Skocz do zawartości
IGNORED

ART DECO - lampowy preamplifier phono z pracowni ZONTEK

peezeet

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wyobrażałem sobie innego rozwiązania, a takiego zakończenia byłem pewny.

Również proszę o powstrzymanie się od snucia teorii spiskowych i sztucznego budowania afery z tego zdarzenia.

Włodek.

No... już samo wejście z buta przez vittorio było dobre.

Tak, tak... a później

proszę więc w związku z tym forumowiczów o zaprzestanie snucia różnorodnych domysłów

Fajnie.

Pozdrawiam.

:]

Fajnie jest, bo Zontek zdziwiony był na fest!

Vittorio waleczny jest, by jego pomysł darmowy nie był na fest!

Ale chłopy się dogadali, szumu porobili, mistrzowie marketingu :)

Wcale tego nie widać :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość absolute magnitude

(Konto usunięte)

Miłe jest to, że można stać się użytkownikiem takiego rozwiązania, pakując je niekonicznie do kunsztownej obudowy. Lutownice w dłoń!

Aktualnie schemat wygląda tak:

post-46916-0-08948400-1402428010_thumb.jpg

Miłe jest to, że można stać się użytkownikiem takiego rozwiązania, pakując je niekonicznie do kunsztownej obudowy. Lutownice w dłoń!

Absolute proszę nie wypisuj w tym wątku takich rzeczy bo ktoś gotów pomyśleć że to schemat At Deco i kogoś nieświadomie wpakujesz na minę.

Panie Pawle, ja wiem iż prasa znajomości i inne media są Panu przychylne, więc wszystko Pan może, ja niestety nie mam takiej siły i znajomości, chodź ciężko pracuje, bez przychylnej prasy jak w Pana przypadku, sukcesu sobie nie wróżę, mimo nie odbiegającego poziomu technologii i wykonania, ale co do pre lampowego Pana konstrukcji, to jest błąd, brak kunsztu i profesjonalizmu w elektronice, chyba że Pan wymyślił lampę bez szumową.

Technologia lampowa wzmocnienia sygnału do wkładek MM jest ogólnie dostępna, ale nie znam do MC, która nie wnosi zniekształceń sygnał szum.

No to brakuje jeszcze jednej osoby :)

Chwilę mnie tu nie było i po ptokach. Ale przypominam, że typowałem cenę na 19.900 zł... (prywata na forum)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Technologia lampowa wzmocnienia sygnału do wkładek MM jest ogólnie dostępna, ale nie znam do MC, która nie wnosi zniekształceń sygnał szum.

Słuchałeś phonopre Manleya? AMR?

Jakie szumy? Jakie zniekształcenia?

Panie Pawle, ja wiem iż prasa znajomości i inne media są Panu przychylne, więc wszystko Pan może, ja niestety nie mam takiej siły i znajomości

Azus chłopaku drogi skąd tobie do głowy takie rzeczy przychodzą? To na dobrą sprawę patrząc na poczynania naszego Andrzeja Analogowego powinienem sobie żyły pochlastać.

Piszę ten post na raty bo cały czas stoję przy maszynie i toczę nogi do gramofonów, a jak skończę pewnie ok 22-23 to siądę do komputera by kontynuować naukę projektowania i obsługi programów 3D a następnie co spłodzę, muszę zaprogramować do tego obróbki. A jak będzie świtało, czyli całkiem wcześnie to może jeszcze pochyle się nad nową stroną internetową...do której przygotowuję np takie coś:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak sobie myślę że niepotrzebnie się użalasz nad sobą a tu twardym trzeba być i zapie-alać!

Co do lamp w pre, to dla mnie to nie istotne bo szumią i trzeszczą też stare płyty, ale muza jest.

Jak panowie wrzuca się teraz linki do You Tube żeby obrazek był?

Ukryta Zawartość

Nie bądź taki rozrzutny bo zabraknie Ci tapety. A tak przy okazji. Czy da się zastosować w pre. jeszcze tańsze lampy? Bo te na Wolumenie są po dychu a to drogo.

Maciek! Nie wyręczaj tylko powiedz bo mnie krew zalewa jak mi coś nie wychodzi! :)

Ukryta Zawartość

No już chyba wiem- banał kurka.

Ukryta Zawartość

Tam gdzie kończą się reguły, zaczyna się VIP.

Zbanowałeś VIP'a, a jego nikt nigdy nie zbanował! Czy Ty wiesz co zrobiłeś?

A przy okazji, do zobaczenoa na Wolumenie :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Nie znam Twoich dokonań w branży drogi Kolego ale w dziedzinie elektroniki to wnosząc z zacytowanego wyżej Twojego wpisu to niestety jeszcze sporo się musisz nauczyć.

Nie znam Twoich dokonań w branży drogi Kolego ale w dziedzinie elektroniki to wnosząc z zacytowanego wyżej Twojego wpisu to niestety jeszcze sporo się musisz nauczyć.

proszę o wykres, tylko dla MC

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Możesz prosić ale najpierw wyjaśnij tu wszystkim forumowiczom co to jest takiego "zniekształcenia sygnał szum" bo ja mimo iż żyję już dość długo to o czymś takim jeszcze nie słyszałem i chętnie się dowiem.

Czyli jesteś głuchy, badałeś słuch?, szumy tobie nie przeszkadzają?

Takie nie. o ile nawet sa.:)

Co teraz robisz? Browarek przy TV?

Bo ja właśnie skończyłem zabawę z toczeniem i biorę się teraz do konkretnej roboty :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Ponawiam pytanie gdyż jak widzę pojedynczy post do Ciebie nie dociera: co to jest takiego "zniekształcenia sygnał szum" ?

I dopóki nie udzielisz rozsądnej odpowiedzi doputy będę uważał, że jesteś absolutnym ignorantem i nie warto reagować na Twoje posty,

ponadto kwestia ewentualnych szumów lamp w przypadku stosowania wkładek MC znajduje dość proste rozwiązania (pomijając już kwestię stosowania małoszumnych lamp) - ale nie będę przecież Cię uczył, sorry.

Ponawiam pytanie gdyż jak widzę pojedynczy post do Ciebie nie dociera: co to jest takiego "zniekształcenia sygnał szum" ?

I dopóki nie udzielisz rozsądnej odpowiedzi doputy będę uważał, że jesteś absolutnym ignorantem i nie warto reagować na Twoje posty,

ponadto kwestia ewentualnych szumów lamp w przypadku stosowania wkładek MC znajduje dość proste rozwiązania (pomijając już kwestię stosowania małoszumnych lamp) - ale nie będę przecież Cię uczył, sorry.

jak nie wiesz, to się nie dowiesz, frajera z siebie nie dam się zrobić, róbcie sobie to wasze diy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.