny scalak.

Moze byc wiejski tylko jakos pol zycia zylem w Chicago+Londyn

A tego to nie wiedziałem? Napisałeś kiedyś, że byłeś na przedmieściach Chicago u jakiegoś wujka, albo cioci, ale że pół życia tu mieszkałeś - to pierwszy raz słyszę. Jako miłośnik muzyki, który jak sam się zadeklarowałeś uczęszcza na setki koncertów, to pewnie i w Chicago coś zobaczyłeś?

Parker's Mood

No właśnie. To opracuj DACa tylko do DSD. I będzie grało. Sabre jest dobre tylko do PCM

Sabre jest dobre do wszystkiego. DSD mnie nie interesuje Arton, nie lubie sluchac plastikowego nienaturalnego dzwieku.

Posluchaj dobrego PCM jak koledzy tutaj Ci kilka razy radza, wtedy moze zrozumiesz o co w tym chodzi.

A tego to nie wiedziałem? Napisałeś kiedyś, że byłeś na przedmieściach Chicago u jakiegoś wujka, albo cioci, ale że pół życia tu mieszkałeś - to pierwszy raz słyszę. Jako miłośnik muzyki, który jak sam się zadeklarowałeś uczęszcza na setki koncertów, to pewnie i w Chicago coś zobaczyłeś?

Czytanie ze zrozumieniem pol zycia Chicago PLUS Londyn, teraz siedze w Londynie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arton pytanie specjalnie do Ciebie. Na jakim najlepszym sprzecie sluchales PCM?

Sabre jest dobre do wszystkiego...

Naprawdę ?

Ja myślałem, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego !

Znasz konstrukcję na Sabre grającą muzykę ?

----------------------------------------------------

No nie wiem czy nie sprzedaje, w Monachium oficjalnie zawsze jest.

Tak się składa ,że znam osobiście dealera Thrax-a w Niemczech więc info jest raczej pewne.

A to ,że się wystawiają na targach nie ma z tym nic wspólnego.

Wystawiać się można , to nie sprzedaż.

Thrax sprzedaje w Niemczech wszystko poza modelem Spartacus , który nie ma właśnie RoHS.

Wiem też ,że Thrax opracowuje albo już opracował nowe urządzenia z kloszami na lampy i wtedy będzie ono również dostępne na rynku EU.

Bardzo trudno to uzyskac. Nie opisze tego slowami, ale jak zagospodaruje sie jego ogromna rozdzielczosc i zrobi ze staje sie naturalna to wielka muzykalnosc przychodzi jakby sama, to jest muzykalnosc wierna naturze.

Naprawdę ?

Ja myślałem, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego !

Ja znam np DAC Accuphase, albo Gryphon Kalliope. Co ciekawe wypas Audio Note DAC-5 Signature za ok 80000 euro nie dał rady pokonać Gryphona. Gdyby pokonał, już by u mnie stał.

Czytanie ze zrozumieniem pol zycia Chicago PLUS Londyn, teraz siedze w Londynie

No właśnie czytam ze zrozumieniem to co napisałeś - pół życia w Chicago plus Londyn, a nawet jakby było być pół życia w Londynie plus Chicago to i tak nie ma wielkiej różnicy, bo pół życia, a nawet ćwierć życia lub ćwierć ćwierci życia to jednak trochę czasu jest, tak? Chyba sam nie rozumiesz tego co piszesz.

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.