Skocz do zawartości
IGNORED

Różne kostki do wzięcia - obowiązek podawania cen odsprzedaży.

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe po ile będą stały za kilka lat ?

Roczna pensja + dziewictwo własnej córki. Uważam, że skok jakościowy w relacji ceny powinien mieć granice, zwłaszcza, że nie zawsze będzie taki kond pasował. Uważam, że 150 zł za kondensator, to ostre przegięcie.

Edytowane przez SomekPoland

Chyba czas skupować ja kartonami - fortuny można się będzie na nich dorobić.

Nie , no spoko ...

Kiedyś te kondy wstawiało się bo poprawiały filtrację i takie tam duperele. Ale dzisiaj za taką kasę można kupić cały kompletny super zasilacz który wniesie o niebo lepsze zmiany .

Ba , nawet kilka zasilaczy :)

Poj...ło ludzi z tymi cenami.

Nie piszę ( piję ) tego do Ciebie ale ceny za te kondy to już nawet chorymi nie można nazwać a to żaden szał nie jest poza BG N ale te i tak są obecnie niewiele tańsze od znacznie lepszych polipropylenów .

Tyle że powyżej 200uF polipropylena z trudem znaleźć (ew. w grę wchodzą Jantzen Cross-Cap albo Solen), a jak potrzebujesz większej pojemności to musisz składać. No i kwestia miejsca.

Jasne , ale FK czy F o ile pamiętam to jedne z najstarszych tych kondów .

Sam z braku miejsca w DACu w torze sygnałowym wstawiałem BG N , ale FK to do zasilaczy się daje. A za 250zł to kupujesz cały , kompletny zasilacz Teddy Pardo z przesyłką :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muda44

Roczna pensja + dziewictwo własnej córki. Uważam, że skok jakościowy w relacji ceny powinien mieć granice, zwłaszcza, że nie zawsze będzie taki kond pasował. Uważam, że 150 zł za kondensator, to ostre przegięcie.

Zakładając, że mówimy o elektrolicie, bo Duelund Cast-PIO 0,47uF za 190$ w Partsconnexion wart jest moim zdaniem swojej ceny. Dodam, że przed przeceną/promocją kosztował jakieś bagatelne 600$.

Wow. musze przyznać, że te ceny to nie moja liga. Ale Ciebie rozumiem, chcesz sprzedać towar po cenie rynkowej i pewnie Ci się to uda :) Dla mnie to juz przesadyzm, ale każdy ma swoje granice.

Wow. musze przyznać, że te ceny to nie moja liga. Ale Ciebie rozumiem, chcesz sprzedać towar po cenie rynkowej i pewnie Ci się to uda :) Dla mnie to juz przesadyzm, ale każdy ma swoje granice.

30% poniżej cen na ebay'u. Nic tylko brać i sprzedawać z zyskiem ;)

Sam z braku miejsca w DACu w torze sygnałowym wstawiałem BG N , ale FK to do zasilaczy się daje. A za 250zł to kupujesz cały , kompletny zasilacz Teddy Pardo z przesyłką :

Ukryta Zawartość

FK o ile się orientuję są nowsze od F. Tak samo jak NX od N itd.

Co do zasilaczy/regulatorów to moje skromne zainteresowania w tej dziedzinie ograniczają się do Salasa.

Ale co kto

Wybacz, została mi już tylko jedna nerka, nie mam za co kupić ;)

Tylko nie mów, że za pierwszą kupiłeś dwa kondy BG FK ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jak sobie sam zrobisz będzie za 15zł :)

Ukryta Zawartość

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

Ciekawe po ile będą stały za kilka lat ?

A mnie ciekawi dlaczego już ich nie produkują skoro są takie super hiper? Wiem, że coś tam z producentem się działo, jakieś plajty, spółki czy cuś, ale mimo wszystko. Nawet Tonsil przeżywał parę reinkarnacji, a taki chodliwy towar....

A mnie ciekawi dlaczego już ich nie produkują skoro są takie super hiper? Wiem, że coś tam z producentem się działo, jakieś plajty, spółki czy cuś, ale mimo wszystko. Nawet Tonsil przeżywał parę reinkarnacji, a taki chodliwy towar....

O ile się orientuję, to skończyły się prawa do jakichś patentów, z których korzystał Rubycon. A prawo patentowe to przecież świętość! Poza Chinami oczywiście...

To żenujące . Ile można oczekiwać za dwa gówniane kondensatorki . Za tyle można kupić przyzwoity wzmacniacz lud odtwarzacz CD z drugiej ręki . Co najciekawsze , często w takich starociach siedzą właśnie kondensatory Black Gate . Ostanio kupiłem uszkodzoną Yamahę A1020 za 160 PLN a w niej parka black gate F 1000/25 , parka bg 1000/6,3 i parka black gate nonpolar 47/16 ( nie licząc innych kondensatorów , trafa , radiatora , tranzystorów itd itp ) . No to chyba nieźle zarobiłem ... To chore .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...there is no spoon...

Blac Gate to bardzo dobre kondy . Ale bardzo dobre to były po kilkanaście , kilkadziesiąt zyla za sztukę . Fakt ze ich od dawna nie produkują to i ceny rosną . Ale jak za Black Gate N mam dać tyle co za Mundorfa Supreme toż to idiotyczne jest .

jak sobie sam zrobisz będzie za 15zł :)

OK , ale jak ktoś inie potrafi to ma gotowca w cenie niższej niż para kondensatorów która da ułamek poprawy tego co taki Teddy Pardo w cyfrówce .

Panowie wybaczcie, ale nie samowicie rozpierdzielacie wątek.

Edytowane przez Gotomik

Panowie wybaczcie, ale nie samowicie rozpierdzielacie wątek.

Nie do końca .

Forum jest od pomagania sobie .

A taka uwaga powinna sprowadzać na ziemię co niektórych bo sam byłem świadkiem w sklepie jak facet naczytał się na forum o sieciówkach i do klocka za 1500zł kupił sieciówkę w tej cenie :)

A taka uwaga powinna sprowadzać na ziemię co niektórych bo sam byłem świadkiem w sklepie jak facet naczytał się na forum o sieciówkach i do klocka za 1500zł kupił sieciówkę w tej cenie :)

No teraz, to juz chyba żartujesz sobie...

Do sprzedania komplet do budowy wzmacniacza lampowego wg projektu Traxmana:

- Trafo zasilające TS30

- 2 trafa głośnikowe TG2,5

- 2 lampy ECL82 (nieużywane, stare zapasy)

- zmontowana płytka

- obudowa wraz ze szkieletem (zrobiona z drewna sosnowego, ofornirowana dębem)

- kable zasilający, włącznik i potencjometr ALPS

za całość chcę 220zł (przesyłka gratis)

Oczywiście wszystko w 100% sprawne uruchominoe, grało kilka godzin. Sprzedaję dlatego że postanowiłem pójść w mocniejszą lampę (wzmacniacz osiąga ok 1.5W)

Ukryta Zawartość

0csk.jpg

post-25212-0-16823900-1376907711_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No teraz, to juz chyba żartujesz sobie...

Nawet sprzedawca nie był w stanie klienta sprowadzić na ziemię , a że klient " nasz Pan " ...

Witajcie, jedne z pierwszych postów na moim forum (wcześniej wystawiałem tylko słuchawki), więc nie chciałbym z góry być brany za złodzieja :) Możliwy odbiór osobisty i odsłuch na terenie Krakowa, także allegro i wysyłki pobraniowe. A teraz do rzeczy, na sprzedaż ląduje mój wysłużony i ulubiony DAC autorstwa Spencera. O samym układzie można poczytać na stronie Spencera:

Ukryta Zawartość

Jest to ostatnia (i najlepsza) wersja płytki, dodatkowo poprawiona przeze mnie pod wieloma względami, ale o tym za chwilę. DAC działa nieustannie bez najmniejszych problemów, był testowany przez Coaxial'a (na zdjęciu brakuję gniazda, które zamontuję przed wysyłką), Toslinka oraz I2S. Co do poprawek wprowadzonych jest tego na prawdę sporo, więc będę tutaj skrótowy (konkrety na PW w razie potrzeby):

-wyrzucenie kilku niepotrzebnych induktancji

-wyrzucenie/wymiana sporej części kondensatorów

-wymiana diod prostowniczych na SBYV27-200

-wymiana stabilizatora, na stabilizator dyskretny

-najważniejsze - praca DAC'a w trybie OCL (Output Capacitor Less) - DAC nie posiada kondensatorów wyjściowych, został wyregulowany do pracy bez nich, co znacznie poprawia brzmienie, zwłaszcza w dolnym paśmie.

Cena jaka mnie interesuje to 500zł za DAC i dla chętnych 100zł za transformator R-Core. Możliwy odsłuch i odbiór osobisty w Krakowie, jak już wcześniej wspomniałem. Myślę, że to uczciwa cena, bo DAC kosztował około 600zł, doliczając do tego wszelkie upgrade'y i jego całościowe lutowanie (bo rozsyłany był tylko, jako kit) jest nawet atrakcyjna ;)

Chętnych proszę na maila: [email protected]

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

Nowe radio z Subaru Forester 2012 - 400zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-----------------

Mam do pozbycia się Hitachi Video Deck.Model VT-M727(GK), Made In Japan, z pilotem (pierwszy właściciel). Elektronika 100% sprawna, zacinający się mechanizm kasety.Stan zewnętrzny b. dobry.Może komuś się przyda, na części, lub obudowę? Obudowa metalowa, tylko front plastik.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Sprzedam:

- 2x obudowa et 215 Bopla nówki 35zł/szt

Ukryta Zawartość

- 2szt pcb HA2013 45zł z wysyłką

- WSTĘPNIE 4szt Nichicon KG Type II 10k uf 35V, nielutowane, śr 35mm, z zamówienia do HA2013, 80zł z wysyłką...?

21d7d626c688530dm.jpg df80a725dc655b86m.jpg

Kontakt PM albo GG 7997280.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

STACJONARNY: PC->NFB 1.32->HA2013 MOBILNY: HTC 10->CCA C16/FiiO FH5

1. Nelson Pass F4 (zmontowane PCB Petera bez Tranzystorów koncowych) - 170 pln

Rezystory Panasonc, Dale, kondensatory MUSE KZ, 2sk170, 2sj74 parowane, potencjometry vishay

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) c71cb28109060369m.jpg 5d9dd6d7a311fdb9m.jpg

Dodatkowo do F4:

Shaffner IEC FN9222-1-06

Ukryta Zawartość

Wysyłka tylko jako paczka za 12pln lub paczkomatem (paczkomaty.pl) za 10pln.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nówki, nie lutowane:

- 8 (dobierane w pary) sztuk Mundorf Tubecap 47uF 600vdc - 550 zł komplet + koszty wysyłki (lub parami - 150 zł para) - w partsconnexion $34/sztuka,

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 30uF 600vdc - 130 zł + koszty wysyłki (cena za parę) - w partsconnexion $27/sztuka,

- dwie sztuki (parowane) Mundorf Tubecap 20uF 750vdc - 100 zł + koszty wysyłki (cena za parę) - w partsconnexion $22/sztuka.

Wszytko co wyżej sprzedam za 700 zł i przesyłka po mojej stronie (UPS-em).

Sprzedam Black Gate F 680uF/65V - 5 sztuk - 190 pln z wysyłką. Nowe nie lutowane.

Edytowane przez ARTON55
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.