Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Jarek, sprowadzasz sprawe do absurdu moim zdaniem. Ja nic nie wiem o tym wzmacniaczu, bo zle znosze sluchanie na sluchawkach, ale moim zdaniem lekko przeginasz. Mi to nie robi i nie chce sie spierac, tylko tak latwo oskarzac nieznanych ludzi, jakos tak nie halo.

Mariusz ale o co Tobie chodzi ?

Zobacz zdjęcia wnętrza tego "urządzenia" , potem przeczytaj jeszcze raz to co wytłuściłem w poście #1444.

Zestaw to jeszcze raz ze sobą a następnie jeszcze raz na poważnie napisz czy tak zbudowane "urządzenie" kosztujące 6000 pln spełnia minimum przyzwoitości jako urządzenie jako takowe , o aspiracji do miana hiendowego nawet nie wspominam.

Ja nie napisałem nic o dźwięku , ja napisałem tylko o jego jakości wykonania.

Ty tego nie widzisz czy tylko z przekory udajesz ,że wg. Ciebie wszystko jest o.k. ?

Tu nie chodzi o to kto i jak postrzega jakość wykonania na przykładzie akurat tego "urządzenia" , tutaj chodzi o elementarne poczucie uczciwości wobec potencjalnego klienta , również wobec Ciebie.

Nie czujesz tego ,że kupując takie urządzenie jesteś po prostu robiony w przysłowiowego wała?

Ty jako miłośnik dobrej francuskiej kuchni i wina tym bardziej mnie szokujesz ,że Tobie takie traktowanie klienta nie przeszkadza.

Analogicznie rzecz biorąc jakbyś się czuł płacąc za obiad 1000 Eur gdyby wykwintne danie podał Tobie spocony i zarzygany kelner uprzednio sadzając Ciebie na zapleczu w śmierdzącym kiblu ?

Na prawdę szanuję Ciebie ale nie rozumiem czasami Twojego stanowiska w pewnych kwestiach.

Przykro mi ale taka jest prawda.

Bez urazy oczywiście ;)

pozdr.

Szkoda ze tu tak niewiele o tym sprzęcie piszą ludzie. Pewnie niewielu go ma czy nawet słuchało.

A zacząłem zbierać fundusze na Lampizatora BIG 7 Balanced i na Amare Musica DAC.

Poslucham te dwa i wybiorę ten który będzie dla mnie lepiej leżał.

Czy może jest ktos z dolnego slaska kto chciałby posłuchać swojego BIG 7 na innym sprzęcie? O Alkochol i organizacje zadbam sam :-)

Zobacz zdjęcia wnętrza tego "urządzenia" , potem przeczytaj jeszcze raz to co wytłuściłem w poście #1444.

Zestaw to jeszcze raz ze sobą a następnie jeszcze raz na poważnie napisz czy tak zbudowane "urządzenie" kosztujące 6000 pln spełnia minimum przyzwoitości jako urządzenie jako takowe , o aspiracji do miana hiendowego nawet nie wspominam.

Ty tego nie widzisz czy tylko z przekory udajesz ,że wg. Ciebie wszystko jest o.k. ?

Tu nie chodzi o to kto i jak postrzega jakość wykonania na przykładzie akurat tego "urządzenia" , tutaj chodzi o elementarne poczucie uczciwości wobec potencjalnego klienta , również wobec Ciebie.

Nie czujesz tego ,że kupując takie urządzenie jesteś po prostu robiony w przysłowiowego wała?

Ty jako miłośnik dobrej francuskiej kuchni i wina tym bardziej mnie szokujesz ,że Tobie takie traktowanie klienta nie przeszkadza.

Analogicznie rzecz biorąc jakbyś się czuł płacąc za obiad 1000 Eur gdyby wykwintne danie podał Tobie spocony i zarzygany kelner uprzednio sadzając Ciebie na zapleczu w śmierdzącym kiblu ?

Na prawdę szanuję Ciebie ale nie rozumiem czasami Twojego stanowiska w pewnych kwestiach.

Bez urazy oczywiście ;)

pozdr.

Bez urazy oczywiście ;)

pozdr.

Jarek, ja nie bronie tego konstruktora, ja sie po prostu nie znam na budowie urzadzen elektornicnzych. Z audiofilskiego doswiadczenia wiem jednak ,ze dzwiek niekoniecznie jest zwiazny z porzadna konstukcja. Dowodow jest wiele - Audio Tekne , Lampizator i wiele innych urzadzen lampowych . Montaz punkt- punkt uchodzi za dobry dla dzwieku ,ale wyglada czesto okropnie.

Potraktuj mnie jako laika w sprawach konstukcji, dlatego nie krytykuje, bo lepiej bym nie zrobil:)

Na dobrej kuchni sie troche lepiej jednak znam , ze 3 dania to sam zrobie:)

W kuchni na zmywaku pracowalem i do stolu tez podawalem, mozna powiedzeic, ze jestem specjalista.

Hotel w Paryzu , w ktorym robilem 32 lata temu jako elektryk ma 4 gwiazdki i sie dotad nie spalil, co mnie niezmiernie dziwi.

Konto w trakcie usuwania

. Z audiofilskiego doswiadczenia wiem jednak ,ze dzwiek niekoniecznie jest zwiazny z porzadna konstukcja. Dowodow jest wiele - Audio Tekne

Nie znasz sie na konstrukcji to na prawde lepiej sie nie wypowiadaj Audio Tekne to bardzo solidna konstrukcja w stosunku do twojego szmelcowatego lampizatora.

Montaz punkt- punkt uchodzi za dobry dla dzwieku ,ale wyglada czesto okropnie.

Nie o wyglad tu chodzi ale o jakosc montazu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No sam popatrz.

prototyp pewnie...?

Ukryta Zawartość

Wiesz Mariusz mój sąsiad mógł mieć za żonę Miss World a wybrał panią Zofię , która pełni role etatowego obszczymura na dworcu PKP w Gdyni.

Mógł mieć praktycznie każdą a wybrał jak wybrał , no chyba nie po to aby się katować

Może wpadli?

Parker's Mood

Na innych forach takie insynuacje po prostu by nie przeszły. Nie potrafisz się zachować - do widzenia. Rochu przemalował się na damboo, i rżnie głupa.

Oczyscmy forum z klonow i pieniaczy, ktorzy pouczaja co nalezy myslec i robic, a pozostana osoby, ktore umieja sie spierac i prowadzic dialog.

Nie moze byc dalej tak,ze odpowiedzia na kulture i szacunek beda insynuacje i audiofilski stupor .

Podpowiem Wam obu naraz co chcieliście przekazać tu wszystkim

Ludzie kupujcie lampizatory,bo to są najlepsze daki na świecie.

Widzicie o tym nie wiedzieliście,ale teraz już na bank to wiecie!

My przecież tylko tak bardzo delikatnie promujemy lampizatora

Jest najlepszy na swiecie,to nic że cena jego jest bardzo chora

Odnoszę wrażenie, że jesteśmy najbardziej skłóconym forum audio na świecie...

To też.

Natomiast osobiście odnoszę takie wrażenie,że co poniektórzy chcą udowodnić za wszelka cenę jakimi są kozakami znawcami elektroniki,chcąc

za wszelka cenę udowodnić niewiedzę innych i przekonac pozostałych do tego jakim to świetnym urzadzeniem jest lampizator.

Tak to widzę i niestety taka jest prawda irzeczywistość i tak to wyglada.

A oto jest perełka w tym opisie :

"Wzmacniacz Ear Srteam Sonic Pearl jest przykładem na to, jak dobrze wykonany, jak dopieszczony zarówno pod względem budowy, jak i dźwięku, może być produkt nowej, maleńkiej firmy, jeśli tylko prowadzący ją ludzie wiedzą, o co w tym wszystkim chodzi. A chodzi przecież o to, aby oddać emocje, ducha muzyki..."

Jeżeli ktoś mi powie ,że ten pan Pacuła pisze swoje recenzje w kategoriach humorystycznych to na prawdę ma facet niespotykany na skalę światową talent.

Ale domyślam się ,że High Fidelity uważa się za branżowe i wiarygodne źródło informacji a w takim przypadku P.Pacuła , pisząc takie głupoty uważa swoich klientów ( czytelników ) za kompletnych frajerów i idiotów , którym można wcisnąć każdą , nawet najbardziej kretyńską kryptoreklamę.

Jeżeli ktoś jeszcze tego Pana bierze na poważnie to na prawdę szczerze współczuję ...

Jarku..............jesteś WIELKI!!

Przedstaw się nam z imienia i nazwiska - dokładnie tak ja ja występuję tu na forum - i możemy dalej wtedy rozmawiać. Mam jednak dziwne przeczucie, że to nie nastąpi, bo łatwiej insynuować pod płaszczykiem anonimowości. Żegnam.

Adam, za ujawnienie danych rocha rok temu powinieneś wylecieć z forum - to może nie wciskaj kitu, że nie wiesz kim on jest, ok?

Pozdrawiam, partick (moje pełne imię i nazwisko też jest znane - szczęśliwie nie wszyscy to ujawniają)

Co do mnie możesz być pewny, że się zastosuję.

Po tym co napisał Elberoth nie widzę możliwości pozostawania tutaj.

Złożyłem wniosek o likwidację konta i usuniecie moich danych osobowych.

Nie mam już innego konta w zanadrzu i nie założę żadnego w przyszłości.

Bawcie się dobrze z Elberothem i kolegą Ku Klux Klan.

Życzę przyjemności w robieniu ludziom wody z mózgu i wciskaniu kitu.

Co Ty.............kit to raczej Szklarz-nieprawdaż?

Nie , na zielona trawke albo - jakakolwiek trawke.

Zbyt mocno się przejmujesz. To, ze baba ze straganam cie przekrzyczy jest tylko dowodem na to, że potrafi lepiej krzyczeć.

Nie ma się czym przejmować.

Jarek, sprowadzasz sprawe do absurdu moim zdaniem. Ja nic nie wiem o tym wzmacniaczu, bo zle znosze sluchanie na sluchawkach, ale moim zdaniem lekko przeginasz. Mi to nie robi i nie chce sie spierac, tylko tak latwo oskarzac nieznanych ludzi, jakos tak nie halo.

Oj niedobry Pan z tego Pana Marslo,oj niedobry

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Co do recenzji w High-Fidelity to można je różnie oceniać. Pacuła ma taką zasadę, że jak coś nie gra to woli to przemilczeć i nie opisywać, żeby nie szkodzić producentowi. Można się z tym zgadzać lub nie. Krytycy powiedzą, że to jest podlizywanie się dystrybutorowi. Realiści powiedzą, że taka jest specyfika rynku zamawiającego reklamy;-) Co do samego autora, to powiem tak: na pewno potrafi dobrze pisać, problem moim zdaniem tkwi w tym, że nie zawsze mu się chce... Czytałem jego recenzję X-Blocków, które sam miałem na tapecie i przyznam szczerze, że po jej przeczytaniu nie wiedziałbym o co w niej chodzi i czy to jest dobry sprzęt czy nie. Odnośnie doboru sprzętu do testów to trudno go akurat winić za to, że dostaje dużo gratów od Szklarza, a np od Rogera Adamka nic. Dystrybutorzy też mają jakąś politykę promocyjną i RCM świadomie i z wyboru unika Hi-Fidelity. Uczciwie trzeba przyznać, że Pacuła opiniuje pozytywnie nie tylko produkty z Nautilusa. Choćby recenzja wybitnej sieciówki Harmonixa Million, którą ma w dystrybucji Moje Audio. Pacuła napisał wyraźnie, że ta sieciówka jest istotnie lepsza niż Acrolink. Czyli trudno postawić zarzut bezkrytycznego wspierania Szklarza na całej linii. Jak zawsze Panowie prawda leży gdzieś pośrodku.

Co do recenzji w High-Fidelity to można je różnie oceniać. Pacuła ma taką zasadę, że jak coś nie gra to woli to przemilczeć i nie opisywać, żeby nie szkodzić producentowi. Można się z tym zgadzać lub nie. Krytycy powiedzą, że to jest podlizywanie się dystrybutorowi. Realiści powiedzą, że taka jest specyfika rynku zamawiającego reklamy;-) Co do samego autora, to powiem tak: na pewno potrafi dobrze pisać, problem moim zdaniem tkwi w tym, że nie zawsze mu się chce... Czytałem jego recenzję X-Blocków, które sam miałem na tapecie i przyznam szczerze, że po jej przeczytaniu nie wiedziałbym o co w niej chodzi i czy to jest dobry sprzęt czy nie. Odnośnie doboru sprzętu do testów to trudno go akurat winić za to, że dostaje dużo gratów od Szklarza, a np od Rogera Adamka nic. Dystrybutorzy też mają jakąś politykę promocyjną i RCM świadomie i z wyboru unika Hi-Fidelity. Uczciwie trzeba przyznać, że Pacuła opiniuje pozytywnie nie tylko produkty z Nautilusa. Choćby recenzja wybitnej sieciówki Harmonixa Million, którą ma w dystrybucji Moje Audio. Pacuła napisał wyraźnie, że ta sieciówka jest istotnie lepsza niż Acrolink. Czyli trudno postawić zarzut bezkrytycznego wspierania Szklarza na całej linii. Jak zawsze Panowie prawda leży gdzieś pośrodku.

Po prostu kochamy

-recenzentów

-wzmacniaczy

-lobbystow

Po prostu wszystkich branzowcow za doradzanie i uczciwość na tym spolecznościowym portalu audiostereo.

Kto nie wierzy to jego strata.

No i proszę - kolejny coming out dzisiaj.

Adamie, jako organizator Audio Show masz ogromną siłę przebicia na tym forum - ale wykorzystywanie jej jest moralnie dyskusyjne.

Ten post odbieram jako celową złośliwość. Mój DAC wygląda tak:

8Q2A0088.jpg

Z czego to jest?

Czego chcesz posłuchać? Lampizatora?

No chciałbym. A co, nie ma takiej możliwości?

Jarek, ja nie bronie tego konstruktora, ja sie po prostu nie znam na budowie urzadzen elektornicnzych. Z audiofilskiego doswiadczenia wiem jednak ,ze dzwiek niekoniecznie jest zwiazny z porzadna konstukcja. Dowodow jest wiele - Audio Tekne , Lampizator i wiele innych urzadzen lampowych . Montaz punkt- punkt uchodzi za dobry dla dzwieku ,ale wyglada czesto okropnie.

Potraktuj mnie jako laika w sprawach konstukcji, dlatego nie krytykuje, bo lepiej bym nie zrobil:)

W kuchni na zmywaku pracowalem i do stolu tez podawalem, mozna powiedzeic, ze jestem specjalista.

Hotel w Paryzu , w ktorym robilem 32 lata temu jako elektryk ma 4 gwiazdki i sie dotad nie spalil, co mnie niezmiernie dziwi.

Boryczko?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Mariusz jak tak będzie wykonany Lampizator to wyślę mu osobiście bukiet kwiatów;) zdjęcie Audiotekne poniżej.

Audiotekne i Lampizator mają pod względem wykonania tyle wspólnego co Porsche i Zaporożec ( silnik z tylu;)

Ten post odbieram jako celową złośliwość. Mój DAC wygląda tak.

Te Jupitery to wersja Beeswax czy Copper & Paper Wax?

Jeżeli to ta pierwsza to niespecjalnie masz się czym chwalić ...

Wytrzymają tak blisko lampy dość krótko...

post-59766-0-53364700-1443937117_thumb.jpg

od Rogera Adamka nic.

Tom.

W tym roku recenzowanych było jakieś 7-8 urządzeń z RCMu,

w zeszłym też coś koło tego :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

I pewnie ten Harmonix tak mu się spodobał , że został w systemie ...;))

Z tym RCM to Tomek nieprawda ...Pacuła testował mnóstwo Adamkowych klocków z DechDAS AIR Force One na czele ..

że został w systemie

Nie został.

Widocznie zbyt mały rabat oferowali ;)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Boryczko?

To nie byla taka piekna restauracja jak w Zakletych rewirach , tylko osrodek wczasowy , ale mieszkalem lepiej bo w domkach letniskowych no i nie chwalac sie bylem przystojniejszy od Kondrata za mlodu. Bylo lato, jezioro, mialem CZ 350 , przyjechala do mnie dziewczyna - odrabialem tak praktyki studenckie za komuny, chyba w 80r. Mlodosc, mlodosc...

Mariusz jak tak będzie wykonany Lampizator to wyślę mu osobiście bukiet kwiatów;) zdjęcie Audiotekne poniżej.

Ja roznicy miedzy aktualnym GG a AT nie widze , oba pieknie graja a na zdjeciach jest lad i porzadek - w obu. Oba sa tez sakramencko drogie, tylko Fikus daje duze rabaty a AT nie.

Konto w trakcie usuwania

Przyznaję ,że czytam czasami recenzje bo w brew pozorom wiele ciekawych rzeczy można się z nich dowiedzieć.

Oczywiście nikt normalny nie sugeruje się wyłącznie recenzjami chcąc zakupić jakieś urządzenie.

Można to traktować powiedzmy jako subiektywne polecenie konkretnego produktu przez konkretną osobę i nie ma w tym nic złego tak jak np. kolega koledze poleca fajną knajpę czy miejsce na najbliższe wakacje.

Ale jeżeli ktoś profesjonalnie zajmuje się pisaniem recenzji i testowaniem różnych sprzętów to ja oczekuję minimum profesjonalizmu w jego działaniu.

Chodzi mi o to ,że jeżeli ktoś chce aby szanowano jego pracę ( pisanie recenzji ) powinien zadać sobie trochę trudu i wyselekcjonować do takich recenzji urządzenia , które w ogóle się do tego nadają tzn. sprawdzić wiarygodność np. konstruktora , spojrzeć do środka jak jest wykonane czy jakich użyto części do jego budowy.

Dopiero po takiej wstępnej analizie powinno się odrzucić z zasady słabe urządzenia , które nie powinny być postrzegane jako wartościowe i warte zainteresowania dla potencjalnego klienta już z punktu widzenia ich wykonania.

O reszcie urządzeń można wtedy z czystym sumieniem pisać opinie wiedząc ,że dochowało się chociaż minimum profesjonalizmu i nie wpuszcza się swoich czytelników na przysłowiową minę.

Wtedy chyba trochę inaczej byłyby postrzegane takie recenzje i ich autor ?

Ja rozumiem ,że na chleb trzeba zarobić i nie należy czasami pisać w kategorycznych słowach o takim czy innym urządzeniu i wcale nie mam o to do nikogo pretensji.

Trzeba być miłym i być w dobrych kontaktach z dystrybutorami bo inaczej nie dostanie się niczego na testy.

Jednak minimum przyzwoitości nawet w takiej profesji powinno obowiązywać.

Takie jest moje zdanie na ten temat i nie każdy musi się z nim zgadzać ;)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W tym roku recenzowanych było jakieś 7-8 urządzeń z RCMu,

Sorry, przykład był w takim razie nietrafiony. Ale chodziło bardziej o pewną zasadę.

I pewnie ten Harmonix tak mu się spodobał , że został w systemie ...;))

;-)

X-Blocki też zostały ale jakoś o tym cicho. Wypadało by choć napisać publicznie.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Sorry, przykład był w takim razie nietrafiony. Ale chodziło bardziej o pewną zasadę.

;-)

X-Blocki też zostały ale jakoś o tym cicho. Wypadało by choć napisać publicznie.

Pisać publicznie ...Tomek toż za takie rzeczy zamykają ...;)

Wiesz jak odbywają się takie deale , czy udajesz ,że nie wiesz ?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

To nie byla taka piekna restauracja jak w Zakletych rewirach , tylko osrodek wczasowy , ale mieszkalem lepiej bo w domkach letniskowych no i nie chwalac sie bylem przystojniejszy od Kondrata za mlodu. Bylo lato, jezioro, mialem CZ 350 , przyjechala do mnie dziewczyna - odrabialem tak praktyki studenckie za komuny, chyba w 80r. Mlodosc, mlodosc...

Ja roznicy miedzy aktualnym GG a AT nie widze , oba pieknie graja a na zdjeciach jest lad i porzadek - w obu. Oba sa tez sakramencko drogie, tylko Fikus daje duze rabaty a AT nie.

Gripex ...tylko gripex i dużo witaminy C , Marslo:)))

A zacząłem zbierać fundusze na Lampizatora BIG 7 Balanced i na Amare Musica DAC

Lepiej zainteresuj sie tym

Ukryta Zawartość

DSD tutaj raczej nie bedzie gralo na poziomie Lampiego ale juz PCM to bedzie noc i dzien, zima i wiosna.

Dodam tylko ze DAC jest nr 1 w klasyfikacji recenzenta z 6moons Johna Darko

Ukryta Zawartość

Ja tez widzac konstrukcje goraco polecam, to bedzie bardzo muzykalny DAC, nie mowiac juz o konstrukcji...ktora do lampiego to jak noc i dzien.

Amare DAC-a nie znam, jeszcze go chyba nie ma, wiec ciezko sie wypowiadac, pokazana zostala tylko bardzo niewyrazna plytka...trzeba zobaczyc zmontowany DAC

Codziennie rano na czczo sok z pol cytryny i dwie lyzki oliwy z pierwszego tolczenia, od 6 lat.

Choroba jest innej natury, niz brak C.

Nierownowaga elementow pomiedzy cialem i umyslem. Zmienic nastawienie do ludzi na pozytywne, duzo wyciszenia i medytacji wgladu w siebie i bedzie OK ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.