Skocz do zawartości
IGNORED

ZDROWA ŻYWNOŚĆ - ZDROWY TRYB ŻYCIA - ZDROWIE

ARTON55

Rekomendowane odpowiedzi

No i...?

Wiadomo, że jeśli rynek warty jest kilka miliardów w samej Polsce to lobbyści koncernów farmaceutycznych zrobią wszystko aby zdobyć ten rynek... choćby na szczepionki przeciwko sreukokokom... albo psychotropy po których wzrasta liczba samobójstw o zatruciu organizmu nie wspominając (to w kontekście czepiania się 5-HTP)...

Argumenty eksperta są powalające.

5-HTP wchodzi w interakcje z ...

Wszyscy stosujący o tym wiedzą.

Wystarczy wziąć ulotkę z dowolnego leku aby przeczytać jakie niebezpieczne ma interakcje z innymi lekami, ba pożywieniem, ba z w ogóle można zejść w liczbie 1 na milion...

Trochę zdrowego rozsądku.

Acz rzeczywiście kontrola być powinna.

Aby kupując Gymnema Sylvestre (uznany i niebywale skuteczny naturalny lek medycyny Ajurwedyjskiej) była tam Gymnema Sylvestre a nie sproszkowana słoma...

Ale o ochronę konsumenta tu nie chodzi.

Tu chodzi o zgarnianie kasy...

cala prawda ? 1 minuta calej prawdy ?

damn

to trzeba obejrzec

krytyk muzyczny jest jak ksiadz ktory uczy o kontaktach damsko-meskich

• 1 miesiąc później...

Odnośnie niezdrowych ryb. Koniecznie unikajcie ryb hodowlanych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Koniecznie obejrzyjcie film (nie mogę ze smartfona wkleić linku do filmu , po prostu wpiszcie i obejrzyjcie ) pt. "Ryba czy tylko filet ?" , na ewentualność , gdybyście rzeczonego filmu , z różnych powodów nie oglądnęli , to przestrzegam przed konsumpcją wszelkich ryb z morza Bałtyckiego , a w szczególności szynki wśród ryb.

Ukryta Zawartość

Piotr

tak wiec hodowlane sa najbardziej zdrowe jako kontrolowane w produkcji..

A właśnie nie są. Niedawno tu linkowany film z Planete oglądałem w necie z rok ... dwa temu. Podchodząc do niego z dużą doza nieufności (od razu prezentowana teza, że hodowlane ryby są "be" przy początkowym braku potwierdzenia tej tezy).

Z tego filmu można się dowiedzieć, czym owe hodowlane ryby są karmione - karma w formie pelletu, do produkcji której jako konserwant używana jest dioksyna.

Nie pamiętam już nazwy tej substancji. Jej stosowanie do produkcji karmy dla zwierząt hodowlanych (drób, świnie, bydło) jest w Europie zakazane i monitorowane.

Zaś jeśli chodzi o produkcje paszy dla ryb - zakazu ani monitoringu brak.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nieprawda!!! To koncernowa propaganda!

Wysoki indeks glikemiczny prowadzi do otłuszczenia ciała(brzuch piwny), tworzenie kwasu moczowego prowadzącego do dny moczanowej(podagry).

Wiem, jak nie boli - lecz nap....la dna moczanowa i nie tknę piwa!!!

Dlatego też nie piję piwa- po zrzuceniu prawie 9kg.

Jeszcze dziesięć lat temu zawsze miałem skrzynkę piwa w śpiżarni.

Jedno piwo to pół godziny intensywnego ćwiczenia, chce Ci się???

Piwo to żyła złota dla koncernów(piwnych, farmaceutycznych i fast foodów) i urzędu skarbowego -

Ja na wina się przerzucilem. Może w wakacje przy ciepłej pogodzie czasami piwa się napije a tak głównie wino jak już coś piję.

A z tymi rybami słyszałem a lubie czasami zjeść i to mnie martwi bo kupuje to co sprzedają specjalnego zamówienia ryb nie zrobię.

chwilowy brak działalności w audio.

Nie pamiętam w jakim wątku pisałem przed laty jak mój Brat robił magisterkę z badań wątroby ryb bałtyckich na obecność DDT...

Było to dekady po tym jak zakazano środka w krajach nadbałtyckich.

I był ów środek wykrywalny na zapewne niezbyt nowoczesnych (patrz czułych) urządzeniach jakiejś prowincjonalnej w skali Europy polskiej uczelni...

Żadna nowość.

Owszem, jak zauważył Muls lemingi żyją. Ja również jadam Łososia norweskiego. A jakiego mam jeść, jak tylko taki jest dostępny...?

Ale, żeby nie było; takimi wymienionymi w filmie karmami (trochę zmodyfikowane) żywione są również np. trzoda chlewna,...

I nie rozśmieszajcie mnie badaniami artykułów spożywczych...

Jemy więc wiele niechcianych substancji.

Trzeba się ich pozbywać z organizmu i tego już ta wielka medycyna i ci od badań jakoś nie mówią; co i jak...

A co jadasz?

Postaram się wykazać, że łykasz substancje rakotwórcze jak leming łososia norweskiego...

A co tam rakotwórcze.

Inne gówno, które nim zachoruje się na nowotwór, spowoduje ciężką chorobę albo zgon...

I tak było zawsze.

Tylko dzięki właściwej diecie organizm pozbywał się tego złego...

Odkąd dieta pochodzi z worków foliowych wsadzanych do kuchenki mikrofalowej a łażenie po lesie zastąpił fotel i pilot w ręce, wszystko uległo zaburzeniu.

Tak z ciekawości, na innych planetach też mają ryby?

Prawdopodobnie te tilapie i inne śledzie stamtąd pochodzą.

W Atlantyku taki sam syf jak wszędzie...

I oczywiście mamy pewność co do pochodzenia... ;-)

Tacy np. Japończycy jadają z tego skupiska śmieci:

Ukryta Zawartość

Do tego jeszcze ta Fukushima...

i żyją najdłużej na świecie jedząc te rybki...

Ukryta Zawartość

mój sasiad palił do 80-tki, pił do 90-tki, przynajmniej ćwiarteczkę co drugi dzień. drugi jadł tylko ekologiczne, nie pił, nie palił i umarł zdrowo w wieku 60 lat. przestancie pisać głupoty.

Gość A&T

(Konto usunięte)

Mój ojciec ma 90 lat i też pali. Sąsiad jego kolega szybko zmarł po wycięciu płuca. Po łososiu norweskim hodowlanym też wiele osób nie żyje. Dla lepszego zrozumienia wyjaśnię , że nikt tu nie podaje danych o 100% śmiertelności.

• 4 tygodnie później...

Cóż, gościa flekują za promocję polskiego oleju z lnu, ale do (anty) tez dotyczących tranu nie można się przyczepić; smacznego i na zdrowie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Polecam olej lniany tłoczony na zimno.

Do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością.

Ważne aby był przechowywany w lodówce. Takoż trzymamy w domu.

Na każdej butelce jest termin przydatności, max 3 miesiące.

Stosowanie znajdziecie w Internecie.

Żadnego tranu.

Tran to olej wyciągany gorącą parą wodną z resztek rybnych...

To nie to co w czasach naszej młodości.

Też polecem olejem lnianym. Oleofarm z ryżem basmati i sosem sojowym kikkoman palce lizać.

Sam ryż ma nieco orzechowy aromat, olej lniany fajnie to podkręca. Oczywiscie ryz moczony uprzednio min 45 min. W tedy gotowany 5-7min od zawrzenia. Pod przykryciem na zmniejszonym palniku. Do tego sałata zielona z rukolą, pomidorami serem feta lub mozzarella, papryczka, zioła plus oczywiście olej lniany. Warzywa najlepiej eko ; ), jeszcze lepiej z własnej szkalarenki np..

Gość A&T

(Konto usunięte)

Jerzy Zięba w Sejmie i jego fantastyczne wystąpienie na temat GMO. Posłom komisji wygarną prosto i na temat.

GMO to depopulacja i aborcja Polaków

Opublikowano: 22.04.2017 | Kategorie: Ekologia i przyroda, Gospodarka, Polityka, Wiadomości z kraju

Mocne słowa wypowiedział Jerzy Zięba w Sejmie na rozpatrzeniu rządowego projektu ustawy o zmianie ustawy o mikroorganizmach i organizmach genetycznie zmodyfikowanych oraz niektórych innych ustaw: „Mamy do czynienia z depopulacją Polski, mamy do czynienia z pewnego rodzaju aborcją. Kobiety stają się niepłodne…”.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.