Skocz do zawartości
IGNORED

Ekrany Magic Screen

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 1.10.2015 o 06:45, gość napisał:

No nie wiem, czy moderacja Cię nie doceni za takie ich szkalowanie. Myślisz, że piją non-stop i dlatego tego nie zmienili?

Autor wpisu sugerował, ze to ty pisałeś pod wpływem alkoholu, nie moderacja. Właściwie powinienem cie ukarać za perfidny atak na moderacje. Swa błyskotliwość mogłeś wykorzystać skuteczniej, zgłaszając o poprawienie błędu jaki uczyniłeś w tytule wątku, wiesz jak się zgłasza.

Skoro popełniłeś błąd i został on zauważony i tobie zgłoszony, kultura wymaga poprawienia tego błędu a nie chamskich pyskówek z twojej strony.

Gość Gosc

(Konto usunięte)
W dniu 1.10.2015 o 10:14, vlado napisał:

Autor wpisu sugerował, ze to ty pisałeś pod wpływem alkoholu, nie moderacja.

Tak?

I moderacja ma to gdzieś?

Przypomnę Ci Twoje słowa z innego tematu:

,,Poprostu uważam, że sugerowanie na forum, pracy moderatora pod wpływem alkoholu nie mając możliwości udowodnienia tego, jest zwykłym skurwysyństwem i szczeniactwem.''

A forumowiczowi wolno coś takiego sugerować? Tak ,, poprostu''?

Ja myślałem, że on pisze o Was i dlatego go upomniałem. Czekam kiedy upomnicie go też Wy. Regulaminowo. ,, Poprostu''.

W dniu 1.10.2015 o 18:04, Yasioo napisał:

Macie wirtualne alkomaty? nieźle istne Jedi... ale mnie zachowanie pewnych tu osób normalnie rozwala ...

Tyle w "temacie"

większość żonek/teściowych jak wrócisz po małym piwku ? już na odległość cię wyczai mimo iż nie mają w oczach alkomatów, tak że da się? Da się :). A tak na poważnie to akurat w tym temacie jestem po stronie HQ - przecież to tylko literówka, nikomu to tak naprawdę nie przeszkadza, nie ubliża, każdy wie o jaki produkt chodzi (ja tak naprawdę nie widziałem tej literówki dopóki nie rozpętała się ta afera :). Na forum pełno jest takich błędów i jakoś nie ma z tym większych problemów tylko akurat tu jednemu userowi baaardzo to przeszkadza. HQ nic nie zmieniaj - tak dla zasady ?

Gość Gosc

(Konto usunięte)

O zasadę tu chodzi. Gdyby Marek-stereo po zauważeniu błędu po prostu poprosił o usunięcie literówki, to od razu poprosił bym moderację. Ale on od razu zaczął od pretensji i przytyków. Tak jak piszesz, to tylko literówka i mnie ona aż tak bardzo nie przeszkadzała. Oczywiście jak zdaniem moderacji powinna być skorygowana, to ja problemu z tym żadnego nie widzę, będę wdzięczny za jej usunięcie. To jasne. Ale żeby komuś od pijaków za literówkę.... O nie.

Zresztą moderacji wpis o pijaństwie nie przeszkadza i go nie usunęli, nie sądzę żeby im bardziej przeszkadzała literówka.

W dniu 2.10.2015 o 11:04, gość napisał:

O zasadę tu chodzi. Gdyby Marek-stereo po zauważeniu błędu po prostu poprosił o usunięcie literówki, to od razu poprosił bym moderację. Ale on od razu zaczął od pretensji i przytyków. Tak jak piszesz, to tylko literówka i mnie ona aż tak bardzo nie przeszkadzała

dokładnie!

W dniu 2.10.2015 o 11:04, gość napisał:

Oczywiście jak zdaniem moderacji powinna być skorygowana, to ja problemu z tym żadnego nie widzę, będę wdzięczny za jej usunięcie. To jasne. Ale żeby komuś od pijaków za literówkę.... O nie.

Zresztą moderacji wpis o pijaństwie nie przeszkadza i go nie usunęli, nie sądzę żeby im bardziej przeszkadzała literówka.

Dlaczego moderacja ma sama zmieniać? Moim zdaniem NIE! Z jakiej paki moderacja sama z siebie ma coś zmieniać jeśli Ty nie prosisz o to? A skąd moderacja może być pewna że nie ma takiego ekranu jak podałeś - chyba że mówimy tu nie o moderacji a o cenzurze, a jak wiadomo cenzura wie wszystko i najlepiej ?

A za co to ostrzeżenie??? Od moderatora!!! Jak kolego popełniłeś błąd to się przyznaj i go napraw. Ja bym tak zrobił. Nie wiem czy jesteś moderatorem czy nie ( domniemam, że tak jak dostałem ostrzeżenie ) , ale takie zagrania to dla mnie dziecinada... Pozdrawiam i żegnam... Jeszcze Pioneer przez jedno "e" bym zrozumiał ale "sreen", zamiast "screen" to pojąć nie mogę... PA...

Edytowane przez Marek-stereo

Jeszcze Pioneer przez jedno "e" bym zrozumiał ale "sreen", zamiast "screen" to pojąć nie mogę... PA...

Ale sie uśmiałem :). Zgubienie literki e byś zrozumiał ale zgubienie literki c już nie??? Strasznie to pokręcone :):):) Może mógłbyś jakoś to logicznie uzasadnić? W czym gorsza literka c od e? A może na odwrót? :):):) No ale chyba HQ ma racje - zaczyna się robić kabaret - ja już wyłączam śledzenie tego wątku :)

Edytowane przez jgx
Gość Gosc

(Konto usunięte)

A za co to ostrzeżenie??? Od moderatora!!! Jak kolego popełniłeś błąd to się przyznaj i go napraw. Ja bym tak zrobił. Nie wiem czy jesteś moderatorem czy nie ( domniemam, że tak jak dostałem ostrzeżenie )

Jesteś na forum od trzech lat i nie wiesz że każdy moderator ma to jasno i w kolorze napisane zaraz pod swoim zdjęciem wpisane? Zamiast ,, użytkownicy'' jest ,, moderator''.

U mnie nigdy takiego napisu nie było i mimo zaproszenia do tego grona nie zanosi się, żeby się pojawił.

Więc docenił Twoje nieregulaminowe zachowanie ktoś inny.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie widzę problemu.

W takim razie już to robię.

O już widzę moderacja poprawiła mój błąd i nazwa już nie jest ,, nie prawidłowa''.

Również pozdrawiam.

W dniu 9.10.2015 o 11:39, gość napisał:
Nie widzę problemu.

W takim razie już to robię.O już widzę moderacja poprawiła mój błąd i nazwa już nie jest ,, nie prawidłowa''.

Również pozdrawiam.

Nie do końca..... ;))))

.....Magicscreen....... :))))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja napisałem moderacji właśnie bez spacji ale oni poprawili tak jak widać.

Też się mi wydawało że powinno być łącznie, chociaż na HDTVPolska gdzie uczestniczysz w dyskusji jest jednak Magic Screen.

W dniu 9.10.2015 o 12:53, gość napisał:
Ja napisałem moderacji właśnie bez spacji ale oni poprawili tak jak widać.

Też się mi wydawało że powinno być łącznie, chociaż na HDTVPolska gdzie uczestniczysz w dyskusji jest jednak Magic Screen.

Już nie uczestnicze w dyskusji i wogóle na tamtym forum ( Macieja nadal szanuje) ... Gmeru jest odważny zza klawiatury , zresztą jak większość pyskujących...zresztą pamiętasz i wiesz jak to było...

Oczywiście gramatycznie z angielskiego pisze się ze spacją...ale jest to nazwa własna producenta i to Jego forma jest poprawna w tym przypadku, gramatyka tu nie działa... na ekranie z tyłu z tego co pamiętam mam napisane właśnie "Magicscreen" ... ?

Ale przecież jest Markus77 i niech On stwierdzi.... ;)))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

http://magicscreen24.com/

Zamieszanie w tej materii wprowadza niestety sam producent.

Już w nagłówku strony mamy Magic Screen. Póżniej w tekście występuje magicscreen ale zdjęcia ekranów czy poszczególne filmiki znowu opisane są jako magic screen. Dodatkowo raz zapisane jest to z dużych liter innym razem z małych.

, zresztą jak większość pyskujących...zresztą pamiętasz i wiesz jak to było...

Wydaje mi się niestety, że w dalszym ciągu tak niestety jest.

tak jest na stronie:

"Magic Screen is an elegant, thin-frame..."

więc pewnie tego się trza trzymać - i wrócić do dyskusji

najlepiej przez tych prowadzoną co widzieli na oczy...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Widziałem w praktyce ten ekran . Czego mi brakuje , to czarnej aksamitnej ramy . Minimum 8 cm . Wyglądałlo by , to bardziej videofilsko . Może jestem staroświecki , ale to w tej formie wyglada zbyt nowocześnie , bez smaku . Po mojemu kino powinno mieć swój klimat . A tak wyglada jak wyświetlanie na prześcieradle .

Może Panie Markus77 czas pomysleć o rozszerzeniu oferty o ramy takie jak np. posiada Adeo ? Są perfekcyjne .

Pozdrawiam .

Widziałem w praktyce ten ekran . Czego mi brakuje , to czarnej aksamitnej ramy . Minimum 8 cm . Wyglądałlo by , to bardziej videofilsko . Może jestem staroświecki , ale to w tej formie wyglada zbyt nowocześnie , bez smaku . Po mojemu kino powinno mieć swój klimat . A tak wyglada jak wyświetlanie na prześcieradle .

Może Panie Markus77 czas pomysleć o rozszerzeniu oferty o ramy takie jak np. posiada Adeo ? Są perfekcyjne .

Pozdrawiam .

Wszystko jest kwestią gustu ... a o tym się nie rozmawia.... ekran w takiej postaci jak teraz wygląda lekko... z czarna ramą wygladałby ciężko... i właśnie czarna rama kojarzy mi się z wyswietlaniem na przescieradle ;))

W dedytkowanym pomieszczeniu czarna rama pasuje i jest kinowy klimat... w moim salonie nie ma takiego klimatu ze wzgledu na kolor scian i właśnie delikatna srebrna ramka bardziej się wpisuje w jego klimat....Ten ekran z wygladu w niczym nie przypomina ekranu projekcyjnego , bardziej mu do wielkiego tv i mnie to pasuje... a nie kazdemu musi... :)

Ale niektórzy Koledzy taka ramę sobie sami stworzyli bo im to odpowiadało... nie mnie to oceniać...Wolność Tomku w Swoim Domku... :)

Najważniejszym aspektem jest jednak co oferuje ta powierzchnia, a nie jak stroi wisząc "martwa" bez wiązki obrazu z projka... a żeby to ocenić trzeba zobaczyć a nie teoretyzować...

Edytowane przez Yodas
Widziałem i to z moją X 500 . To jest MOJE spostrzeżenie , uwaga . Pod mój gust , tak to widzę . I kropka .

To świetnie że widziałeś... i jak wygląda sprawa wchodzisz w to czy zostajesz przy adeo?

Ciekawy jestem Twojej opinii...

Edytowane przez Yodas

Powiem Ci Yodas, że cały urok takiego ekranu stałego to właśnie te ramki w około ekranu, które dają niesamowite odcięcie obrazu od reszty...ale jeśli wolisz bez to już kwestia gustu..:-) tylko ramki poprawiają odbiór seansu i to bardzo...:-) Zrób sobie kiedyś na próbę z kantówek pomalowany na czarno ramkę w okół swojego ekranu i obejrzyj film z i bez tej ramki a później napisz wrażenia. ...:-) w razie czego po seansie będziesz mógł zdjąć ramę jak będzie kuła w oko...:-)

Edytowane przez Bipo

Więcej bym powiedział , gdybym widział ten ekran w swoich warunkach. Było O.K . Tam był zupełnie inny pokój . W sumie mam nie najgorzej zaadoptowany pokój i miedzy seansami nie widziałem znaczącej różnicy . Ale , to subiektywne spostrzeżenie , bo miedzy seansami minęło kilka tygodni .

Miarodajny byłby test w moich warunkach z dwoma ekranami .

Dla podniesienia jakości seansów skończyło się malowaniem sufitu farbą Flugger 2S . Polecam każdemu ten zabieg .

Możemy zamontować ekran w dowolnej ramie wybranej przez klienta. My oferujemy stylową nowoczesną ramkę, która nie ma żadnego wpływu na obraz ponieważ ma zaledwie 5mm.

Kolego "max720" - jakie seanse porównujesz? mogę wiedzieć gdzie miałeś okazję testować ekran z własnym projektorem?

Edytowane przez Markus77

Byłem u kolegi Przemka w Augustowie . Mam czarny sufit nad ekranem , on biały .

Mam bardziej zaciemnioną cześć wokół ekranu , sufit pomalowany farbą Flugger 2S .

W takim zestawieniu obraz jest porównywalny . Ale czy byłby jeszcze lepszy na Twoim ekranie w moich warunkach , nie mam pojęcia .

Napewno produkt godny uwagi , to bez dwóch zdań . Robi wrażenie . Ale mówienie , że można oglądać w słoneczny dzień , to już przesada . Chyba , że okna ma się po północnej stronie świata :)

A kto twierdzi, że można oglądać w słoneczny dzień? Nic nigdy takiego nie napisaliśmy o naszym ekranie. W słoneczny dzień to nawet ciężko telewizor oglądać szczególnie jak się ma dużą przekątną i okna od południowej strony.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

W słoneczny dzień to nawet ciężko telewizor oglądać szczególnie jak się ma dużą przekątną i okna od południowej strony.

No chyba że to jest OLED z HDR-em:-)

Nie rozumiem Waszego podejścia.... teraz doczepiliście się że "słoneczny dzień" ;)))).... ja nawet plazme oglądałem z opuszczonymi żaluzjami... zobaczcie na zalety tego ustrojstwa...

Max Ty musiałeś malować salon, kombinowac z flugerem i takie tam...a ja w moim jasnym salonie powiesiłem ekran i po robocie... :))))

a doskonale wiem jaki obraz dałby mi u mnie zwykły ekran ( na próbę rozwineliśmy kolegi adeo ref grey bo on także był ciekaw) podczas nocnego seansu efektem było mydło i brak kontrastu i zadbały o to moje ściany i sufit...

Edytowane przez Yodas
  • Pokaż nowe odpowiedzi