Skocz do zawartości
IGNORED

Biada , biada...Audiofilom:((

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

Tak właśnie sobie pomyślałem.... :-) ale jak zniosą 2m, 270kg bez windy?.... :-)

Nie takie rzeczy bracia Rosjanie w 44 zabierali do siebie;)

Schować, żeby się nie zużyły za szybko. Tak jak moi sąsiedzi jak kupili Renault R19 Chamade to stał cały czas w garażu a jeździli Moskwiczem. Żeby się nie zużył. Sly masz duży garaż na te Focale? Może zmieścisz też moje bo w moim garażu rozpanoszyły się rowery i kosiarki.

Keep it secret, keep it safe. Jak mawiał Gandalf.

Ja znam historie gościa który całe życie w komunie zbierał na golfa i w końcu kupił go w 89 a dwa dni pózniej ukradli mu i facet dostał zawału...stracił sens życia;)

Gość

(Konto usunięte)

Jak ktos jest przywiazany do cd , jego wybor,  dobre sprzety plikowe gwarantuja bardzo dobra jakosc i nieporowynwalna funkcjonalnosc.  Pamieci masowe zalatwiaja backup.

Jesli ktos sadzi inaczej, jest niewolnikiem starych przyzwyczajen i po prostu nie chce mu sie zlozyc dobrego toru plikowego.

Dokładnie...

Taaa i kupa muzy za darmo..., nie, plikowcy?

Jasne :-)

ciekawe, że w Japonii dominują płyty CD, trochę przekornie.

Oni zawsze byli "inni" ...

JUŻ NIC WIECEJ ,NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ-daje to trochę do myślenia...

Zbyniu...wytrzeźwiałes już..?

CD na pewno was przeżyje. Biada wam, biada.. :((

No co?... :-) gusta są różne. Zresztą mnie pokazy Uropii w Monachium też podobały się umiarkowanie. Poprzednie Be zagrały kiedyś tak, że szok, a nowe EM na prywatnym pokazie tak sobie, więc mogę zrozumieć, że komuś coś się nie podoba. No bo gdzie kolega krytyk mógł słyszeć nowe Utopie? Na pewno nie u kogoś w domu, w dopracowanym systemie. Co najwyżej, jeśli w ogóle to na AS, a tam były niewygrzane nówki i źródło plikowe klasy budżetowej. Cud, że to w ogóle grało... :-)

Ale załóżmy, że się nie podobało i ok. To jakie opcje w zamian? Ślubu nie brałem, całe życie na nich słuchać nie muszę. Na dziś nic lepszego dla siebie nie widzę, ale może ktoś coś ciekawego zaproponuje... :-)

Nie wierzę, ale chętnie wysłucham propozycji czym je zastąpić, choć obawiam się, że tych propozycji z tej ligi też nie słyszał i nawet nie widział na żywo... :-) To będzie raczej opcja różnych wyobrażeń... :-)

Gość jt211

(Konto usunięte)

Schować, żeby się nie zużyły za szybko. Tak jak moi sąsiedzi jak kupili Renault R19 Chamade to stał cały czas w garażu a jeździli Moskwiczem. Żeby się nie zużył. Sly masz duży garaż na te Focale? Może zmieścisz też moje bo w moim garażu rozpanoszyły się rowery i kosiarki.

Keep it secret, keep it safe. Jak mawiał Gandalf.

No proszę i jest pomysł na biznes :>) Przechowalnia Focali a może i innych w może nawet kontrolowanej atmosferze :>) Bo z atmosferą to tu ostatnio nie tegos oj biada biada ...

Grzegorz to CD będzie teraz kool jak czarne płyty ?

Gość cybant

(Konto usunięte)

No proszę i jest pomysł na biznes :>) Przechowalnia Focali a może i innych w może nawet kontrolowanej atmosferze :>) Bo z atmosferą to tu ostatnio nie tegos oj biada biada ...

Grzegorz to CD będzie teraz kool jak czarne płyty ?

Ja mam dwa źrodła i sporą kolekcję CD;)

Gość jt211

(Konto usunięte)

Jeszcze coś o naszym rynku. Ciekawe dlaczego ostatnio większość nowych CD kupuję w Niemczech albo w Anglii z opcją free shipping ??? To pewnie wpływa bardzo pozytywnie na nasz rynek muzyki :>)

Jarek, to może Ty razem ze Slajem też wklejcie swoje, to przy okazji pokoiki zobaczymy, może coś doradzimy? Chociaż nie, przecież Wy już macie Hi-Enda - wybaczcie zapomniałem :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

W UK wybor cd w HMV czy innych sieciowkach jest bardzo duzy. Co cieszy to winyle, ktore wracaja do "lask" I tez jest ich coraz wiecej na polkach. Niestety o rekordach sprzedazy z czasow swietnosci Jacksona czy Queen to nie ma co marzyc, bo wiekszosc nastolatkow sciaga MP3 na smartphony. Ja najczesciej kupuje cd z eBay-glownie z Australii I UK, gdzie mieszkam.

Wieza STEREO Technics :)

Huberto, to w UK, czy w Australii mieszkasz? :) Ja bym wolał to drugie :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek, to może Ty razem ze Slajem też wklejcie swoje, to przy okazji pokoiki zobaczymy, może coś doradzimy? Chociaż nie, przecież Wy już macie Hi-Enda - wybaczcie zapomniałem :D

Ale czemu mamy wkleić coś razem ?

Myślisz ,że ja i Sylwek to jakieś "gay community" ?

My sypiamy i nawet mieszkamy osobno więc bez podtekstów proszę ;)

Poza tym jedyne co mogę wkleić to kartony, na których śpię jak nie przymierzając Rumun ( remont to nie przelewki ) ;)

pozdr.

Myślisz ,że ja i Sylwek to jakieś "gay community" ?

Ja tego nie napisałem... ale wolny Kraj przeca :)

W UK....troche nielogicznie zlozylem to zdanie.

Spoko, z ciekawości pytałem :)

Jarek i nie rób przypadkiem projektu w stylu: "Graj Kartony" :D

Ciekawe ...czy faktycznie płyta CD umiera?

Moim zdaniem przyszły nieboszczyk ma się bardzo dobrze. W sklepach internetowych jest ogromny wybór płyt i można kupić, co tylko dusza zapragnie, a kieszeń pozwoli. Kilkaset milionów ludzi ma odtwarzacze CD, których na śmietnik nie wyrzucą. Nie da się tego porównać do magnetofonów, bo muzyki na taśmach wydawanych przez różne wytwórnie było stosunkowo mało, a jakość nagrań przeważnie wołała o pomstę do nieba. Niestety u nas jest z wydawaniem płyt bieda - wytwórni nagrywających dobrą muzykę jest mało, a i wybór tytułów skromniutki. Inna sprawa, że płyty są drogie i nie każdemu uśmiecha się wydać kilkadziesiąt złotych na płytę - stąd pewnie popularność plików. Co do jakości - na dobrym odtwarzaczu dobrze nagrana płyta zabrzmi bardzo dobrze, na pewno lepiej niż na średniej klasy odtwarzaczu plików

Problem będzie, gdy wyczerpią się obecne nakłady tytułów i nikt nie będzie już tego wznawiał, bo nieopłacalne (mały zbyt). Jak kupować, to teraz, bo później tylko na giełdach. Dzisiejsze nakłady są często tak małe, że ta niewygodna sytuacja nastąpi bardzo szybko. Wszystko będzie się zdobywało jak niszowe bootlegi. Poprzez wymianę między fanklubowiczami danego zespołu lub wykonawcy.

Prowokator.

Kupowałem najlepsze na świecie. Szczerze.

Po wystawie każdy podejrzewał, że Elberoth je sobie sprawi. Ale on ma inne priorytety, jeśli chodzi o rozkład akcentów. Po późniejszych jego zakupach doskonale to zrozumiałem.

W Niemczech w maju będzie się wystawiał (rebrandowany) WLM, więc i pewnie będzie okazja posłuchać. Założenia te same co w znanych modelach. Różnica do stwierdzenia od razu (chociaż tej zmienionej produkcji nie znam).

Czy z mojej wypowiedzi wynika, że zmieniam barwy? Pod kilkoma względami wcale nietrudno o bardziej wzorcowe kolumny od WLM. Jeśli miałbym kasę, to kupiłbym Steinway-Lyngdorf Model D - w nich nie ma obudowy, które jest zawsze złem. To system aktywny na wzmacniaczach w klasie D z korekcją akustyki, czyli w każdych warunkach można je sobie doustawić. Zostałem nimi zauroczony. Są lepsze od WLM - mam tego świadomość.

Teraz topowe WLM (ściślej WIM) kosztują 110 000 USD, a więc aspirują wysoko. Jest trochę genialnych kolumn, tylko do tych najlepszych trzeba mieć warunki. Jak to mówią, jak pytasz o cenę, to znaczy, że cię nie stać. Ja, niestety, przed zakupem pytam. A krótko: mój dźwięk live to moje life :)

Myślałem, że to ty sprzedajesz WLM-y. Co do Lyngdorfów to wiem o co chodzi. Ale to chyba nie jest takie proste. Ostatnio trochę się dowiadywałem na temat kolumn typu Open Baffle, bo nie znam ich dobrze i zainteresowałem się. I nie wygląda to tak obiecująco jak piszesz. Każdy przetwornik ma swoje wady. Nie ma ideałów. Jeden ma wady mniejsze, drugi większe ale każdy jakieś ma. Obudowy robi się nie po to by schować przetwornik tylko po to, żeby zniwelować wady przetwornika i poprawić jego warunki pracy. Dopiero razem z obudową dany przetwornik jest sensowną całością. W przypadku kolumn bez obudowy nie ma tego uzupełnienia wad przez komorę obudowy i musi to nadrobić cyfrowy procesor. Bez tego w ogóle OB nie gra. Ale do klasycznej obudowy też można użyć procesora i znacznie poprawić efekt finalny. Mówi się, że przy OB nie ma wad obudowy ale nie ma też jej zalet niezbędnych dla przetworników. Poza tym obudową wtedy staje się cały pokój i nawet milimetrowe przesunięcia samej kolumny powodują załamanie brzmienia. Musi być idealnie symetryczny pokój z symetrycznym rozkładem mebli, a to jest niemożliwe.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.