Skocz do zawartości
IGNORED

Atrakcje tegorocznego Audio Show

Elberoth

Rekomendowane odpowiedzi

Poniżej kilka ważniejszych. Będzie tego pewnie więcej, bo i impreza, mimo że w tym roku bez AK, też trochę większa i bardziej hi-endowa. Więcej na stronie www.audioshow.com.pl po weekendzie. Przepraszam za styl, ale na szybko skopiowałem wam podpisy do zdjęć z 11-go numeru Audio.

Thiel CS7.2

Najwyższego modelu z oferty amerykańskiej firmy Thiel – CS7.2, będzie można posłuchać na stoisku HiFi Klub, razem z najwyższym modelem dzielonego odtwarzacza, przedwzmacniaczem i monoblokami firmy McIntosh. Całość za ok. 300.000zł.

JBL K2

Atrakcją stoiska firmy JBL będzie niewątpliwie szczytowy model K2 za bagatela 150tys zł. Na wystawie zagra w towarzystwie elektroniki Mark Levinson oraz Cello.

Sonus Faber

Jedną z największych atrakcji tegorocznego Audio Show będą pokazy szczytowego osiągnięcia w dziedzinie konstrukcji kolumn firmy Sonus Faber – modelu Stradivari Homage wartego blisko 150.000zł. Do prezentacji wykorzystane zostaną także monobloki Pass X-600 i dzielony odtwarzacz Wadia 270SE/27xi.

Peak Consult

Najdroższymi zestawami tegorocznej imprezie będą niewątpliwie Peak Consult Emperor. Te kosztujące 200.000zł kolumny prezentowane będą z monoblokami Halcro DM68 i na zmianę - najnowszym 4-częściowym odtwarzaczem dCS oraz dzielonym odtwarzaczem firmy EMM Labs. Całość okablowana przewodami zasilającymi Shunyata i sygnałowymi NBS.

BelCanto

BelCanto to kolejna nowość jaką przygotowała firma Fast. Zobaczyć będzie można całą ofertę tego amerykańskiego producenta, a w niej przedwzmacniacze, przetwornik C/A, oraz słynne wzmacniacze cyfrowe. Jako przeciwwagę, dla miłośników lampy przygotowano premierę produktów Canary Audio, w tym kosztującego ponad 100.000zł przedwzmacniacza i końcówek mocy na lampach 300B.

Odeon Electra S

Sala RCM to tradycyjnie świat w którym króluje winyl, lampy i kolumny tubowe. W tym roku nie lada atrakcją będą kolumny Odeon Elektra S za jedyne 50.000zł. Do tego premiera produktów Dynavectora i Trigona.

Kora

Jednym z debiutów na tegorocznym Audio Show będzie prezentacja wzmacniaczy znanej francuskiej firmy Kora. Pokazanie zostanie cała linia urządzeń, obejmująca wzmacniacze zintegrowane, przedwzmacniacze i końcówki mocy. Wszystko oczywiście na lampach.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/11935-atrakcje-tegorocznego-audio-show/
  • Redaktorzy

profundo - a Ty byś chciał, żeby Cię pokazywali palcami i mówili o Tobie brzydkie rzeczy? Skoro AK przez cały rok zlewa klientów to co się będzie napinał na AS?

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Elberoth

Oczekujemy od Ciebie jako organizatora znizek na audio ;-D Np wszyscy w koszulkach forumowych, albo osoby z doswiadczeniem powyzej 500 wpisow na forum maja prawo do znizki na bilet i odsluchow poza kolejnoscia ;-D

500 wpisów ? dużo cholercia -> ze 320 mi brakuje . Ale cóz , czasu sporo więc chyba się da nadgonić . Już mam kilka pomysłow na nowe wpisy np . wielkie starcie wzmacniaczy do 179,99 zł (a co , wcześniej było do 700 ) albo czy znacie nową mini-wieżę Sony XSZ-1720hsdgfwe39202 ??? A może 'audiofilski odsłuch w Geancie' , czyli czy to dobre miejsce na zakupy ?

Inni koledzy też się pewnie zaktywizują , więc szykuje się niezła jazda na forum przez najbliższe kilka tygodni ...

Profundo chcesz zeby Kaczor nam impreze zamknal ;-D Pogielo cie ;-)

Pal55 wiesz bez pracy nie ma kolaczy ...nie chcialo sie pisac postow trza miec wiecej pieniazkow

Ale spoko ktos z moich bliskich kupi moze wieze sony wiec beda male slepe testy ;-D

• Redaktorzy

profundo - jeśli chodzi o hostessy to może ktoś załatwi dziewczyny z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

od razu "zaklepuję" tą z pierwszej fotki, a co do reszty....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Powodów dla których AK będzie nieobecny nie znam. Szkoda, bo co by nie mówić o polityce AK, to mają kilka ciekawych marek. Pozostaje mieć nadzieję, że w przyszłym roku go nie zabraknie, czego sam AK nie wyklucza. Z czystej arytmetyki wynika, że AK pojawia się co drugi raz, bo na dotychczasowe 8 edycji (licząć z tegoroczną) był tylko 4 razy.

Zamiast AK i Yamahy będzie w tym roku Horn z Denonem - firma której zabrakło rok temu. Nie będzie Sony, Pioneera ani Panasonica, czyli firm produkujących sprzęt masowy, które wystawiały się tradycyjnie w Sheratonie.

Zamiast nich bedzie jednak cała masa firm hi-endowych, w tym spora ilość która przez ostatnich parę lat pauzowała - JPS z Poznania (m.in. Audio Analogue, HGP, Helios), BEST Audio (Audiovector, Luxman, PSC, Rerreaux, WHT), Szemis Audio (Audio Note), Amplifon, Baltlab, QBA, Struss, Tonsil i kilka innych o których pewnie zapomniałem. Ogólnie ilość pomieszczeń jest nawet większa niż rok temu i nieporównywalnie większa niż w 2002 roku.

Co do darmowych biletów dla forumowiczów to oczywiście o nich już pomyślałem. Nie chcę zdradzać klucza wg. jakiego będą one przyznawane, bo chcę uniknąć sytuacji bezsensownego nabijania postów, o której ktoś wspomniał wyżej. (Radzę jednak popracować nad statystyką "opinie" ;-) )

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

darkul: kupić nie kupić, posłuchać zawsze warto. miałem ostatnio okazję być pojeździć najnowszym Porsche 911 Turbo i choć pewnie nigdy nie będzie mnie stać na taki samochód, nie żałuję, że się przejechałem :-)

Tez raz tym cacem pojechalem... na naszych rodzimych drogach to to sie kiepsko jechalo.Jak po chorobie udarowej..bo byla to wersja sporting.. bylem rozczarowany.

Na autobahny musimy sobie poczekac...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.