Skocz do zawartości
IGNORED

ANDRZEJ DUDA IDZIE PO ZWYCIĘSTWO!

jakub102

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór kochani. Już jestem, zaczynam studiować Wasze publikacje i co widzę? Wspaniale, dyskutujecie sobie jak w porządnym angielskim kubie. Tylko drobna różnica staje się zbyt natarczywa. Otóż, wyraźnie zauważa się, że elokwencja poniektórych dyskutantów bazuje na wulgaryzmach a wszelkie wynurzenia na antysemityzmie.

Bardzo proszę o autokorektę takiego sposobu dyskusji i osadzenia jej w formie mieszczącej się do przyjęcia przez wszystkich dyskutantów.

W razie trudności chętnie pomogę.

przepraszam za małe literówki, jestem dysklektykiem, od paru lat poza krajem, polska trudna mowa :-(, nie zawsze w pośpiechu trafiam we właściwe literki.

Nie rozumiem zaś zupełnie zarzutu "antysemityzmu" ! (Chyba, że to nie do mnie..) Nie czytałeś Szechtera ? Ogłosił on przecież że w Polsce żydów "nie ma"! A zarzucanie Szechterowi kłamstwa to gorsze niż antysemityzm, to faszyzm, a to już prawie holokaust!

Ja wiem , że słowa "żyd" używać NieWolnO, nawet pomyśleć, a co dopiero napisać.

Ja się żydami nie zajmuję w ogóle i nie wiem co ci po głowie chodzi, skąd takie skojarzenia, czyżby utajony antysemityzm ? Antysemitom to się zaraz od razu wszystko kojarzy...

Pisząc o funkcjonariuszach post-ubeckich Mediów jestem przecież od żydów jak najdalszy i ja, jak chyba każdy Polak, czytałem autorytety, i wiem, że żydzi a funkcjonariusze post-ubeckich służb i Mediów to dwa zupełnie odrębne światy, których NieWolnO ze sobą łączyć.

Jestem od tego jak najdalszy, chodzi mi raczej o Reptilian, których poprawność potyliczna nie objęła chyba jeszcze ochroną przed antyreptilianmityzmem ?

Takie myślozbrodnie jak zauważanie żydowskiego pochodzenia redaktorów w G Aborczym i w Potylice, oraz innych Mediach które ogłaszają że ostatnie 25 lat to pasmo sukcesów (zero afer, redukcja zadłużenia, Polacy repatriowani z Kazachstanu, spontaniczne manifestacje radości na ulicach), karane są słusznie banami, kasowaniem postów i ostrzeżeniami. (łubu dubu, łubu dubu...)

Bardzo proszę o autokorektę takiego sposobu dyskusji i osadzenia jej w formie mieszczącej się do przyjęcia przez wszystkich dyskutantów.

W razie trudności chętnie pomogę.

O ile co do wulgaryzmów zgoda, to zupełnie nie rozumiem dlaczego nie wolno publicznie rozmawiać o nacjach i nazywać rzeczy po imieniu. Do tej pory stosowano poprawność, ale chyba wszyscy pod skórą czują ze to jest dla nas wszystkich szkodliwe.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

przepraszam za małe literówki, jestem dysklektykiem, od paru lat poza krajem, polska trudna mowa :-(, nie zawsze w pośpiechu trafiam we właściwe literki.

Nie rozumiem zaś zupełnie zarzutu "antysemityzmu" ! (Chyba, że to nie do mnie..) Nie czytałeś Szechtera ? Ogłosił on przecież że w Polsce żydów "nie ma"! A zarzucanie Szechterowi kłamstwa to gorsze niż antysemityzm, to faszyzm, a to już prawie holokaust!

Ja wiem , że słowa "żyd" używać NieWolnO, nawet pomyśleć, a co dopiero napisać.

Ja się żydami nie zajmuję w ogóle i nie wiem co ci po głowie chodzi, skąd takie skojarzenia, czyżby utajony antysemityzm ? Antysemitom to się zaraz od razu wszystko kojarzy...

Pisząc o funkcjonariuszach post-ubeckich Mediów jestem przecież od żydów jak najdalszy i ja, jak chyba każdy Polak, czytałem autorytety, i wiem, że żydzi a funkcjonariusze post-ubeckich służb i Mediów to dwa zupełnie odrębne światy, których NieWolnO ze sobą łączyć.

Jestem od tego jak najdalszy, chodzi mi raczej o Reptilian, których poprawność potyliczna nie objęła chyba jeszcze ochroną przed antyreptilianmityzmem ?

Takie myślozbrodnie jak zauważanie żydowskiego pochodzenia redaktorów w G Aborczym i w Potylice, oraz innych Mediach które ogłaszają że ostatnie 25 lat to pasmo sukcesów (zero afer, redukcja zadłużenia, Polacy repatriowani z Kazachstanu, spontaniczne manifestacje radości na ulicach), karane są słusznie banami, kasowaniem postów i ostrzeżeniami. (łubu dubu, łubu dubu...)

Podoba mi się ten Klubowicz! :)

W jakim kraju siedzisz?

Daleko mam na wódkę? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Antysemityzm to był w II RP, władza się wkurzała, że na warszawskich uniwersytetach na prawie i medycynie było ponad 50% żydów...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Nie czytałeś Szechtera ? Ogłosił on przecież że w Polsce żydów "nie ma"!

Niech Cię to nie smuci. Choćby ich nie było, to antysemityzm zawsze się znajdzie. Wszak to Żyd jest powodem wszystkich nieszczęść naszego umiłowanego Narodu.

A na poważnie. Jak sam potwierdzasz, mój apel bez problemu trafia do tych z Was, do których trafić powinien.

Weź sobie go do serca byś czasem nie stał się samowolnym męczennikiem na tym forum. Uciskanym i niewinnie karanym przez zapewne żydowską moderację :-)

Nie. Mylisz się. Nie zabraniam ci otwarcie pisać w tej zakładce. Jednak upominam, głosić własne poglady a pluć jadem i obrażać, to całkiem co innego.

odoba mi się ten Klubowicz! :)

W jakim kraju siedzisz?

Jak nie jesteś na zachodnim brzegu to pewnie bez problemu spotkacie sie w jakimś kibucu :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Podoba mi się ten Klubowicz! :)

W jakim kraju siedzisz?

ja to najczęściej siedzę na Audiohobby.pl, a chwilowo w Niemczech. Ze wszystkich krajów które zwiedziłem (Norwegia, Szwecja, Anglia 2x, Holandia 2x, Belgia) jest mi najłatwiej wpaść po zakupy do Polski z Niemiec, mogę co tydzień niewielkim kosztem naszą wieprzowinkę i domowe kurki kupować.

To co "oni" robią Niemcom to taki powolny holokauścik, jedzenie w tańszych sklepach jest po prostu trujące, ogłupia i otumania.

tzw Młodzież wszechpolska, kibole i NOP opanowują wątek.........źle to wróży

5 piw poproszę! :)

Chociaż... co ze mnie za młodzież? :)

Kibicem też nie jestem, bowiem, jako dżentelmen z krwi i kości, brzydzę się wszelkimi formami zbędnej aktywności fizycznej.

Więc może mnie nie wytną? :)

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

nie jesteś na bieżąco z Nomenklaturą, aktualnie G Aborcze określa nas mianem "prekariat" :-), choć tak po prawdzie, to "prekariatem" są właśnie wyborcy PO: korpoludki na woluntariatach i praktykach z kredytami we franku

Jak bardzo się mylisz. Ale niektórzy w odmiennych poglądach widzą tylko antysemityzm. To jak nazwać Sumlińskiego ze swym uporczywym WSI ?

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

To co "oni" robią Niemcom to taki powolny holokauścik, jedzenie w tańszych sklepach jest po prostu trujące, ogłupia i otumania.

W Polsce to samo. Żarcie z Lidla czy Biedronki nie nadaje się nawet dla zwierząt (jeśli ktoś lubi swoje zwierzę).

Jak jestem w kraju to zaopatruję się wyłącznie na bazarach a wędliny tylko od lokalnych producentów tradycyjnych. Moi rodzice w ogóle nie kupują mięsa, jedzą tylko to, co ojciec upoluje i złowi.

W rezultacie mój stary ma 72 lata a wygląda na pięćdziesiąt kilka. Leśne powietrze dobrze wpływa na zdrowie.

Łódź już na wodzie - kupiłem staruszkowi na ten sezon silnik Yamahy 25KM (czteroletnia używka, ściągany z Hamburga) i już podobno do zamrażarki coś na mój przyjazd trafiło. :)

Już się nie mogę jedzonka w PL doczekać... :)

Dottore, czyli bronić ojczyzny będziesz czynnie przez internet ?

Przed czym czy przed kim? Masz na myśli wojnę?

Bo jeśli masz na myśli okupację to ona już trwa - od 1989 roku kraj jest pod okupacją ubeckich watah.

Żarcie z Lidla to problem wielkomieszczuchów. Za możliwość pracy w korpo oddali swoje człowieczeństwo.

Tapane.

Antysemityzm to był w II RP, władza się wkurzała, że na warszawskich uniwersytetach na prawie i medycynie było ponad 50% żydów...

echh, piękne czasy, niestety się skończyły, jak żydzi ściągneli nam na głowę hekatombę i przyczynili się do śmierci 6 milionów Polaków. Gdyby mieli coś takiego jak sumienie, wypłacili by Polsce odszkodowania, bo byli tu tylko natrętnymi i niepożądanymi sublokatorami, a swoimi szemranymi geszeftami ściągnęli sobie i przy okazji nam na głowę jeszcze gorszą mafię, Niemców, którzy jak polskojęzyczny komornik, wpadł nam na chatę i zdemolował wszystko - to co właścicieli i to co uciążliwego sublokatora.

Smacznego!

Dzięki! :) Smaka mi zrobiłeś! :)

Nie, nie zauważyliśmy. Może twoją definicja polityki jest zbyt wąska?

Tapane.

Cwana ta władza. A później będzie marudzić że nowe tematy.

Tapane.

Duda już doszedł

Na razie wygrał z Komorowskim, konkretnie można będzie coś powiedzieć po kilku miesiącach.

Żarcie z Lidla to problem wielkomieszczuchów. Za możliwość pracy w korpo oddali swoje człowieczeństwo.

Tapane.

to twoi rodcy, ogłupieni, zmanipulowani, wpuszczeni w walutę której Banki w momencie udzielania kredytu nawet nie miały, okłamani że dopóki nie wezmą kredytu w CHF bedą "zerem" (wg Modrzewia itp polskojęzycznych "doradców")

ale jednak

Twoi rodacy, Polacy. Tu trzeba łagodnie, nie za mocno, bo pobudka z Matrixa może ich zszokować. Ja w Niemczech np. po prostu daję co jakiś czas moim Niemcom w pracy kawałek upieczonego w domu na zakwasie chleba z ręcznie zmielonej pszenicy i kawałek szynki od ojca... ;-) I pytam, czy naprawdę sądza, że muzułmanie przyjeżdzają do Niemiec aby w przyszłości pracować na ich emerytury, oraz jak to możliwe, że Niemcy mają 12 tysięcy miliardów euro długów... I czy słuszną taktykę przyjęli, zrażając do siebie ludy słowiańskie które gotowe były zostawić "bolszewików". Znajduję posłuch, bo w tym czasie nabożnie żują chlebek... :-D

Ten moderator też, niczego sobie, mądre wnioski wyciąga ...

Tutaj wyłącznie na podstawie wypowiedzi na tym forum zapoznanych właśnie Autorów. Oczywiście możesz się z nimi nie zgadzać.

Cashlack

Ja taki chlebek mam coraz. Kredyt brałem w polski złoty, a jak w rodzinie tłumaczyłem żeby brali w walucie w której zarabiają, to mieli mnie za frajera. Dziś akurat mi się nie skarżą.

Tapane.

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że wątek już od dawna pożegnał się ze swym tytułem, czy Wy również to zauważacie?

To trochę z boku, ale w dalszym ciągu a temat, otóż...

"Dyrektor ŻIH-u prof. Paweł Śpiewak nazwał redaktora naczelnego Newsweeka Tomasza Lisa antysemitą i już tego samego dnia (29 kwietnia) Tomasz Lis zadecydował, że wytoczy proces Pawłowi Śpiewakowi za to określenie".

Spawa, jak niektórzy widzą, dotyczy artykułu jaki wysmarował w Newsweeku p.Lis i stwierdzeniu zawartym w tym artykule, że teść p.Dudy jest Żydem, który w jednym ze swoich wierszy miałby rzekomo rozliczać się z Polakami biorącymi udział w pogromie kieleckim.

Artykuł p.Lisa miał oczywiście głównie za zadanie "sprofanować" osobę przyszłego Prezydenta, ale autor artykułu dotykając spraw drażliwych sam stał się obiektem zainteresowania środowisk żydowskich.

A jak wiemy z "autopsji", środowiska te są bardzo wyczulone na wszelkie informacje na temat Żydów i nie przepuszczają żadnej okazji aby umocnić i wciąż przywracać ciężar gatunkowy słowa antysemityzm.

Summa summarum, całkiem możliwe, że o ile w ogóle sprawa znajdzie swój epilog w sądzie, to pewniejszym jest, że p. Śpiewak uznając swój błędny osąd, wycofa się z oskarżeń p.Lisa o antysemityzm.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.