Skocz do zawartości
IGNORED

Streamer / DAC klasy high-end w jednym pudełku

VIPrator

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Skond takie wnioski kolego? Myślę, że więcej frustracyji masz Ty (sądząc po hejterskich i krytycznch wpisach) i tutejsza gawiedź hiendowa, nastawiana głównie na prężenie się i pokazywanie własnych piórek. Ja poprostu szukam dobrego sprzętu w zakresie daka / strimera, stąd założony wątek i konkretne pytanie. Tylko 2 (słownie: dwóch) użykowników odważyło sięi podjęło temat merytorycznie. Reszta wpisów to kolejne czepianie się, ale to jak widzę po innych wątkach normalne tutaj, praktycznie zero konkretów. Za wpisy niemerytoryczne będą bany, niestety, taki tutaj mamy dzięki malkontentom klimat.

Ortografii uczę się natomiast od najlepszych, od użytkowników tego forum, więc wybaczcie niektóre błędy, nie takie tutaj się trajajom.

Wracając do tematu. Kiedy wyjdzię ten Auralic?

A moderację proszę o usnięcie wpisów nie będących w temacie.

Skad? Masz widac wiedze, skro piszesz o 'tym' Auralic'u. A tu mierne 12 postow i konto zalozone niedawno. Jaja sobie robisz i tyle. A to jest niskie i nadaje sie do bocznicy. Proste.

Zeby bylo na temat: renew klimax ds0, za 2000 za kawalkiem mozna znalezc.

"Ale w Tesco to chyba tylko Manta będzie, co sądzisz Jarku? Jarku, a może tak Carrefour, bo w Biedronce nie wiem czy mają już elektronikę na takim stadium zaawansowania?"

Warto popatrzeć w Carrefour - czasami są wyprzedaże hajendu z Francji.....

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Pytanie tylko, czy to prawdziwe oferty, czy polowanie na naiwnych?

Prawdzie, waluta tylko troche inna, autor nie napisal w jakiej walucie wycenia ten haj end.

http://www.pinkfishmedia.net/forum/showthread.php?t=173658

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Teraz warto się też porozglądać za wersją Klimax Renew DS/1. Wyszła wersja DS/2, więc zaczynają się upgrady.

Zgadza sie, nawet juz jednego udalo mi sie uzyskac.

Ps. zawodnik z porzedniego ogloszenia mieszka pare tygodni marszu ode mnie wiec jednak osobiscie nie dal bym rady.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jak wrażenia? Warty grzechu :)

Wrazenie jak najbardziej pozytywne. Aplikacja dziala sprawnie choc imo troche za prosta segregacja zawartosci (album, artysta, gatunek). Tidal tez troszke uproszczony w porownaniu do wimpa czy tidala z www, ale dziala bez zarzutu. Co do brzmienia to nie moge za bardzo powiedziec jako ze odtwarzac jest pare polek wyzej niz to co akutalnie posiadam. Tymniemniej dzieki klimaxowi da sie teraz tego jako tako sluchac. Prawdopodobnie dobre zrodlo wokol ktorego mozna bedzie zbudowac lepszy system.

Jakbys sie kolego troche wiecej uczyl, z pewnoscia bys wiecej zarabial i nie musialbys szukac hiendu za 2 kola.

BTW, Marslo, jak się ma Twój kpiący i w zasadzie obraźliwy wpis do Twojego motto ("Nie obrazam , licze na wzajemnosc."), które teraz zauważyłem. Trochę zakrawa na małą hipokryzję. A może mam dysleksję, a na coś droższego po prostu mnie nie stać. Nie każdy rodzi się w zamożnej rodzinie lub dorabia się kokosów. Słoma z butuf Panowie, niestety. Trochę tolerancji hajendofcy i nie chodzi tutaj o mnie, takie przycinki mnie nie ruszają osobiście...

Moim zdaniem Twoj wpis byl prowokacja, tak to odczytalem. Jesli sie pomyle, z pewnoscia sie z niego wycofam w odpowiednim momencie.

Poki co sadze jednak, ze wiele wskazuje, ze zarowno wpis , jak i Twoj awatar w polaczeniu z nickiem sa czysta prowokacja.

Konto w trakcie usuwania

marslo to wyjątkowo kulturalny i spokojny gość. Na pewno nie wytknął tobie niski status finansowy, a jedynie karygodne błędy w pisowni na poziomie niskich klas szkoły podstawowej. W końcu w kompie masz też słownik ortograficzny i korekcję pisowni.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

V... tez polecam troche tolerancji dla forumowiczow i nie robienia z forum dla ludzi zaniteresowanych tematem swoich osobistych poletek bitewnych (do tego w falszywej zbroi).

Nie trzeba sie rodzic w zamoznej rodzinie aby znalezc w sieci co to jest high end audio i zamiescic temat w odpowiednim dziale.

http://encyclopedia.thefreedictionary.com/High-end+audio

@Sly

Nie każda wyszukiwarka podkreśla byki.

@kennijczyk

Hi end nic nie znaczy, jak w HiFi ma normy, jakie musi spełniać sprzęt, tak hi end tego nie ma, jest to slogan rzucany przez filmy, aby gawiedź łykała towar niczym świeże bułeczki ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

c. k. d.

Ukryta Zawartość

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Bądź choć trochę poważna. Nawet niepełnoletnia uczennica może być poważna. Co ty możesz wiedzieć o sprzęcie high endowym? Tyle ile gdzieś tam zasłyszysz od kogoś kto tak jak ty widział takie sprzęty na zdjęciach. Nie masz o tym pojęcia o wypisujesz swoje dyrdymały.

Na trzeźwo nie da się czytać tego wątku.

Dobrze że w tle leci butleg:Pink Floyd - My Uncle Is Sick Because The Highway Is Green

No i mom kiłbache i bimber i wontek jest na bocznicy

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Bądź choć trochę poważna. Nawet niepełnoletnia uczennica może być poważna. Co ty możesz wiedzieć o sprzęcie high endowym? Tyle ile gdzieś tam zasłyszysz od kogoś kto tak jak ty widział takie sprzęty na zdjęciach. Nie masz o tym pojęcia o wypisujesz swoje dyrdymały.

Hi end to slogan, nie wiem czy wiesz, ale nie jest on tylko stosowany w audio, lecz także w odniesieniu do telefonów, podzespołów tj. karty graficzne itd. a na kompach, sorry, ale na 100% znam się lepiej, przez wiek, przedmiot, jaki wykłada Tata oraz jeden z przedmiotów, jaki mam rozszerzony (będę go także studiować). Dopóki Ty będziesz twierdził, że możesz pisać o gramofonach, winylach itd. tak długo ja mogę pisać o hi endzie. Teraz rozumiesz? Piszę o tym, z czym nie obcowałam, ale robię dokładnie to samo co Ty.

Jednak nie. Słyszałem wiele dobrych systemów z gramofonem, a ty żadnego systemu high endowego. Mogę ocenić czy granie z gramofonu podobało mi się czy teź nie. Ty nie możesz nic ocenić bo nic nie słyszałaś ani nie miałaś z tym styczności. Tak więc wypisujesz bzdury. Aż dziw bierze, że chcesz iść na studia nie rozumiejąc tak prostych różnic. Nie dziwota, że po studiach tak wiele osób nie może dostać dobrej pracy. W polskich szkołach nie uczą myślenia i to tutaj wyraźnie widać. Wciskają do głów formułki i zbędne definicje, które i tak w życiu potrzebne nie będą. Za to myślenia zero. I potem młodzi mają żal, że nie robią karier. Winią za to wszystkich w około. Troche mają racji bo winne są szkoły ale oni sami też. Nędzna szkoła i durni wykładowcy nie zwalniają z myślenia.

a ty żadnego systemu high endowego

Ty nie możesz nic ocenić bo nic nie słyszałaś ani nie miałaś z tym styczności.

Ooo... A Ty skąd to masz wiedzieć?

Słyszałem wiele dobrych systemów z gramofonem

Skąd wiesz, że były dobre? Jak o gramofonach wiesz tyle co o wychwycie K?

Aż dziw bierze, że chcesz iść na studia nie rozumiejąc tak prostych różnic. Nie dziwota, że po studiach tak wiele osób nie może dostać dobrej pracy.

Aż dziw bierze, że mam osiągnięcia na konkursach (Kuratoryjnych) będę studiować dwa kierunki i zakładam, że będę mieć laureata lub finalistę z olimpiady ;-)

Pogadamy, jak będę pracować w BCC lub gdzieś indziej ;-) oraz zajmować się pracą naukową.

Zacytować bystrzaku po studiach z genialną pracą, jak się dałeś pięknie wrobić z HiEndowym kompem?

W polskich szkołach nie uczą myślenia i to tutaj wyraźnie widać. Wciskają do głów formułki i zbędne definicje, które i tak w życiu potrzebne nie będą. Za to myślenia zero. I potem młodzi mają żal, że nie robią karier. Winią za to wszystkich w około. Troche mają racji bo winne są szkoły ale oni sami też. Nędzna szkoła i durni wykładowcy nie zwalniają z myślenia.

Jakbyś miał elementarne pojęcie o przedmiotach ścisłych np. o matematyce, to byś wiedział, że do niej TRZEBA znać definicje, bo w przeprowadzaniu dowodów są one niezbędne.

.Zero myślenia na chemii, matematyce i informatyce? Chyba na humanie w kiepskim LO.

Moja szkoła nędzna? Hahaha...

Jak jest się tłumokiem, to kłucie definicji nie pomoże, gdyż i tak ich nie rozumiesz, a zapamiętanie wzoru/twierdzenia to maks 2 minuty. Potem dwa, trzy zadanka i zapamiętasz do usranej śmierci.

No faktycznie super osiągnięcia. To faktycznie dziwi mając na uwadze fakt, że masz problemy z liczeniem i poważne braki z ortografii, co już kilka razy tobie wykazałem. A skąd wiem, że nie miałaś styczności ze sprzętem high endowym? W swoim wpisie sama się do tego przyznałaś. Oj kiepsko z tobą. No ale masz przecież osiągnięcia w konkursach.... :-) liczenie, pisanie, ortografia czy logiczne myślenie nie mają już znaczenia. Coś wspominałaś o tacie który jest wykładowcą....no tak....to daje do myślenia w świetle tych konkursów i nagród... :-) juź wiesz, że bedziesz miała laureata i wygraną na olimpiadzie! To ciekawe... :-))

Tak wykładowca ma duży wpływ na to, co jest na konkursach kuratoryjnych oraz olimpiadach. Jakżebym mogła o tym zapomnieć.

Słyszałam dobre systemy, ale nie nazwę ich HiEndem, gdyż czegoś takiego IMHO nie ma.

Ja problemy z liczeniem? A ortografia, nie przejmuj się, jestem dyslektykiem, wszyscy geniusze byli albo dyslektykami, albo mieli aspergera, albo trafili do wariatkowa, ale tworzyli rzeczy, których niewielu ma szansę pojąć i to jest w tym piękne.

U mnie problemy z logiką? Twoje wpisy mają okazję się tym pochwalić, moje to ciąg zer i jedynek - czysta logika ;-)

Mówię o konkursach ze ścisłych, nieskromnie powiem, że chodzę do genialnej szkoły oraz... korci mnie Harvard, ale dopiero II lub III stopnia, jak zobaczą, jaka jestem genialna ;-), bo na studiowanie tam"od początku" mnie nie stać.

Aaa... Zapomniałam, piszę bardzo dobre interpretacje wierszy ;-)

Kilka razy wypomniałeś mi jeden błąd, którym się popisałam pisząc z telefonu, który "podpowiada", to, co chcę napisać :-P

Dobra, przyszła do mnie kostka 7x7x7, dalej pisz do siebie.

Aaa... Miłego seansu:

Ukryta Zawartość

:-D :-D :-D

P.S. Wiem, gdyż jestem w stanie rozwiązać większość zadań z ubiegłych lat.

Ukryta Zawartość

Słyszałam dobre systemy, ale nie nazwę ich HiEndem, gdyż czegoś takiego IMHO nie ma.

Jeśli tak twierdzisz to znaczy, że nigdy takiego systemu nie słyszałaś.

Ja problemy z liczeniem? A ortografia, nie przejmuj się, jestem dyslektykiem, wszyscy geniusze byli albo dyslektykami, albo mieli aspergera, albo trafili do wariatkowa, ale tworzyli rzeczy, których niewielu ma szansę pojąć i to jest w tym piękne.

Tak, tak, zapewne jesteś geniuszem. Teraz każdy matołek jest dyslektykiem, dysgrafikiem, czy innym dys...myślącym. Kiedyś takich nie było. Albo ktoś się nauczył, albo nie i dostawał pałę. Teraz czas matołów, a raczej dys...inteligentów.

moje to ciąg zer i jedynek - czysta logika ;-)

hehehe...dobre... :-)

Mówię o konkursach ze ścisłych, nieskromnie powiem, że chodzę do genialnej szkoły oraz... korci mnie Harvard, ale dopiero II lub III stopnia, jak zobaczą, jaka jestem genialna ;-), bo na studiowanie tam"od początku" mnie nie stać.

Na pewno docenią twój geniusz. Już tam na ciebie czekają, ale zaraz, zaraz...taki geniusz i nie ma kasy na studia? A geniusz nie wie, że tak wielki geniusz zapewne będzie doceniony specjalnym stypendium i duża kasa nie będzie potrzebna? A zresztą taki geniusz i nie ma kasy? Toż to nie możliwe... :-)))

Aaa... Zapomniałam, piszę bardzo dobre interpretacje wierszy ;-)

No tak, z tak ścisłym, matematycznym umysłem to faktycznie do poezji i wierszy jak znalazł... :-)

...ooo, jest i Slayer. Proszę Sly oraz Keef o zaprzesatnie personalnych potyczek - te na PW.

Proszę nie zaśmiecać bocznicy wątkami o audio.

Xinwax, masz rację i przepraszam, choć nie mam na to wpływu. Nie ja wnioskowałem o przeniesienie wątku tematycznego w zakładce hi-end na bocznicę. Zrobiło to zapewne kilku rozwścieczonych hiendowcuf.

Słuchał już może ktoś tego Auralica?

Zapytaj Slyera, on jest świątynią mądrości ;-) Napisze Ci, że HiEnd kosztuje x^n, gdzie x należy do całkowitych dodatnich, a n jest większe niż energia powstała w procesie anihilacji antymaterii o objętości równej objętości jednego mola dowolnego gazu ;-)

masz rację i przepraszam, choć nie mam na to wpływu.

Może i nie ma za co, wiem. :)

Hi-End kończy się tam gdzie kończy się ostatnia cyfra przed przecinkiem na koncie :P

...klienta oczywiście, znaczy miłośnika muzyki odtwarzanej z nośników płaskich czy też z nośników o nieokreślonym kształcie...

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Fani dobrego dźwienku. Rozglodnam sie za streamerem / Digital Audio Konwerterem klasy high-end w jednym. Wstępnie myślałem o Puccinim, ale może Cembrige Audio Magic DAC + komputer będzie lepszym rozwiązaniem. W sumie na rynku jest wiele propozycji. Jeśli macie jakieś interesujące propozycje, to proszę o wpisy. Generalnie najlepiej, jesli cena byłaby do maksymalnie 2000, ale przy zachowaniu jakości dźwienku w jakości high-end. Cenowo bywa różnie, ale może Marantz NA-11S1, ten drogi lub STREAMER VIDEO Wi-Fi - HDTV PC2TV PX1539-675 (super cena). W Satrunie powiedzieli, że będzie spokojnie dawał radę.

Polecam kompletne rozwiązanie łącznie z odczytem cd, idealnie nadaje się do każdego typu nirvany. Do kompletu koniecznie dedykowane kable bazodrut killer.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.