Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizor ok. 50 cali do gier i filmów - 4000 zł

Jacgues

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Mam budżet 4 000 zł i chciałbym w tej cenie kupić dobry telewizor ok. 50 cali.

Przeznaczenie to gry i filmy, a więc kluczowy będzie niski tzw. input lag (co posiada np. seria Sony, gdyż są dedykowane pod konsole).

Ekran nie będzie w ogóle wykorzystywany do oglądania telewizji, a funkcje takie jak 3D, Smart TV, głośniki wbudowane i tym podobne, są dla mnie całkowicie zbyteczne.

Liczy się sam obraz i opóźnienie sygnału. Nic więcej.

Co polecacie?

Nic to nie zmienia. Jak zastosujesz odpowiedni ekran możesz grać i oglądać filmy w jasnym nie zaciemnionym pomieszczeniu. Frajda z grania na 100 calach raczej większa jak na 50.

Moim problemem nie jest światło z zewnątrz, a światło wygenerowane przez projektor, które się odbija od białych ścian i sufitu, będących bardzo blisko ekranu.

Generuję obraz 92 cali, ale przy jaśniejszych scenach jest bardzo duży spadek kontrastu i poziomu czerni.

Moim problemem nie jest światło z zewnątrz, a światło wygenerowane przez projektor, które się odbija od białych ścian i sufitu, będących bardzo blisko ekranu.

Generuję obraz 92 cali, ale przy jaśniejszych scenach jest bardzo duży spadek kontrastu i poziomu czerni.

@Markus77 ma rację.....lekarstwo to odpowiedni ekran....posiadam takowy odpowiedni ekran i posiadam także jasne ściany i sufit i nie ma mowy o jakimkolwiek spadku kontrastu i braku czerni..... dla przyszłych projektorowców ( dla obecnych także) życie stało się prostsze :)

@Markus77 ma rację.....lekarstwo to odpowiedni ekran....posiadam takowy odpowiedni ekran i posiadam także jasne ściany i sufit i nie ma mowy o jakimkolwiek spadku kontrastu i braku czerni..... dla przyszłych projektorowców ( dla obecnych także) życie stało się prostsze :)

a jaki ekran polecasz?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

W tej klasie :

- Sony 55 W829

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- Philips 55PFS7109

Ukryta Zawartość

- Toshiba 55L7453

Ukryta Zawartość

- Panasonic 55AS750

Ukryta Zawartość

A za dopłatą model z Androidem który teraz akceptuje flasha

Philips 55PFS8209

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki, locoloco :)

Chyba zdecyduję się na Toshibę 55L7453 - fenomenalnie niski input lag i świetny obraz. Co sądzisz o tym wyborze? Druga opcja to Sony 55 W829.

Niestety, ale Panasonic i Philips mają zbyt wysoki input lag.

Obecnie mam projektor HD151X i ciężko będzie się przesiąść na TV, ale niestety nie mam odpowiednich warunków na zabawę w mini-kino.

Widziałam u kolegi 4K Philipsa 49PUS7809. Czad !

Stoi w Euro Malborska za 2 999 pln.

Koleś pokazał mi opcję 3D dla dwóch graczy jednocześnie.

Matryca 4K pasywna daje realnie Full HD.

Widziałam u kolegi 4K Philipsa 49PUS7809. Czad !

Stoi w Euro Malborska za 2 999 pln.

Model chyba ciężko dostępny, ale wydaje się całkiem niezły jak na budżetowe 4K. Ciekawe jak wypada w porównaniu do 6809, pomijając, że ten pierwszy jest wyposażony w dwustronny ambilight,

Przecież to seria 78..

Szukaj , bo to jest okazja !

Pilot z pełną klawiaturą ...

Bardzo cena zjechana na sprzedaży.

Bardzo trudno go dopaść.

Masz pasywne 3D więc na TV 4K dostajesz komfortowe 1080 linii = Full HD w 3D (np. AVATAR).

Ciężko o nim nawet co nie co się dowiedzieć. Przynajmniej w internecie nie widziałem by ktoś specjalnie brał się za testowanie tego modelu. Podobnie jak zresztą 9109 - wiem tylko, że to świetny telewizor, bardzo niewiele ustępuje 9809, który jak absolutny premium jest chyba najlepszym zeszłorocznym telewizorem.

W Euro w Warszawie widziałem z kolei DesignLine za mniej niż 4000..

49PUS7809 nie jest to zła opcja , tylko trzeba wiedzieć nie najniższy imput lag (jesli chodzi o gry),brak hdmi 2.0 w tv 4k ,panel IPS .

IPSy nie są w Philipsach takie złe, w porównaniu zresztą do telewizorów Samsunga obraz na Philipsach jest ciemniejszy jako taki, a czerń głębsza.

• 1 rok później...

A moim zdaniem warto byłoby zapoznać się z ofertą LG. W budżecie do 4 tysięcy można naprawdę znaleźć kilka sensownych propozycji nie tylko z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , ale nawet z rozdzieczośćią 4K. Nie da się ukryć, że cenowo telewizory od LG akurat wypadają najlepiej a nie jest to jakiś byle jaki sprzęt.

Ukryta Zawartość

Wart uwagi jest Sony 55w755c.. dzisiaj za 3200zł..?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.