Skocz do zawartości
IGNORED

żródło do 8 tys. zł

andrzejeka

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry za nowy post, ale zwiekszyłem kwote zakupową i mam nadzieje na wiekszy zakres mozliwosci.Chce zakupic zrodlo do obecnego wzmacniacza leema tucana i kolumn atc 40.Muzyka to spokojne klimaty, jazz, barok, Jopek, Sinatra, Cole, Komeda.Nie lubie ostrych, jazgotliwych dzwiekow, wole takie lekko pastelowe, łagodne.Muzyki slucha takze żona i dlatego musi byc ustrojstwo, gdzie mozna prosto wlozyc plyte cd i gra, czyli cd lub transport plus DAC.Jestem otwarty na propozycje różne, ale wole proste i nieskomplikowane srodki.Nie szukam high endu, ale spokojnej, nie meczacej, relaksujacej muzyki.Do wyboru mam: kupic nowy CD do tej ceny 8 kzl lub uzywany, ale nie vintage, z dostepnymi czesciami, laserem itp. lub DACa plus do niego transport.Poprosze o jakies typy, ktore zmieszcza sie w rzeczonej kwocie .

Cześć

Bardzo muzykalnie , ale bez utraty rozdzielczości, prosta obsługa - DAC Aqua La Voce i do tego na początek prosty transport. Z czasem zmienisz na coś lepszego. Trochę ponad budżet, ale myślę że znajdziesz miejsce gdzie kupisz go w zbliżonej do oczekiwań cenie.

Używany CD od Leemy. Będzie do kompletu.

Są na ebay.co.uk

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość numik

(Konto usunięte)

zastanawiam się czy obecnie warto wydawać kwoty ok.8000 zł na CD, wg mnie nie, wg mnie zdecydowanie transport + DAC, nie dość że wg mnie jakość minimum nie niższa, trwałość DAC znacznie większa i lepiej wymieniać transporty raz na jakiś czas, a do tego funkcjonalność - można podpiąć BD i komputer, koncerty, filmy - inna jakość. Do tego się już przekonałem.

Decyzja podjęta choć ja zostanę przy DAC do 5 tys. zł, PS / Cary / M2tech / Schiit Gungnir etc / Lab

Używany CD za 8 tys. gra już bardzo dobrze.

Porównywalny DAC + transport to wydatek ponad 10 tys zł.

CD wychodzi taniej.

Nie ma tanich dobrych transportów !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Używany CD od Leemy. Będzie do kompletu.

Dokładnie, koniecznie spróbuj CD Leema Antila.

Ostatnio długo była ciekawa oferta na allegro wersji II w cenie około 7tys. Spytaj stecko21 - zdaje się, że to on sprzedawał. Może jeszcze ma. Na hifi-forsale cały czas wisi ogłoszenie.

Gość numik

(Konto usunięte)

Używany CD za 8 tys. gra już bardzo dobrze.

Porównywalny DAC + transport to wydatek ponad 10 tys zł.

CD wychodzi taniej.

Nie ma tanich dobrych transportów !

ale czy trwalej? poza tym spokojnie, transport można za rok zmienić na lepszy, nie uważasz że DAC to ciut lepsza "inwestycja"? 8.000 zł za UŻYWANY CD? Pamiętajmy o pewnym ryzyku

Jeśli autor chce odtwarzać CD to po co wciskać mu DAC ? Kupi DAC za parę tysięcy i kiepski transport i będzie niezadowolony.

A jak kupi dobry transport + DAC to wyda więcej niż wynosi budżet a jakość nie będzie lepsza niż z CD za 8k zł.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jest pozamiatane.

Ukryta Zawartość

Witaj,

proponuję spojrzeć na dwa moim zdaniem bardzo dobre odtwarzacze, które powinny się idealnie sprawdzić w Twoim systemie - Rega Saturn-R oraz Primare CD32. Poza brzmieniem, są to markowe urządzenia, dzięki czemu masz zapewnioną bezawaryjność i ewentualny serwis.

Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

I zdecydowanie warto do powyższych jeszcze dorzucić Musical Fidelity M3scd - świetny transport z rewelacyjnym DAC'iem.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

zerknij do zakładki ogłoszeń, użytkownik stecko sprzedaje Audio Note CD3. Lemme miał więc parę słów porównania Ci napisze.

----------------------------------------------------

Audio Research CD3 mkII

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ze znaczka na obudowie :) Marka to największa wartość ;)

Różnice pomiędzy CD opartymi na tym samym przetworniku to zasilanie, zegar, część analogowa itd.

I te różnice sprawiają, że coś może grać wybitnie albo przeciętnie. Płacimy za jakość brzmienia.

Różnice pomiędzy CD opartymi na tym samym przetworniku to zasilanie, zegar, część analogowa itd.

Ale jeżeli zaaplikujemy te same dobre komponenty do np jakiegoś chińskiego CD-ka to mimo że będzie dobrze brzmiał to i tak nie wiele to wpłynie na cenę. Niestety ale klient wymaga znaczka, za znaczek zapłaci :)

Mozecie cos skomentowac odnosnie wymienionych modeli ,?Audio note, sudio research, naim cdx2, widze jeszcze accustic arts player es (gwarancja ex demo)?Nie chce sprzetu vintage, jesli uzywany to z dostepem do czesci i serwisu, musze cos wyselekcjonowac.

Gość numik

(Konto usunięte)

Jeśli autor chce odtwarzać CD to po co wciskać mu DAC ? Kupi DAC za parę tysięcy i kiepski transport i będzie niezadowolony.

A jak kupi dobry transport + DAC to wyda więcej niż wynosi budżet a jakość nie będzie lepsza niż z CD za 8k zł.

http://www.ebay.co.u...=item25a9ccef36

I jest pozamiatane.

czytałeś w ogóle pytanie autora??? przeczytaj, pyta czy cd czy dac, wystarczy przeczytać

Przecież odnoszę się do zakupu DACa ... tylko, że świetle potrzeb pytającego zakup DAC jest bezsensu.

Sam DAC nie gra. Potrzebny mu dobry transport. A ten kosztuje. Wielkim błędem jest myślenie, że jak się kupi dobry DAC i podłączy byleco to będzie świetne granie. Nie będzie.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Potrzebny mu dobry transport. A ten kosztuje.

Rozumiem nowy transport Cambridge audio CXC uwazasz za byle co? Na alle jest tez transport Advance acoustic na trzech transformatorach, tez byle co?

Rozumiem nowy transport Cambridge audio CXC uwazasz za byle co? Na alle jest tez transport Advance acoustic na trzech transformatorach, tez byle co?

Być może to nie jest byleco ;-) Nie wiem nie słuchałem. A Ty słuchałeś ? Poza tym nikt nie proponował jeszcze tych transportów. Być może jest to jakaś opcja ...

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

A Ty słuchałeś ? Poza tym nikt nie proponował jeszcze tych transportów. Być może jest to jakaś opcja .

Niestety nie słuchałem ale to jakas nowa propozycja. Proszę rzucic okiem na transport Advance acoustic. Na alle stoi po 2400zł, do tego DAC za 6tys i moze zagra? Moze ktos słuchał tego Advance

MCD-403-inside-960.jpg

A niektórzy uważają, że BR jako transport to jest wypas ;-)

Gość numik

(Konto usunięte)

czy Primare cd21 jest za słabym transportem? Nie wiem, chyba nie, a koło 2 był, za tyle można znaleźć coś godnego już, a za 6-7 świetny DAC będzie - tu nie ma ryzyka w używkach, nie wiem czemu Piopio taki jednostronny

DAC ma też pewne zalety na przyszłość, a wg mnie DAC za 7 tysięcy z dobrym transportem zagra lepiej niż cd za 8 tys, no nie gorzej, pytanie autora wg mnie zasadne, Piopio uparty ;p;p, a CA można mieć pewnie niezły firmowy nowy transport

DAC plus transport tez jest opcją.Dzięki za wspomniane modele, poprosze o wiecej.Pare propozycji cd tu padło, moze ktos wypowie sie jeszcze odnosnie transportu , jakie modele?Jakby cos dalo sie sensownego nabyc za 2-4 kzl to na DACa bym mogl wysuplac z 6 kzl.Jak ma sie jakosc muzy powiedzmy cd za 8 kzl i DACa za 8 kzl, jesli sprobujemy podlaczyc do niego pliki nagrane na sticku poprzez usb zamiast twardego dysku?Czy to błędna droga?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.